چگونه تلخی بادمجان را بگیریم؟ + ترفندهای ساده

  4031025110 ۰ نظر، ۴ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

بادمجان می‌تواند شاید فقط دو ایراد داشته باشد. یکی اینکه تلخ باشد یا به آن حساسیت داشته باشید. در غیر این‌صورت بسیار لذیذ است.

چگونه تلخی بادمجان را بگیریم؟ + ترفندهای ساده

علت تلخ بودن بادمجان

علت تلخ‌بودن برخی از بادمجان‌ها، ترکیب‌های شیمیایی‌ای به نام «آلکالوئیدها»یی است که داخل سلول‌های آن وجود دارد. بهترین روش برای از بین بردن تلخی بادمجان، اضافه کردن نمک به آن است.

افزودن نمک به دلیل اینکه باعث افزایش فشار اسمزی در خارج سلول‌های بادمجان می‌شود، آلکالوئیدها را به سمت بیرون می‌کشاند.

دراصطلاح عامیانه با این روش، «زهرابه» آن گرفته می‌شود که همان آب تلخی است که در اثر ایجاد فشار اسمزی از آن خارج می‌شود.

 

کدام بادمجان تلخی کمتری دارد؟

بادمجان‌های قلمی تلخی کمتری دارند و دانه‌های آنها ریزتر هستند.

 

ترفند اول برای گرفتن تلخی بادمجان: انجماد

برای این روش، تنها کافی است بادمجان ها را خیلی نازک پوست بگیرید و برای مدت ۵ ساعت آن ها را در فریزر قرار دهید. بعد از اینکه به سراغ بادمجان ها بروید، می بینید که کاملا یخ زده اند. اجازه دهید تا ابتدا یخ آن آب شود. حالا با دست بادمجان ها فشار دهید. می بینید که آب تیره رنگی از آن خارج می شود. به همین سادگی تلخی بادمجان از بین می رود.

 

نمک؛ ترفند دوم برای گرفتن تلخی بادمجان

این روش رایج ترین ترفند برای بر طرف کردن تلخی بادمجان است. می توانید بعد از پوست گرفتن بادمجان ها، آن ها را به همان شکل درسته و یا تکه کرده در ظرفی بریزید.

روی بادمجان ها نمک بپاشید و اجازه دهید تا به مدت نیم ساعت بماند تا کاملا آب بیندازد. آب اضای را خارج کرده و حتی می توانید کمی بادمجان را فشار دهید. حتما بادمجاان ها را آب بکشید.

 

خارج کردن هسته بادمجان

این روش گرفتن تلخی بادمجان تا حدودی مطمئن‌تر از باقی روش‌ها است؛ چرا که هسته‌های بادمجان عامل اصلی تلخی آن است؛ در این روش با استفاده از یک چاقو تیز، بعد از آنکه بادمجان‌ها را برش زدید، هسته آن‌ها را خارج کنید. البته لازم به ذکر است اگر زمان کمی برای درست کردن غذا دارید، ابتدا روش‌های قبل را امتحان کرده و در صورتی که جواب نگرفتید این روش را به کار ببرید.

 

گرفتن تلخی بادمجان با استفاده از آبلیمو

یک کاسه بزرگ رو از آب پرکرده و بعد بادمجون های پوست کنده رو داخلش بذارین و حدود دو الی سه قاشق آبلیمو هم بهشون اضافه کنین و بذارین برای ۱۰ دقیقه الی یک ربع بمونن و بعد بادمجون هارو از آب بیرون بیارین فشارشون بدین تا آب اضافیشون بره و در غذای مورد نظر ازشون استفاده کنید.

 

گرفتن تلخی بادمجان پس از پخت

تلخ بودن بادمجان بعد از پخت، می‌تواند برای ما بسیار چالش برانگیز باشد خصوصا در مواقعی که زمان برای آشپزی مجدد نداریم؛ در چنین شرایطی اگر بادمجان بیش از اندازه تلخ نیست، می‌توانید با اضافه کردن مقداری آبغوره، تلخی را از بین ببرید؛ روش موثر دیگری که می‌توانید در چنین شرایطی به کار ببرید، انداختن یک عدد هویج یا سیب زمینی درون غذا است؛ در این روش اجازه دهید سیب زمینی یا هویج به طور کامل با غذا بپزد و بعد آن را دور بیندازید.

روش دیگر هم وجود دارد که برای خیلی از غذا‌ها مناسب نیست، ولی در تهیه غذا‌هایی مانند خورش بادمجان می‌توانید از آن استفاده کنید. در این روش مقداری زعفران را با آب جوش دم کنید، سپس با مقداری شکر ترکیب کنید و به غذا اضافه کنید.

 

احتیاط های لازم در مصرف بادمجان

بادمجان باید کاملاً رسیده مصرف شود، چرا که نارس آن دارای ماده ای سمی است و در کسانی که از آسم رنج می برند، تحریک کننده به شمار می آید.

مصرف بادمجان را به افرادی که از مشکلات گوارشی رنج می برند، توصیه نمی کنیم.

همچنین به علت دارا بودن ماده ای سمی به نام سولانین برای افرادی که حساسیت دارند، مناسب نیست، این افراد به خصوص به نمونه های تخم  دار بادمجان حساسیت داشته و بلافاصله بعد از خوردن آن، دچار چشم درد شده یا پوست بدن شان خارش پیدا می کند و در مواردی مبتلا به کهیر می شوند.