روزهای پس از بنی صدر چگونه بود؟

13 تير 1390 ساعت 11:21


مسعود یارضوی

ابوالحسن بنی صدر در پنجم بهمن ماه سال 58 با رأی اکثریت مردم ایران و با شعار "عدالت" به عنوان نخستین رئیس جمهور ایران انتخاب شد.

انتخاب شدنی که البته کمتر از دو سال دوام آورد و او در خرداد سال 60 به دلیل تخلفات و انحرافات فراوان، با رأی اکثریت مجلس، حکم عدم کفایت گرفت و از مقام ریاست جمهوری ایران خلع شد.

و پس از چند هفته در هیئتی زنانه به همراه مسعود رجوی، یار و مشاور دیرینش و البته لیدر اصلی منافقین در ایران برای همیشه از ایران گریخت.

آنچه که اکثریت افکار عمومی همواره راجع به بنی صدر مطالعه کرده و بیشتر در پی کشف ابعاد آن است، وقایع پیرامونی صدارت بنی صدر از نصب تا عزل است. اما نکاتی که در این گزارش خبری قصد پرداختن به آن را داریم، نگاهی گذرا به وقایعی است که پس از عزل و فرار بنی صدر رخ داد.

کشور در اوج بحران های ناشی از جنگ به سر می برد. و بدتر از همه سیاست های غلط و کارشکنی های مداوم بنی صدر سبب وارد آمدن خسارات جدی به جبهه های نبرد شده بود.

اوضاع داخلی ایران نیز چندان مساعد نبود. کشور تازه از زیر یوغ 2500 سال پادشاهی ظالمانه بیرون آمده بود و بدتر از همه 57 سال حاکمیت پدر و پسر ملعون پهلوی و جولان آمریکا و سرویس های امنیتی بیگانه در ایران فجایعی را رقم زده بود که پا گرفتن نهال نوپای انقلاب اسلامی ایران در این فضا را دچار چالش های جدی کرده بود.

نهادهای اداری کشور هنوز از لوث وجود ضد انقلاب و عناصر ساواک پاکسازی نشده بودند و بدتر از همه موج حرکات التقاطی و مسموم منافقین و گروهک های معارض با مبانی اسلام ناب محمدی(ص) نیز فضای داخلی کشور را به شدت آزرده بود.

و بنی صدر در همین روزهای سخت و پس از آنکه به حساب خود به پشتوانه رأی مردم هرآنچه می خواست در این کشور انجام داده بود، توسط مجلس شورای اسلامی و پس از اثبات اتهاماتش برای نمایندگان رأی عدم کفایت گرفت.

و بنی صدر فرار کرد.

فضای حاکم بر روزهای بعد از عزل بنی صدر اما بسیار دور از تصور و غیر قابل پیش بینی است.

رئیس جمهور ایران در اوج تنش های داخلی و خارجی پس از انقلاب اسلامی، به دلیل عدم کفایت برکنار شده است و کسی نمی تواند روزهای آینده آبستن چه حوادثی است...

1_ امروز اول تیرماه سال 60 است. مجلس شورای اسلامی در روز گذشته رأی به عدم کفایت بنی صدر داده است و امروز مصوبه مجلس به محضر امام روح الله(ره) می رود. و یار سفر کرده انقلاب، مصوبه را امضا می کند.

امام روح الله(ره) در پیام خود می گوید:" پس از رای اکثریت قاطع نمایندگان مجلس به عدم کفایت سیاسی بنی‏صدر، ایشان را از ریاست جمهوری عزل نمودم."

2_ امروز دوم تیرماه سال 60 است. روزنامه کیهان در یکی از تیترهای اصلی خود نوشته است: "شورای موقت عهده دار وظایف ریاست جمهوری شد."

روزنامه اطلاعات نیز به نقل از امام روح الله(ره) می نویسد: "بنی صدر میخواست مرا دیکتاتور کند. بارها به من گفت این دولت را کنار بگذار"

و این هم تیتر دیگری در کنار سایر تیترهای صفحه اول روزنامه اطلاعات است: "شرایط و ضوابط ثبت نام دانش آموزان سراسر کشور"

3_ امروز چهارم تیرماه است. مردم ایران در روز گذشته طی برگزاری یک راهپیمایی هماهنگ در سراسر کشور، حکم عزل بنی صدر توسط مجلس شورای اسلامی را تأیید کردند.

از جبهه های نبرد حق علیه باطل نیز خبرهای خوشی می رسد. سربازان جان بر کف اسلام در کردستان عملیات های موفقی را انجام داده اند.

4_ اکنون چند روز از برکناری بنی صدر می گذرد و کشور در پی شهادت چندین مهره اصلی انقلاب در حوادث تروریستی انجام شده توسط منافقین، در سوگ به سر می برد. مقام معظم رهبری که در آن زمان پس از حادثه ترور نافرجام مسجد ابوذر در بیمارستان به سر می برند در وصف آن روزها می فرمایند:

"حادثه‌ هفتم تير يك محنت واقعى بود؛ حقيقتاً يك ضربه و يك حادثه‌ تلخ و تكان دهنده‌اى بود براى كشور و براى نظام. در قلب دستگاه مديريت كشور، شخصيتى مثل شهيد مظلوم مرحوم آيةالله بهشتى و ديگر بزرگان، فعالان از قوه‌ى قضائيه، از مجلس شوراى اسلامى، از دولت، از نخبگان سياسى، از نخبگان علمى، يك چنين حادثه‌اى به وجود بيايد، يك چنين فاجعه‌اى رخ بدهد، واقعاً محنت بود. منتها در اينجا يك نكته‌اى وجود دارد كه در طول تاريخ، اين نكته قابل مشاهده و لمس است و آن اين است كه هرگاه ملتى، جماعتى، فردى در مقابل يك محنتى كه بر آن جمع يا بر آن فرد يا بر آن ملت وارد ميشود، صبر و بصيرت به خرج داد، آن محنت براى او تبديل ميشود به نعمت. راز پيروزى حق، پيروزى كلمه‌ى حق، انتشار حق، انتشار توحيد در طول تاريخ در ميان بشر همين نكته است. انبياى عظام الهى، و در مواردى ملتهائى كه تحت حاكميت اين بزرگان بودند، اين همه محنت را تحمل كردند؛ بايد در طول تاريخ نامى از پيام پيغمبران نمانده باشد؛ بايد فكر آنها، ايده‌ى آنها، راه آنها در زير تندباد حوادث تلخ بكلى نابود شده باشد، در هم پيچيده شده باشد، از بين رفته باشد. شما مى‌بينيد بعكس است؛ يعنى هرچه تاريخ جلوتر آمده، پيام نبوتها در ميان مردم، در افكار مردم، زنده‌تر شده است. رازش همين نكته است: صبر و بصيرت در مقابل محنتها.

مردم ما در قضيه‌ هفت تير اين هنر را به خرج دادند: به جاى اينكه نااميد شوند، به جاى اينكه اعتماد به نفس خودشان را از دست بدهند، به جاى اينكه از دشمن بترسند و در مقابل دشمن زانو بزنند، به جاى ضعف و انكسار و انهزام، ملت ما به خاطر بصيرتى كه داشتند و به طور دائم به وسيله‌ى امام بزرگوار در آنها تزريق ميشد و در ميان مردم دامن زده ميشد، صبر كردند، ايستادگى كردند و موج را عليه دشمن برگرداندند.

 من خبرهاى هفت تير را بعدها شنيدم. در آن روزِ هفت تير و روزهاى بعد از هفت تير، من در حال عادى و معمولى نبودم - بيهوش و نيمه بيهوش بودم - ليكن وقتى شنيدم كه آنچه اتفاق افتاده است، چه بوده است و مردم چگونه با آن برخورد كردند، حقيقتاً مثل يك ناظرى كه از بيرون نگاه ميكند، شگفت‌زده شدم. مردم ما بايد اين را حفظ كنند. اين را بايد ما به عنوان يك درس - درسى كه آن را عمل كرديم، آن را به تاريخ پس داديم - حفظ كنيم."

5_ حالا دیگر مرداد ماه فرا رسیده است. روز دوم مرداد است که دومین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران در امنیت کامل برگزار می شود و از بین 4 کاندیدای حاضر، محمدعلی رجایی رئیس جمهور می شود. ماه رمضان است و مردم در تب و تاب انجام فرائض دینی. حال آیت الله خامنه ای نیز که در بیمارستان بستری بوده اند رو به بهبودی است.

در منطقه گلباف کرمان هم زلزله مهیبی رخ می دهد و مردم کشور برای ارسال کمک برای زلزله زدگان دست یاری به یکدیگر می دهند. قرار است مراسم چهلم دکتر چمران نیز که تقریبا همزمان با عزل بنی صدر، مظلومانه به شهادت رسید، به صورتی باشکوه برگزار شود.

کشور همچنان توسط شورای موقت اداره می شود و روند عادی خود را طی می کند.

6_ امروز 11 مرداد سال 60 است. و حدود یک ماه و 12 روز از عزل بنی صدر می گذرد.

چند روز قبل نیز مردم ایران راهپیمایی باشکوه روز جهانی قدس را برگزار کرده اند و جهان مواضع انقلاب اسلامی ایران را پیرامون جنایت های رژیم صهیونیستی بازخوانی کرده است.

طی مراسمی در جماران، امام خمینی (ره) بنیانگزار جمهوری اسلامی ایران حکم ریاست جمهوری محمدعلی رجایی را تنفیذ می کنند.

امام روح الله(ره) در حکم تنفیذ خود خطاب به محمدعلی رجایی می فرمایند: " مادام که ایشان در خط اسلام عزیز و پیرو احکام مقدس آن مى‏باشند و از قانون اساسى ایران تبعیت و در مصالح کشور و ملت عظیم الشأن در حدود اختیارات قانونى خویش کوشا باشند و از فرامین الهى و قانون اساسى تخطى ننمایند، این نصب و تنفیذ به قوت خود باقى است. و اگر خداى ناخواسته بر خلاف آن عمل نمایند، مشروعیت آن را خواهم گرفت."

شهید رجایی نیز در این مراسم طی سخنانی خود را فرزند ملت و مقلد امام خواند.

7_ امروز 12 مرداد سال 60 و صبح فردای تنفیذ حکم ریاست جمهوری رجایی از سوی امام روح الله(ره) است.

رجایی برای ادای سوگند در مجلس شورای اسلامی حضور یافته است. و شورای موقت ریاست جمهوری نیز به کار خود پایان داده است.

اطلاعیه و فرم شرکت در امتحانات تربیت معلم در سراسر کشور توزیع شده است و برخی نشریات نیز کاریکاتورهای جالبی را از فرار بنی صدر منتشر کرده اند.

8_ و روزهای بعدی هم یکایک از راه می رسند.

قرار است شرکت ملی فولاد ایران به اصفهان منتقل شود.

فرزندان بسیجی ملت ایران در جبهه های نبرد حق علیه باطل نیز به پیروزی های بسیار بزرگ و درخشانی دست یافته اند.

متن وصیت نامه برخی شهدا هنوز به صورت روزمره در رسانه ها چاپ می شود.

و آفتاب انقلاب هر روز پر فروغ تر می شود.

پیر جماران بعدها در نامه ای که به منتظری نوشت، فرمود: "و الله قسم، من رای به ریاست جمهوری بنی صدر ندادم..."
 


کد مطلب: 109698

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcaoon6a49nwi1.k5k4.html?109698

الف
  http://alef.ir