جرج برنارد شاو متولد ایرلند بود و در آغاز جوانی به انگلیس مهاجرت کرد. او در ایام جنگ جهانی دوم هر دو طرف را مقصر دانست و این موضع سبب فشارهای زیادی بر او شد. هرچند در ادامه پس از بازدیدی از جبهه متفقین، متنی ادبی در حمایت از آنها می نویسد و به فشارها پایان می دهد. او همچنین برنده جایزه نوبل ادبیات است.
با همه اینها، وی علیه تشکیل دولت یهودی در فلسطین موضع گیری کرده و ضمن نمایش نامه ای تحت عنوان «آرتور و اَسِتون»، بیانیه یا وعده بالفور (Balfour Declaration) که در سال ۱۹۱۷ میلادی اعلام شد را به سخره گرفته است. بیانیه مذکور که به اعتراف همه کارشناسان مبهم بوده و علیرغم ادعایش مبنی بر تشکیل خانه یهودیان در فلسطین، زمینه تشکیل دولت یهود در این سرزمین شده، انتقاد شاو را هم برانگیخته بود.
او در پاسخ به پرسشی، ضمن آن که تأسیس رژیم مذکور را اقدامی امپریالیستی می خواند اما از دست فلسطین را برای انگلستان قابل انتقاد می داند:
«رهبر جدید نسخهای از گزارش کمیسیون ویژه چهل کارگر مستقل در مورد وضعیت فلسطین را برای شاو فرستاد و از او پرسید که آیا میخواهد درباره آن اظهار نظر کند. پاراگراف های تاریخی در گزارش که آقای شاو به آنها اشاره می کند به شرح زیر است:
تصمیم دولت بریتانیا برای تأسیس خانه ملی یهودیان در فلسطین برای اهداف امپریالیستی اتخاذ شد. هدف آن تأمین حمایت از جمعیت یهودی و کمک مالی یهودیان به انگلستان در جنگ بود...
الحاق فلسطین به انگلیس به روش دستوری انجام شد. دستور انگلیس یک حرکت امپریالیستی برای محافظت از مسیر هندوستان، کنترل شرق مدیترانه و محافظت از نفت موصل بود که در جریان است.»
او در ادامه می گوید هدف انگلیس در ابتدا اسکان یهودیان در فلسطین به منظور تأمین مالی جنگ و حفظ منافع آن در هندوستان بوده نه تشکیل دولت یهود. بنابراین معتقد بود که سر انگلیس در این ماجرا کلاه رفته و مقامات انگلیس، فلسطین را بدون دوراندیشی و تحت فریب و وعده ناچیز صهیونیست ها از دست داده اند:
« کابینه بریتانیا هرگز به اندازه انتهای بینی خود نمی بیند مگر اینکه کسی آن را به شدت بکشد. بگذارید داستان واقعی آرتور بالفور و صهیونیست ها را دراماتیزه کنم:»
او در ادامه، نمایشنامه آرتور و استون را مکتوب کرده و به پاسخ خود ضمیمه می سازد. او در این داستان با لحنی طعنه آمیز و طنز می نویسد که انگلیس فلسطین را در ازای یک اکتشاف در علم شیمی به حییم عزرائیل وایزمن(شیمی دان و نخستین رییس جمهور اسرائیل که کاشف اَسِتون بود) تقدیم کرده است! منبع .
گفتنی است برنارد شاو مواضع ضدصهیونیستی هم داشت و در جایی می گوید از دست صهیونیست ها امان جانی ندارد.
او گفته است:
«شما صهیونیستها را اذیت کنید! آنها هرگز دست از سر من بر نمیدارند. من مجبور خواهم شد برای دفاع از خود به یهودی ستیزان بپیوندم.»
شاو همچنین صهیونیسم را «ایده هیولایی» و «یک توهم پارانویا خطرناک» دانسته است.منبع