اقدام احمدی‌نژاد مجلس را متشنج کرد؛

لاریجانی: آقای احمدی نژاد، مردم شما را شناختند+ صوت

بخش داخلی الف، 15 بهمن 91

15 بهمن 1391 ساعت 16:01


محمود احمدی نژاد رئیس جمهور در جریان سخنرانی خود از وزیر کار، تعاون و از امسال پشت پرده سخن به میان آورد و خواهان پخش فیلمی در مجلس شد که فیلمی از ملاقات آقای فاضل لاریجانی و مرتضوی بود که آن را جهت آگاهی نمایندگان لازم می‌دانست. پس از پخش دقایقی از این فیلمش رئیس جمهور به دلیل کیفیت نامناسب به خواندن دیالوگ‌های فیلم پرداخت که محتوای آن مربوط به قرارداد واگذاری شرکت‌های تامین اجتماعی به بخش خصوصی بود.
 
در خلال خواندن متن این دیالوگ‌ها مجلس برای دقایقی دچار تنش شد.نماینده مردم آبادان با صدای بلند فریاد می‌کشید و نسبت به این موضوع اعتراض می‌کرد که با مداخله سید شریف حسینی عضو هیئت رئیسه مجلس به بیرون از صحن علنی هدایت شد.
 
بعداز پخش ویدئو هم تعداد بسیار زیادی از نمایندگان نسبت به این موضوع انتقاد داشتند که علی لاریجانی در واکنش به شلوغی صحن علنی گفت: امروز روز مهمی است اجازه بدهید حرفشان را بزند اگر موضوعی راجع به بستگان ما بوده بگذارید در این باره حرفی بزنند.
 
وی پس از پایان سخنان رئیس جمهور به بخش‌ةای مختلف سخنان احمدی‌نژاد پاسخ داد همچنین اعضای هیئت رئیسه با آقای فاضل لاریجانی که مواردی علیه وی از سوی رئیس جمهور در صحن علنی مجلس مطرح شده بود تماس گرفتند که بنا به گفته فرهنگی عضو هیئت رئیسه فاضل لاریجانی درباره این نوار اظهار داشت: آقای مرتضوی مدت‌ها پیگیر این ملاقات بود و در این ملاقات نیز عمده صحبت‌ها را آقای مرتضوی انجام داد و ضمن ابراز ارادت مفصل به خانواده لاریجانی در خواست کرد من واسطه شوم تا ایشان با رئیس قوه قضائیه دیداری داشته باشند.

رئیس‌جمهور در این جلسه با بیان اینکه دشمنان برای فشار آوردن به کشور بسیج شده‌اند، گفت: باید دست‌به‌دست هم باری از دوش مردم برداریم.
 
محمود احمدی‌نژاد رئیس جمهور در جلسه علنی بررسی استیضاح عبدالرضا شیخ الاسلامی طی سخنانی به دفاع از وزیر کار پرداخت که مهمترین محورهای سخنان احمدی‌نژاد به شرح ذیل است؛
 
** همه شما را برادران دینی می شناسم؛ قانون شریف است و تنظیم کننده رفتارهاست و باید از استحکام حداکثری برخودار باشد. قانون مبنای کار است و همه باید تلاش کنیم، قانون اجرا شود.
 
** مسائلی که می‌خواهم عرض کنم، ارتباطی به مسئله دولت و مجلس ندارد، مسئله کلان کشور است که اگر بی توجهی کنیم مسائلی نظیر همین استیضاح پیش می‌آید.
 
** انشاءالله در اوایل اسفند مصوبات اخیر دولت و مجلس اجرا می شود؛ بحث من فراتر از استیضاح است. چرا باید همدیگر را مدام متهم کنیم؟ ما در یک جبهه ایم و باید با هم کار کنیم.
 
** بحث من فراتر از استیضاح است؛ چرا باید همدیگر را مدام متهم کنیم؟ ما در یک جبهه‌ایم و باید با هم کار کنیم؛ شیخ الاسلامی مومن و پرکار و بی حاشیه است و هر جا بوده، موفق بوده و جزو بهترین‌های کابینه است.
 
** شیخ الاسلام را 27 سال است که می‌شناسم و به وی ارادت دارم. امروز دشمنان خود را برای فشار آوردن به کشور بسیج کرده‌اند. باید دست به دست هم باری از دوش مردم برداریم. فشارهایی که از داخل می‌آید با فشارهای خارجی برابری می‌کند. سه سال است دولت تحت سنگین ترین فشارهاست؛ همکاران پاک من زیر سنگین ترین اتهامات هستند. چقدر احضار و ...؛ من سکوت کردم و همکاران را به تحمل واداشتم.
 
** بولتن چاپ می‌کنند در چند هزار نسخه که سر تا پا تهمت به دولت و همکاران ماست.
 
** سازمان تامین اجتماعی غیردولتی و متعلق به کارگران و بازنشسته‌هاست و از پول آنها صندوقی درست شده است. نه ما و نه شما حق نداریم برایشان بدهی و هزینه درست کنیم. این نهاد غیردولتی است. حال برای تعیین رئیسش ترتیباتی اتخاذ شده است. امروز ما باید به سازمان تامین اجتماعی کمک کنیم.
 
** حکم دیوان عدالت اداری مطرح می‌شود، صرف نظر از اینکه موضع سیاسی رئیس چیست، این دیوان باید نقطه آرامش و ثبات باشد. همین دیوان معظم، عین همین شکایت اخیر را سال 78 هم مطرح کرد. آن موقع هم بارها گفتند که رئیس سازمان واجد شرایط نیست. همین دیوان گفت چون نهاد عمومی غیردولتی است، ما صالح برای رسیدگی به عزل و نصب‌هایش نیستیم. امروز چطور صلاحیت پیدا کرده است؟ اشکالی در کار است که باید آن را پیدا کنیم.
 
** سال 85 سازمان مالیاتی شکایتی می‌کند که طبق اصلاحیه قانون مالیات‌ها نهادهای وابسته به شهرداری‌های سراسر کشور از معافیت مالیاتی برخودار شوند، 5 سال طول کشید تا رسیدگی شود اما در موضوع اخیر فوراً رسیدگی کردند.
 
** احمدی‌نژاد با اشاره به اصل 55 قانون اساسی درباره وظایف دیوان محاسبات گفت: برخی رفتارهای دیوان محاسبت در رابطه با دولت غیرقانونی است؛ حکم دیوان عدالت اداری درباره بهمنی خلاف قانون اساسی است.
 
** جلسه پیش که امدیم مجلس، دوستی‌ها را تقویت کردیم، پشتش یک استیضاح درآمد.
 
** امروز آمده‌ام، با شما درد دل کنم و برای حل مشکلات کشور استمداد بطلبم؛ چطوری از دل قانون درآورده‌اند که رئیس مجلس می‌تواند بخشنامه‌های رئیس جمهوری را لغو کند.
 
** تذکر علی لاریجانی به رئیس جمهور: لطفاً در موضوع صحبت کنید.
 
** احمدی نژاد در پاسخ به این تذکر: دقیقاً در موضوع صحبت می‌کنم؛ رئیس مجلس نه تنها بر دولت حاکم شده، بلکه بر کل مجلس هم حاکم شده است.
 
** اگر بنا بود رئیس مجلس بر دولت و مجلس حاکم شود، باید با رأی مستقیم می آمد و رئیس جمهور می‌شد. صحبت من خارج از اشخاص و یک بحث حقوقی است؛ اگر قرار است که قانون اساسی را عوض کنید، در خود قانون اساسی راه آن نشان داده شده است.
 
** دولت می‌خواهد مصوبات شما را در کشور اجرا کند. اختیاراتش چیست؟ وقتی عزل و نصب‌ها هم از اختیار دولت گرفته می‌شود، دیگر چه چیزی در دست دولت می‌ماند. این بحثِ دردمندانه من است. باید بنشینیم و برایش راه حل پیدا کنیم.
 
** من از دیوان عدالت اداری به چه کسی شکایت کنم؟ چه راهی وجود دارد؟ می‌گویند به خود ما شکایت کن.
 
** من نوکر ملت و شما و همه هستم، اما رئیس جمهور کشورم و از حقوق اساسی ملت دفاع می‌کنم.
 
** به ملت بگویید که رئیس جمهوری که می خواهید انتخاب کنید، تحت امر رئیس مجلس است! اگر بناست دیوان عدالت در اختیارات دولت دخالت کند، چه می‌گویند؟ ما باید برگردیم به قانون اساسی و مسائل را ریشه‌ای حل کنیم.
** اصلاً بحث من دفاع از شخص آقای مرتضوی نیست، بنده درباره یک روند و حقوق اساسی بحث می‌کنم.
 
** نمایندگان با من صحبت‌هایی کرده‌اند، نمیدانم برخی چیزها را بگویم یا نگویم؟
 
**رئیس مجلس: چیزی را که لازم می‌دانید بگویید؛ لازم هم اگر می‌دانید نوار هم بگذارید.
 
** احمدی نژاد: من و شما باید حوصله و تحمل داشته باشیم و حرف‌ها را گوش کنیم. ما کوچک شما هستیم.
 
** ما و مجلس با هم دعوا و اختلافی نداریم. بنده کوچکترین خادم‌های ملت هستم و شما هم نمایندگان مردم هستید و می‌خواهیم با هم برای مردم کار کنیم.
 
** پشت مسائلی از قبیل امروز، جریاناتی هم دارد می‌گذرد. حوصله کنید تا برایتان بگویم.
 
** چندین ساعت جلسات برگزار شد، تکه‌ای که مسئله‌ای درست نمی‌کند را می‌خواستم اینجا بگذارم.
 
** دوستانی آمدند و گفتند که بگذارید فضای کشور آرام‌تر باشد؛ من گفتم نخسه‌ای را به رئیس و نسخه‌ای را به رئیس کمیسیون‌ها تقدیم کنیم.
 
** علی لاریجانی: خواهش می‌کنم نوارتان را پخش کنید و بعد نگویید که پخش نشد. چیزی کم نگذارید.
 
** صدای فریاد برخی نمایندگان در مجلس به گوش می‌رسد
 
** احمدی نژاد پس از پایان پخش فایل صوتی: این بیست و 4 دقیقه است؛ سیستم صوتی خوب پخش نمی کند؛ به هر نماینده یک فایلش را می‌دهم. بعضی از بخش های ان را هم می‌خوانم.
 
** لاریجانی: نمایندگان حوصله کنند، تا آقای رئیس جمهور حرفشان را بزنند. نمایندگان حساسیت به خرج ندهند. اگر راجع به بستگان بنده بوده اجازه بدهید حرفشان را بزنند.
 
** احمدی نژاد: دوستان! مسائل ما همین هاست؛ آقای رئیس مجلس گفت پخش کنید، پخش کردیم.
 
** لاریجانی: من اینگونه نگفتم. شما گفتید نواری دارم. گفتم حالا که حرفش را زدید، مسئله در جامعه پیش می‌آید. پس پخش کنید تا شفاف شود.
 
** احمدی‌نژاد: اینها بالاخره سند است. ما باید چه کنیم؟ دولت تحت فشار است با همین حرف هایی که در نوار است.
 
** ما چطور از دولت دفاع کنیم؟ شما راهش را بفرمائید ما همان را عمل کنیم. بعضی تکه‌ها را برایتان می‌خوانم.
 
** تامین اجتماعی شرکت‌هایش را دارد، طی قراردادی به گروهی می‌فروشند؛ فردی به نام معاون مجتمع قضایی تهران، می‌گوید من با یکی از برادران آقای لاریجانی رفت و آمد خانوادگی دارم.
 
رئیس جمهور در جلسه بعد از ظهر امروز مجلس فایلی از ملاقات و گفتگوهای سعید مرتضوی و فاضل لاریجانی منتشر کرد که به دلیل عدم پخش در مجلس احمدی نژاد متن صحبت ها را قرائت کرد.
 
 فردی به نام آقای «م» معاون مجتمع قضایی تهران می گوید می دانید که بنده با یکی از برادران آقای لاریجانی رفت و آمد خانوادگی دارم.
 
مرتضوی: شما ارتباط دارید؟
 
آقای «م»: بله، من می خواهم این را بگویم که بقیه برادران بگرد آقا فاضل نمی رسند. نمره اش پیش من صفر است آن یکی برادر به خدا قسم. یعنی اگر این آقا، برادر آقا فاضل نبود چهار تا فحش بهش می دادم، یعنی اصلا قبولش ندارم. بهش گفتم شما هر چه می خواهی به مرتضوی شفاف بگو.
 
احمدی نژاد در اینجا گفت: این صحبت های واسطه است و بعد از این آقای فاضل لاریجانی پیش آقای مرتضوی می آید.
 
ببین باید خودت روک به دکتر بگویی که آقای «ز» (همان آقایی که می خواهد با تامین اجتماعی قرارداد ببندد) باید از قـِبـَلِ من به شما وصل بشود.
 
فاضل لاریجانی: آن کسی که می خواهد قرارداد ببندد باید هوشیار باشد یعنی خیلی روی ما تبلیغات نکند و این مساله را که من با فلانی هستم مطرح نکند. اصلا هر هفته یک جایی می بینمش صحبت و هماهنگی ها را می‌کنیم.
 
در اینجا آقای مرتضوی به آقای «م» می گوید، شما بیرون برو و حس می کند که ممکن است مسائل دیگری مطرح شود.
 
فاضل لاریجانی: من می خواهم با آن گروه «ز» کار کنم، ولی ابلاغ کتبی برای من نزند. تلقی اش این باشد که من می خواهم با او همکاری کنم. اخیر علی آقا را دیده اید؟
 
مرتضوی: اخیرا ندیده ام.
 
فاضل لاریجانی: آقا ایشان نظرش نسبت به شما بسیار مساعد است و می تواند کمک کند حتی با قوه قضائیه تلطیف کند. خداییش من مساله صدا و سیما را یادآوری کردم اذعان داشت و اشاره کردم که این زمان بحرانی که ایشان مدیریت و حفظ نظام می کند، بعدش اینطوری. واقعا اذعان داشت با تمام وجود یعنی تظاهر نبود باید ارتباط با ایشان را مستحکم تر کنید. به نظرم الان زمینه اش کاملا مساعد است خصوصا این مورد هم که درباره «ز» پیش آمده، یک ملاقات جدی و خودمانی حالا در منزل ما یا اصلا بیرون از قوه و مجلس. قوه و مجلس نباشد منزل مادر باشد بدون سر و صدا. با تمام وجود خدا شاهد است به هر حال من قلق آنها، علی آقا و آقا صادق دستم است که چطور ورود کنم و چطور جا بیاندازم.
 
مرتضوی تعجب می کند می گوید قلق آقا صادق و علی آقا دستتان است؟
 
فاضل لاریجانی: هر دویشان، هر دویشان.
 
ابتدا روی صداقت و پوست کنده می گویم هر طور که صلاح می دانید ما می خواهیم با گروه «ز» کار کنیم اینکه بخواهیم ورود پیدا کنیم یکی دو پروژه خوب را به آنها پیشنهاد کنیم برای سرمایه گذاری بیاید خودم نیز با او همکاری می کنم مثل پالایشگاه یا هر چیز دیگر از این پروژه ها هست. پروژه هایی که جاذبه داشته باشد و بعدش بتوانیم به هر شکلی کار کنیم. اینجا یا خارج از کشور. اگر صلاح می دانید بعدش هم یک کمک هایی می‌توان کرد. یک کسانی در این سطح و اینها مزاحمشان می شوند مشکل پیدا می کنند. در حال می توانیم مفید واقع بشویم حالا حدسم بر این است.
 
مرتضوی: بفرمائید ما چکار کنیم من بدانم چکار باید بکنم.
 
فاضل لاریجانی: یک زمینه آشنایی ایجاد بشود.
 
مرتضوی: اصلا نمی شناسیدش؟
 
فاضل لاریجانی: نه ندیدمش.
 
مرتضوی: اصلا ندیدیش؟
 
فاضل لاریجانی: نه دیگر یک زمینه آشنایی ایجاد بشود بعد هم توصیه بفرمایید که اصلا فلانی می خواهد با شما کار کند که اصلا احساس کند نمایندگی شما را دارم.
 
مرتضوی: موردش را باید بدانم اصلا باید بدانم چکار باید بکنم.
 
فاضل لاریجانی: ما در همین پروژه هایی که اکنون با شما قرارداد بسته ایم پروژه های جدیدی را تعریف می‌کنیم تا بتوانیم یک نظارتی داشته باشیم و کمک کنیم اینطوری باهاش در کارها قاطی بشویم. کارهای اقتصادی اگر صلاح می دانید و یا همین که خود شما توصیه می فرمایید خیلی موثر است بهش توصیه کنید همکاری فلانی برای آینده کاری در ایران خوب است.
 
مرتضوی: آینده کاری او؟
 
فاضل لاریجانی: بله، اینطوری بعدش هم مورد وصول جنابعالی است. (یعنی به او بگویید من مورد وصول شما هستم.)
 
مرتضوی: گفتید که خارج از کشور هم می توانید کار کنید؟ چطوری؟ چه پیشنهادی دارید؟
 
فاضل لاریجانی: من نمی دانم فعالیت های بین المللی چطور است.
 
مرتضوی: چکار می توانید بکنید؟
 
فاضل لاریجانی: اگر من را به عنوان مباشر خود تلقی کنند، در مدیریت های مختلف کمکش می کنیم.
 
مرتضوی: اصلا شما به عنوان مشاور خودش که شأن شما اینطور نیست.
 
فاضل لاریجانی: تلقی اش این باشد لازم نیست این موضوع را جایی مطرح کنند.
 
مرتضوی: الان که مثلا من به او بگویم فاضل لاریجانی می خواهد بیاید با شما همکاری داشته باشد، شما با عنوان مشاور خودت قبولش کنی، این اصلا در ذهنش نمی آید چون شما برادر رئیس مجلس هستید.
 
فاضل لاریجانی: من مکنونات قلبی خودم را می گویم. حرف شما کاملا درست است و این ناشی از درایت جنابعالی است. اینکه چطور ورود کنیم بهترین راهش همین است که جنابعالی توصیه کنید که حضور فلانی می‌تواند اطمینانی برای آینده کاری شما در اینجا باشد. توصیه شما طوری که ایشان مشتاق شود برای همکاری مفید است.
 
مرتضوی: در قوه و مجلس و اینها هم می توانید کاری بکنید؟
 
فاضل لاریجانی: بله یک همچین حالتی وجود داشته کسانیکه در این سطح فعالیت می کنند همیشه در مذان دخالت ها و موانع هستند، می توانیم برایش رفع موانع کنیم، حالا این موانع چیست بستگی به کیسش دارد دیگر. ما آمادگی داریم مشکلاتی که آقای «ع.ب» (احمدی نژاد: فرد مشهوری که شما می شناسید) دارد را در چند جهت برطرف کنیم. اولا ایشان آدم بسیار خوبی است، متدین و زحمت کش است و حدود 15 پروژه پتروشیمی دارد، بنده خدا احتیاج به کمک دارد.
 
مرتضوی: شما برایش چکار کرده اید؟
 
فاضل لاریجانی: چند تا مشکل داشت یکسری مشکلات با بانک ها داشت که همین فردا دوشنبه با آقای «ع» قرار دارم، آقای «ع.ب» می آید، آقای «م» هم می آید. جلسه ای گذاشتیم که این مشکل را حل کند. مشکلاتی هم با قوه قضائیه داشت چند حکم اجرایی برایش آمده بود و مفاسد اقتصادی که چرا پول بانک را پرداخت نمی کنی، برایش مهلت گرفتم. دیگر کاری بهش نداشتند. رفتم پیش اخوی و دستورش را گرفتم.
 
مرتضوی: شما این اعتبار را دارید که از اخوی دستور بگیرید؟
 
فاضل لاریجانی: بله، اینها را کمک کردیم و حتی در یک جلسه نیز اخوی این شخص را دید البته از این زاویه که گفتم من با ایشان کار می کنم می دانم زحمت می کشد و 10 یا 15 طرح دارد بیچاره، خب اخوی دستور دادند مشکلاتش حل شود. خیلی از موارد دیگر مربوط به معوقات بانکی بوده، بانک تجارت و بانک صنعت و معدن بنده خودم معاون بانک صنعت و معدن بودم. در آنجا اتاق داشتم تقسیط کردند و این مشکل 5 ساله حل می‌شود خودم نظارت می کنم. پرونده زیاد داشت. فرض کنید که آقای الف آنجا بود و رئیس دادگستری فلان استان هم. یک عده نیز از او بر سر زمین شکایت کرده بودند که رفتیم و صحبت کردیم و مساله حل شد.
 
مرتضوی: یعنی با سفارش به آقای الف حل کردید؟
 
فاضل لاریجانی: بله، بله.
 
مرتضوی: مثلا بحث های کارگری بوده؟ چیزی حل کردید؟
 
فاضل لاریجانی: کارگری هم داشته ایم. مسائل مالیاتی و حسابی داشته است. من تا بحال کار دانشگاهی کرده ام و حالا هم دوزاریم افتاده است. اکنون نوه دارم و اموراتم با ماهی دو میلیون نمی گذرد، یک فرصت ویژه پیش آمده و ما چند سالی است که به کار اقتصادی ورود داشته ایم و خداییش کمتر از دیگران نیستیم. الان که وارد شده ایم قلق ها دستمان آمده و هم به لحاظ ارتباطی و هم مدیریتی کار را پیش می بریم، واقعیت این است. یک مسکن مختصری، چیزی فراهم کند به نام یکی از بستگان من برای شروع کار بعد به تدریج جلو می رویم. دیگر سعی می کنم حقوق ریالی هم نگیرم که به چشم نیاید بیشتر نگاهش این باشد که طرفش را حفظ کند آدم را مقطعی نگاه نکند مثلا بگوید استفاده گذرا کنیم. یک آپارتمان 600- 700 متری بگیرد.
 
مرتضوی: شما ویلایی می خواهید یا آپارتمان؟
 
فاضل لاریجانی: آپارتمان بهتر است به چشم نمی آید.
 
مرتضوی: خودتان جایی را دارید که معرفی کنید:
 
فاضل لاریجانی: بله بنام یکی از بستگان من بخرد. پدرش فوت کرده است.
 
مرتضوی: اسمش چیست؟
 
** فردی خطاب به احمدی‌نژاد: لطفا بس است.
 
** احمدی نژاد: چشم. من می‌گویم نیازی به حل مسائل از این طریق نیست. صوت و تصویر موجود است و نوار مشخص است و چندین ساعت است که اگر رئیس مجلس صلاح دیدید، همه را در اختیارتان می‌گذاریم.
 
** مسائل جای دیگری است. چرا امروز شیخ الاسلام باید اینجا محاکمه شود؟
 
** من به نظر مجلس اخترام می گذارم. استیضاح و نظر، حق شماست و به نظر شما و قانون احترام می‌گذاریم. والسلام

لاریجانی پس از پایان سخنان رئیس جمهور به بخشهای مختلف سخنان احمدی‌نژاد پاسخ داد.
 
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی بعد از سخنان احمدی‌نژاد در صحن علنی و پخش فیلمی از فاضل لاریجانی از سوی احمدی‌نژاد در صحن علنی مجلس اظهار داشت: من احساس کردم چون رئیس جمهور در مورد من صحبت می‌کند، اجازه دادم که حرف‌هایشان را مطرح کنند؛ استیضاحی در مجلس مطرح شده ربطش به من چیست که رئیس جمهور این موضوع را مطرح کرد.
 
وی در ادامه گفت: اتفاقا جلسه خوبی بود و بعضی از مسائلی که در کشور ما وجود دارد از همین سنخ است که باید حل شود؛ این روش‌ها اگر در پشت صحنه ادامه پیدا کند، مشکل است.
 
رئیس مجلس اظهار داشت:‌من تشکر می‌کنم از اینکه نمایندگان تحمل کردند و آقای رئیس جمهور همه حرف‌هایش را زد؛ رئیس جمهور گفت من یک نواری دارم که خود این هم یک ژستی است و من هم گفتم شما که مصلحت می‌دانید این را انجام دهید و رئیس جمهور نوار را گذاشت و مسئله روشن شد و بقیه مطالب هم که در نوار پخش نشد خود رئیس جمهور قرائت کرد.
 
وی ادامه داد: رئیس جمهور بحثی در مورد بهم ریخته شدن تنظیم قوا مطرح کرد که باید بگویم تنظیم قوا بهم نخورده؛ آقای رئیس جمهور این سلیقه شماست که یک جایی نظر شورای نگهبان را به عنوان مفسر قانون اساسی قبول ندارید و یک جاهایی هم ....
 
رئیس جمهور از رئیس مجلس خواست تا به وی هم اجازه صحبت دهد که رئیس مجلس خطاب به وی گفت: شما در این جلسه اتهاماتی به من وارد کردید و من مطابق آئین‌نامه جواب شما را می‌دهم و شما هم حق ندارید چرا که بیش از حد باز حرف زدید؛ تمام حرف شما اتهام به رئیس مجلس و رئیس قوه قضائیه بود. من هم رئیس مجلسم و اینجا می‌خواهم جواب شما را بدهم؛ شما سرتاپای این استیضاح را اتهامات و تهمت‌های به من گفتید و مطابق آئین‌نامه دو برابر وقت شما من فرصت دارم که جواب دهم.
 
لاریجانی خطاب به رئیس جمهور ادامه داد: شما فرمودید بعضی از مسائل سیاسی است؛ 2،3 سال است که تحت شدیدترین فشارها هستید؛ مشکل اینجاست شما افرادی را به عنوان یاران خودتان انتخاب کرده‌اید که این افراد پرونده‌هایی دارند و نمی‌گذارید که این پرونده‌ها رسیدگی شود؛ فشاری نیست. اگر از من می‌پرسید همین مطالبی که گفتید به دادگاه بدهید تا رسیدگی کنند، مگر ما از کسی دفاع می‌‌کنیم. ما اگر نزدیک‌ترین فردمان هم تخلف کنند می‌گوییم رسیدگی کنند ولی شما نمی‌گذارید رسیدگی شود و اشکال کار اینجاست.
 
لاریجانی خطاب به احمدی‌نژاد گفت: شما فرمودید که در کار بن بست ایجاد می‌شود؛ اشتباه می‌کنید. در کشوری که ولایت فقیه است بن‌بست نیست؛ شما در بسیاری از مواقع به رهبری شکایت کردید و ایشان به هیئت حل اختلاف ارجاع داده‌اند و هیئت حل اختلاف هم نظر قاطع داد؛ دیگر کسی نباید حرفی بزند، پس بن‌بستی وجود ندارد. رئیس مجلس اضافه کرد: مثلا شما چندین بار در مورد اصل 138 مسائلی را مطرح کردید و قانون را خواندید درحالی که شما به قانون تمکین نکردید؛ درحالی که شورای نگهبان این قانون را تایید کرده است که اگر هیئت وزیران مصوبه‌ای گذراند که با قانون تطابق نداشت، رئیس مجلس موظف است به آن ایراد بگیرد و بعد آن را به دولت بدهد؛ در قانون گفته شده که اگر دولت رعایت نکرد باید آن را لغو کند که رئیس جمهور به این اعتراض دارد؛ چه کسی باید این را حل کند؛ شورای نگهبان باید این را حل کند که شورای نگهبان نظر داده‌اند و قبول کرده، شما چرا تمکین نمی‌کنید؛ شما حتی در مورد این موضوع به رهبری هم نامه نوشتید و گفتید که این موضوع خلاف قانون اساسی است پس چرا نظر رهبری را نمی‌گویید؛ رهبری موضوع را به هیئت حل اختلاف داده‌اند و هیئت هم نظر شورای نگهبان را پرسید و ایشان ابلاغ کردند یعنی موضوع تمام شد؛ دیگر چه چیزی را تکرار می‌کنید؛ اگر از ولایت فقیه دفاع می‌کنید که ولی فقیه نظر دادند و بن‌بست را تمام کردند پس چرا می‌گویید بن‌بست است.
  
رئیس مجلس اظهار داشت: شما فرمودید دیوان عدالت باید محل اتکا باشد و اگر ما شکایتی داریم بررسی کند؛‌گفتید که دیوان یک جاهایی بررسی را پول داد و یا رسیدگی نکرد؛ عزیز من قبل از همه این حرف‌ها در مورد سازمان تامین اجتماعی اگر قبل از سال 88 بود دیوان حق داشت اما سال 88 قانون تصویب شده؛ قانون اصلاح ماده 113 قانون مدیریت خدمات کشوری در بند الف می‌گوید که سازمان مذکور زیر مجموعه وزارت رفاه و تامین اجتماعی است و وزیر در برابر قانون ذیربط پاسخگو است؛ شما رفته‌اید در هیئت دولت این را تغییر داده‌اید و برده‌اید زیر نظر معاون اول که اینجا هم دیوان عدالت اداری و هم رئیس مجلس گفته خلاف قانون است یعنی قانون را زیر پا گذاشته‌اید؛ چرا می‌گویید دیگران دست و پای ما را می‌بندند؛ شما تخلف کرده‌اید.
 
لاریجانی اظهار داشت:‌ این موضوع دفاع ندارد اگر نمی‌دانید بپرسید؛ شما فرمودید که دیوان محاسبات چرا دادگاه دارد؛ دیوان محاسبات دادگاه ندارد بلکه قوه قضائیه شعبه‌ای در آنجا دارد که در آنجا دادستان و دادگاه است که این هم قانون است و مجلس تصویب کرده و شورای نگهبان هم آن را تایید کرده است؛ شما به چه چیزی ایراد دارید پس بفرمائید نظر شورای نگهبان را قبول ندارم؛ نمی‌توانید این را بگویید شما رئیس جمهور هستید و باید نظامات حاکم بر کشور و قانون اساسی را قبول داشته باشید؛ قانون دیوان محاسبات گفته که یک شعبه دادسرا و یک شعبه دادگاه در آنجا باشد که در مورد دادستان آن هم مجلس رای می‌دهد؛ دادسرا برای خیلی‌ها حکم صادر می‌کند که بعد به دادگاه می‌رود. دادگاه هم یک حکم بدوی برای رئیس بانک مرکزی داده که وی می‌تواند در دادگاه تجدیدنظر شکایت کند؛ شما به چه چیزی ایراد گرفته‌اید، این عین عدالت است؛ مگر می‌توانید بگویید که بعضی‌ها بهتر از بقیه هستند و در دادگاه موضوع آنها رسیدگی نشود؛ شما نباید یک هاله‌ای بگذارید که دادگاه دخالت نکند بلکه باید بگویید احسنت که دخالت کردید؛ برو رسیدگی کن از مسئولین ذیربط بنابراین دیوان محاسبات تخلفی نکرده و ربطی به دیوان ندارد.
 
** لاریجانی: آقای رئیس‌جمهور تشریف داشته باشید، بیاناتی هست که برایتان مفید است.
 
** تشکر می‌کنم که حوصله کردید، رئیس جمهور همه حرف‌هایشان را زدند. رئیس جمهور گفت که نواری دارد، این هم ژستی است و نوار را هم قرائت کردند.
 
 ** شما در این جلسه اتهاماتی وارد کردید که دارم طبق آئین نامه جوابتان را می دهم و شما دیگر حقی برای پاسخگویی از تریبون مجلس ندارید. شما سر تا پای استیضاح را به اتهام به من گذراندید.
 
** رئیس قوه قضائیه هم حق پاسخگویی ندارد؛ رئیس جمهور موظف است قانون را ابلاغ کند.
 
** مشکل اینجاست که شما افرادی را به عنوان یاران خود انتخاب کردید که پرونده‌هایی دارند که نمی‌گذارید رسیدگی شود. شما نمی‌گذارید رسیدگی شود. اشکال اینجاست.
 
** شما در مواردی به رهبری شکایت کردید. ایشان ارجاع دادند به حل اختلاف و این هیئت نظر داد. دیگر نباید حرفی باشد.
 
** گفتید که رئیس مجلس حاکم شده است. رئیس مجلس طبق قانون اساسی موظف شده که اگر مصوبات خلاف قانون یا روح قانون باشد، آن را رد کند.
 
** رئیس مجلس به مرتضوی کار ندارد؛ بلکه می‌گوید کاری که شما کردید و قانون را دور زدید، غیرقانونی است. این اتهامات به من، ربطی به استیضاح نداشت. اگر می‌خواستم مر قانون را عمل کنم، نباید می‌گذاشتم این صحبت‌ها مطرح شود. ولی خوب شد که این سخنان مطرح شد.
 
** از ابتدای بحث استیضاح وزیر کار، بنده وساطت کردم. آقای مظفر معاون نظارت مجلس در جریان هستند. گفتم شما استیضاح کنندگان و وزیر را دعوت کنید که به تفاهم برسند و استیضاح مطرح نشود.
 
** وزیر کار با من تماس گرفت و گفت که در ماجرای مرتضوی کاری از من برنمی‌آید. روز دوشنبه خدمت رئیس‌جمهور رفتم راجع به کار دیگری گفتم استیضاح مطرح است؛ یا شما وساطت کنید، یا من، تا مسئله حل شود. راهش این است که مرتضوی کار درگیری کند. چون حضورش در سمت فعلی خلاف قانون است. ولی رئیس جمهور نپذیرفت. من می‌خواستم در کشور تشنجی ایجاد نشود.
 
** صبح امروز آقای فرزونده (معاون پارلمانی رئیس‌جمهور) گفت: پیغام فوری از رئیس جمهور دارم. گفتم بگویید بیایند؛ او آمد و گفت که بیاید موضوع را جمع کنیم، ممکن است که رئیس جمهور حرف‌هایی بزند. من گفتم که چنین روالی را من انجام داده‌ام که استیضاح نشود، ولی رئیس جمهور نپذیرفت.فرزونده هم گفت که، رئیس جمهور گفته اگر مسئله حل نشود، نواری دارم از بستگان شما که پخش می‌کنم. من را تهدید کردند. من گفتم که نمی‌دانم موضوع نوار چیست؛ متعلق به هر یک از بستگان من باشد، اشکالی ندارد. من از بستگان ایشان اطلاعات زیادی دارم، ولی لازم نمی‌دانم جو کشور را متشنج کنم. من را تهدید کردند که از استیضاح صرف نظر کنیم. رئیس مجلس قسم خورده از حقوق مجلس دفاع کند.
 
** رئیس‌مجلس: شما راجع به بستگان من هر چیزی دارید، بگویید. من هیچ مشکلی ندارم؛ ملاحظه کنید نفس این اقدام را؛ به نظر شما این یک اقدام توطئه‌آمیز علیه رئیس قوه مقننه نبود؟ مرتضوی یکی از بستگان ما را دعوت می‌کند به دفتر و فیلم می‌گیرد. نمی‌دانم دستگاه رئیس‌جمهور چگونه است، ولی ما فیلم نمی‌گیریم.
 
** نشان می‌دهد که برنامه‌ای بوده و توطئه بوده است تا روزی مثل امروز علنی کنید، ولی چه فایده‌ای دارد؟ اما نفس این کار مافیای و توطئه آمیز نیست؟ این اخلاق است؟ این کار در سطح یک رئیس‌جمهور است؟ رئیس‌جمهوری که مرتب دیگران را و رئیس مجلس را تهدید می‌کند.
 
** مشکلات کشور اینهاست آقای رئیس جمهور! بنده با برادرم ارتباطی ندارم. آقای فرهنگی تماس گرفته بود با فاضل لاریجانی و در این باره صحبت کرده است. آقای فرهنگی خودتان بگویید.
 
  در ادامه محمد حسین فرهنگی عضو هیات رئیسه مجلس گفت: با توجه به اینکه اتاق فرمان عنوان کرد صدا مطلقا روشن نیست ظهر با آقای فاضل لاریجانی تماس گرفتند و در رابطه با این موضوع سئوال کردیم که ایشان گفت عنوان بنده رئیس دانشگاه آزاد آمل و مشاور رئیس دانشگاه پیام نور است و سمت دیگری ندارم. مدتها آقای مرتضوی پیگیر ملاقاتی بود بعد از مدتی در جلسه حضور پیدا کردم و بیشتر جلسه را ایشان صحبت کردند و ضمن ارادت به خاندان لاریجانی درخواست وساطت داشت تا ملاقاتی با رئیس قوه قضائیه داشته باشد و مطالبی را نیز علیه قاضی پرونده خود عنوان کرد و هیچ فیلمبرداری نیز در کار نبود که رئیس قوه قضائیه این ملاقات را نپذیرفت.
 
 در ادامه لاریجانی گفت: این ربطش به جلسه استیضاح چه بود؟ چند بار مرتضوی از من وقت خواست که آقای جهانگیرزاده در جریان است. بگویید...
 
 جواد جهانگیرزاده عضو دیگر هیات رئیسه مجلس نیز در این خصوص توضیح داد که مرتضوی از وی پیگیر ملاقات با رئیس مجلس بوده و چند بار وی مراجعه داشته اما رئیس مجلس نپذیرفته است.
 
 سپس لاریجانی اظهار داشت: مرتضوی دنبال این بود برای پرونده اش پیش رئیس قوه قضائیه برود و برای استیضاحش نزد من بیاید که به مصلحت ندانستیم و اگر عمل می کردیم امروز چیز دیگری مطرح می شد. ما اینها را صداقت نمی دانیم. بداخلاقی بلای جان کشور شده است.فرض کنید بستگان من اشتباهی کرده باشند چه ربطی به من دارد؟
 
 لاریجانی خطاب به احمدی نژاد گفت: اگر جلسه اخوی شما با من در خصوص ارتباط اطرافیان شما و جریان انحرافی با منافقین مفاسد مالی و ارتباطات آنان با خارج را فیلم می گرفتم و پخش می کردم برای شما خوب بود؟ شما همین مقدار اخلاق را هم رعایت نکردید. فرق من با شما این است که می گویم اگر کسی از بستگان من تخلف کرده رسیدگی شود بلکه اطرافیان شما تحت تعقیب هستند و همچنان روی آن می ایستید و شما مانع رسیدگی می شوید و حتی گفتید خط قرمز است.
 
 وی اظهارات احمدی نژاد را خلاف حق و عدالت توصیف کرد و گفت: چه فایده ای دارد از عدالت صحبت کنیم و با این روش ها کیان اخلاق جامعه را به فساد بکشانیم. رئیس جمهور ادبیات اخلاقی را رعایت نمی کند استیضاح یک چیز بود چرا اینها را مطرح کردید؟ اما خوب شد شما که مرتب در جامعه "بگم بگم" راه انداخته اید این فیلم را پخش کردیدو حرفتان را زدید تا مردم شخصیت شما را بیشتر بشناسند. 
 
** فرض کنید یکی از بستگان من اشتباهکار بوده است، چه ربطی به من دارد؟ اگر جلساتی که داوود احمدی‌نژاد برادر شما با من داشت و مطالب زیادی درباره جریان انحرافی و از ارتباط با منافقین و ... گفت، فیلم می گرفتم و پخش می‌کردم، خوب بود؟ برادر شما حرف هایی زده اما چه ارتباطی با شما دارد.
 
رئیس مجلس در ادامه با اشاره به حدیثی از رسول اکرم (ص) گفت: از ایشان نقل است که خداوند فرموده: "اگر کسی به مسلمانی اتهامی بزند باید خودش را برای جنگ با من آماده کند" امیدواریم خداوند همه ما را هدایت کند و عدالت تنها به لفظ نباشد.
 
در ادامه احمدی نژاد که همچنان در جلسه مجلس حضور داشت خواستار پاسخگویی به سخنان رئیس مجلس شد که لاریجانی گفت شما تهمت زدید که جوابتان را دادم دیگر حق صحبت ندارید.
 
بعد از اصرار احمدی نژاد برای سخن گفت، لاریجانی خطاب به وی گفت: "به سلامت، شئونات جمهوری اسلامی را رعایت نکردید.

رئیس مجلس: کارت‌های رای‌گیری را بین نمایندگان توزیع کنید. خواهش می کنم که نمایندگان دولت جلسه را ترک کنند.

صوت


کد مطلب: 177521

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcau0n6649n0m1.k5k4.html?177521

الف
  http://alef.ir