آخرین نظرسنجی‌ها از برنده احتمالی انتخابات آمریکا

بخش خبری الف، 18 آبان 95

18 آبان 1395 ساعت 12:09


پرسش این روزهای تمام کسانی که حتی برداشت کوچکی از سیاست دارند این است: نتیجه انتخابات آمریکا چه خواهد بود؟ یک روز به انتخابات آمریکا باقی مانده و نظرسنجی‌ها از برتری کلینتون حکایت دارند. البته باید منتظر 7% از مردم آمریکا ماند که هنوز رای خود را انتخاب نکرده‌اند و ممکن است تصمیم آن‌ها همه را شگفت‌زده کند.

بالاخره پس از ماه‌ها نوبت به روز انتخابات آمریکا رسیده است. کلینتون به یک قدمی کاخ سفید رسیده و شاید این اتفاق در یک چشم به هم زدن رخ دهد!

به گزارش فرادید، رقابت بر سر ورود به کاخ سفید به واپسین روزهای خود نزدیک شده و هر دو کاندیدا نفس‌ها را در سینه حبس کرده‌اند. البته به عبارتی مردم بسیاری از کشورها چشم به نتیجه این انتخابات دوخته‌اند.

سه‌شنبه 18 / 08 / 1395
آقای ترامپ اصرار دارد پیروز خواهد شد
خانم کلینتون گفت اگر پیروز شود با دونالد ترامپ تلفنی صحبت خواهد کرد

آخرین نتایج نظرسنجی BBC -- اختلاف آن‌ها به 4 درصد رسیده است
 

*نظرسنجی دانشگاه مون ماوت (3 تا 6 نوامبر)؛ نظرسنجی فاکس نیوز (3 تا 6 نوامبر)؛ نظرسنجی CBS (2 تا 6 نوامبر)؛ نظرسنجی بلومبرگ (4تا 6 نوامبر)؛ نظرسنجی NBC News و وال استریت ژورنال (3 تا 5 نوامبر)؛ نظرسنجی ABC News و واشنگتن پست (3 تا 6 نوامبر) و نظرسنجی مک‌کلاچی و ماریست (1 تا 3 نوامبر)
دوشنبه 17 / 08 / 1395
نتایج آخرین نظرسنجی‌ها در حال حاضر – یک روز مانده به انتخابات – به سود کلینتون است. خانم هیلاری کلینتون در حال حاضر در نظرسنجی‌ها 4 تا 5 درصد جلوتر از دونالد ترامپ است. خانم کلینتون حتی در شهر کلیدیِ فلوریدا نیز گوی سبقت را، هر چند اندک، از ترامپ ربوده است. شانس پیروزی دونالد ترامپ در حال حاضر 27 درصد است.
شانس پیروزی دونالد ترامپ در حال حاضر 27 درصد است


در این بین، نتایج نظرسنجی BBC جالب توجه است. در این نظرسنجی، خانم کلینتون تا همین چند روز پیش با 46 درصد در مقایسه با 44 درصد رای ترامپ جلوتر بود، اما اختلاف آن‌ها حالا به یک درصد رسیده است.
 

آرای کلینتون در نظرسنجی بی بی سی کمی نزول یافته است
 
در نظرسنجی ABC News و واشنگتن پست نیز هیلاری کلینتون تنها یک درصد جلوتر از ترامپ است. البته نکته مهم در چند هفته اخیر این است که آراء کلینتون در نظرسنجی‌ها سیر نزولی را در پیش گرفته و از عدد 51 درصد به 47 و حتی کمتر رسیده است. بر همین اساس، ممکن است در روز انتخابات این کاهش شدید به ضرر کلینتون تمام شود و همه را شگفت‌زده کند.

مسئله دیگر که موجب نگرانی کمپین هیلاری کلینتون شده نشات گرفته از انتخابات پیش از موعد آمریکاست. افرادی که روز سه‌شنبه نمی‌توانند در انتخابات شرکت کنند، زودتر رای خود را اعلام کرده و بر همین اساس، آراء آفریقایی-آمریکایی‌ها نسبت به چهار سال پیش کاهش یافته است.

البته در برخی ایالات نیز آراء به سود خانم کلینتون چرخیده چرا که تصاویر حاکی از فساد اخلاقی ترامپ  پاشنه آشیل او شده است.
 

هیلاری کلینتون در حال حاضر 130 رای از 538 رای الکترال کالج را به احتمال فراوان کسب کرده، اما پیش‌بینی ما این است که این رقم به 347 رای برسد

 
بر اساس گزارش روزنامه مورنینگ کال، آرای خانم کلینتون در ایالت پنسیلوانیا – با 20 رای الکترال کالج* - حدود 6 درصد بیشتر از رقیبش است. این در حالی است که آراء ایالت اوهایو – با 18 درصد رای الکترال کالج – حدود 2.7 درصد به سود آقای ترامپ است.

* اما "الکترال کالج" چیست؟
الکترال کالج (Electoral college) یا "مجمع گزینندگان" به رغم پیچیدگی اجرایی، مفهوم ساده‌ای دارد. از نظر تکنیکی، ماجرا از این قرار است که در آمریکا، به جای مردم عادی، یک گروه ۵۳۸ نفره، رئیس‌جمهور را انتخاب می‌کنند. این ۵۳۸ نفر بر اساس جمعیت تمام 50 ایالت بین آن‌ها تقسیم شده‌اند. در نهایت کسی رئیس‌جمهور خواهد شد که بتواند بیش از ۵۰ درصد آرای این گروه را به دست بیاورد.

الکترال کالج در حقیقت آخرین مرحله از روند طولانی انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا محسوب می‌شود. انتخابات ریاست جمهوری در ایالات متحده آمریکا در حقیقت به صورت دو مرحله‌ای انجام می‌شود. مردم در روز انتخابات، از یکسو به طور مستقیم به نامزد ریاست جمهوری و معاون وی رای می‌دهند و از سوی دیگر اعضای هیئت‌های انتخاباتی را برمی‌گزینند.
 

 
فقط 4 بار در طول 2 قرن گذشته
در طول دو قرن گذشته تا به امروز، فقط 4 بار سابقه داشته که آرای الکترال کالج با آرای مردمی تفاوت داشته باشد که آخرین نمونه آن به سال 2000 برمی‌گردد. ال گور رقابت را از بوش برد، اما به دلیل پیروزی بوش در ایالت‌های پرجمعیت‌تر، و به تبع الکترال کالج بیشتر، او به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا انتخاب شد.

به عنوان مثال ایالت کالیفرنیا در مجلس نمایندگان ۵۳ کرسی دارد زیرا ایالت بزرگی است و جمعیت زیادی دارد. این ایالت همچنین دو نماینده در مجلس سنا دارد که تعدادشان برای تمامی ایالت‌ها برابر است. بدین ترتیب، ایالت کالیفرنیا برای انتخاب رئیس‌جمهور ۵۵ رای خواهد داشت. با همین محاسبه مثلا تگزاس ۳۸ رأی و نیویورک و فلوریدا هر کدام ۲۹ رای دارند.

چه کسی برنده خواهد شد؟
چند ایالت چرخشی در آمریکا، که هیچ یک از دو کاندیدا برتری بر دیگری نداشته، پیروز انتخابات را مشخص خواهند کرد. بر اساس پیش‌بینی‌ها و همچنین نحوه توزیع آرای الکترال کالج، چنین به نظر می‌رسد که خانم کلینتون با 347 رای در برابر 191 رای دونالد ترامپ، پیروز میدان شود. همچنان باید منتظر ماند تا نتیجه انتخابات آمریکا مشخص شود.
 

گرچه تعداد الکترال کالج این ایالات مانند ایالات پرجمعیت کالیفرنیا و تگزاس نیست، اما از اهمیت بالایی در روند انتخابات برخوردارند


مقایسه آرای اوباما و کلینتون در نظرسنجی‌های سال 2016 و 2012


کد مطلب: 411648

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcba8bawrhb80p.uiur.html?411648

الف
  http://alef.ir