از موسوی برای گفتگو يا مناظره دعوت کرديم، قبول نکرد

20 آبان 1388 ساعت 18:16


ضرغامی بالاخره خبر رد دعوت صداوسیما توسط موسوی را تایید کرد؛
از موسوی برای گفتگو یا مناظره دعوت کردیم، قبول نکرد

رئیس رسانه‌ملی در کنفرانس خبری خود در پاسخ به سوال خبرنگاران با تایید  خبر سوم تیرماه الف، تصریح کرد که موسوی در روزهای ابتدایی پس از انتخابات دعوت وی  را برای شرکت در مصاحبه و مناظره رد کرده است.

به گزارش الف، مهندس سید عزت‌الله ضرغامی رئیس سازمان صداوسیما در اولین کنفرانس خبری خود در دوره جدید مسئولیت رسانه ملی، با تاکید بر نقش رسانه ملی در معرفی همه نامزدها به مردم از جمله آقای موسوی گفت: «یکی دو روز بعد [از انتخابات] پیغام دادم که ما حاضریم به شکل گفتگو با افراد دیگر حضور یابند و مناظره کنند که موسوی نپذیرفت، زیرا تصمیم داشت به طور مستقیم بحث هایی را مطرح کند که ثبات جامعه را دچار تزلزل می کرد.»

الف، در تاریخ سوم تیرماه در خبری با عنوان «موسوي دعوت صدا و سيما را رد كرد» اعلام کرد که آقای موسوی حاضر به شرکت در مصاحبه یا مناظره تلویزیونی برای ارائه ادله ادعاهایش نشده و دعوت رسانه ملی برای این کار را رد کرده است. این خبر بارها و بطور مکرر توسط اطرافیان آقای موسوی رد شد. خود ایشان نیز نه تنها درباره صحت و سقم این خبر سکوت کرد بلکه حاضر نشد به عنوان "مهمان ویژه" به سوالات بینندگان اینترنتی پاسخ دهد

الف در آن خبر تصریح کرده بود: با توجه به عملكرد آقاي موسوي که بعد از روشن شدن نتيجه انتخابات كه بدون اعتراض از مسير قانوني به نتيجه اعلام شده و بدون ارائه هيچ سندي درباره تخلف و تقلب گسترده در انتخابات، هوادارانش را به نافرماني مدني و ريختن در خيابانها تحريك كرد و نيز با توجه به سوء استفاده اغتشاشگران و اوباش از تحركات خياباني هواداران آقاي موسوي، مسئولان صدا و سيما از آقاي موسوي خواسته اند به شركت در مناظره و يا مصاحبه تلويزيوني رضايت دهد و سخنراني براي هوادارانش را در همان مناظره و مصاحبه انجام دهد اما آقاي موسوي با اين درخواست صدا و سيما نیز مخالفت كرد و بر حضور در تلویزیون بدون حضور مجری یا مصاحبه گر اصرار دارد.

بخش‌هایی از مصاحبه رئیس سازمان صداوسیما با خبرنگاران که روز چهارشنبه برگزار شد:

خبرنگار روزنامه اعتماد از رئیس رسانه ملی پرسید: شما اعلام کردید رسانه ملی آمادگی پذیرش انتقاد و ایجاد فضا برای طیف های مخالف و متضاد را دارد به صراحت پاسخ دهید که آیا رسانه ملی حاضر است به میرحسین موسوی و کروبی وقت اختصاص دهد تا نظراتشان را اعلام کنند؟ و آیا افرادی در صدا و سیما ممنوع التصویر شده اند؟

سید عزت‌الله ضرغامی با بیان اینکه در رسانه ملی ممنوع التصویر نداریم افزود: برخی تصور می کنند اگر بازیگر ، هنرمند و یا فردی به علت بعضی مشکلاتی که دارد ، و برخی نهادهای نظارتی ممکن است توصیه‌هایی به ما بکنند که حتی از پخش بعضی تولیدات انها که در گذشته است خودداری کنیم ، من به آن مسائل توجهی نمی کنم و در اقدامات تولیدی جدید سازمان هم توجه نخواهم کرد.

وی گفت: البته پس از انتخابات با فضایی که ایجاد شد متاسفانه بعضی افراد که به دلیل برخی صلاحیت های عمومی و دستگاه های مربوط و نهادهای مسئول مانند گذشته وظیفه دارند به ما توصیه هایی بکنند ، من برای رعایت احتیاط حتی به این توصیه ها هم توجه نکردم.

رئیس رسانه ملی با اشاره به وقوع حوادث پس از انتخابات در کشور افزود: سازمان صدا و سیما ماهها پیش از برگزاری انتخابات امکانات گسترده و ظرفیت های بسیار مفصلی در اختیار چهار نامزد انتخاباتی گذاشت.

ضرغامی اضافه کرد : من دو سه روز پس از انتخابات در دیدار با مهندس موسوی به او گفتم که مردم به ویژه نسل جوان آشنایی بسیار کمی با شما داشتند در این ماهها با استفاده از برنامه های مکرر صدا و سیما جایگاهی در کشور یافته اید و این 13 میلیون رأی ، آرای بسیار بالایی است که حائز آن شده اید.

وی افزود: به مهندس موسوی گفتم قدر این آراء را بدانید و با پذیرش قواعد بازی و دموکراسی در صحنه رقابت سیاسی حضور یابید و ما هم کاملا آماده همکاری با شما هستیم.

ضرغامی اضافه کرد: البته پیش از انتخابات چند بار از وی برای حضور در میزگردها دعوت شده بود اما وی هیچگاه پاسخ مثبت نداده بود.

وی افزود: شاید دکتر پورحسین مجری مناظره های معروف علاقه مند بود در آغاز برنامه با مزاح به موسوی بگوید که بالاخره شما را به صدا و سیما آوردیم اما پیش از برنامه درباره بیان این جمله از من سوال کرد که به او گفتم به هیچ وجه مطرح نکند زیرا ممکن است در این مناظره حساس نکته ای منفی تلقی و احساس شود سازمان می خواهد بحثی درباره او مطرح کند.

ضرغامی گفت: ما هیچ مشکلی در این باره نداریم اما پس از انتخابات مهمترین مسئولیت رسانه ملی تقویت ثبات در جامعه و حفظ مصالح ملی بود.

وی تصریح کرد: در آن فضای کاملا ناپایدار تقاضای این شخصیت ها این بود که مستقیم به مردم پیام دهند و به آنها بگویند که به خانه هایشان نروند و در خیابان بمانند زیرا این انتخابات باطل و نتیجه آن دروغ است و تا وقتی ما مسئله خود را حل نکردیم هیچکس به خانه نرود.

ضرغامی چنین پیامی را ، پیامی سنگین ، ضد امنیتی و مخالف با ثبات جامعه دانست و افزود: طبیعی بود که رسانه ملی به علت مسئولیت های محوله نمی توانست این پیشنهاد را بپذیرد.

وی اضافه کرد : اعمال این پیشنهاد مانند این بود که در انتخابات دوم خرداد 76 پس از آنکه آقای خاتمی رأی آورد آقای ناطق نوری بگوید باید به تلویزیون بیایم و به مردم پیام مستقیم دهم که انتخابات را قبول ندارم، رئیس جمهور حقیقی من هستم و از مردم بخواهد که در خیابان ها بمانند و به خانه هایشان نروند تا نتیجه انتخابات عوض شود، چقدر این سخن باطل و غیرواقعی است.

ضرغامی گفت: متاسفانه مشابه این موضوع در این دوره از انتخابات از طرف موسوی مطرح شد البته یکی دو روز بعد پیغام دادم که ما حاضریم به شکل گفتگو با افراد دیگر حضور یابند و مناظره کنند که موسوی نپذیرفت زیرا تصمیم داشت به طور مستقیم بحث هایی را مطرح کند که ثبات جامعه را دچار تزلزل می کرد.

وی افزود: موسوی توانایی کنترل اغتشاشاتی را که در تهران به علت صدور بیانیه هایش روی داده بود نداشت و در همان شب نخست که این حوادث آغاز شد تعداد زیادی کشته شدند و ما اگر این مسئله را به شکل عمومی از شبکه های سراسری مطرح می کردیم مسئله ای که در خیابان های یکی دو منطقه مشخص تهران روی داده بود ، ناپایداری و بی ثباتی در همه جای کشور توزیع می شد.

رئیس رسانه ملی اضافه کرد: این در حالیست که برای مردمی که در مناطق مختلف کشور با شادابی در انتخابات شرکت کرده ، رای داده و حماسه ای بزرگ آفریده بودند، نتیجه انتخابات رضایتبخش بود پس انعکاس این پیام چه تبعاتی می تواند داشته باشد.

ضرغامی گفت: براین اساس بیان این سخنان با این ادله که آزادی بیان هست منطق مناسبی نداشت.

وی افزود: اگرهمه ما چارچوب دموکراسی و قواعد حاکم بر کشور را رعایت کنیم رسانه ملی متعلق به همه است و متعلق به یک گروه و جناح خاص نیست.

ضرغامی اضافه کرد: براین اساس اگر قواعد کلی بازی رعایت شود هر کسی در رسانه با مردم صحبت می کند می تواند همه حرفهایش را بزند انتقاداتش را مطرح کند و بحث هایی که باعث رشد جامعه شود ارائه کند، چه مشکلی هست که ما بخواهیم منعی قائل شویم.

وی گفت: اگر از فرازی که اکنون در آن قرار داریم و متاسفانه در برخی ابعاد ادامه دارد گذشت کنیم اساسا هیچ منعی برای حضور هیچ شخصیت خاصی وجود ندارد و ما می توانیم همچنان مانند گذشته که این فضا را ایجاد کردیم چنین فضای شادابی را برای حضور همه افراد فراهم کنیم.

ضرغامی با اشاره به سابقه دوستی خود با مهدی کروبی افزود: به علت دوستی و علاقه ای که به کروبی دارم آنقدر تصویر او را پخش کردیم که بارها نزدیکانش می گفتند این کار خوبی نیست زیرا نسبت (پوشش رسانه ای) آقای کروبی به بقیه همفکران او و بسیاری از ما، به بیش از دهها برابر می رسد.

وی اضافه کرد: شرایط کنونی هم با توجه به بحث هایی که بیان کردم کاملا مقطعی است و اگر این آقایان به بحث ثبات و پایداری و حفظ قواعد که باید مبتنی بر مصالح ملی باشد توجه کنند و از این مرحله بگذریم مشکل خاصی نداریم.

ضرغامی با اشاره به پخش کامل فیلم های تبلیغاتی مهدی کروبی در انتخابات اخیر گفت: این در حالیست که در دوره های پیش فیلم های تبلیغاتی برخی نامزدها دستخوش پالایش بسیار می شد به نحوی که اشکالات وارده به فیلم مستند یکی از کاندیداهای بسیار محترم و اصولگرا به حدی بود که آن فیلم پخش نشد و فقط یک فیلم تبلیغاتی او پخش شد اما او در ملاء عام اعتراض نکرد و سخنان ما را پذیرفت.

وی افزود: در این حالیست که در فیلم تبلیغاتی آقای کروبی بسیاری از ساختارها شکسته شد و بسیاری از محکومان دادگاه ها در آن حضور داشتند که با فضای عاطفی بسیار سنگین سعی داشتند ذهن جامعه را به سمت و سوی خاص سوق دهند.

ضرغامی اضافه کرد: رسانه ملی با سعه صدر و با ظرفیت بالا این فیلم را به طور کامل پخش کرد و حتی یک فریم یا یک پلان آن را حذف نکرد.

وی گفت: با اینحال روزنامه متعلق به آقای کروبی با تیتر بسیار درشت در یکی از شماره هایش مدعی سانسور فیلم تبلیغاتی او شد در حالیکه خود آقای کروبی عصر آن روز در مصاحبه با ما در لرستان اعلام کرد هیچ بخش از سخنانش سانسور نشده است و این موضوع را تکذیب کرد.

ضرغامی پرسید: آیا روزنامه متعلق به آقای کروبی فردا پاسخ او را منعکس کرد؟ وقتی پاسخ آقای کروبی نصف تیتر قبلی روزنامه (ادعای سانسور) چاپ شد، آیا حرمت مدیرمسئول خود را حفظ کرد؟

وی با اشاره به سابقه دوستی خود با آقای کروبی گفت: او انصافا در مجلس ششم که صدا و سیما ناملایمات بسیار دید و من معاون پارلمانی رسانه بودم یکی از کسانی بود که با همه وجود پشتیبان ما بود و به صدا و سیما کمک می کرد و رابطه رفاقت ما بسیار است همچنان که خود او بارها این تعبیر را بکار برده است.

ضرغامی افزود: من به آقای کروبی گفتم علت اینکه رای شما (در این دوره از انتخابات) بسیار کم شد به این علت بود که در این دوره دیگر خودت نبودی.

وی تصریح کرد: اگر کروبی همان کروبی با آن جایگاه انقلابی بود که مردم می شناختند و با سوابقی که با امام داشت خودش می آمد و حرف می زد رایش بیشتر از این بود که این همه شخصیت های بسیار ساختارشکن و حاشیه دار سیاسی به او اضافه شد و همه رای او در میان مردم از بین رفت، اقای کروبی جایگاهش بسیار بیشتر از این بود.

وی اضافه کرد: امیدوارم این فضای خاصی که امروز به علت تخلفات و جرم هایی که روی داده ، دادگاهی که ایجاد شده و مجازاتی که در نظر گرفته شده است و اعلام می شود، برطرف و دست ما برای حرکات بسیار گسترده و تاثیرگذارتر باز شود.

خبرنگار روزنامه مردمسالاری درادامه پرسید: در 5 سال گذشته انتقادات از سازمان صدا و سیما بسیار زیاد شده است،آیا رسانه ملی نمی خواهد این انتقادات را بشنود و اعتماد نخبگان را که از بین رفته است ،بازگرداند؟

رئیس سازمان صدا و سیما در پاسخ گفت: حجم انتقادات که به سازمان صدا وسیما شده است با توجه به اینکه جهت گیری های این انتقادات در تقابل با یکدیگر است، نشان می دهد که اگر رسانه ای بخواهد به صورت متعهدانه تر و متعادل تر حرکت کند خود به خود از دو طرف و از دو طیف چه جناح سیاسی و یا از حوزه های مختلف، می توانند انتقاداتی را از صدا وسیما داشته باشند.

وی افزود: با توجه به گستردگی و تاثیر گذاری برنامه های صدا و سیما به طوری که روزانه مردم به طور متوسط4 ساعت و نیم تلویزیون نگاه می کنند امکان نقد و اظهار نظر گسترده فراهم می شود.

ضرغامی افزود: در حوزه سیاسی اگر از خود روزنامه مردمسالاری شروع کنیم و آقای کواکبیان که مدیر و مسئول این روزنامه هستند آنقدر ما ایشان را دعوت می کنیم که به من می گوید من را زیاد دعوت نکنید ممکن است مشکلی پیش آید و بقیه را نیز دعوت کنید که من گفتم بقیه را هم دعوت می کنیم.

وی افزود: در مجلس همه اعضای فراکسیون اقلیت که حدود 40 نفر هستند به طور مستمر و جدی به ویژه پس از انتخابات و در جریان تعیین وزرا به صدا وسیما دعوت کردیم و شبکه خبر بیش از 100 نشست برگزار کرد و دولت نیز تحمل زیادی در این قسمت از خود نشان داد .

وی گفت: آنان رسانه ملی و دولت را نقد کردند و از این جهت تا حد زیادی رسانه ملی به رغم برخی از محدودیت هایی که دارد زمینه را برای حضور افراد و جریانهای مختلف در فضایی سالم وعقلانی فراهم کرده است .

ضرغامی افزود: البته من معتقد نیستم که ما در این جهت به وظیفه خود به طور کامل عمل کرده ایم و حتما در این راه نقصان و آسیب هایی وجود دارد .

رئیس سازمان صدا و سیما افزود: آمادگی رسانه ملی برای پذیرش نقد حداقل درباره خودش فراوان است .

وی گفت: امروز ما برای برنامه های پر بیننده ، بلافاصله بعد از پایان آن جلساتی برگزار می کنیم و از همکاران رسانه ای می خواهیم که بیایند و بی رحمانه نقد کنند .

وی افزود: متاسفانه شبکه های ما در دو سه سال گذشته به محافظه کاری افتاده اند و به آنها گفتم اگر کسانی که برای نقد دعوت می شوند بخواهند محافظه کاری کنند و برخی نقدها را صریح مطرح نکنند کل این ماموریت را به یکی از نهادهای غیر دولتی و تخصصی حوزه سینما و هنر خواهم داد تا این نشست ها را اداره کنند.

ضرغامی گفت: در این نشست ها تندترین انتقادها صورت گرفت و تندترین کلام ها در تیزر تبلیغاتی این گفتگوها چندین بار پخش شد.

وی افزود: این نشان می دهد که راه برای پذیرش انتقاد برای ما باز است و با این حال من از شما تقاضا دارم که راه و حل های مختلف را برای دیده شدن بیشتر جریانهای مختلف در همه بخش ها ارائه کنید.

رئیس سازمان صدا و سیما با بیان اینکه درب این سازمان برای دفاع به روی افراد باز است تصریح کرد: هم اکنون نیز دفاع افراد در رسانه ملی به طور روزانه انجام می شود.

ضرغامی در پاسخ به سؤال خبرنگار ایسنا درباره قانون احقاق حق و نیز تأکید رهبر معظم انقلاب برای دامن نزدن به برخی مسائل از جمله مسائل مربوط به دو تن از شخصیتهای انتخاباتی اظهار داشت: این مشکل شماست که این سؤال را مطرح کردید؛ فرمایش شما درست است به شرطی که شما هم مطرح نکنید.

وی درباره قانون احقاق حق با بیان اینکه این قانون گذشته طولانی دارد گفت: این قانون در مجمع تشخیص مصلحت نظام با اصلاحات گسترده تصویب شد.

ضرغامی با بیان اینکه اگر قانون احقاق حق را دقیق تبیین کنیم، این قانون قابل اجرا نیست افزود: مثلاً اینکه کسی در جایی صحبتی می کند و ادعا می کند رسانه بخش مهم صحبتهای مرا پخش نکرده، اجرای این قانون اصلاً امکان پذیر نیست.

وی با بیان اینکه من در مجلس ششم هم که قانون احقاق حق مطرح بود، مفصلاً صحبت کردم گفت: تعدادی از اصلاح طلبان از جمله آقای بهروز افخمی اعلام کرد اگر این قانون تصویب شود باید درب صدا و سیما را بست.

ضرغامی با بیان اینکه بحث «دفاع دو برابر» یک چیز ساده لوحانه ای است افزود: همه آقایان درباره قانون احقاق حق گفتند بگذارید با اصل این قانون مخالفت نشود.

وی با بیان اینکه در رسانه ملی ما این کار را روزانه انجام می دهیم گفت: به عنوان مثال فلان وزیر می گوید فلان مطلب علیه من یا دستگاه زیر مجموعه من گفته شده و من باید در رسانه ملی از شخصیت حقیقی و حقوقی ام دفاع کنم.

ضرغامی افزود: آخرین مورد در این باره می توان به صحبتهای خوب دکتر روحانی در رسانه ملی اشاره کرد که نظراتش را درباره گزارش مربوط به پرونده هسته ای بیان کرد.

رئیس رسانه ملی با بیان اینکه درب این رسانه به روی همه مسئولان باز است گفت: درباره گزارش هسته ای مسئولان دیگری هم می توانند در رسانه ملی حضور پیدا کنند و در باره ابعاد دیگر این پرونده نظراتشان را بیان کنند.

ضرغامی افزود: در بعضی از مواقع برخی افراد فکر می کنند آن کاری که خودشان می خواهند انجام دهند مهم است.

وی با بیان اینکه پس از مناظره های انتخاباتی حدود 30 نفر برای دفاع از خود ثبت نام کردند گفت: اینکه پس از انتخابات زمینه ای فراهم شود تا هر شب یکی از این 30 نفر در برنامه تلویزیونی شرکت و برای مردم صحبت کند در اصل شدنی نیست زیرا با فضای پس از انتخابات سازگاری ندارد و این موضوع را خود این افراد نیز قبول کردند.

ضرغامی تصریح کرد: شخصاً معتقدم اگر به کسی ظلم شود و ما پاسخ مناسبی نداشته باشیم، واقعاً عقوبتش به صورت اعتقادی و سنتی پای همه ما را خواهد گرفت.

وی با بیان اینکه رسانه ها در این باره می توانند رسانه ملی را راهنمایی کنند ، به سؤال خبرنگار درباره شاخص های رسانه ملی در خط قرمزها اشاره کرد و گفت: من خودم هم این شاخص ها را نمی دانم و برخی از کارت زردهایی را هم که می گیریم به همین خاطر است.

رئیس سازمان صدا و سیما در ادامه در پاسخ به سؤال خبرنگار روزنامه حیات نو مبنی بر اینکه چرا در برخی بخشهای خبری این سازمان از جمله30 :20 و شبکه خبر حقوق شهروندی افراد رعایت نمی شود گفت: فرمایش شما به لحاظ طرح موضوع کاملاً درست است.

ضرغامی افزود: خیلی وقت ها در برنامه های خبری به عنوان چند صدایی ممکن است خبری پخش شود که با آبروی افراد بازی شود و من شخصاً‌ در این باره بارها تذکر داده ام.

وی گفت: آخرین بار هم در باره پخش گزارشی با موضوع خرید لباس های دست دوم، به شدت ناراحت شدم و برخورد تندی کردم.

ضرغامی با بیان اینکه درباره رعایت حقوق شهروندی در بخشهای خبری مرتب تذکر داده و اصلاح می شود افزود: با این حال نمی توانم بگویم رسانه ملی از این گونه خطاها مصون است و انشاء الله نکته بین ها در این باره تذکرات لازم را به ما بدهند تا ما بهتر بتوانیم این خطاها را رفع کنیم.

وی با انتقاد از گزارش مربوط به انتقال خون یزد گفت: در این باره تیمی را برای تحقیق تعیین کرده ام که امروز یا فردا نتیجه را به من خواهند گفت و تصمیم لازم در این باره اتخاذ خواهد شد.

ضرغامی درباره رعایت حقوق شخصیتهای سیاسی در رسانه ملی با بیان اینکه کلیات حرف شما (خبرنگار) را تأیید می کنم اظهار داشت: در انتخابات اخیر سعی کردیم همه کسانی را که آسیب دیده بودند پوشش دهیم که در این باره بارها از آسیب دیدگان گروه به اصطلاح سبز و نیز فرزند دکتر روح الامینی اخبار و گزارشهایی پخش شد.

رئیس رسانه ملی با بیان اینکه در این باره برخی تمایل نداشتند از آنها تصویری نشان داده شود گفت: البته بسته ای تهیه شده که در آن شخصیتهای مختلف حضور دارند هر چند الان زمان این مسائل گذشته است.

ضرغامی با بیان اینکه سیاست رسانه ملی دوری گزیدن از پخش مطالب خشونت آمیز است افزود: در برخی موارد هم که شخصیتی مضروب شده و یا عمامه ای از سر افتاده بود و یا موارد دیگر، رسانه ملی آنها را پخش کرد.

وی با بیان اینکه سازمان صدا و سیما همواره بر اجرای مطالبات در مجاری قانونی تأکید دارد گفت: به عنوان مثال نباید توقع داشت که تجمعی را که از طرف وزارت کشور به ان مجوز داده نشده ، مانند تجمع قانونی پخش کنیم.
 


 


کد مطلب: 56893

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcaeanm.49nio15kk4.html?56893

الف
  http://alef.ir