آخرین گمانه زنی ها درباره وزرای پیشنهادی در آستانه معرفی کابینه/ فراکسیون امید به کدام گزینه ها احتمالا رای نخواهد داد

بخش سیاسی الف، 16 مرداد 96

16 مرداد 1396 ساعت 8:00


بر اساس اخبار قرار است کابینه دوم حسن روحانی روز سه شنبه به مجلس شورای اسلامی معرفی شود. از این رو روند حدس و گمانی زنی ها درباره آخرین تغییرات کابینه در رسانه ها افزایش یافته و فراکسیون های مختلف مجلس نیز به فکر سازوکار چگونگی بررسی لیست پیشنهادی می باشند.  

به گزارش الف، برخی گمانه زنی ها بیانگر آن است که رییس جمهوری قرار است فردا لیست وزرای پیشنهادی را به مجلس ارائه کند، البته این موضوع هنوز از سوی دولت تایید نشده است.

پیش از این حسینعلی امیری معاون امور مجلس رییس جمهوری ارائه فهرست وزیران پیشنهادی را در مراسم تحلیف رییس جمهوری اسلامی ایران به مجلس شورای اسلامی بعید دانسته بود. وی همچنین اعلام کرد که زمان ارائه دقیق این لیست مشخص نشده است ولی برخی نمایندگان مجلس اعلام کردند که این لیست قرار است روز سه شنبه از سوی دولت به مجلس شورای اسلامی ارائه شود.

در این باره غلامرضا کاتب عضو هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی از ارائه لیست اعضای کابینه دوازدهم از سوی رئیس‌جمهور به پارلمان در روز سه‌شنبه خبر داد. وی تصریح کرد: روز گذشته در مراسم تحلیف بنده طبق صحبت‌هایی که با آقای اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور داشتم، وی اعلام کرد روز سه‌شنبه لیست اعضای کابینه به مجلس ارائه می شود.

 طبق ماده 205 آیین نامه داخلی مجلس، یک هفته پس از معرفی دولت، برای بحث و بررسی خط مشی و اصول کلی برنامه دولت و أخذ رأی اعتماد برای هیأت وزیران جلسات مجلس به‏ طور متوالی تشکیل می‏‌شود. طبق این ماده با پیشنهاد رئیس و تصویب مجلس، جلسات به صورت صبح و بعد ازظهر برگزار خواهد شد.

نحوه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی در فراکسیون امید
دیروز محمدرضا عارف، رئیس فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی تصمیمات این فراکسیون درباره نحوه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت در این فراکسیون را تشریح کرد.

محمدرضا عارف با تاکید بر ارزیابی همه وزرا گفت: براساس تصمیم شورای مرکزی، مقرر شد اعضای فراکسیون امید در هر یک از کمیسیون‌های تخصصی، کمیته بررسی وزرای مربوط به آن حوزه را تشکیل دهند و در روزهای آینده، نتیجه این بررسی ها به مجمع عمومی ارائه خواهد شد.

این در حالی است که قاسم میرزایی نکو نماینده دماوند گفت: پس از معرفی کابینه، فراکسیون امید کمیته های مختلفی تشکیل داده و در پایان نسبت به وزرا با خرد جمعی در مجمع رای گیری می کند. عضو فراکسیون امید ضمن ابراز رضایت از اسامی طرح شده به عنوان وزرای دولت دوازدهم گفت: ما طی بررسی که در فراکسیون امید کردیم، هفت وزیر رفوزه شده و نمره خوب نیاوردند. خوشبختانه از این هفت نفر، 5 نفر معرفی نشدند.

نماینده اصلاح‌طلب مردم دماوند به برخی از این وزرا اشاره کرد و گفت: ازجمله کسانی که نمایندگان در بررسی‌های اولیه ان‌قلت‌هایی درباره‌شان مطرح کردند، وزرای پیشنهادی مخابرات، آموزش و پرورش و علوم بود و به‌طور کل درباره چهره‌هایی که کمتر شناخته شده‌اند و یکی از آن‌ها نیز بسیار جوان است، بحث‌هایی مطرح شده که در نهایت قرار شد اطلاعات بیشتری درباره‌شان جمع‌آوری کنیم، از این افراد دعوت کنیم و در جلساتی از نزدیک در جریان مسائل قرار بگیریم و درمجموع نیز با تصمیم فراکسیونی در این رابطه اقدام کنیم.

بهرام پارسایی،سخنگوی فراکسیون امید نیزخاطرنشان کرد: در فراکسیون امید کمیته ای برای ارزیابی چهره های جدید کابینه که از سوی رییس جمهور به مجلس معرفی می شوند، تشکیل شده است. این کمیته درخصوص وزرایی که در کابینه یازدهم نبودند، تحقیق می کند و اطلاعات را در اختیار اعضا قرار می دهد. کمیته مورد نظر قرار است پرونده ای دال بر توانمندی، اطلاعات و رزومه و عملکرد و برنامه وزرا تشکیل  دهد.

گزینه وزارت آموزش و پرورش انصراف داد
دیروز الیاس حضرتی، نماینده مردم تهران اعلام کرد که طبق نظر نمایندگان مجلس دو، سه وزیر پیشنهادی برای کابینه دوازدهم رای اعتماد نمی‌گیرند.

الیاس حضرتی در آستانه معرفی کابینه دوازدهم در توئیتر خود نوشت: برآیند نظرات همکارانم در مراسم تحلیف نشان می‌دهد که دو، سه وزیر رای اعتماد نمی‌گیرند. وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش کمترین شانس را دارد.

گفته می شد علی زرافشان گزینه پیشنهادی برای وزارت آموزش و پرورش بوده اند اما برخی خبرگزاری ها دیروز از انصراف وی خبر دادند. این در حالی است که در ادامه برخی رسانه های نزدیک به اصلاح طلبان عنوان کردند: با توجه به افزایش مطالبات مردمی مبنی بر حضور بانوان در دولت دوازدهم ، احتمال اینکه دولت برای وزارت آموزش و پرورش یک زن را به مجلس معرفی کند بسیار افزایش یافته است.

فهرست وزرای «قطعی» دولت دوم روحانی رشد کرد
در حالی که تاکنون صحبت از قطعی بودن حضور ۴ وزیر کنونی در دولت دوم روحانی به میان می آمد، اکنون صحبت از قطعی شدن حضور ۶ وزیر مطرح است. دیروز مهرداد لاهوتی بائوج سخنگوی فراکسیون مستقلین ولایی گفت: هم‌اکنون برخی از وزرایی که قرار است در دولت بعد نیز حضور داشته باشند،مشخص شده که از جمله می‌توان به آقایان مسعود سلطانی‌فر وزیر ورزش و جوانان، عبدالرضا رحمانی‌فضلی وزیر کشور، حجت‌الاسلام سیدمحمود علوی وزیر اطلاعات، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه، بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت و علی ربیعی وزیر رفاه، کار و تعاون اجتماعی اشاره کرد.

او اضافه کرد: همچنین حضور برخی وزرا در کابینه دوازدهم نیز همچون عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی نیز به‌صورت نیمه قطعی و به قول معروف پنجاه-پنجاه است که باید در این ارتباط نیز صحبت کنیم و قرار است نظراتمان را درباره افراد مختلف اعلام کنیم.

کابینه احتمالی دولت دوازدهم چه کسانی هستند؟
آخرین گمانه زنی درباره کابینه دوازدهم به این قرار است:

🔹معاون اول : اسحاق جهانگیری
🔹معاون ارتباطات و اطلاع رسانی: رضا صالحی امیری (تازه تاسیس)
🔹معاون اجرایی: محمد نهاوندیان (به جای شریعتمداری)
🔹معاون امور اداری و استخدامی: جمشید انصاری
🔹معاون امور زنان و خانواده: معصومه ابتکار
🔹معاون پارلمانی: حسینعلی امیری
🔹معاون علمی و فناوری: سورنا ستاری
🔹معاون حقوقی: الهام امین زاده (به جای مجید انصاری)
🔹دستیار حقوق شهروندی: شهیندخت مولاوردی (به جای امین زاده)
🔹رئیس دفتر رئیس جمهور: محمود واعظی (به جای نهاوندیان)
🔹رئیس بانک مرکزی: ولی الله سیف
🔹رئیس بنیاد شهید: سید محمدعلی شهیدی
🔹 رئیس سازمان انرژی اتمی: علی اکبر صالحی
🔹رئیس سازمان برنامه و بوجه: محمدباقر نوبخت
🔹رئیس سازمان محیط زیست: عیسی کلانتری (به جای ابتکار)
🔹 رئیس سازمان میراث فرهنگی: اصغر مونسان (به جای زهرا احمدی پور)
🔹 رئیس سازمان هلال احمر: مرتضی بانک (به جای علی اضغر احمدی)
🔹 وزیر کشور: عبدالرضا رحمانی‌فضلی
🔹وزیر ارتباطات: محمدجواد آذری جهرمی (به جای واعظی)
🔹 وزیر ارشاد: سید عباس صالحی (به جای صالحی امیری)
🔹وزیر اطلاعات: محمود علوی
🔹وزیر اقتصاد: مسعود کرباسیان (به جای طیب نیا)
🔹وزیر امور خارجه: محمدجواد ظریف
🔹وزیر بهداشت: حسن قاضی زاده هاشمی
🔹وزیر جهاد کشاورزی: محمود حجتی
🔹وزیر دادگستری: سید علیرضا آوائی (به جای پورمحمدی)
🔹وزیر دفاع: سرتیپ امیر حاتمی (به جای سردار دهقان)
🔹وزیر راه و شهرسازی: عباس آخوندی
🔹وزیر صنعت: محمد شریعتمداری (به جای نعمت زاده)
🔹وزیر علوم: علی خاکی صدیق (به جای فرهادی)
🔹وزیر کار و رفاه: علی ربیعی
🔹 وزیر نفت: بیژن نامدار زنگنه
🔹وزیر نیرو: حبیب الله بیطرف (به جای چیت چیان)
🔹 وزیر ورزش:  مسعود سلطانی فر

گفتنی است اگرچه برخی چهره ها همچون نعمت زاده با کابینه خداحافظی کرده اند اما قرار است روی صندلی برخی دیگر از سازمان های وابسته به دولت را بنشینند. همچنین احتمال تغییر برخی گزینه ها وجود دارد.


کد مطلب: 499344

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcayonyy49noe1.k5k4.html?499344

الف
  http://alef.ir