یک ادعا درباره ممانعت روحانی از اجرای حکم پرونده کرسنت علیه زنگنه/ ساده‌انگاری نگران‌کننده/ ویتکاف هم از مذاکره موشکی با ایران گفت!

گروه سیاسی الف،   4040126090 ۵۰ نظر، ۱ در صف انتشار و ۱۸ تکراری یا غیرقابل انتشار

هر روز اخبار فراوانی در رسانه‌ها منتشر می‌شود که دنبال‌کردن آن‌ها ـ حتی برای آنانی که اهل مطالعه اخبار هستند‌ ـ کار دشواری است. بسته خبری ـ تحلیلی «الف» با رصد اخبار، رویدادهای مهم و همچنین تحلیل‌های صورت‌گرفته، مخاطبان خود را از مهم‌ترین وقایع روز آگاه می‌کند.

یک ادعا درباره ممانعت روحانی از اجرای حکم پرونده کرسنت علیه زنگنه/ ساده‌انگاری نگران‌کننده/ ویتکاف هم از مذاکره موشکی با ایران گفت!

دوره فترت اپوزیسیون؟

همشهری نوشت:

بسیار زود است درباره توافق قطعی میان ایران و آمریکا سخن بگوییم. نیم قرن مخاصمه و رو در رویی طبیعی است با یک یا حتی چند دور مذاکره حل نشود. اما استغاثه نیروهای اپوزیسیون برای مسدودکردن راه‌های توافق و واداشتن ترامپ به «تشدید فشار تا وقوع فروپاشی نظام» جای تامل دارد.

رسانه اسرائیلی ایران‌اینترنشنال، سعی دارد رضایت جمهوری اسلامی به گفت و گو با آمریکا را نشانه سستی تهران در دوره پساجنگ جلوه بدهد و چنین وانمود کند که کف هدف ترامپ، برچیدن استعداد هسته‌ای ایران، و سقف هدف او، تغییر رژیم  است.

این در حالیست که ترامپ -فعلا- هرگز درباره انحلال تاسیسات هسته ای ایران سخنی به میان نیاورده و صرفا به ممتنع بودن تولید سلاح هسته ای اشارت داشته است.

همزمان خبر رسیده که تعدادی از نیروهای سلطنت طلب، امروز با برگزاری میتینگ جلوی کاخ سفید، از ترامپ خواسته‌اند با مردم ایران برای ساقط کردن جمهوری اسلامی همراه شود.

آنطور که معلوم است، اولین دور مذاکرات، ضربه ای کاری به بدنه نیروهای اپوزیسیون که ترامپ را به مثابه «نیروی برانداز» جا انداخته بودند، وارد کرده است. این ضربه با توافق قطعی میان تهران و واشنگتن، ابعاد و عمق بیشتری به خود خواهد گرفت.

******

جزئیاتی از  مذاکره غیرمستقیم ایران و آمریکا در عمان

روزنامه انگلیسی‌زبان تهران تایمز درباره متن و حواشی مذاکره غیرمستقیم روز شنبه ایران و آمریکا جزئیاتی را ارائه کرد که بخش‌هایی از آن به شرح زیر است:

۱. مذاکره در منزل البوسعیدی وزیر خارجه عمان انجام شد. در حالی که هیئت های همراه دو مذاکره کننده در هتل مستقر بودند.‏

۲. مذاکرات بصورت مکتوب و غیرمستقیم انجام شد و کمتر از ده سند میان دو طرف رد و بدل شد. سند اول را عراقچی تحویل داد.

۳. عراقچی در پیام‌های خود اعلام کرد که ایران برای نمایش به مسقط نیامده و هدف اصلی تهران سنجش صداقت و جدیت طرف آمریکایی و تعیین امکان‌پذیری دستیابی به توافق است.‏

۴. تاکید شد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) تنها مرجع خارجی خواهد بود که اجازه نظارت به برنامه هسته‌ای ایران را دارد.

۵. در مقابل محدودیت ها و نظارت هسته ای،تهران خواستار لغو تحریم‌ها در چندین بخش است و پس از لغو این تحریم‌ها، آمریکا نباید آنها را تحت بهانه‌های دیگر بازگرداند.‏

۶. عراقچی همچنین شرط کرد که برای ادامه مذاکرات، یک چارچوب کلی توافق ضروری است. اگر آمریکا با چارچوب پیشنهادی ایران در جلسه اول مخالفت کند، باید جایگزین خود را برای بررسی ایران ارائه دهد.‏

۷. ایران روز شنبه به آمریکا گفت که مسئولیت اطمینان از عدم فعال‌سازی مکانیسم ماشه کاملاً بر عهده واشینگتن است.

۸. ویتکاف به همراه خود دو نفر را به مسقط برده بود. یکی از این دو نفر کارشناس مسائل هسته ای است.

۹. تروئیکای اروپایی از کنار گذاشته شدن در این پرونده به شدت نگران هستند.

******

وسط مذاکرات، ستاد انتخاباتی را تعطیل کنید

روزنامه فرهیختگان نوشت:

نمی‌شود منکر این موضوع شد که رسیدن به نقطه توافق آن هم با کشوری که کمپین فشار حداکثری علیه ایران را راهبری می‌کند، در فضای اقتصادی کشور مؤثر است اما تجربه نشان داده با فرض به نتیجه رسیدن یک توافق حتی در قالب مورد انتظار، آمریکایی‌ها برخلاف تصور ایدئال‌گرایان داخلی، آنقدر‌ها هم میدان را برای بهره‌برداری حداکثری ایرانی‌ها باز نخواهند گذاشت. شروع مذاکرات ایران و نوسانات غیرعادی بازار ارز و طلا، برخی چهره‌های دولتی را در دام اشتباهی انداخته که دولت یازدهم در آن افتاد. گره‌زدن مسائل اقتصادی کشور به مذاکره با آمریکا، دولت یازدهم را درباتلاق سختی انداخت که در مشکلات اقتصادی گسترده فرورفت.

دور افتخار چهره‌های دولتی با یک دور مذاکره مقدماتی، ترسیم مسیر مذاکره و دادن وعده گشایش اقتصادی به مردم، حکایت از آن دارد که دولت چهاردهم جدای از آنکه خیلی زود جشن پیروزی توافق را شروع کرده، در حال گره زدن دورنمای اقتصادی کشور به مذاکرات است و به نظر می‌رسد، خبری هم از برنامه‌ریزی برای وضعیت اقتصادی کشور در شرایط عدم مذاکره و با احتمال به نتیجه نرسیدن توافق نیست. نتیجه این نگاه ساده‌انگارانه و خوش‌خیالانه به مناسبات بین‌المللی، آن هم برای مذاکره با کشوری مثل آمریکا، توقع افکار عمومی از مذاکره و نتایج آن را به سقف می‌رساند و اگر توافقی حاصل نشود یا بدتر از آن حاصل شود و با آن تصویر برساخته، وضعیت اقتصادی خود به خود، بسامان نشود، بی‌اعتمادی و نارضایتی، کف نتایج خسارت‌بار این دور افتخار‌های نمایشی است.

ذوق‌زدگی ‌زودهنگام برخی چهره‌های دولتی و رسانه‌ای برای روند مذاکراتی نیز گران تمام خواهد شد. بار‌ها پیش از این به این موضوع تأکید کردیم که ابراز اشتیاق برای مذاکره با آمریکا، میز مذاکره را می‌سوزاند و طرف مقابل به این یقین می‌رسد که حتی یک توافق بد برای ایران بهتر از بی‌توافقی است؛ تحلیلی که ایران را عملاً در موضع ضعف قرار می‌دهد، تلاش‌های تیم دیپلماسی ایران را نابود می‌کند و طرف آمریکایی در موضعی طلبکارانه، با اعمال فشار به تیم سیاست خارجی به دنبال امتیاز گرفتن از ایران خواهد بود. بخشی از لفاظی‌های دونالد ترامپ برای مذاکره مستقیم با ایران، متأثر از برداشتی بود که از فضای سیاسی ایران داشت، براین اساس که گروهی مشتاق مذاکره در ایران حضور دارند که پشت میز مذاکره نشستن با آمریکا را هم دستاورد می‌دانند. باید توجه داشت آمریکایی‌ها با رصد دقیق فضای رسانه‌ای و با تحلیل برداشت مقامات دولتی از مذاکرات و برداشت آن‌ها، اخبار مذاکراتی را منتشر می‌کنند و با توجه به همین فضا، شرط و شروط مذاکراتی را روی میز می‌گذارند.

******

اسرائیل قبل از مذاکرات عمان احضار و گوشش پیچانده شد

شنبه گذشته نمایندگان جمهوری اسلامی و فرستاده ویژه کاخ سفید در حالی از محل مذاکره در مسقط خارج می‌شدند که گفتگوها را سازنده و در احترام متقابل ارزیابی کردند. این نخستین بار است که بین تهران و واشنگتن، آن هم در دولت دونالد ترامپ، فضای تفاهم حاکم می شود. شنبه گذشته اما تازه آغاز راه بود. اینکه سرنوشت این مذاکرات چه خواهد شد هنوز قابل پیش بینی نیست. علی شکوری راد، تحلیلگر و فعال سیاسی اصلاح‌طلب درباره مذاکره ایران و‌ آمریکا مصاحبه‌ای با سایت خبرآنلاین انجام داده که بخش‌هایی از آن به شرح زیر است:

* طرفین ارزیابی نسبتا دقیقی از همدیگر دارند و هریک از طرفین می‌تواند توانمندی‌ها، امکانات، خواسته‌ها و نیازهای خود را در نظر بگیرند و براساس آن گفتگو کند. بنابراین گفتگوها در زمین واقعیات صورت می‌گیرد و نه بلوف و رجزخوانی. تفاوت دیگر «بیرونی» است. در این دور از مذاکرات همه طرف‌هایی که می‌توانند در این مذاکرات تحت تاثیر قرار بگیرند، به غیر از اسرائیل خواهان موفقیت این مذاکرات و دستیابی به یک توافق هستند.

* این اشتیاق فراگیر را پس از اولین دور مذاکرات که دولت‌های دیگر پیام‌هایی صادر کردند می‌شود دید. از اظهار نظرهایی هم که در این مدت‌ صورت‌گرفته این تفاوت را می‌شود فهمید. یعنی علاوه بر طرفین، همه ذی‌نفعان ثالث می‌خواهند این گفتگوها به نتیجه برسد. اسرائیل، تنها مخالف است؛ که به نظر می‌رسد برای آنکه کارخرابی نکند قبل از مذاکرات به امریکا احضار شده و ضمن ملاطفت ظاهری گوشش پیچانده شده است.

*  ترامپ در این مدت اظهارنظرهایی کرده و افق‌ها را برای رسیدن به توافق روشن‌نگه داشته است. به خصوص آقای ویتکاف فرستاده ویژه‌ای ترامپ «پیشینه‌ بدی» در مورد ایران ندارد و اظهارنظرهای منفی نداشته است.   این، برخلاف اظهار نظرهای تند و تیز و حداکثری برخی از اعضای کابینه ترامپ است. در مورد ویتکاف به نظر می‌رسد که او بسیار واقع‌گراتر و عزم او برای دستیابی به توافق جزم‌تر است.

* از سوی دیگر ترامپ همه تندروها را در دولت خود جمع کرده تا خود او رئیس آنها باشد و بتواند آنها را هدایت و کنترل کند و همزمان با مذاکرات دارد این کار را انجام می‌دهد. به نظر می‌رسد که ترامپ در این مذاکرات در حال پیشبردن اراده خود برای ثبت یک توافق مهم با ایران در کارنامه‌اش است تا ضمن تفاخر به آن بتواند نگرانی‌هایش را در خاور میانه کاهش دهد.

******

روایتی از اقدامات شهید رئیسی در عملیات وعده صادق 

خبرگزاری تسنیم نوشت:

25 فروردین ماه سال 1403 نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی عملیات «وعده صادق یک» را در پاسخ به حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به سفارت ایران در دمشق و شهادت سرداران زاهدی و حاج‌رحیمی و همراهان‌شان اجرا کرد. در این عملیات پهپادهای انتحاری، موشک‌های کروز و بالستیک طی یک عملیات ترکیبی، اهداف نظامی و اطلاعاتی رژیم صهیونیستی در سرزمین‌های اشغالی شامل پایگاه هوایی نواتیم و پایگاه اطلاعتی شلاخیم را با موفقیت هدف قرار دادند.

در زمان اجرای این عملیات شهید آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی به‌عنوان رئیس‌جمهور و رئیس شورای‌عالی امنیت ملی نقش پررنگی در اجرای این عملیات ایفا کرد. به‌منظور بررسی نقش شهید رئیسی در عملیات وعده صادق یک و تدابیر و هماهنگی‌هایی که صورت گرفت، گفت‌وگویی با «مهدی مجاهد» معاون پیگیری‌های ویژه دفتر رئیس‌جمهور شهید آیت‌الله رئیسی انجام دادیم.

مجاهد در این‌خصوص بیان کرد: «شهید رئیسی فرمانده ارشد عملیات وعده صادق بود. سردار حاجی‌زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه در این‌باره می‌گوید اگر آقای رئیسی نبود، نهایتاً 20 درصد از این موفقیت‌هایی که به‌دست آوردیم، حاصل می‌شد».

وی ادامه داد: «شهیدان رئیسی و امیرعبداللهیان این ادراک را برای طرف مقابل ایجاد کردند که جمهوری اسلامی ایران پاسخ قاطعی به تعرض رژیم صهیونسیتی خواهد داد و اگر آن‌ها واکنشی نشان دهند، مجدداً جواب شدیدتری به آن‌ها داده خواهد شد و این‌گونه نظام محاسباتی دشمن با واقعیت میدانی حاکم در داخل کشور یعنی اراده‌ی قطعی برای پاسخ به اقدام رژیم آشنا شد».

مجاهد عنوان کرد: «همسر شهید رئیسی نقل می‌کند که یکی-دو شب قبل از عملیات وعده صادق، رئیس‌جمهور شهید با یکی از فرماندهان ارشد نیروهای مسلح که احترام ویژه‌ای هم برای او قائل بود، گفت‌وگوی تلفنی داشت؛ در اثنای صحبت، خطاب به فرمانده گفته بود مسئول نرخ ارز و سفره مردم من هستم؛ شما دستور صادر شده را انجام دهید و نگران این مسائل نباشید».

******

اقتصاد بدون سکاندار/ توضیح سخنگوی دولت درباره وزیر احتمالی اقتصاد

روزنامه شرق نوشت:

عبدالناصر همتی، وزیر امور اقتصادی و دارایی دولت چهاردهم، در تاریخ ۱۲ اسفند ۱۴۰۳ توسط مجلس شورای اسلامی استیضاح و برکنار شد. دلیل عمده برکناری همتی از نگاه مجلس این بود که او با حذف دلار نیما، زمینه افزایش شدید قیمت ارز را فراهم کرده است. 

حالا اما اسامی متعددی برای تصدی گری وزارت اقتصاد به گوش می رسد. یکی از پر تکرارترین این اسامی علی طیب‌نیا، وزیر اقتصاد دولت حسن روحانی است که تک رقمی شدن تورم به نام او گره خورده است. اگرچه که بسیاری اعتقاد دارند پس از امضای برجام، کاهش قیمت دلار، کاهش کسری بودجه دولت و ثبات نسبی اقتصاد دور از انتظار نبود و رسیدن نرخ تورم به ۹ درصد در آن شرایط رخ داده است. البته که نه برجام ماندگار شد و نه تورم تک رقمی اما این آمار با نام طیب نیا ثبت شد.

گمانه زنی درباره تصدی وزارت اقتصاد از سمت طیب نیا در حالی است که بارها این موضوع از سمت اطرافیان او تکذیب شده است و موضع روشنی در این زمینه وجود ندارد. اسامی وزیر اقتصاد بعدی گاه به گزینه های دور از انتظاری رسیده است مانند حسین نمازی، علی عرب مازار یزدی و حسن سبحانی که از طرفداران سرسخت اقتصاد اسلامی هستند.‌

با این حال فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت درباره اسامی مختلف که در باره وزیر پیشنهادی اقتصاد در رسانه ها مطرح می شود، به شرق می گوید: «این اسامی همه در سطح و گمان است و دولت هم چنان مشغول بررسی است». به گفته او داشتن تخصص،تجربه و برنامه جهت کنترل سکان اقتصاد کشور مهم ترین ویژگی های مد نظر دولت در این زمینه است.

با این حال باید گفت که اقتصاد کشور این روزها بلاتکلیف آینده گفتگوهای هسته ای بین ایران و امریکاست و در حالت انتظار به سر می برد. هنوز آینده این گفتگوها چندان روشن نیست همچنان که آینده تصدی گری یکی از مهمترین وزارتخانه های دولت بلاتکلیف است.

******

فرماندهان سپاه در مذاکرات ایران و آمریکا نقش دارند؟

خبرگزاری فارس نوشت:

منابع آگاه در سپاه اعلام کردند ادعای مطرح‌شده توسط محمود صادقی، نماینده مجلس دهم مبنی بر حضور فرماندهان عالی‌رتبۀ سپاه در تیم نظارتی مذاکرات ایران و آمریکا کذب محض است.  

این منابع تأکید کردند که روند مذاکرات تحت هدایت و نظارت وزارت خارجه و در چارچوب سیاست‌های تعیین‌شده توسط مقامات رسمی کشور در جریان است و ادعای مشارکت فرماندهان سپاه در این فرآیند فاقد هرگونه پایۀ واقعی است. 

گفتنی است محمود صادقی، نمایندۀ سابق مجلس، پیشینه‌ای پُر از اظهارات غیرواقع و گمراه‌کننده دارد و در گذشته نیز به‌دلیل انتشار اخبار نادرست و تحریف حقایق، مورد انتقاد و حتی محکومیت قرار گرفته است.

******

ویتکاف هم از مذاکره موشکی با ایران گفت!

سایت یورونیوز نوشت:

 استیو ویتکاف، فرستاده ویژه دونالد ترامپ در امور خاورمیانه و سرپرست هیات آمریکایی در مذاکرات با ایران در مصاحبه‌ با فاکس‌نیوز گفت‌وگوها با هیات ایرانی را «مثبت و قانع کننده» خواند. او در این مصاحبه گفت که راستی‌آزمایی برنامه هسته‌ای ایران پایه اصلی توافق احتمالی در مذاکرات هسته‌ای واشنگتن و تهران خواهد بود.

استیو ویتکاف تاکید کرد که این گفتگوها بر دو محور راستی‌آزمایی برنامه هسته‌ای ایران و ابعاد نظامی آن خواهد بود.

او با اشاره به غنی‌سازی ۳.۶۷ درصدی مجاز در توافق برجام گفت: «آن‌ها به غنی‌سازی بیش از ۳.۶۷ درصدی نیاز ندارند، اما اکنون در برخی موارد تا ۶۰ درصد و در برخی دیگر تا ۲۰ درصد غنی‌سازی انجام داده‌اند و این نباید چنین باشد. چنین غنی‌سازی با ادعای آن‌ها که تنها می‌خواهند برنامه هسته‌ای غیرنظامی داشته باشند همخوانی ندارد».

سرپرست تیم مذاکره کننده آمریکایی بیان کرد: «این گفتگو‌ها بیشتر درباره راستی‌آزمایی برنامه غنی‌سازی اورانیوم و درنهایت راستی‌آزمایی ابعاد نظامی آن است که شامل موشک‌هایی که در زراد‌خانه‌هایشان دارند و هدف احتمالی آن‌ها برای دستیابی به بمب نیز می‌شود».

استیو ویتکاف دور نخست مذاکرات را «مثبت، سازنده و قانع‌کننده» ارزیابی کرد و یادآور شد که جزئیات توافق احتمالی از اهمیت و پیچیدگی بالایی برخوردار خواهد بود.

او افزود: «راستی‌آزمایی بخش کلیدی هر توافق احتمالی خواهد بود و امیدواریم که بتوانیم به مرحله تدوین سند برسیم. ما باید راستی‌آزمایی بسیار سختگیرانه‌ای داشته باشیم».

******

ساده‌انگاری نگران‌کننده 

روزنامه صبح‌ نو نوشت:

در شرایط پیچیده کنونی، مذاکرات بین ایران و آمریکا، یکی از مسائل حساس و حیاتی به‌شمار می‌آید. این مذاکرات معمولا با توجه به تاریخچه سیاسی و اقتصادی کشورها، چالش‌ها و موانع زیادی را پیش روی خود دارند. اخیرا برخی‌ از مسئولین داخلی چنان در اظهارات و نطقشان صحبت گفتند که گویی با یک جلسه گفت‌وگو تمامی مشکلات مابین ایران و آمریکا حل شده و همه تحریم‌ها هم برطرف شده‌اند.

این نگرش، اگرچه ممکن است امیدوارکننده به نظر برسد؛ اما در شرایط واقعی مذاکرات بین‌المللی، نگرش خوش‌بینانه و ساده‌انگارانه می‌تواند پیامدهای منفی‌ به‌ دنبال داشته باشد. مذاکرات پیچیدگی‌های زیادی دارند که نمی‌توان آن‌ها را تنها بر اساس پیش‌بینی‌های خوش‌بینانه و ساده‌سازی ‌شده ارزیابی کرد.

نمونه‌ای از این ادعا را می‌توان در بخشی از اظهارات اخیر قائم‌پناه پیدا کرد. محمدجعفر قائم‌پناه، معاون اجرایی رئیس‌جمهور در اظهارات اخیر خود پیرامون مذاکرات ایران و آمریکا در عمان، به تبیین دیدگاه‌های مثبت و امیدوارکننده‌ای پرداخته است. وی تأکید کرد که این مذاکرات به‌طور موفقیت‌آمیز پیش رفته و این مذاکرات به ‌صورت برد-برد و با حفظ منافع ملی انجام خواهد گرفت. وی همچنین به مذاکرات بعدی که برای روز شنبه برنامه‌ریزی شده است اشاره و ابراز امیدواری کرد که با رفع مشکلات تحمیلی از سوی دشمن، شاهد گشایش‌های اقتصادی برای فعالان اقتصادی کشور خواهیم بود.

گویی او به‌طور ضمنی این‌گونه القا می‌کند که مذاکرات هم‌اکنون به یک نتیجه قطعی و مثبت رسیده و گشایش‌های اقتصادی بزرگ در راه است. این اظهارات درحالی‌که امیدوارکننده به نظر می‌رسند، می‌توانند نوعی نگرش ساده‌انگارانه یا خوش‌بینی بیش‌ از حد تلقی شوند. مذاکرات بین ایران و آمریکا به‌ویژه در موضوعات پیچیده و حساس، همواره با چالش‌های زیادی مواجه هستند و نمی‌توان به‌ راحتی از آن‌ها به‌عنوان «توافقی قطعی» یاد کرد.
 
انتظار برای گشایش اقتصادی و رفع تنگناهای اقتصادی به‌طور قطع برای مردم و فعالان اقتصادی بسیار حیاتی است. بااین‌حال، بسیاری از تحلیلگران بر این باورند که مذاکرات و توافقات در سطح کلان بین‌المللی، نیازمند زمان، دقت و اقدامات عملی بیشتری هستند که هنوز در مراحل اولیه قرار دارند. بنابراین پیش‌بینی‌هایی که تنها بر اساس خوش‌بینی و بدون بررسی دقیق واقعیت‌ها مطرح می‌شوند، ممکن است در آینده با چالش‌ها و مشکلات بیشتری مواجه شوند.

این سخنان ممکن است نوعی فشار روانی به‌ منظور ایجاد امید و انگیزه در میان مردم و فعالان اقتصادی برای حمایت از روند مذاکرات باشد؛ اما واقعیت این است که برای رسیدن به یک توافق واقعی و پایدار، لازم است که فرآیندهای پیچیده و طولانی‌مدت مذاکرات به‌ درستی طی شوند و تمامی طرف‌ها در برابر چالش‌ها و تغییرات محتمل آماده باشند. روند مذاکرات معمولا پر از فراز و فرود است، گاهی ممکن است گام‌هایی به جلو برداشته شود و در برخی مواقع، موانع جدیدی پیش روی طرفین قرار گیرد.

******

یک ادعا درباره ممانعت روحانی از اجرای حکم پرونده کرسنت علیه زنگنه

سایت رجانیوز نوشت:

اظهارات اخیر حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای درباره نحوه رسیدگی به پرونده کرسنت و مقایسه آن با دوران ریاست شهید رئیسی بر قوه قضائیه، موج تازه‌ای از سوال‌ها و بحث‌ها درباره چگونگی مدیریت این پرونده در دوره‌های مختلف ایجاد کرده است. پرونده کرسنت که یکی از جنجالی‌ترین پرونده‌های فساد اقتصادی کشور محسوب می‌شود، به دلیل دخالت‌های دولتی، موانع اجرایی و پیچیدگی‌های متعدد حقوقی، همواره با چالش‌های بسیاری روبه‌رو بوده است. در این گزارش، روند رسیدگی به این پرونده در دوره ریاست شهید رئیسی بر قوه قضائیه و عوامل سیاسی دخیل در تأخیر اجرای احکام آن مورد بررسی قرار می‌گیرد.

براساس اعلام سخنگوی فعلی دستگاه قضا در نشست خبری مورخ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲، رسیدگی به پرونده کرسنت در دوران ریاست آیت‌الله رئیسی بر قوه قضائیه متوقف نشده بود. در سال ۱۳۹۹، در دوره مدیریت ایشان بر دستگاه قضایی، کیفرخواست جدیدی با موضوع تبانی در معاملات دولتی صادر شد. در ادامه، دادگاه در تاریخ ۶ اسفند ۱۴۰۱، حکم محکومیت و پرداخت جریمه علیه هشت متهم پرونده را به اتهام پرداخت رشوه و تحصیل مال نامشروع صادر کرد. این حکم پس از اعتراض متهمان به دادگاه تجدیدنظر ارجاع شد و نهایتاً با تغییراتی جزئی، در مرحله تجدیدنظر تأیید گردید.

یکی از مسائل اساسی در پرونده کرسنت، دخالت دولت حسن روحانی در روند اجرای احکام صادره، به‌ویژه علیه مسئولان بلندپایه دخیل در این پرونده بود. دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی در دولت وقت به دلیل فشارهای رئیس‌جمهور و ادعای حساس بودن شرایط اقتصادی کشور، مانع اجرای حکم علیه وزیر و معاون وزیر وقت شد. این افراد که مسئولیت‌های کلیدی در وزارت نفت داشتند، تحت حمایت دولت قرار گرفتند و اجرای احکام صادرشده به بهانه «حفاظت از مسئولان خط مقدم جنگ اقتصادی» متوقف شد. این مداخلات، عملاً روند اجرای عدالت را مختل کرد و فرصت رسیدگی سریع و کامل به بخش مهمی از این پرونده را از بین برد.

با تغییر دولت و آغاز فعالیت شهید رئیسی در ریاست‌جمهوری، رویکرد رسیدگی به این پرونده تغییر کرد. دولت جدید، به‌ویژه معاونت حقوقی ریاست‌جمهوری، علاوه بر پیگیری حقوق ملت در محاکم بین‌المللی، از قوه قضائیه خواست تا رسیدگی به این پرونده را تسریع کند چرا که دیگر مسئولان دخیل در این پرونده در هیچ جایگاه رسمی دولتی حضور ندارند و هیچ مصلحتی برای تأخیر در اجرای احکام قضایی آن‌ها وجود ندارد.

در دوران ریاست شهید رئیسی بر دستگاه قضائی، تلاش‌های قابل‌توجهی برای پیگیری پرونده و محکومیت متهمان انجام شد، اما موانعی که از سوی دولت وقت ایجاد شد، اجرای برخی از احکام این پرونده را مختل کرد. با این حال، دولت سیزدهم تلاش کرد با پیگیری همه‌جانبه، عدالت را در این پرونده محقق کند.

 

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۸۵۵۱۵۰۲۰:۴۵:۰۲ ۱۴۰۴/۱/۲۶
برای اعلام و تاکید اینکه مسائل موشکی و حمایت از مقاومت جز مذاکرات نیست همچنین برای پاسخ به حمله اسراییل به کشور الان بهترین زمان برای اجرای وعده صادق ۳ و در صورت نیاز وعده های صادق دیگر می باشد
ناشناس۳۸۵۵۴۷۶۰۰:۳۰:۱۲ ۱۴۰۴/۱/۲۷
تا روزی که رسانه ها نتوانند یا نخواهند حاضر به انتشار و انعکاس نظرات واقعی مردم باشند هیچ تغییری در هیچ امری اتفاق نخواهد افتاد
ناشناس۳۸۵۵۸۶۴۰۹:۴۶:۲۱ ۱۴۰۴/۱/۲۷
آقای زنگنه با انتخاب مسأله دار توتال جهت توسعه پارس جنوبی که بزرگترین سهامدارش قطر (کشور مشترک با ما در پارس جنوبی )در پارس جنوبی بود منجر به اضرار کشور به نفع قطر شد چرا که توتال برای اسکله های برداشت درون دریا جهت قطر فونداسیون بیست هزار تنی در نظر گرفت که امکان نصب کمپرسور داشتند و برای ما عمدا فونداسیون ۲۵۰۰ تنی در نظر گرفت که الان امکان نصب کمپرسور ندارند و الان با افت فشار ، قطر با نصب کمپرسور به ضرر منافع کشور ما در حال برداشت بسیار بیشتر است و برداشت ما در حال کاهش ناشی از افت فشار مخازن ...
ناشناس۳۸۵۶۰۵۳۱۱:۴۸:۲۶ ۱۴۰۴/۱/۲۷
با توجه به تهدیدهای شدید امنیتی که کشورمان از ناحیه عده‌ای از اتباع افغانی مواجه است این چه سیاست خطرآفرینی است که روزانه چندین هزار ویزای ورود به ایران به این اتباع داده شود؟ برای جبران کمبودها در کشور میلیونها افغانی را از ایران اخراج کنید.
ناشناس۳۸۵۶۰۵۸۱۱:۵۱:۲۲ ۱۴۰۴/۱/۲۷
در حالی شرایط اقتصادی و همچنین شیفت‌های سنگین باعث مهاجرت پزشکان و پرستاران ایران به کانادا، آلمان و کشورهای عربی شده حالا احمد نجاتیان رئیس سازمان نظام پرستاری بکارگیری پرستاران افغان در نظام درمان را تایید کرده است. این اتفاق نگران کننده ای است.
ناشناس۳۸۵۶۱۶۰۱۳:۰۴:۵۵ ۱۴۰۴/۱/۲۷
روحانی و زنگنه باید محاکمه بشن - مطالبه ملی
ناشناس۳۸۵۵۸۷۲۰۹:۴۷:۵۰ ۱۴۰۴/۱/۲۷
سیاست صادرات ال پی جی که براحتی می‌توانست جایگزین بنزین شود به خارج و ارزان فروشی آن با بهانه تحریم و از سوی دیگر واردات بنزین به داخل کشور و خریدن آن بالاتر از نرخ متعارف به بهانه تحریم .. تجارت دو سر ضرر برای کشور ..چرا بجای آن ال پی جی که در بسیاری از کشورها بعنوان جایگزین بنزین استفاده میشود از سبد انرژی کشور حذف شد ...چرا بجای سیاست اشتباه گازرسانی به سراسر کشور حتی مناطقی که در حال تخلیه بواسطه تغییرات اقلیمی بودند و حتی مناطقی که بدلیل عدم مشکل آلاینده ها قابلیت مصرف گازوییل و نفت سفید را داشتند و مضاف بر آن گازرسانی به مناطقی که قابلیت استفاده از انرژی تجدید پذیر باد ،خورشیدی و زمین گرمایی را داشتند آنهم برای کشوری که ۳۰۰ روز آفتاب تابان دارد (آنچه که اروپا در آرزوی آنست)و مناطقی که که بادهای ۱۲۰ را دارد و مناطق مستعد سمنان گرمسار لوشان برای انرژی بادی و تک محور نمودن گرمایش کشور بر مبنای گاز که این محصول با ارزش با قابلیت صادرات و تولید محصولات با ارزش افزوده بالا در پتروشیمی را با یارانه ارزان به باد فنا سوزاندن در بخاری‌ها داده و بطوریکه با افت فشار مخازن به وارد کننده گاز تبدیل شده این ماده با ارزش تبدیل شده ایم .
ناشناس۳۸۵۵۸۴۳۰۹:۴۱:۰۲ ۱۴۰۴/۱/۲۷
مردم از عوامل ارتشا استات اویل ،کرسنت ،توتال ،فساد در وزارت مسکن و شهرسازی در زمان ریاست جمهوری ...،از صرافی های غیر مجاز و رانتخوران تعیین کننده مدیران بانک‌ها جهت سو استفاده از تسهیلات رانت محور از....بسیار بیشتر شکایت دارند .
ناشناس۳۸۵۵۱۸۹۲۱:۱۱:۱۱ ۱۴۰۴/۱/۲۶
روحانی اگر قدرت داشت جلوی محاکمه برادرش رو می‌گرفت!
ناشناس۳۸۵۵۶۹۶۰۷:۰۶:۴۷ ۱۴۰۴/۱/۲۷
روحانی با تهدیدهایش!! مانع اجرای عدالت برای برادرش شد
ناشناس۳۸۵۵۸۶۰۰۹:۴۵:۰۰ ۱۴۰۴/۱/۲۷
برخی از موارد قابل بررسی در مورد ایشان ،پرونده ارتشا در واگذاری پارس جنوبی به توتال در حالی که قطر سهامدار عمده توتال بوده و توتال به نفع قطر منجر به ضرر منافع ایران در پارس جنوبی شده ،ارتشا استات اویل که در آن از وزیر نفت هم صحبت شده ،فساد کرسنت،فساد حذف کارت سوخت به نفع قاچاق سوخت ،خذف سامانه تدارک الکترونیکی دولت «ستاد » از سال ۹۲ الی ۹۸ توسط زنگنه که موجب فساد و عدم شفافیت درمناقصات ،مزایدات و تدارکات و خرید شرکت نفت شد ، اتلاف ده ها میلیاردی در احداث خط لوله گوره جاسک و خط لوله هفتم به سمت پاکستان که دارند می پوسند،گازرسانی بیهوده به دورترین نقاط کشور و استراتژی اشتباه منجر به اضرار ملی ناترازی و عدم تنوع بخشی به گرمایش کشور و عدم استفاده از دیگر سوخت ها که موجب شد ایران به وارد کننده گاز تبدیل شده و صادرات گاز شدیدا صدمه ببیند و در زمستان‌ها عمدتا پتروشیمی ها بخوابند و گاز با ارزش صادراتی در اثر استراتژی نادرست ایشان با یارانه نجومی سوزانده شود ،صادرات ال پی جی با قیمت ارزان به بهانه تحریم و واردات بنزین با قیمت گزاف به بهانه تحریم تجارت دو سر سود ،عدم توسعه پتروپالایشگاه ها و استفاده شرکت توتال از فونداسیون ۲۵۰۰ تنی برای فونداسیون اسکله های افشور بیرون ساحلی در پارس جنوبی و برای قطر ۲۰۰۰۰ تنی که موجب شده با افت فشار امکان نصب کمپرسور افزایش فشار برای چاه ها ایران مقدور نشود و قطر براحتی با نصب کمپرسور در اسکله ها بدلیل قابلیت فونداسیون هوایی آنها برای نصب کمپرسور بشدت افزایش برداشت به ضرر ملت ایران داشته باشدو....
ناشناس۳۸۵۶۲۳۵۱۴:۰۴:۴۴ ۱۴۰۴/۱/۲۷
برادرش که کاره ای نبود در دولت ولی زنگنه وزیر بود!!
ناشناس۳۸۵۵۱۹۳۲۱:۱۶:۴۳ ۱۴۰۴/۱/۲۶
بیژن زنگنه در جلسه رای اعتماد مجلس در سال 92 گفت من مسئله کرسنت را به زودی حل می کنم اما در مدت 8 سال دولت روحانی این مسئله را حل نکرد و بیش از 50 میلیارد دلار خسارت به بار اورد.
ناشناس۳۸۵۵۱۹۹۲۱:۲۰:۵۳ ۱۴۰۴/۱/۲۶
ترامپ از برجام خارج شد و تحریم ها را تشدید کرد تا به برجام موشکی و نظامی و پهپادی برسد الان هم همین موضوع را دنبال میکند نباید دوباره فریب بخوریم.
ایرانی۳۸۵۵۵۶۱۰۱:۵۰:۳۹ ۱۴۰۴/۱/۲۷
اشتباه نکن رفیق ترامپ از برجام خارج شد چون هیچ منفعت مالی برای آمریکا نداشت منتها نمیتونست عنوان کنه علت خروجش این موضوعه و البته که هر تاجری سر هر معامله ای ابتدا طرف را ارنج میکنه که اتفاقا اراده ایران در این دوره دستش اومده که ویتکاف تاجر را کرده مذاکره کننده اصلی خودش با ایران و اتفاقا اروپا رو حذف کرده حتی چین و روسیه شاید در آینده رفتاری که با زلنسکی کرد با نتانیاهو هم بکنه و حتی با غنی سازی بیشتری نسبت به برجام بکنه چون اون دنبال منافع مالیه ایرانه چون میتونه چین و حتی روسیه رو حذف کنه
ناشناس۳۸۵۵۷۴۶۰۸:۲۴:۵۲ ۱۴۰۴/۱/۲۷
ترامپ از برجام خارج شد چون ما نقد همه چیز رو دادیم و هیچی نگرفتیم اگر از برجام خارج نمی شد احمق بود ، در واقع چک سفید امضا رو دادیم که همون تعهدات بود بدون گرفتن چیزی
ناشناس۳۸۵۵۷۸۲۰۹:۰۰:۰۹ ۱۴۰۴/۱/۲۷
اتفاقا ترامپ راحت حرفش رو می زنه مثل اینکه در دوره قبل گفت ما به خاطر نفت سوریه در سوریه هستیم و گفت عربستان گاو شیرده است والان هم راحت راجع به کانال پاناما و گرینلند و ... صحبت می کند
ناشناس۳۸۵۵۸۴۷۰۹:۴۱:۳۰ ۱۴۰۴/۱/۲۷
مردم ترکیه بدلیل جنایات رژیم صهیونیستی در غزه رستوران امریکایی KFC را تحریم کردند و 537 شعبه این رستوران در این کشور تعطیل شد مردم مالزی هم رستوران های امریکایی را تحریم و تعطیل کردند.
ناشناس۳۸۵۵۸۵۶۰۹:۴۳:۵۳ ۱۴۰۴/۱/۲۷
امریکا و اروپا بعد از برجام میتوانستند در ایران سرمایه گزاری بکنند اما نه تنها اینکار را نکردند بلکه قرارداد خرید بوئینگ و ایرباس و پژو و رنو و توتال را هم لغو کردند.
ناشناس۳۸۵۵۲۰۳۲۱:۲۲:۳۶ ۱۴۰۴/۱/۲۶
روحانی مانع مبارزه با فساد بود حتی محاکمه حسین فریدون را خط قرمز اعلام کرده بود.
ناشناس۳۸۵۵۲۱۱۲۱:۲۵:۲۴ ۱۴۰۴/۱/۲۶
قرارداد کرسنت به قدری خسارت بار بود که حتی کمیسیون اصل 90 مجلس ششم با اون مخالف بود و مرحوم ترکان گفته بود دیوار کرسنت تا ثریا کج است.
ناشناس۳۸۵۵۲۱۵۲۱:۲۶:۳۵ ۱۴۰۴/۱/۲۶
مراقب باشیم تندروهای غربگرا با برجام موشکی و نظامی کشور را تضعیف نکنند و به سمت جنگ پیش نبرند.
ناشناس۳۸۵۵۲۱۹۲۱:۲۸:۲۸ ۱۴۰۴/۱/۲۶
دشمن تهدید به حمله می کند و یا اعمال تحریم کرده آن هم در حین مذاکرات آن وقت آقایان.....!
ناشناس۳۸۵۵۲۲۲۲۱:۳۰:۰۳ ۱۴۰۴/۱/۲۶
جای رئیسی احساس می شود آن هم شدید
ناشناس۳۸۵۵۲۲۴۲۱:۳۰:۴۵ ۱۴۰۴/۱/۲۶
سرکار گذاشتن ملت با مذاکره و بعد فاجعه امنیتی اقتصادی
ناشناس۳۸۵۵۲۲۵۲۱:۳۱:۵۷ ۱۴۰۴/۱/۲۶
زنگنه باید قرارداد کرسنت را در سالهای 80 تا 84 و یا در سالهای 92 تا 1400 اصلاح و اجرایی می کرد اما چنین نکرد و میلیاردها دلار خسارت ایجاد کرد محاکمه بانیان کرسنت یک مطالبه عمومی است.
ناشناس۳۸۵۵۲۳۰۲۱:۳۵:۵۳ ۱۴۰۴/۱/۲۶
ویتکاف نتایج مذاکرات عمان را کف دست مقام اسرائیلی گذاشت این یعنی اسرائیل نه تنها با توافق مخالف نیست بلکه ترامپ و نتانیاهو برای بتن ریزی صنعت هسته ای و موشکی ایران هماهنگ هستند.
ناشناس۳۸۵۵۳۲۷۲۲:۳۹:۱۵ ۱۴۰۴/۱/۲۶
کاملا قوه قضائیه مستقل است
ناشناس۳۸۵۵۴۰۰۲۳:۳۶:۴۷ ۱۴۰۴/۱/۲۶
اتفاقا کرسنت اگر رسیدکی می شد به نفع کشور . زنگنه . دولت روحانی و مردم بود .
جانباز۳۸۵۵۵۴۰۰۱:۳۳:۲۵ ۱۴۰۴/۱/۲۷
پشت پرونده کرسنت هزار فتنه برای کشور بوده و خیلی امتیاز برای زنگنه و روحانی! دستگیری حسین فریدون و برخی دیگر گره کار را نگشود و متحمل میلیاردها دلار خسارت شدیم.نیمی از مشکلات فعلی از دوران حسن روحانی بجا مانده و رئیسی در دولت قبل بسیاری از بدهی های روحانی را پرداخت نمود اما عجل این سید خدا را مهلت نداد.
ناشناس۳۸۵۵۸۷۵۰۹:۴۸:۲۵ ۱۴۰۴/۱/۲۷
بیشترین مفاسد اقتصادی از جمله مفاسد پدیده شاندیز و صندوق فرهنگیان و بانک سرمایه و هپکو و هفت تپه و کشت و صنعت مغان و فولاد و پتروشیمی و غیره در دولت روحانی اتفاق افتاد اما روحانی عزم جدی برای مقابله با فساد نداشت.
ناشناس۳۸۵۶۲۸۸۱۴:۳۷:۴۰ ۱۴۰۴/۱/۲۷
برخی در زمان ریاست جمهوری خود مجازات اخوی خود را که از مفسدان اقتصادی بود خط قرمز اعلام کرد ....اگر چین بود یا کره جنوبی باید برخورد با ایشان را می‌دیدیم
ناشناس۳۸۵۵۴۳۰۲۳:۵۴:۵۲ ۱۴۰۴/۱/۲۶
زیاده خواهی امریکا در مورد مسئله موشکی و غیره مانع اصلی پیشرفت مذاکرات است ترامپ باید بداند بحث موشکی بحث امنیت ملی ما است و قابل مذاکره و معامله نیست.
ناشناس۳۸۵۵۴۵۹۰۰:۱۲:۲۶ ۱۴۰۴/۱/۲۷
الکی احمدی نژاد رو بد کردند دهها سال باید هزینه دولت روحانی رو بدیم
ناشناس۳۸۵۵۸۲۵۰۹:۳۵:۱۴ ۱۴۰۴/۱/۲۷
صد رحمت به احمدی نژاد در دولت روحانی قیمت دلار 10 برابر شد و دچار ناترازی های گسترده و بی برقی شدیم.
ناشناس۳۸۵۵۹۶۴۱۰:۵۷:۱۴ ۱۴۰۴/۱/۲۷
10 برابر یا 3 برابر شدن مهم نیست مهم قدرت خرید و زیر ساخت ها هست که روحانی کاملا از بین برد
ایرانی۳۸۵۵۵۰۹۰۰:۵۳:۰۲ ۱۴۰۴/۱/۲۷
فکر کنم دشمنی بین ایران و آمریکا هم با ترامپ که شمشیرش از رو بسته شده بود داره به یک دوستی تبدیل میشه البته اگر کیهان و کیهانیان سنگ نیندازند و بازی در نیارند ، مردم ایران اگر اقتصاد و معیشتشان حل بشه و جلو رانت و دزدی و فساد آقازاده ها و مسئولین بی کفایت گرفته بشه قطع به یقین دوباره آشتی میکنن.
ناشناس۳۸۵۵۷۹۶۰۹:۰۵:۵۰ ۱۴۰۴/۱/۲۷
آمریکا با ما رابطه عادی هم برقرار نمی کند چه برسه به دوستی چرا آمریکا ضد مصدق کودتا اجرا کرد در حالیکه مصدق هیچ دشمنی با آن نداشت و درخواست وام هم کرده بود؟؟؟
ناشناس۳۸۵۵۸۳۲۰۹:۳۷:۲۴ ۱۴۰۴/۱/۲۷
ساده اندیش نباشیم 5 مرتبه بعد از انقلاب توافق کردیم و حسن نیت نشان دادیم اما دشمنی ها و تحریم ها روز به روز بیشتر شد !
ایرانی۳۸۵۵۵۴۳۰۱:۳۶:۲۶ ۱۴۰۴/۱/۲۷
مسولین امنیتی و اطلاعاتی و سیاسی کشور در خصوص مذاکرات باید به شدت مراقبت کنند به بهانه در صد غنی سازی مسائل تجهیزات پیشرفته نظامی و عملیاتی و دفاعی راهبردی کشورمان را در مذاکرات نبایستی اجازه مطرح شدن بدهند که قطعاً آمریکا در کل هدفش خلع سلاح کشورمان است وی صددرصد راهبر لیبی در دستورکار ش است منتها با شیوه جدید و هئیت مذاکره کننده باید برای خنثی‌کردن این حقه آنان با طرح و شیوه قوی عمل نماید
ناشناس۳۸۵۵۶۰۹۰۳:۲۳:۳۳ ۱۴۰۴/۱/۲۷
انسان با امید زنده است منطق با انسان عجين است پیشنهاد آمریکا داده منطقی جلو بیاد با منطق روبرو خواهد بود اگر سوءنیت و سواستفاده خواست بکند جواب متقابل خواهد گرفت خوشبختانه حواس هئیت ایرانی جمع است و موش دوندن کار خوبی نیست در موضوع کرسنت هم انصاف چیز خوبی است یکطرفه قضاوت عقوبت دنیوی و اخروی دارد دفاع آقای زنگنه و آن نطق مکتوب خوانده شده ایشان گويا بود منطقی ترین کار محاکمه رشوه خواران و سزای اعمالشان در کوتاهترین مدت ضرورت داشت و عدم اجرای قرارداد و ضرر و زیان تحمیلی هم از حقوق ملی است و باید رسیدگی فوری می‌شد که نشد متأسفانه نتیجه جنگهای حزبی و جناحی و قدرت طلبی و طمع ورزی باعث وضع فلاکت بار معیشت مردم و کاهش ارزش پول ملی شده که برای خیلی‌ها قابل درک و فهم نیست و خسارت دنیا و آخرت را را بجان خریده‌اند
ناشناس۳۸۵۵۹۲۲۱۰:۲۷:۴۸ ۱۴۰۴/۱/۲۷
قیمت فروش گاز ایران به شرکت اماراتی کرسنت یک پنجم قیمت فروش گاز ایران به ترکیه در مدت مشابه 25 ساله بود یعنی کرسنت مفت فروشی منابع ملی بود.
ناشناس۳۸۵۵۹۲۸۱۰:۳۳:۲۹ ۱۴۰۴/۱/۲۷
بزرگترین ایراد کرسنت این بود که محل تحویل گاز در جزیره بوموسی تعیین شده بود که این راه را برای ادعاهای ارضی امارات باز می کرد.
ناشناس۳۸۵۵۶۲۳۰۴:۰۹:۳۵ ۱۴۰۴/۱/۲۷
یکی از شروط دادگاه بین المللی در عدم محکومیت پرداخت جریمه ۱۸میلیارد دلاری اینست اگر ایران مدعی فساد در قرار داد کرسنت و رد و بدل رشوه است که قرار داد کرسنت را باطل کند محکومیت عوامل دخیل در بستن قرار داد است که حسن روحانی اگر جلوی این مجازات را گرفته قطعا به منافع ملی ایران ضربه و خودش هم باید تحت پیگرد قرار گیرد به جرم جلوگیری از احقاق حقوق ملت ایران قرار نیست مسئولیت داشته باشد و سو استفاده و مدیران فاسد را حمایت کند کره جنوبی را ببینید.
علی۳۸۵۵۷۳۲۰۸:۰۹:۵۹ ۱۴۰۴/۱/۲۷
وقتی مصلحت حفظ افراد بر مصحلت کشور و منافع ملی با عنوان دروغ وضعیت اقتصاد کشور توسط روحانی ارجحیت داده میشود نتیجه اش میشود خسارت بزرگ جریمه سنگین دادگاه کرسنت علیه جمهوری اسلامی و مردمی که به مسئولین بدبین میشوند
جواد۳۸۵۵۷۴۵۰۸:۲۴:۳۳ ۱۴۰۴/۱/۲۷
ویتکاف در گفت‌وگو با شبکه «فاکس نیوز»: موضوع مذاکرات اساساً به راستی‌آزمایی برنامه غنی‌سازی ایران مربوط می‌شود و سپس راستی‌آزمایی در خصوص تسلیحات که شامل موشک‌ها و انواع موشک‌هایی خواهد بود که آنها در اختیار دارند.
مصطفی۳۸۵۵۹۸۵۱۱:۱۱:۴۴ ۱۴۰۴/۱/۲۷
سلام حالاکه قوه قضائیه هیچ اعلام جرمی علیه آقای زنگنه انجام نداده بهترین کار برای ثبت در تاریخ و اثبات حرفهای آقای جلیلی مبنی بر خلافکاری آقای زنگنه انجام یک مناظره در تلویزون میباشد تا در دادگاه افکار عمومی گناهکار واقعی تعیین شود
ناشناس۳۸۵۶۱۲۲۱۲:۳۷:۵۷ ۱۴۰۴/۱/۲۷
پرونده زنگنه در مورد کرسنت در قوه قضاییه مفتوح و در حال رسیدگی است.
ناشناس۳۸۵۶۲۷۷۱۴:۲۷:۲۲ ۱۴۰۴/۱/۲۷
کسی که از چیزی اطلاع نداره نباید حرف بزنه. زنگنه سال 1401 در دادگاه محکوم و در حال حاضر ممنوع الخروج است.
ناشناس۳۸۵۶۲۳۸۱۴:۰۶:۵۵ ۱۴۰۴/۱/۲۷
از اون بدتر تبرئه ی عجیب سیف و عراقچی پس از دو بار محکومیت است!
yektanetتریبون

آخرین عناوین