مناظره اصغرزاده و شریعتمداری درباره عملکرد دولت در تلویزیون+ ویدیو و صوت

بخش داخلی الف، 12 آبان 91

12 آبان 1391 ساعت 0:21


حسین شریعتمداری مدیرمسئول روزنامه کیهان و ابراهیم اصغرزاده از دانشجویان پیرو خط امام در برنامه تلویزیونی دیروز، امروز، فردا به بررسی مسائل روز پرداختند.

مدیر مسئول روزنامه کیهان در مناظره ای تلویزیونی با یه فعال سیاسی اصلاح طلب ضمن محکوم ساختن بحث رابطه با آمریکا در دولت های هاشمی و خاتمی به انتقاد این روزنامه از اظهارات نقل شده از احمدی نژاد در این خصوص اشاره کرد و شاید کسانی هم که پیشنهاد مذاکره با آمریکا می دهند آدم‌های بدی نباشند و ممکن است تنها برداشت ‌شان بد باشد، البته این موضوع در مورد همه صدق نمی‌کند.در برنامه تلویزیونی "دیروز، امروز، فردا" که پنجشنبه شب با موضوع چرایی عدم رابطه میان ایران و آمریکا برگزار شد، حسین شریعتمداری مدیرمسئول روزنامه کیهان و ابراهیم اصغرزاده سخنگوی دانشجویان پیرو خط امام که سفارت آمریکا به دست آنان اشغال شد حضور داشتند.
وی در جواب این حرف اصغرزاده که مذاکره بستگی به شخص مذاکره کننده آن دارد، افزود: این حرف غلطی است. مذاکره بستگی به شرایط و مختصات زمان دارد و مذاکره یک تعریف کلاسیک دارد و آن این است که طرفین مذاکره کننده ابتدا باید کف مذاکره را تعیین کنند و بعد به سقف آن برسند اما در مذاکره ایران و آمریکا سقف مذاکره از قبل تعیین شده است. معلوم است که ما وارد چنین مذاکره ای نخواهیم شد.شریعتمداری گفت: در زمان دوران جنگ چه کسانی بودند که می گفتند همان خدای تبارک و تعالی که به شیر قدرت جنگ داده، به آهو قدرت فرار داده و هر چه بدبختی می کشیم از بسیج است و از عدم رابطه با آمریکاست .

در ابتدای این برنامه شریعتمداری با اشاره به ریشه اصلی تخاصم میان ایران و آمریکا گفت:‌ ریشه اصلی این تخاصم در پیدایش انقلاب اسلامی ایران بوده است نه کودتای 28 مرداد و ماجراهای دیگر.وی افزود: درگیری از آنجا شروع شد که اسلام ناب را بر کرسی حاکمیت نشاندیم. اگر اسلام ناب در اوراق کتاب‌ها بود هیچ اتفاقی نمی‌افتاد اما وقتی اسلام را بر کرسی حاکمیت می‌نشانیم معنی آن این است که می خواهیم به این نسخه عمل کنیم.شریعتمداری در تعریف اسلام ناب گفت: اسلام ناب ظلم ستیز است که در مقابل نظام سلطه قد علم می‌کند. اسلام یک باور است که جای آن در قلوب انسان‌ها است و چنین حکومتی نیز مرز ندارد و صدورش نیاز به روادید و ویزا ندارد.

مدیر مسئول روزنامه کیهان با اشاره به دیگر ویژگی‌های حکومت اسلامی گفت: با حاکم شدن حکومت اسلامی محرومان جهان به آن‌ دل می‌بندند و اگر شما در مسیر حرکت‌تان مقاومت کنید این مقاومت منجر به پیروزی خواهد شد و دیگران را هم ترغیب می‌کند که این کار را انجام دهند بنابراین اختلاف ایران و آمریکا ماهوی است.وی با بیان اینکه درگیری ایران و آمریکا در دو حالت تمام می‌شود، ادامه داد: در صورتی که ایران از اسلام ناب و ظلم ستیز دست بکشد و یا اینکه آمریکا دست از خوی استکباری‌اش بردارد تخاصم میان این دو کشور پایان می‌یابد اما مادامی که این دو اتفاق نیافتد همچنان که در افق پیش روی آنان نیز دیده نمی‌شود رابطه‌ای میان دو کشور برقرار نخواهد شد.

در ادامه ابراهیم اصغرزاده با بیان اینکه ما باید از مسایل کلیشه‌ای خارج و وارد جزئیات واقعی شویم، گفت: با کلیات صحبت‌های آقای شریعتمداری موافق هستم اما اتفاق‌هایی که اول انقلاب افتاد با روح صحبت‌های ایشان متفاوت است. بعد از انقلاب مردم راضی شده بودند که ما رابطه با آمریکا داشته باشیم و همچنان که در روزهای اول انقلاب چریک خلق به سفارت این کشور حمله کرد کمیته وارد عمل شد و سفارت را تحویل آمریکایی‌ها داد.

دانشجویان اشغال کننده سفارت آمریکا نقش بوعزیزی در مصر را داشتند

وی ادامه داد: بعد از انقلاب مردم انتظار داشتند که آمریکا انقلاب را به رسمیت بشناسد اما بی‌توجهی آمریکا به انقلاب باعث شد حساسیت مردم ایران با توجه به پشتوانه ذهنیتی و تاریخی که از آمریکا داشتند مانند کودتای 28 مرداد به این نتیجه برسند که یک نقشه‌ای در کار است و یک حس بی‌اعتمادی به آمریکا به وجود آمد که دامن بسیاری از نیروهای انقلابی را گرفت.این فعال اصلاح طلب ادامه داد: بالاخره دانشجویان تصمیم گرفتند که در مقابل سفارت تحصن کنند اما بعد از اشغال حوادثی اتفاق افتاد که دیگر از دست ما خارج شده بود.   موج بزرگی در کشور ایجاد شد و این موج این اقدام دانشجویی را تبدیل کرد به اقدام انقلابی که در آن ما حذف شدیم که دیگر اختیار و اداره آن از دست ما خارج شده بود و ما دانشجویان در این کار نقش بوعزیزی در تونس را داشتیم که خودش را آتش زد و انقلاب در کشو رهای آفریقایی صورت گرفت.

اشغال سفارت انگلیس یک کپی برداری از اشغال سفارت آمریکا بود

وی با اشاره به دلیل استقبال جامعه از اشغال سفارت آمریکا گفت: جامعه این پتانسیل را داشت و در کوتاه ترین مدت به اقناع و اجماع رسید اما این اتفاق درست نقطه مقابل اشغال سفارت انگلیس توسط عده‌ای از جوانان احساسی بود که نوعی کپی برداری کاریکاتوری بود از اشغال سفارت آمریکا.اصغرزاده افزود: اشغال سفارت آمریکا باعث اعتماد ملت و وحدت عمومی شد اما اشغال سفارت انگلیس نه تنها موجب استقبال مردم نشد بلکه موجب تفرقه شد و خسارت به کشور وارد ساخت که الان هم جریمه‌اش را می‌پردازیم.سخنگوی دانشجویان پیرو خط امام سفارت آمریکا تصریح کرد: اشغال سفارت آمریکا برای ایران قدرت ایجاد کرد و همین موضوع باعث شد که در آینده قراردادی میان ایران و آمریکا امضا شد که یکی از نتایج قرارداد الجزایر این بود که آمریکایی‌ها پذیرفتند که در امور داخلی ایران دخالت نکنند.

در ادامه این برنامه تلویزیونی شریعتمداری با اشاره به بخشی از صحبت‌های اصغرزاده در مورد قرارداد الجزایر گفت: آیا واقعاً آمریکایی‌ها در امور داخلی ایران دخالت نکردند؟‌ و آقای اصغرزاده آیا شما معتقدید که آمریکا در ایران دخالتی نکرده؟ آمریکایی‌‌ها هم این موضوع را نفی نمی‌کنند و خود آمریکایی‌ها نیز به صراحت در دوره‌های مختلف بر این موضوع تاکید داشتند که شاهد عینی دخالت آنان فتنه 88 است و دلایل مستدلی داریم که این حرکت تدارک دیده شده از مثلت آمریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی بود و آنان نیز در ابتدا حمایت‌شان را از این حرکت پنهان نکردند.وی خطاب به اصغرزاده گفت:‌ وقتی نتانیاهو می‌گوید اصلاح طلبان بزرگترین سرمایه ما هستند چرا اصلاح طلبان اعتراض نکردند؟در ادامه شریعتمداری در مورد اشتراکات و تفاوت‌‌های دولت‌های 25 سال اخیر در قبال آمریکا که مورد سوال مجری بود، شروع به توضیح رفتار بنی‌صدر با آمریکا کرد مجری در جواب شریعتمداری گفت منظورمان 25 سال اخیر است نه از اول انقلاب.سپس اصغرزاده گفت: منظور دولت هاشمی، خاتمی و دولت آقای شریعتمداری است چون ایشان با تمام وجود از دولت احمدی‌نژاد حمایت کرد.

شریعمتداری نیز در پاسخ به اصغرزاده گفت: از هر حقی باید دفاع کرد و غیر از این باشد گروه گرایی و قبیله گرایی می‌شود. وقتی از کسی دفاع می کنی برای اینکه خوب است و اگر آن فرد از خط اصلی برگشت باز هم بخواهیم از آن دفاع کنیم این می‌شود گروه گرایی و قبیله گرایی.وی افزود: در صدر اسلام کسانی به شدت مورد تایید پیامبر(ص) و حضرت امیر(ع) بودند که همین افراد نه تنها خط عوض کردند بلکه در صف اول جنگ دشمن در مقابل اسلام قرار گرفتند.شریعتمداری ادامه داد:‌ کدام حمایت ما از کدام اقدام بیجا بوده و کدام انتقاد ما به کدام اقدام بی‌مورد بوده است؟

وی در مورد رفتار دولت سازندگی در قبال آمریکا گفت: دولت سازندگی می‌خواست خرابی‌های جنگ را جبران کند اما در ارتباط با آمریکا مهاجرانی که معاون حقوقی رئیس جمهور وقت بود یادداشتی نوشت تحت عنوان مذاکره مستقیم با آمریکا که با مخالفت‌هایی در آن زمان روبرو شد و آقا پاسخ بسیار مستدلی به این موضوع دادند.مدیرمسئول روزنامه کیهان گفت: ولی امر مسلمین فرمودند "مذاکره نهایتاً‌ نوعی معامله است و معامله در آن بده بستان است و مساله این است که شما چه می‌خواهید بدهید و چه می‌خواهید بگیرید. آن چیزی که آمریکا می‌خواهد از شما بگیرد اسلام‌تان است. آیا حاضرید اسلام‌تان را بدهید."

وی ادامه داد: البته دولت سازندگی به این سمت کشیده می‌شد که اگر جلوی آن گرفته نمی‌شد اتفاقات بدی رخ می داد. از یک طرف حزب ایران نوین پاینده باد سر می‌دادند و از آن طرف دیگر حزب مردم زنده باد سر می‌دادند.وی همچنین در مورد دولت اصلاحات گفت: دولت اصلاحات نیز برخاسته از دولت سازندگی بود . البته وقتی که من نام اصلاحات و سازندگی را می‌بریم به این واژه‌ها اعتقادی ندارم و این واژه‌‌های با مسمایی نیستند. در این دولت روزنامه‌های دولتی که مدیرمسئول آنان همه از مشاوران خاتمی بودند بحث‌های زیادی در مورد رابطه با آمریکا می‌کردند.

شریعتمداری با اشاره به حضور خاتمی در سازمان ملل گفت:‌ خاتمی در سازمان ملل پیشنهاد گفتگوی تمدن ها را می دهد که این پیشنهاد به اتفاق آرا تصویب می‌شود و در همان سال هم هست که ما را به عنوان محور شرارت معرفی می‌کنند.وی همچنین در مورد رفتار دولت احمدی نژاد در قبال آمریکا گفت: دولت احمدی نژاد ابتدا مخالف با آمریکا بود تا اینکه اخیراً در گفتگویی که احمدی‌‌نژاد در آمریکا داشت پیشنهادی برای مذاکره داده بود که ما نیز به وی انتقاد کردیم و بعداً احمدی نژاد اعتقاد داشت که رسانه‌ها مطلب را وارونه منتشر کردند. اما آن چیزی که ما خودمان به آن استناد کردیم بر گرفته از پایگاه اطلاع رسانی رئیس جمهور بود اما همین که رئیس جمهور گفت منظورم رابطه و مذاکره با آمریکا نبود از این هم استقبال می‌کنیم.

شریعتمداری ادامه داد: شاید کسانی هم که پیشنهاد می‌دهند برای مذاکره با آمریکا آدم‌های بدی نباشند و ممکن است تنها برداشت‌شان بد باشد البته این موضوع در مورد همه صدق نمی‌کند.سپس اصغرزاده در جواب شریعتمداری گفت: نمی‌شود به این راحتی به نسلی که روی دوشش انقلاب را ساخته و جلو آورده ننگ زد. دولت اصلاحات و سازندگی به مراتب خدماتی که کرده‌اند در حوزه اقتصادی و سیاست خارجی و همچنین دستاوردهای هسته‌ای از دولت فعلی بیشتر بوده است و دولت فعلی حتی مصوبات شورای امنیت را ورق پاره‌ای را بیشتر نمی‌دانست.

وی افزود: ما به شدت از ادبیات این دولت انتقاد داریم و امام نیز همواره تاکید داشتند که نماینده ملت باید باادب باشد چرا که یک مسلمان نباید بد صحبت کند. عملکرد دولت فعلی بسیار ضعیف بوده است.وی در مورد پیشنهاد مذاکره با آمریکا توسط احمدی نژاد گفت: ‌وقتی می خواهید مذاکره و گفتگو کنید باید در شرایط قدرت باشید. باید بین مذاکره و رابطه تفاوت قائل شویم.اصغرزاده گفت:‌ اینکه بگوییم دولت خاتمی و هاشمی در جهت رابطه با آمریکا حرکت کردند این نوع تفکر را توهم توطئه می‌دانم و این یک بیماری است و از طرف دیگر نیز بخواهیم بگوییم که اگر با آمریکا رابطه داشته باشیم همه مشکلات‌مان حل می‌شود این نوع تفکر نیز ساده اندیشی است لذا باید بین سیاه و سفید و بد و خوب دیدن یک راه حل منطقی پیدا کنیم و اینکه بخواهیم دایماً بگوییم این دولت‌ها (خاتمی و هاشمی) با آمریکا بستند و آمریکا دایماً ‌به دنبال توطئه در ایران است این یک شوخی است.وی با بیان اینکه مذاکره بستگی دارد که چه کسی آن را انجام می دهد گفت: احمد قوام بعد از جنگ جهانی دوم از دل استالین آذربایجان را بیرون کشید و مصدق نیز در دادگاه لاهه توانست حقوق ملت ایران را در منابع نفتی خود زنده کند. از طرفی دیگر فتحعلی شاه نیز وقتی به او گفتند مذاکره کن، گفت من می جنگم جنگید و بخش‌های وسیعی از ایران را از دست داد.

وی با بیان اینکه بین مذاکره و رابطه گام‌های متعددی است گفت: اینکه می گویند هاشمی و خاتمی مقدمات فروش کشور را فراهم کرده‌اند اینها انگ‌هایی است که روزنامه کیهان زد ه بود و هنوز هم می‌زند. من هم کیهانی بودم اما زمانی که من و آقای خاتمی در کیهان بودیم مردم صف می‌کشیدند تا این روزنامه را بخرند اما الان نمی‌دانم تیراژ این روزنامه چقدر است. این کاش این روزنامه در میدان توپخانه نبود و در میدان آزادی و رفاقت بود که ادبیات آن یک مقدار دوستانه‌تر زده می‌شد. آیا با دولت احمدی نژاد هم همین کار را کردید؟

اصغرزاده ادامه داد: دولت‌ها باید ایران را از در معرض تهدید بودن خارج کنند و اجماع جهانی بر علیه ایران را بشکنند. آمریکا دشمن ذاتی نیست. این جمله مال کیست آقای شریعتمداری قطع رابطه با آمریکا ابدی نیست؟وی افزود: چطور با توجه به صحبت‌های امام (ره) و رهبری می‌گویید که مذاکره امری نشدنی است. شعار را باید وقتی دادکه باورپذیر باشد و مردم باور کنند. وقتی که مردم در کوچه و خیابان این شعارها را باور نکنند این شعار هیچ فایده‌ای ندارد.

 همچنین شریعتمداری در جواب اصغرزاده که گفته بود توطئه آمریکا توهم است، گفت: آیا توطئه ‌آمریکا علیه ما توهم است؟ وقتی که مهندس موسوی یک بار در مقابل اصلاح طلبان موضع گرفت و گفت چرا می‌گویید توطئه آمریکا توهم است یادتان می آید چه بلایی سرش آوردید؟ مجبور شد حرفش را پس بگیرد.وی افزود: من نگفتم دولت هاشمی و خاتمی در پی این بودند که کشور را بفروشند اما به صراحت می‌گویم سردمداران فتنه 88 دنبال این بودند که ایران را بفروشند.سپس اصغرزاده در جواب شریعتمداری گفت: یعنی همه اینها که در زندان هستند می خواستند ایران را بفروشند؟

شریعمتداری در جواب گفت: با توجه به مستنداتی که ما داریم در جریان فتنه 88 تمامی مراحل این فتنه را از قبل پیش بینی می‌کردیم. آیا ما غیب گو بودیم؟ نه اصلاح طلبان براساس فرمول مشترک آمریکا، انگلیس و اسرائیل پیروی می کردند و این موضوع غیرقابل انکار است.وی افزود: وقتی کمیته صیانت از آرا را تشکیل دادند ما از دو هفته پیش پیش‌بینی کردیم چرا که این کار جیم شارپ است.

سخنگوی دانشجویان پیرو خط امام و رهبری در اشغال سفارت آمریکا، با بیان اینکه باید به این فکر باشیم که چگونه می توان از آمریکا امتیاز گرفت، گفت: ما باید برای پاسخ دادن به چالش های جدید جواب های جدید داشته باشیم و پاسخ های تکراری و نفی هر گونه مذاکره ، بن بست و انقلاب مخملی علیه تفکر انقلاب است.شریعتمداری در بخشی از این برنامه خطاب به اصغر زاده گفت: شما می گویید ما به خاتمی اعتراض کردیم چرا به کلینتون دست نداد خاتمی دو بار با جورج سورس صهیونیستی دیدار کرد.اصغرزاده گفت: این موضوع را شما از کجا در می آورید. اگر همین حرفها را هم در مورد احمدی نژاد بزنید باز هم باید سند بیاورید.شریعتمداری گفت: این موضوع را نمی شود انکار کرد. چه کسانی قبل از فتنه وارد تهران شده اند و با اصلاح طلبان جلسه داشتند و کمیته کارشناسی تشکیل دادند . شما نمی توانید دیدار با جان کیم و ریچارد ورکلی و ارتباط با جورج سورس را انکار کنید . خود اصلاح طلبان و جورج سورس نیز بارها اعتراف کرده اند.
 
وی افزود: شعار نه غزه نه لبنان جانم فدای ایران که توسط جنبش سبز سر داده شد مگر دو روز قبل  در سایت فارسی وزارت امور خارجه اسرائیل مطرح نشده بود شما نفس این شعار را درست می دانید ؟ اصغرزاده نیز در جواب شریعتمداری گفت:مگر اینجا تفتیش عقاید است . شریعتمداری نیز در جواب اصغرزاده گفت: اگر شما این شعار را قبول ندارید چرا نسبت به آن اعتراض نکردید درحالی که نسبت به انتقادات یک بخشدار در دورترین نقطه ایران در سایت ها و روزنامه هایتان اعتراض می کردید.وی همچنین در مورد انتقادات اصغرزاده نسبت به روزنامه کیهان گفت: سئوالم از شما این است که بفرمایید کدام یک از مطالب کیهان در زمینه هایی که مطرح کرده بود خطا از آب درآمده است.
 
در ادامه این گفتگوی تلویزیونی اصغرزاده گفت: این تفکر که دشمن را یکپارچه ببینیم یعنی اوباما، جورج بوش، نتانیاهو، هاشمی و خاتمی و هر کسی که مطابق میل ما نمی اندیشد در یک صف و جبهه هستند این تفکر، تفکر براندازانه و انقلاب مخملی است و این تفکر خطرناک است. آیا شعار جذب حداکثری این است؟ وی افزود: جیم شارت چه کسی است مگر ما افراد خلاق، اندیشمند و متفکر کم داریم که از خارج بیایند به ما دستور بدهند.مجری نیز از اصغرزاده پرسید در جریان فتنه 88 آقا فرمودند با دشمن مرزبندی کنید آیا به نظر شما این مرزبندی انجام گرفت؟  اصغرزاده نیز در جواب مجری گفت: در مورد توانایی های هسته ای شک نداریم که خاتمی پایه گذار آن بود و احمدی نژاد تنها بخش کوچکی از آن را انجام داده و حتی قرارداد میان سولانا و لاریجانی را زیر سئوال برد.
 
وی در مورد مرزبندی با دشمن گفت: دشمن متفرق و یکپارچه نیست. دولت باید زیرک باشد و پاسخ های جدیدی بدهد. اینکه بگوییم دشمن وجود دارد و اصلاح طلبان دنباله رو آن هستند مشکلی را حل نمی کند حتی باید میان جمهوریخواهان و دموکرات ها فرق قائل شویم. باید میان آنان تفرقه ایجاد کنیم و نگذاریم اجماع جهانی بر علیه ایران به وجود آید و کشور را در برابر آنان محافظت کنیم.
 
اسرائیل دشمن ذاتی ایران است
اصغرزاده با بیان اینکه تفکری که کیهان به آن دامن می زند تفکر عبوسانه است و این راه دفاع کردن از اسلام نیست، تصریح کرد: جامعه اسلامی باید آنقدر توانایی و قدرت داشته باشد که بتواند جوانان را قانع کند که چرا با آمریکا مرزبندی دارید.وی ادامه داد: مهمترین چیزی که در مقابل اسرائیل که ما آن را دشمن ذاتی خودمان می دانیم نیاز داریم تنها موشک نیست بلکه برای جنگیدن باید نرم افزار نیز داشته باشیم تا این موازنه قدرت ایجاد شود.

صلح طلبی و ارتباط با جامعه بین المللی باید محور انتخابات سال 92 باشد
وی افزود: مملکت را نمی شود با تصورات کیهان اداره کرد و تصور می کنم که برداشت های آقای شریعتمداری از صحبت های رهبری درست نیست و زمانی که یک دولت می خواهد در مقابل دشمن بایستد باید از پتانسیل همه آحاد جامعه استفاده کند بنابراین فکر می کنم انتخابات سال آینده بسیار حیاتی است و به جای اینکه اقتصاد و دیگر مسائل محور باشد صلح طلبی و ارتباط با جامعه بین المللی مهمترین محور انتخابات 92 خواهد بود. در ادامه این گفتگو شریعتمداری در مورد زیر سئوال بردن سندهای کیهان توسط اصغرزاده گفت: شما سندها را زیر سئوال می برید . این سندها، سند است . سند مگر چیست؟
 
وی افزود: وقتی که آمریکایی ها می گویند اصلاح طلبان بزرگترین سرمایه ما در ایران هستند چرا موضع نمی گیرید و هنوز هم حاضر نیستید موضع بگیرید. وقتی اوباما می گوید تکلیف خودمان می دانیم که از جنبش سبز حمایت کنیم چرا موضع نگرفتید؟ یک کلمه نگفتید که ما قبول نداریم و اطلاعیه ندادید .وی افزود: اما در مورد اینکه جیم شارت کیست . شما می فرمایید مگر در داخل کسانی نیستند؛ هستند و نیستند.وی ادامه داد: شما این شعار معروف را شنیده اید فشار از پایین و چانه زنی از بالا این شعار مال کیست ؟ اصغرزاده گفت: این شعار برای دوست عزیزم آقای حجاریان است.شریعتمداری در پاسخ به اصغرزاده گفت: نه خیر این شعار از جان کیم است . اصغرزاده گفت: عقل حجاریان 10 برابر جان کیم است. 

مدیرمسئول روزنامه کیهان گفت: شمامی گویید این حرفها را اصلاح طلبان خودشان می زنند پس چه کسانی به ایران آمدند و بعد از برگزاری جلسات با آنان این حرف ها مطرح شد. مگر ما غیب گو بودیم. از دو هفته قبل از اینکه جنبش سبز رنگ سبز را انتخاب کند ما گفتیم آنها رنگی را انتخاب خواهند کرد.اصغرزاده در جواب شریعتمداری نیز گفت: ای کاش این ها را در مورد احمدی نژاد پیش بینی می کردید. شریعتمداری نیز پاسخ داد: شما دارید بحث را به مقایسه دولت خاتمی و احمدی نژاد می کشانید. هر دوی این دولت ها مدافعانی دارند که از آنان دفاع کنند. بحث سر این است که عناصر خارجی به ایران آمدند و اصلاح طلبان هم دنبال آنان رفتند. فتنه 88 دقیقا حرکتی بود که آمریکایی ها و اسرائیلی ها می خواستند.
 
شریعتمداری در مورد برداشتش از صحبت های رهبری توضیح داد: نظرات رهبری خیلی بالاتر از آن است که من بخواهم از ایشان مایه بگذارم و سند آورده ام و طبق سند صحبت می کنم.وی افزود: شما می گویید باید برویم بین جمهوریخواهها و دموکرات ها فاصله بیندازیم و لابی کنیم این حرفها مال دهه 40 است. آیا واقعا جمهوریخواهان و دموکرات ها در زمینه ایران با هم تقابل دارند.اصغرزاده نیز در پاسخ گفت: من می گویم دولت ها تهدید ایجاد نکنند بلکه فرصت ایجاد کنند . شریعتمداری نیز جواب داد: ما که داریم در مسیر خودمان حرکت می کنیم و آمریکایی ها تهدید می کنند.

ایران می تواند با سورپرایزی در انتخابات آمریکا تاثیرگذار باشد
اصغرزاده با بیان اینکه آمریکایی ها طبیعی است که بخواهند دولت همسو با منافع خودشان را در ایران بر سر کار بیاورند، گفت: اینکه آمریکایی ها چه می خواهند مهم نیست اینکه ما چگونه از فرصت ها استفاده کنیم مهم است. اوباما گفته من با جنگ مخالفم آیا برای ما بهتر است اوباما باشد یا رامنی . درست است که همه اینها غلام حلقه به گوش اسرائیل هستند اما ما می توانیم از شکاف میان آنان استفاده کنیم چرا که لابی نقش مهمی در انتخابات آمریکا دارد و ایران هم می تواند با سورپرایزی در مورد انتخابات آمریکا تاثیرگذار باشد این که بستگی به هنر دولتمردان دارد.در ادامه این گفتگو مجری با طرح سئوالی از اصغرزاده پرسید روزنامه نیویورک تایمز اخیرا خبری مبنی بر مذاکره نمایندگان ایران و آمریکا در کویت منتشر کرده که البته از طرف هر دو کشور تکذیب شد. تحلیل شما از این خبر چیست؟
 
اصغرزاده نیز در جواب گفت: گروه هایی چه در داخل آمریکا و چه در ایران هستند که می خواهند بین این دو کشور رابطه برقرار شود و پیشنهادی که توسط احمدی نژاد در نیویورک مطرح شد کاملا از موضع ضعف بود. آمریکا وقتی می داند مشکل داریم و در کشور متفرق هستیم گران می فروشد وقتی می خواهید مذکره کنید باید ببینید چه چیزی گیرتان می آید .اگر مذاکره برای این باشد که امنیت ایجاد کنید خوب است اما اگر فقط پالس فرستادن باشد فوق العاده به ضرر کشور است.وی با بیان اینکه تا بعد از انتخابات ریاست جمهوری در ایران و آمریکا هیچ نوع مذاکره ای بین دو کشور به وجود نخواهد آمد، گفت: هیچ اتفاقی تا بعد از انتخابات ریاست جمهوری ایران نخواهد افتاد و اگر انتخابات ایران با مشارکت بالای مردم صورت بگیرد و بتوانیم از دعواها عبور کنیم و یک انتخابات مقتدرانه را پشت سر بگذاریم دولت بعدی از هر جناحی که باشد روی کار آید می تواند مذاکره را پله پله جلو ببرد.
 
در ادامه این گفتگو شریعتمداری با بیان اینکه نام جان کیم را اشتباه برده است، گفت: آنقدر از این عجق وجق ها به ایران آمده است و با اصلاح طلبان جلسه گذاشتند من اسامی آنان را قاطی کرده ام. اصغرزاده نیز در جواب شریعتمداری گفت: این افتخار اصلاح طلبان است که با آنان جلسه داشته اند. مگر از این جلسات چه چیز گیرشان آمد.مدیرمسئول روزنامه کیهان پاسخ داد: معلوم است که آمریکایی ها نمی توانند بهره ای ببرند و چیزی گیرشان بیاید . اگر می خواستید افتخار کنید به این جلسات چرا آن را پنهان می کردید.
 
اصغرزاده در پاسخ گفت: این جلسات پنهان نبود و در دانشگاه تهران برگزار می شد.
 
شریعتمداری گفت نه در خیابانی که نمی خواهم اسمش را بگویم این جلسات برگزار می شد.
 
اصغرزاده نیز گفت: من مدافع آن کار نبودم . شریعتمداری پاسخ داد اگر مدافع نیستید چرا پنهان می کنید و از آن نیز دفاع می کنید.
 
شریعتمداری همچنین در پاسخ به اظهارات اصغرزاده مبنی بر اینکه ایران باید افکار عمومی دنیا را روشن و راضی کند، گفت: شما باورتان می شد که در محکوم کردن شهادت احمدی روشن و در مخالفت با جنگ با ایران در هفتاد شهر آمریکا و کانادا تظاهرات برگزار شود.
 
اصغرزاده نیز در جواب گفت چه کسی این تظاهرات را برگزار کرده است.
 
شریعتمداری پاسخ داد: مردم آمریکا . 
 
اصغرزاده پاسخ داد: پس مردمان آمریکا مردمان خوبی هستند پس می شود با مردم آمریکا رابطه برقرار کرد. 

شریعتمداری گفت: بله رابطه با مردم آمریکا را کسی نفی نکرده اما رابطه با سردمداران آمریکا نه .
 
وی افزود: انقلاب توانسته در آنجا اثر بگذارد. مگر جنبش وال استریت حرکتی غیر از این است که در مخالفت با نظام سرمایه داری برپا شده است.
 
اصغرزاده در پاسخ به شریعتمداری گفت من این صحبت های شما را قبول ندارم چه کسی گفته است جنبش وال استریت برای مقابله با نظام سرمایه داری است.
 
شریعتمداری گفت: آمریکایی ها مذاکره را فقط برای مذاکره می خواهند و نه برای حل مسئله فی مابین. دیوید فرون در سی ان ان این موضوع را مطرح کرده است نه کیهان توپخانه . البته ما افتخار می کنیم در توپخانه و از زبان مردم پایین شهر حرف می زنیم و نرفتیم بالای شهر کروات بزنیم.
 
شریعتمداری افزود: آمریکایی ها برای این می خواهند با ایران مذاکره کنند که می دانند انقلاب های اسلامی منطقه نگاهشان به ایران است و اگر ایران با آمریکا مذاکره کند به دیگر کشورها می گویند ایران هم در نهایت چاره ای جز مذاکره با ما و اینکه با آمریکا کنار بیاید نداشت بنابراین نگاهشان به مذاکره برای حل مسئله فیمابین نیست.
 
اصغرزاده در ادامه افزود: ما باید به این فکر باشیم که چگونه می توانیم از آمریکا امتیاز گرفت نه اینکه آمریکا را غولی بدانیم که نمی شود در برابر آن کاری انجام داد و باید تنها مقاومت کرد. قرار نیست حاکم قطر، بحرین، عربستان، ترکیه ، عراق و فرانسه را کنار هم بگذاریم و بگوییم همه آنان با ما دشمن هستند.وی خطاب به شریعتمداری گفت: خود شما در مورد بحرین نوشتید که بحرین مال ایران است که این موضوع بحرانی بین دو کشور ایجاد کرد که وزیر امور خارجه مجبور شد به بحرین سفر کند.اصغرزاده تصریح کرد: من باید پاسخگوی جوانی باشم که می گوید چرا سفارت آمریکا را اشغال کرده اید و ما را بدبخت کرده ایم من باید ثابت کنم که اگر این کار را نمی کردیم وضعیت ما بدتر از امروز بود.
 
اگر بگوییم مذاکره با آمریکا بد است این بینش دایی جان جاپلئونی است
وی تاکید کرد: اگر بگوییم مذاکره کلا بد است این بینش دایی جان ناپلئونی است. ما باید بر اساس واقعیت حرف بزنیم.اصغرزاده با بیان اینکه بلوف آمریکایی ها مبنی بر اینکه همه گزینه ها روی میز است یک شوخی است، گفت: حمله نظامی آمریکا به ایران امکان پذیر نیست اما دموکرات ها و اوباما گزینه روی میزشان مذاکره است برعکس رامنی و اگر ما بتوانیم خوب مدیریت بکنیم آمریکا به این سمت خواهد رفت که صلاحیت هسته ای کشور را به رسمیت بشناسد. 
 
سپس شریعتمداری در جواب اصغرزاده گفت : شما می گویید باید در حالی که قدرت بالا داریم وارد مذاکره شویم اما بحث سر این است که برخی دوستان شما پیشنهاد می دهند می گویند چون توان نداریم از موضع خودمان به عقب برگردیم. فقط زمانی که بحث شرط و شروط نباشد و نتیجه مذاکره از قبل تعیین نشده باشد می توان مذاکره کرد.اصغرزاده نیز در پاسخ شریعتمداری گفت: وقتی که شما شعار می دهید باید طاقت مردم را هم در نظر بگیرید. باید بتوانید اجماع جامعه را افزایش دهید که این تنها با احزاب آزاد و وجود آزادانه افکار و اندیشه های مختلف در جامعه به وجود می آید نه اینکه فقط چند روزنامه عبوسانه منتشر شوند که می خواهند با اندیشه خودشان اسلام را معرفی کنند.وی همچنین با اشاره به انقلاب های منطقه و تحولاتی که در شمال کشورهای آفریقایی رخ داده است، گفت: کشورهای آفریقایی به خاطر توهین و بی توجهی دولت ها نسبت به منافع و حقوق ملتشان قیام کرده اند و به دلیل تحقیری که شده اند می توانیم بگوییم که آنان از اسلام نیز الهام گرفته اند اما انقلابشان اسلامی نبوده است.اصغرزاده افزود: انقلاب آنان همچون انقلاب مردم ایران بر علیه شاه بود که حقوق مردم را به رسمیت نمی شناخت و امام خمینی نیز توانست از این فرصت به خوبی استفاده کند.
 
شریعتمداری نیز در جواب اصغرزاده گفت فرق ما با آقای اصغرزاده این است که وی اعتقاد دارد با دنیای غرب  وارد نوعی تعامل و تعادل شویم ، ما فعالیت داشته ایم اما فرق مان این است که در میدان دشمن بازی نکرده ایم. اگر فعالیت و حرکتی در این زمینه نداشتیم بحث های امروز پیش نمی آمد.اصغرزاده ادامه داد: وقتی می خواهیم تمدن سازی کنیم باید قادر باشیم به چالش ها پاسخ های جدید بدهیم.  اگر پاسخ ها تکراری باشد در جا خواهیم زد و این نوع نگرش شما یعنی بن بست و انقلاب مخملی علیه تفکر انقلاب .
 
وی افزود: من تفکر انقلاب را بسیار خلاقانه می دانم و اعتقاد دارم توانایی این را دارد که در منطقه و دنیا اثرگذار باشد به شرط آنکه خوب مدیریت شود.اصغرزاده خاطر نشان کرد: خرد گرایی در این زمینه بسیار نقش مهمی دارد به خصوص در تصمیم گیری ها و باید مسئولیت پذیر باشیم.

دانلود صوت

دانلود ویدیو


کد مطلب: 169729

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcb59b89rhb0zp.uiur.html?169729

الف
  http://alef.ir