تیک وتاک و درسی برای مسوولین جمهوری اسلامی

محسن مهدیان،   4031030151 ۱۸ نظر، ۰ در صف انتشار و ۳ تکراری یا غیرقابل انتشار
تیک وتاک و درسی برای مسوولین جمهوری اسلامی

یکم.تیک تاک در آمریکا با 170 میلیون کاربر از دسترس خارج شد. اما اصل خبر اینجاست: به گزارش رسانه های آمریکایی دلیل این محدودیت عبور تیک تاک از ارزش های آمریکایی است. پیشتر نیز برخی از کشورهای اروپائی با همین استدلال سراغ محدودیت رفتند و در توضیح این تصمیم به نقض ماده هفتم معاهده اتحادیه اروپا از سوی برخی شبکه های اجتماعی اشاره کردند که به ارزش هایی مثل آزادی و دموکراسی و حقوق بشر و غیره توجه دارد.

 دوم. اگر خاطرتان باشد در کشاکش انتخابات ریاست جمهوری مهمترین استدلال برخی نامزدهای محترم برای رفع فیلتر پلتفرم ها این بود که وقتی شرایط کشور امنیتی نیست پس دلیلی بر فیلتر وجود ندارد. حال آنکه پلتفرم رسانه آشوب نیست و بلکه خالق آشوب است. آشوب ابتدا ماهها در ذهن ساخته می شود و تنها طی چند روز به کف میدان می رسد. اقدام ضدامنیتی نتیجه یلگی پلتفرم هاست.
سوم. اساسا ملاک تصمیم در حکمرانی مجازی آمریکایی و اروپائی برخلاف تصور ما امنیتی نیست و سخن اصلی بر سر فرهنگ و ارزش ها  و هنجارهاست. در عصررسانه های اجتماعی ما با پدیده های جدیدی از تسلط ارزش ها و هنجارهای اجتماعی مواجهیم که امری فراتر از خبررسانی است. 
 نقش پلتفرم در ساخت سبک زندگی است نه صرفا اطلاع رسانی. پلتفرم نقش شناختی دارد که گستره حضورش در جوامع، از ذهن تا رفتار است نه صرفا کسب اطلاعات و انتقال داده. همین تلقی ساده انگارانه از رسانه است که موجب اختلال تصمیم گیری در حکمرانی شده است.  
چهارم. اجازه دهید چند جمله عمیق تر ورود کنیم. ماجرای پلتفرم ها در انتشار اخبار دروغ و جعلی نیست که تصور کنیم می تواند منشا اقدام ضدامنیتی شود. بلکه مساله اصلی در پلتفرم ها انتشار اشتباه پراکنی است. فرق اشتباه و دروغ در نیت منتشر کننده است. دروغ با مکر تولید می شود اما اشتباه تنها یک روایت و برداشت است. 
اما ماجرا کجا نگران کننده و ویرانگر می شود؟ وقتی یک اشتباه لایک می گیرد و به اشتراک گذاشته می شود. وقتی یک اشتباه منشا تولید اشتباهات دیگر می شود. و در نهایت وقتی الگوریتم های فنی و حقوقی پلتفرم ها و شبکه های دشمنی نیز وارد این چرخه ویروسی می شود. اینجاست که یک اشتباه تبدیل به تلقی مسلط اجتماع می شود. اگر انتشار اخبار جعلی موجب نگرانی امنیتی می شود، انتشار اشتباهات اجتماعی دهها برابر باید نگرانی فرهنگی بسازد که متاسفانه نمی سازد.  
-پنجم. این متن در دفاع از محدودیت نیست. به تعبیر دقیقتر محدودیت همه ماجرا نیست و یک ابزار تکمیلی در کنار دیگر اقدامات است. اما گام اول تلقی درست از شناخت پلتفرم و سهم آن در ساخت فرهنگ و تسلط ارزش ها و هنجارهاست. بی اعتنایی به سهم فرهنگ ساز پلتفرم ها ویرانی ساز است و چه بسا ابعاد آن بسیار فراتر از اقدامات ضدامنیتی است. این درسی است که باید از حکمرانی مجازی آمریکایی بگیریم.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۷۴۸۸۵۵۲۰:۵۸:۱۶ ۱۴۰۳/۱۰/۳۰
چرا تبلیغ فیلترینگ انجام میدهید؟! تیک تاک نتیجه ممنوعیت تمامی سرویسهای مپ و گوگل و بسیاری پلتفرمها در چین است. این اقدامی به مثابه مقابله به مثل است که تحت عناوین دیگر انجام میشود. لطفا از آب گل آلود ماهی نگیرید
ناشناس۳۷۴۸۸۶۵۲۱:۰۳:۰۵ ۱۴۰۳/۱۰/۳۰
کجایی دنیا همه شبکه های اجتماعی فیلتر ؟ کجایی دنیا هزاران کسب و کار با فیلترینگ نابود کردن ؟
ناشناس۳۷۴۸۸۷۸۲۱:۰۸:۰۴ ۱۴۰۳/۱۰/۳۰
نفوذ غرب در تصمیم گیری ها علنی شده....!
ناشناس۳۷۴۸۸۸۳۲۱:۱۱:۲۸ ۱۴۰۳/۱۰/۳۰
تیک تاک در امریکا تمامی قوانین ان کشور را عمل می کرد و مجوز هم داشته ولی تحملش نکردن اما اینجا به شکلی کاملا غیر قانونی سکوهایی را رفع فیلتر می کنند که هیچگونه مجوزی در ایران ندارند چه برسد اینکه مال دشمن هم هست
ناشناس۳۷۴۸۹۱۱۲۱:۳۱:۵۸ ۱۴۰۳/۱۰/۳۰
هزارتا پلتفرم که خیلی از اونها محتوای غیر اخلاقی دارند تو آمریکا و اروپا محدود نیست حالا شما فقط همین یه مورد رو پیدا کردید؟
ناشناس۳۷۴۹۱۲۸۰۱:۰۵:۴۲ ۱۴۰۳/۱۱/۱
اینستاگرام بیا درایران فقط یه دفترنمایندگی توایران داشته باشد که پاسخگوی اعمالش باشد. مثل انتشار کلیپ های ساخت کوکتل مولوتوف که جز قوانین پلتفرمهاست که غیرمجازه، وباید ازانتشار انهاجلوگیری کرد و پیچ طرف رابه خاطر بی قانونی مسدودکرد ولی شما استثنابرای ایران قائل هستی . آیا این پلتفرمها هدفشون سرنگونی نظام نیست
ناشناس۳۷۴۸۹۲۲۲۱:۴۳:۰۰ ۱۴۰۳/۱۰/۳۰
حالا آمریکا شده الگوی ما ؟ اونم فقط تو فیلترینگ ؟:
ناشناس۳۷۴۸۹۳۴۲۱:۵۱:۰۵ ۱۴۰۳/۱۰/۳۰
تیک تاک پلت فرم چینی که رقیب مستقیم آمریکا در عرصه های اقتصادی نظامی و سیاسی هست چه ربطی به کشور ایران داره؟
ناشناس۳۷۴۹۱۱۹۰۰:۵۸:۵۹ ۱۴۰۳/۱۱/۱
خوب کارهای دیگه رو هم از امریکا یاد بگیرید!!! فقط همین کارشو دوست داشتین
علی۳۷۴۹۱۴۶۰۱:۴۵:۲۵ ۱۴۰۳/۱۱/۱
در امریکا حدود سه هزار دلار یه کارگر ساده حقوق میگیرد. اگر کار داشته باشی یه ماشین لوکس قسطی میگیره. اما ایران چه جوریه عزیزم
ناشناس۳۷۴۹۲۱۳۰۶:۰۱:۴۳ ۱۴۰۳/۱۱/۱
یه چند ساعت صبر میکردی میدید که ترامپ تیک و تاک رو رفع فیلتر کرد !!
ناشناس۳۷۴۹۲۱۷۰۶:۰۸:۲۹ ۱۴۰۳/۱۱/۱
زیاد دلخوش به فیلترینگ تیک تاک نباشید.رفع فیلتر شد.
ناشناس۳۷۴۹۲۳۸۰۷:۱۸:۱۶ ۱۴۰۳/۱۱/۱
خوب نویسنده گرامی این که آزاد شد. حالا ی مقاله هم اینطوری بده
ناشناس۳۷۴۹۲۴۰۰۷:۲۲:۰۸ ۱۴۰۳/۱۱/۱
البته که در آمریکا هم مردم مخالف فیلتر تیک تاک هستند و از فیلتر شکن برای ورود به آن استفاده میکنند و قطعا خیلی زود با فشار افکار عمومی رفع فیلتر میشود.
ناشناس۳۷۴۹۲۶۴۰۷:۵۷:۵۶ ۱۴۰۳/۱۱/۱
فقط بعد از یک روز از مسدود شدن تیک تاک بار دیگر این پلت فرم رفع ممنوعیت شد
ناشناس۳۷۴۹۲۷۱۰۸:۱۲:۵۰ ۱۴۰۳/۱۱/۱
اگر کار درستی انجام داده بنابراین کارهای دیگرش را هم الگو قرار دهید گذشته از اینکه این کار آمریکا مقابله به مثل عملکرد چینی هاست .
ناشناس۳۷۴۹۳۰۴۰۸:۵۵:۱۵ ۱۴۰۳/۱۱/۱
جالبه یک سایت اینترنتی از فیلترینگ حمایت کنه دنیای بدون رقیب دنیای بدون فکر
علی۳۷۴۹۳۱۲۰۸:۵۸:۲۳ ۱۴۰۳/۱۱/۱
در برخی تحلیل‌ها تلاش شده تصمیمات غرب، مانند محدودیت تیک‌تاک در آمریکا، به گونه‌ای مطرح شود که گویی این اقدامات، الگویی برای محدودیت‌ها در کشور ما هستند. چنین مقایسه‌هایی اغلب از واقعیت فاصله دارند و بیشتر جنبه تبلیغاتی دارند تا تحلیلی. اما اگر بخواهیم این مسئله را دقیق‌تر بررسی کنیم، باید به تفاوت‌های بنیادین این تصمیمات توجه کنیم.
yektanetتریبون

آخرین عناوین