خواص دمنوش هل برای درمان سرماخوردگی

14 مهر 1395 ساعت 15:54


 
دانه هل
هل تنگی نفس را از بین می‌برد، آسم و سیاه سرفه را درمان می‌کند و دمنوش آن خاصیت میکروب‌کشی و گندزدایی دارد و برای درمان سرماخوردگی و رفع علائمی چون سرفه و تب بسیار مفید است.


 هل میوه گیاهی از تیره زنجبیل‌هاست و انواع مختلفی شامل هل سیاه، هل سفید و هل سبز دارد که نوع سبز آن عطر تندتری دارد. همچنین هل معروف به ملکه‌ ادویه‌ها و بومی کشور هند است و حدود ۸۰ درصد آن از هندوستان تامین می‌شود.
هل از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است. بنابراین جویدن دانه‌های هل پس از صرف غذا ضمن کمک به هضم و گوارش بهتر غذا، می‌تواند بوی نامطبوع دهان را نیز خنثی کند.

همچنین مصرف دم‌کرده آن مفرح، مقوی معده لطیف و بادشکن است. دانه‌های هل خواص گرمابخشی داشته و معده و روده‌ها را تقویت می‌کنند. هل اشتها را تحریک می‌کند و عمل هضم غذا را بهبود می‌بخشد.

نوشیدن دم کرده داغ هل موجب تسکین کولیت، سو هاضمه، نفخ، حالت تهوع و بی حالی شده و مانع ترشح زیاد اسید معده می‌شود. دانه‌های هل خاصیت داروی "اکسپکتورانت" را دارد و سینوس‌ها و برونش‌ها، بینی و سینه را از خلط و ترشحات اضافی پاک می‌کنند.

علاوه بر این هل به بهبود روحیه و بازیابی انرژی و توان از دست رفته کمک می‌کند، اضطراب و نگرانی را کاهش می‌دهد و در رفع افسردگی مؤثر است. همچنین این میوه گیاهی کلیه‌ها را تقویت می‌کند و برای درمان شب ادراری کودکان مفید است.

برای تهیه دمنوش هل به افراد توصیه می شود تا پنج عدد دانه‌ هل را آسیاب کرده و همراه دو لیوان آب جوش در یک قوری بریزند. سپس به مدت ده دقیقه آن را روی شعله ملایم قرار داده و پس از صاف کردن همراه کمی  عسل میل کنند. منبع: ایمنا


کد مطلب: 399426

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcauonei49noy1.k5k4.html?399426

الف
  http://alef.ir