آیا تقلب مؤثر در انتخابات امکان‌پذیر است؟

26 خرداد 1388 ساعت 14:04


انتخابات در نظام جمهوري اسلامي به معناي واقعي مردمي است. مردم نه تنها در انتخابات مشاركت كرده و حماسه مي‌آفريند، و سرنوشت خود را تعيين مي كنند. بلكه با مشاركت در امور اجرا و نظارت نيز آراء خود را صيانت مي‌نمايند. در اين نوشتار با استناد به قانون انتخابات و تجارب گذشته دلايل عدم امكان تقلب در انتخابات بيان خواهد شد.

1ـ نظام مقدس جمهوري اسلامي، 29 انتخابات بر گزار كرده كه، مجري آن وزارت كشور بوده است، در دوم خرداد علي‌رغم اينكه عوامل وزارت كشور در از جرياني راست بودند و نامزد جناح مقابل رأي آورده(آقاي خاتمي) ـ در انتخابات ‌سوم تير84 نیز رغم اينكه عوامل وزارت كشور از جريان دوم‌ خرداد بودند. آقاي احمدي نژاد اصول‌گرا رأي آورد. اين نتيجه در انتخابات مجلس شوراي اسلامي در دوره‌هاي مختلف و شوراها نيز تكرار شد. بي شك در انتخابات دهمين دوره نيز، فردي پيروز شد كه مردم انتخاب كردند.

2ـ در قانون انتخابات رياست‌جمهوري، ساز وكار اجرا و نظارت طوري طراحي شده است كه مردم عادی (معمولا معلمان یا کارمندان) نقش اصلي اجرایی را بر عهده دارند. به عنوان مثال در ماده 38 قانون انتخابات رياست‌جمهوري آمده است، «بلا فاصله پس از صدور دستور شروع انتخابات ظرف سه روز هيأت اجرايي انتخابات شهرستان به رياست‌ فرماندار، عضويت رئيس ثبت احوال و دادستان يا نماينده وي و هشت نفر از معتمدين كه توسط افراد معتمدين انتخابات خواهند شد. تشكيل مي‌گردد.

هيأت اجرايي، بر اساس ماده 47، پنج نفر از معتمدين محل را به عنوان اعضاي شعب ثبت‌نام و اخذرأي انتخاب مي‌نمايد. اين هيأت كار اخذ رأي و شمارش آراء بر اساس شرح وظايف قانون انجام مي دهند. همانطور كه روشن است از شروع تا پايان معتمدين مردم انتخاباب را برگزار مي‌كنند.

3ـ در خصوص نظارت، شوراي نگهبان براي نظارت بر انتخابات، از بين نيروي متدين و معتمدين محل افرادي را به عنوان هيأت نظارت و ناظرين شعب اخذ رأي تعيين مي‌كند، كه بر كار مجريان با سازو كار قانوني نظارت دقيق ‌مي‌كنند. به عنوان مثال در ماده 4 قانون نظارت شوراي نگهبان بر انتخابات جمهوري اسلامي ايران مصوب سال 64 آمده است، «هيأت مركزي نظارت، بر كليه مراحل انتخابات وجريانهاي انتخاباتي واقدامات وزارت‌كشور و هيأتهاي اجرايي كه در انتخابات مؤثر است و آنچه مربوط به صحت انتخابات مي‌شود نظارت خواهد كرد».

4ـ بر اساس ماده واحده مصوب 72.5.30 قانون حضور نمايندگان نامزدهاي رياست‌جمهوري «در شعب اخذ رأي، هر يك از نامزدهاي رياست‌جمهوري به تنهايي و يا چند نامزد مشتركاً مي‌تواند در هر يك از شعب اخذ رأي، اماكن استقرار دستگاه شمارشگر رايانه اي آراء وهيأتهاي اجرايي شهرستانها در بخش‌ها يك نفر نماينده داشته باشد. حضور نمايندگان هر يك از نامزدها در شعب اخذ رأي تا پايان اخذ رأي و شمارش و تنظيم صورتجلسات بلا مانع است. ممانعت از حضور نمايندگان نامزدها ممنوع و جرم محسوب ميگردد».

برای آقاي موسوي در تهران 3800 نفر و در سطح كشور 50.000 نفر به عنوان ناظر معرفی و كارت دريافت كرده‌ بودند، تا آخرين لحظه تنظيم صورتجلسه صندوق‌ها در شعب حضور داشته‌اند. نه تنها هيچكدام از نمايندگان آقاي موسوي در حين راي گيري و بعد از شمارش آراء به فرايند كار اعتراضي نكردند، بلكه باحضور در هنگام تنظيم صورتجلسه و مصاحبه‌هاي مختلف فرايند كار را تاييد كردند. بعلاوه خود مردم بعنوان ناظر واقعي فرايند راي‌گيري را دقيق نظارت مي‌كردند و راي خود را به صندوق مي‌ريختند.

5- در تبصره 1 ماده 80 آمده است " كساني كه از نحوه برگزاري انتخابات شكايت داشته باشند، مي‌توانند ظرف سه روز از تاريخ اخذ راي شكايت مستند خود را به ناظرين شوراي نگهبان يا دبيرخانه اين شورا تسليم كنند".

طبيعي است بر اساس مفاد قانون شكايات بايد مستند و مشخص باشد كه مربوط به چه حوزه‌اي انتخابي يا كدام شعب اخذ است ونوع تخلف چيست؟ طرح مباحث كلي كه آقاي موسوي در نامه خود به شوراي نگهبان آورده، نمي‌تواند مصداق شكايت مذكور در قانون باشد..

6- بررسي فرم 22 و نحوه تكميل آن

فرم 22 صورتجلسه نتيجه اخذ راي و قرائت و شمارش آراي شعبه اخذ راي است، در اين فرم دقيقاً جزئيات شمارش آراء ثبت مي‌شود:

1) تعرفه‌هاي مصرف شده به دقت شمارش شده و در جدولي به شرح زير تنظيم شود.

1/1- تعداد تعرفه برگ‌هاي راي تحويل شده به شعبه

2/1- تعداد تعرفه‌هاي مصرف شده

3/1- تعداد برگ‌هاي راي داخل صندوق

4/1- تعداد برگ‌هاي زايد به تعداد تعرفه‌هاي مصرف شده

3) آراي باطله در جداول شماره 4 الي 9 ثبت مي‌شود.

4) سپس برگ‌هاي راي صحيح حاوي اسامي نامزدها در جدول 10 ثبت مي‌شود.

5) نهايتاً نتايج بر اساس تعرفه‌ها وشماره سريال آنها چندين بار شمارش وكنترل ميشود ودر 5 نسخه صورتجلسه تنظيم خواهد شد. هيأت اجرايي‌، هيأت نظارت، نمايندگان ناظرين به طور زنده و فعال بر شمارش صندوق نظارت واقعي دارند، در عين حال پس از شمارش، تنظيم صورتجلسه و صندوق مهر وموم شده و جمع‌بندي نتايج انجام مي‌گردد.

كسانيكه اين روند محكم ومنطقي را نفي مي‌كنند.يا ازفرايند انتخابات بي‌اطلاع هستند و يا انگيزه سياسي و انتخاباتي دارند.

قانونگذار راه‌كارهاي مختلفي پيش‌بيني كرده است كه سلامت انتخابات را تضمين خواهد كرد.

آقاي موسوي يا هر كانديداهاي ديگر به جاي تحريك افكار عمومي و ايجاد بستر اغتشاش بهتر است از مسير قانوني شكايت خود را دنبال كنند و بي جهت هزينه براي نظام و خودشان ايجاد نكنند.

امروز از رفتار آشوب‌گران و ناآرامي در كشور بيش از همه دشمنان نظام و ملت ايران خوشحال هستند، اميدواريم آقاي موسوي و كسانيكه دل به اين نظام دارند، به اين مهم توجه كنند. افراد دلسوز نظام بايد صف خود را از آشوبگران و كانون فتنه جدا كنند، با روشي منطقي و قانوني اعتراضات خود را پيگيري كنند.


کد مطلب: 47640

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcawiny.49n0y15kk4.html?47640

الف
  http://alef.ir