• در حسرت گپی روشنفکرانه در کافه‌ای 

    «کافه‌های روشنفکری»؛ احمد راسخی لنگرودی؛ نشر مرواریددر حسرت گپی روشنفکرانه در کافه‌ای 

    غلامرضا خاکی،

    کتاب «کافه‌های روشنفکری» نوشته احمد راسخی لنگرودی برای من از کتاب‌های رهزن شد. یعنی از آن دسته کتاب‌هایی شد که از راه می‌رسند و نظم مطالعاتی آدمی را بر هم می‌زنند و خوانده شدن خود را تحمیل می کنند. این کتاب تحقیقی را که نویسنده آن برای تدوینش، منابع بسیاری را دیده، دو روزه خواندم و در حاشیه برگهای آن مطالبی نوشتم

  • این در وطن خویش غریب

    «آغازگران پژوهش زبان پهلوی در ایران» نویسنده: عسکر بهرامی؛ فرهنگ معاصراین در وطن خویش غریب

    دکتر علی غزالی‌فر*،

    آموزش و آموختن زبان پهلوی در ایران، یعنی در مهد خودش، حدود صد سال سابقه دارد! عجیب است، اما واقعیت دارد. این کتاب روایت ماجرای این واقعیت عجیب است؛ روایت شروع این ماجرا و این‌که در آن سرآغازها چه اتفاقاتی افتاد.

  • گمشده‌های عصر ما

    «کافه‌‌‌های روشنفکری»؛ احمد راسخی لنگرودی؛ نشر مرواریدگمشده‌های عصر ما

    احسان راسخی،

    پیش از انقلاب طی چند دهه، کافه‌‌‌های پرآوازه‌‌‌ای بود که امروزه جز یکی دو تا، دیگر خبری از آنها نیست؛ نام و عنوانشان سراسر به تاریخ پیوسته است. باید گفت این کافه‌‌‌ها حالا دیگر جای خود را به پاساژ‌هاي تجاري پُرازدحام و راسته‌هاي پُرهياهو داده‌‌‌اند؛ به طوری که امروزه باید از آنها به عنوان گمشده‌‌‌های عصر کنونی یاد کرد و رد پایشان را فقط در کتاب‌‌‌های خاطرات و سخنان همان کافه‌‌‌نشینان جست.

  • تاریخ به زبان همه‌ی ما!

    «ایران در سپیده‌دمانِ تاریخ»؛ محسن جعفری؛ انتشارات ققنوستاریخ به زبان همه‌ی ما!

    حمیدرضا امیدی‌سرور،

    «ایران در سپیده‌دمانِ تاریخ » محصول ضرورتی است که نویسنده‌ی آن، به عنوان یک دانش آموخته تاریخ در سطح بالای آکادمیک وکسی که قریب به دو دهه در این حوزه به تحقیق و پژوهش مشغول بوده، احساس کرده است.