نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: هاشمی رابطه با آمریکا را ضروری می‌دانست/ همکاری ایران و روسیه به نفع مردم دو کشور است/ مقابله به مثل با اسرائیل، عاقلانه‌ترین کار است

گروه سیاسی الف،   4031103101 ۱۵ نظر، ۳۶ در صف انتشار و ۶ تکراری یا غیرقابل انتشار

بینندگان «الف» هر روز با ارائه نظرات خود در تکمیل و تعمیق محتوای ارائه‌شده مشارکت می‌کنند. بسیاری از این نظرات، گویای دقت و توجه مخاطبان و داوری عمومی آن‌ها نسبت به وقایع روز است. گزیده‌ای از نظرات مخاطبان «الف» را ذیل سه مطلب پر بحث هفته به انتخاب تحریریه «الف» بخوانید.

نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: هاشمی رابطه با آمریکا را ضروری می‌دانست/ همکاری ایران و روسیه به نفع مردم دو کشور است/ مقابله به مثل با اسرائیل، عاقلانه‌ترین کار است

مخاطبان «الف»، نظرات خود را ذیل یادداشت «وقتی دختر، پدر را تخریب می‌کند!» بیان کردند که تعدادی از آن‌ها را می‌خوانید:

* خود آقای هاشمی در زمان حیاتشان از دست دخترشان خسته شده بودند.

* آن خانم را زیاد جدی نگیرید کوچه بازاری حرف می‌زند و به درد همان ها هم می خورد.

* خانم فائزه هاشمی بهرمانی لطفا زحمات مرحوم هاشمی رفسنجانی بهرمانی را بباد فنا ندهید پدر برای انقلاب زحمات زیادی کشیدند و مردم احترام خاصی برای ایشان قائل هستند حتی با وجود اختلاف نظرهایی که با رهبری داشتند خود رهبری هم آقای هاشمی را بهترین دوست خود خواندند.

* شجاعت ایشان باعث افتخار خانواده هاشمی است.

* اینکه خانمی باشهامت و جسارت بتواند حرف دل خود و مردم را بگوید خود نشان از ازادگی و تربیت درست پدر است.

* نگاه نکنید الان فضای مجازی و رسانه ها به همه انتقاد می‌کنند. یک زمانی کسی جرات نداشت ایشان بابا بگوید بالای چشمت ابروست. ریاست جمهوری هم میخواست مادام العمر بکند.

* تفسیر به رای کردن صحبتهای اون مرحوم یا فرزندش خطاست و باعث نمیشه مخاطبان واقعیت رو نادیده بگیرند.

* فائزه هاشمی را اصلا نباید به حساب آورد. حرف هایش کوچکترین اهمیتی ندارد.

* هاشمی در اوایل انقلاب فردی تند رو بود که مواضع سختی علیه غرب و آمریکا داشت. اما به تدریج این مواضع نرم شد تا جایی که ایشان برقراری رابطه با آمریکا را یک ضرورت دانستند. به هر حال هاشمی در سالهای آخر عمر تا حدی به اشتباهات خودش پی برد.

* امثال آقای هاشمی سالها برای رابطه با امریکا التماس و گاهی توافق کردند اما امریکایی ها هیچگاه تمایلی برای رابطه با ایران نداشته و ندارند.

******

یادداشت «مسلمانی ما و نامسلمانی آنها!» با نظرات و واکنش همراهان «الف» مواجه شد:

* سطح تحلیل نگارنده عجیب است . مخصوصا آنجا که نوشته : ایران می توانست با افزایش برد موشک های خود به بیش از دو هزار کیلومتر، مستقیما اروپا و آمریکا را تهدید کند تا در موضوعات خاورمیانه کمتر دخالت کنند، ولی این کار را نکرد چون ملاحظات مسلمانی داشت . شما با موشک اروپا را بزنید و اروپا هم تماشا کند !!!! ایشان حتی نمی‌داند که جنگ با یک کشور عضو ناتو برابر است با جنگ با کل ناتو . یعنی ترکیه هم به ما حمله خواهد کرد !!!

* مقابله به مثل با اسرائیل، بهترین و عاقلانه‌ترین کار هست.

* تنها چیزی که باعث شده در چند دهه اخیر اسرائیل جنگ بزرگی علیه سوریه راه نیندازه، همین ترس از تسلیحات شیمیایی سوریه بوده. این یک واقعیتی است که اسرائیل بهتر از همه میدونه!. حالا یک عده مخالف باشند مهم نیست. واقعیت عوض نمیشه.

* تا وقتی حزب الله لبنان شروع به موشک باران شهر های بزرگ اشغالگران نکرده بود صهیونیستها آتش بس را ظلم به خود می دانستند ولی پس از آن مقابله به مثل و دیدن قدرت پاسخ حزب الله به اجبار آن تن دادند پس نتیجه میگیریم افزایش قدرت مقاومت تنها راه نجات از شر سلطه گران وحشی و حامیان باجگیر غربی انها هست.

* برای تهدید اسرائیل به حمله شیمیایی هیچوقت دیر نیست. اونها همین امروز هم شروع کنن، ماه دیگه میتونن اون رو وارد بازی کنن. تسلیحات شیمیایی مثل اتمی نیست که ۳۰ سال کار بخاد. من خودم رشته شیمی آلی خوندم. میتونم با ترکیب چند ماده تجاری شیمیایی معمولی، یک ماده خطرناک بسازم که اگر یک لیتر اون روی یک ساختمان تخلیه بشه، باید کل ساختمان تخلیه بشه و هیچ وایتکس و ریکایی! هم پاک نمیشه. نه فقط من، بلکه هرکسی که تبحری در رشته شیمی داشته باشه میتونه این کار رو بکنه. در خود جهان عرب کم نیستند شیمیدانهای بزرگ. ولی نمیدونم چرا تا الان هیچ کاری نکردن.

* تا قبل از این صحبت از تسلیحات شیمیایی علیه اسرائیل یک تابو و خط قرمز بود. همینم خودش غنیمته. ممنون از نویسنده عزیز.

* یک چیزی رو اگر خوب بفهمیم، خوب میتونیم اسرائیل رو مهار و زمینگیر کنیم. اونم اینه؛ اسرائیل نه مساحت بزرگی داره، نه عمق راهبردی، نه جمعیت ماندگار و ریشه دار، نه مردمش تعصبی به اون سرزمین اشغالی. روی همین برنامه ریزی باید بشه. محور مقاومت باید موشکهای قدیمی و کهنه و کاتیوشا رو که براحتی توسط اسرائیل زده میشن کلا بزاره کنار. این چیزا مال ۳۰ سال قبل بود که اسرائیل پدافند قوی نداشت. الان باید حرکات جدید بزنن. یکیش همین چیز پیشنهاد شده در این مطلب که به نظرم مشکل هم نیست.

* ما تا همیشه مقید به قواعد رفتار اخلاقی هستیم.

* در نوشته شما و طرز فکر نویسنده خیلی اشتباهات و مغالطه هایی وجود داره که مشخص کردن اون ها زمانبره.ایشون از یه سری مفروضات غلط به نتیجه دلبخواه خودشون رسیدن که پس ما هم باید در پی تولید و استفاده از تسلیحات شیمیایی و کشتار جمعی باشیم .

* از نظر توسعه نسبت به کشورهای همسایه سالها عقب افتاده و الان با ناترازی های گوناگون مواجه هستیم، افکار عمومی کشورمان با شماها همفکر نیست!

******

یادداشت «چند نکته در باره یک توافق راهبردی» با نظرات متعدد کاربران همراه شد که تعدادی از آنها را می‌خوانید:

* بر اساس اصل 77 قانون اساسی امضا هر تفاهم نامه و قراردادی با یک کشور خارجی، باید اول به تصویب مجلس برسد. آیا نمایندگان مجلس از مفاد قراردادی که ایران دیروز با روسیه امضا کرد، آگاهی دارند؟

* سیاست نگاه به شرق، سیاستی اشتباه بوده که هیچ دست آوردی برای ایران نداشته است.

* چیزی که ما دیدیم این ۲۰ ساله همش نگاه به غرب بوده خدا پدر رییسی را بیامرزد که حرف رهبری گوش داد از همسایه رابطه را شروع کرد. شما اگر همین نیازهای کشورهای همسایه را برطرف کنی اقتصادت قدرت اول منطقه می شود.

* روسیه با کارت ایران برابر آمریکا بارها و بارها بازی کرده است.

* از این نوع توافقها هر روز در دنیا اتفاق می‌افتد. تا حال چندین توافق و پیمان بین ایران و چین و روسیه و و و اتفاق افتاد چی شد؟ چه نفعی داشت برای ما؟ همین پیمان شانکای ایران عضو آن شد چی شد؟

* امیدوارم این توافق راهبردی منشا خیر و برکت بشود برای ملت ایران انشالله فقط یک توافق نباشد جهت اطلاع، عضویت ما در پیمان شانگهای و حضور ما در بریکس انجام شد اما هنوز هیچ مقامی در کشور ما نگفته است که پیمان شانگهای و بریکس دقیقا و مشخصا چه کاری برای اقتصاد ما کرده است.

* روس‌ها حق دارند به ما مشکوک باشند. بدنه ی جامعه ایران از نخبگان تا مردم عادی ، اغلب دوستدار غرب و خواهان رابطه با غرب هستند . روس‌ها ابدا جرات ندارند تمام تخم رغهایشان را در سبد کشورهایی مانند ایران بگذارند .

* ما و روسیه از نظر اقتصادی تولید کننده انرژی و مواد معدنی هستیم و عملا رقیب هم هستیم و توان برآورد نیازهای صنعتی هم رو نداریم، از طرف دیگر به علت پیچیدگی روابط خاورمیانه و تلاش روسیه برای حفظ روابطه حسنه با اعراب، ترکیه و ایران و سرمایه گذاری گسترده روس ها خصوصا در امارات نمی توان از روسیه در مناقشات منطقه ای انتظار داشت که به نفع ما وارد عمل شود.

* روسیه در صنایع هسته ای و نفت و گاز و پتروشیمی و فولاد و ساخت جنگنده و جنگ افزار تکنولوژی پیشرفته‌ای دارد. همکاری ایران و روسیه به نفع مردم دو کشور و به ضرر غرب است.