درباره دو حاشيه جنجالي انتخابات مجلس نهم

بخش سياسي الف، 13 اسفند 90

13 اسفند 1390 ساعت 15:26


انتخابات با شكوه مجلس نهم، چندين حاشيه ريز و درشت داشت كه حضور خاتمي در حوزه راي گيري دور افتاده اي در دماوند و نيز جمله خاصي از آقاي هاشمي رفسنجاني بيشتر از بقيه جلب توجه كرد. درباره اين دو حاشيه جنجالي، تذكر
نكاتي لازم است:

۱- جمله خاص آقاي هاشمي پاي صندوق‌هاي راي چنين بوده است: «... اگر نتيجه هماني باشد كه مردم در صندوق مي‌اندازند، ان شاالله مجلس خوبي خواهيم داشت ...»
با توجه به نقش مواضع تشكيك آميز در حوادث شوم پس از انتخابات سال88، اداي چنين جمله اي از سياستمدار پخته اي مثل آقاي هاشمي بسيار بعيد و عجيب بود.
هرچند اين جمله، چيزي از ارزش حضور مقتدرانه ملت ايران در انتخابات مجلس نهم كم نمي‌كند اما از ارزش‌هاي آقاي هاشمي، قطعاً خواهد كاست. اگر ايشان مي‌گفتند: «اميدوارم از راي مردم به خوبي صيانت شود» حرفي نبود چون همه مردم چنين اميدي دارند و همه عاملين اجرايي و نظارت انتخابات براي اين هدف تلاش مي كنند اما جمله اي كه آقاي هاشمي بكار برد حاوي متلكي موهن به برگزاركنندگان و ناظران انتخابات است. اهانتي كه اداي آن از هيچ دوست انقلاب و نظام انتظار نمي‌رود چه برسد از آقاي هاشمي رفسنجاني.

اين جمله آقاي هاشمي در واقع كم لطفي و توهين به صدهاهزار معلم و كارمند و كاسبي است كه روز جمعه پس از چند هفته مقدمه چيني و آماده سازي و هماهنگي از صبح علي الطلوع تا پاسي از شب مشغول عمليات اجرايي و نظارت بر راي گيري و شمارش آرا بودند. اواسط ديروز كه جمله منسوب به آقاي هاشمي در پيامك‌ها رد و بدل مي‌شد، انتظار داشتيم دفتر آقاي هاشمي خيلي زود اين جمله زشت و زننده را تكذيب كنند اما متاسفانه اين جمله ادا شده بود. با اين حال هنوز هم دير نشده است. از آقاي هاشمي انتظار مي‌رود همان هاشمي شجاع دهه‌هاي ۴۰و ۵۰و ۶۰ باشند و با تصحيح عبارت اداشده، شان خود را حفظ و از صدها هزار عامل اجرايي و نظارتي انتخابات پوزش بخواهند و دلجويي كنند.

۲- حاشيه‌هاي پرهياهوي ديگر انتخابات ديروز، حضور آقاي خاتمي در حوزه راي‌گيري در منطقه ييلاقي شرق استان تهران بود. خبري كه ابتدا برخي رسانه‌هاي ضد انقلاب آنرا تكذيب و يا در آن تشكيك كردند و هنگامي كه صحت آن تاييد شد، ناگهان موجي از توهين‌هاي زشت به آقاي خاتمي در برخي سايت‌هاي تحت كنترل ضد انقلاب به راه افتاد. حضور آقاي خاتمي در پاي صندوق‌هاي راي و همراهي با اكثريت مردم ايران، قابل احترام و شايسته تقدير است. هرچند ما از رئيس جمهور سابق بخاطر عملكرد و نقش ايشان در ماجرا‌هاي سال۸۸ بسيار دلگير هستيم اما هر انساني ممكن الخطا است و از بازگشت خطا كار بايد استقبال كرد.

اي كاش آقاي خاتمي به شعار مورد علاقه خود يعني«گفتگو» بيشتر عامل بودند و اجازه مي دادند خبرنگاران مستقيماً با ايشان گفتگو و نظرات و ديدگاه‌هاي ايشان را مطرح كنند نه اينكه عده‌اي مغرض، با حدس و گمان از قول ايشان چيزهايي تند يا كند بنويسند و نقل كنند. به اعتقاد ما، در ماجراهاي پس از انتخابات سال ۸۸، اگر سران معترضان به درخواست رسانه ها براي گفتگو پاسخ مثبت مي‌دادند، شايد بسياري از سوءتفاهم‌ها برطرف و از حوادث تلخ بعدي پيشگيري مي‌شد.

خبرنگاران الف از همان روز ۲۳ خرداد بارها و بارها از سران معترضان درخواست مصاحبه كردند اما اين درخواست‌ها هميشه بي جواب ماند. اين درخواست هنوز هم موضوعيت دارد و به قوت خود باقي است. اميد مي‌رود آقاي خاتمي با قبول اين مصاحبه، گامي در جهت شفاف شدن مواضع‌شان و رفع سوءتفاهم‌ها بردارند و اجازه ندهند دشمنان ملت يا دوستان غافل بيش از اين از سكوت ايشان سوءاستفاده كنند.


کد مطلب: 145518

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcb8sb8wrhbasp.uiur.html?145518

الف
  http://alef.ir