فرکانس نامفهوم درباره حوادث بند 350

بخش تعاملی الف - علی قلهکی، 7 اردیبهشت

7 ارديبهشت 1393 ساعت 12:12


چند روزی است که فضای رسانه ای کشور (خصوصا اصلاح طلبان) به ماجرای هفته گذشته بند ۳۵۰ اوین مشغول شده است، ابتدا به ساکن شاید می شد از کنار این قضیه بی تفاوت رد شد، ولی برکناری رئیس سازمان زندان ها، عاملی شد که حداقل از زاویه برخورد با این قضیه و به تبع آن سیاست های رسانه ای در نظر گرفته شده، مطلبی را به رشته تحریر در آورد.

ماجرای بند ۳۵۰ اوین را می توان از ابتدا تا انتها_یعنی امروز_، را در چند بخش بررسی نمود، "رسانه ای شدن آن از طرف رسانه های بیگانه"، "انفعال قابل پیش بینی صدا و سیما در این گونه موارد و حوادث"، مستندها و "توضیحات صدا و سیما و رسانه های تاثیر گذار" و در نهایت "واکنش نهایی نظام و دستگاه های مسئول در این قضیه". ولی این بار بلافاصله مسئولین قوه قضاییه اقدام به برکنار نمودن رئیس سازمان زندان ها نموده که این شائبه را تقویت می نمود که شاید سو مدیریتی در این ماجرا در کار باشد. سمت فعلی آقای اسماعیلی (رئیس سابق سازمان زندان ها) بر خلاف ادعای برخی رسانه ها از درجه پایین تری نسبت به ریاست سازمان های زندان ها قرار دارد، سند موجود در لینک زیر نشان می‌دهد که تغییر پست اسماعیلی طبق آیین‌نامه تعیین گروه‌های شغلی قوه قضاییه، تنزل مقام بوده است (۱)وی از گروه ۸ به گروه ۷ تنزل درجه پیدا کرده است.

در ادامه سعی داریم فرآیند طی شده از رسانه ای شدن "بند۳۵۰ اوین" تا به امروز را به تفضیل مورد بررسی قرار دهیم:

1- رسانه ای شدن خبر؛
این خبر از رسانه های ضد انقلاب _با تمرکز به بی بی سی فارسی_شروع به انتشار یافتن نمود و بعد از چند روز تا جایی پیشرفت که حتی روزنامه قانون پنج مطلب صفحه اول خود را به آن اختصاص داد، ادامه تمرکز برای رسانه ای ماندن موضوع"بند ۳۵۰اوین" در افکار عمومی را می توان فاز دست به دست شدن موج خبری در شبکه های اجتماعی برشمرد. این فاز با جدیت از سوی حامیان فتنه و تا حدی اصلاح طلبان در دستور کار بود تا جایی که در شبکه های اجتماعی "تگ های مخصوص به خود" را از آن خود کرد و شاید بتوان از فاز "شبکه های اجتماعی" به عنوان مهمترین عامل استفاده شده ضد نظام برای پاسخ گویی به این ماجرا نام برد.

2- انفعال چند روزه صدا و سیما و خبرگزاری های تاثیر گذار نسبت به آن؛
صدا وسیما مطابق روال چند سال گذشته منتظر این بود تا ببینید که حواشی این خبر تا کجا پیش می رود تا شاید بتواند از کنار آن نیز مثل مابقی رویدادها به راحتی بگذرد، ولی بعد از چند روز و پس این که روزنامه های صبح یکی یکی تیترهای خود را به آن اختصاص دادند و همچنین افکار عمومی را با یک علامت سوال گنگ مواجه گردید، اقدام به واکنش دیر هنگام نسبت به این رویداد نمود.

3- مستند صدا و سیما بر روی آنتن ۲۰:۳۰؛
صدا وسیما در مستندی جالب و درخور، اقدام به پخش مستنداتی از زندان اوین_ بند ۳۵۰ _و نحوه بازرسی بدنی و مقاومت برخی زندانیان نمود، این مستند اگر چه بسیار مبهم ودارای کلی گویی های نامتعراف بود ولی توانست افکار عمومی را تا حدی اقناع کند و مرهمی بر روی افکار عمومی آسیب دیده این چند روز باشد. این مستند که در ۱۰دقیقه و ۷ثانیه بر روی آنتن بخش خبری ۲۰:۳۰به نمایش در آمد، به سرعت توانست به برخی از خلاهای پیش آمده از این جریان پاسخی هر چند کوتاه مدت دهد.(۲)

4- برکناری رئیس سازمان زندان؛
اما به یکباره فضای کشور تحت تاثیر خبری عجیب قرار گرفت، رئیس سازمان زندان ها برکنار شد، این اتفاق اگر چه بر اساس اظهار نظر مسئولین قوه قضاییه تصمیمی گرفته شده از قبل از جنجال "بند ۳۵۰ اوین" بوده و باید صورت می پذیرفته و بر اساس یک اظهار نظر دیگر(۳)، سمت فعلی غلامحسین اسماعیلی "ارتقا شغلی"! ایشان به حساب می آید ولی چرا در شرایط فعلی؟! آیا نمی شد حداقل چند ماه بعد که افکار عمومی حساسیت های خود را نسبت به این قضیه از دست داده بودند، این جابجایی کلیدی صورت می پذیرفت؟

اگر فرض را بر بی تقصیری ایشان_غلامحسین اسماعیلی_ رئیس سابق سازمان زندان ها در این قضیه ببینیم و نظام ایشان را تبرئه شده می داند (صرفا در این قضیه) پس چرا دقیقا در گرماگرم بحث "بند ۳۵۰ اوین" این فرد برکنار می شود؟!

این ها تمام تناقضاتی است که مردم را در این ماجرا به یک دوگانگی باور نکردنی می کشاند و لزوم سیستم یکپارچه تصمیم گیری در زمان پیشامدهای حساس کشور را طلب می کند.

۱-http://www.irbar.com/laws-databank/۴۲/۲۵۹۳/۲۶۱۹
۲-http://www.yjc.ir/fa/news/۴۸۱۳۹۷۹
http://www.entekhab.ir/fa/news/۱۵۸۰۰۳-۳


کد مطلب: 224294

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcaoynuy49nuu1.k5k4.html?224294

الف
  http://alef.ir