مسئول سایت تریبون مستضعفین در گفتگو با الف:

اشتباه نکردیم، پس عذرخواهی نمی کنیم

بخش سیاسی الف، 19 اسفند 90

19 اسفند 1390 ساعت 11:39


سایت «تریبون مستضعفین» روز پنجشنبه هفته گذشته در آستانه انتخابات مجلس بدون اطلاع قبلی به گردانندگان آن فیلتر شد. در حالی که هنوز دلایل فیلتر شدن این سایت برای مسئولان آن مشخص نیست. رسانه ها دلیل این مساله را انتقاد از یک چهره سیاسی مطرح عنوان کردند.

محمد صالح مفتاح، مسئول سایت «تریبون مستضعفین » در گفتگو با الف، در خصوص فیلترینگ سایت توضیح داد: هفته گذشته شب انتخابات و بدون اطلاع قبلی سایت فیلتر شد که البته نه احضاریه ای برای سایت فرستاده شده بود و نه از قبل این مساله به مسئولان آن اعلام شده بود.

مسئول سایت تریبون روند برخورد با رسانه ها و به خصوص رسانه هایی که در فضای مجازی فعالیت می کنند را «اشتباه» توصیف می کند و تاکید می کند که «ما برای عذر خواهی مراجعه نمی کنیم چون اشتباهی مرتکب نشدیم».

فیلترینگ تریبون در حالی اتفاق افتاد که این سایت در مرکز ساماندهی ثبت شده و مشخصات آن نیز در اختیار دادستانی و سایر نهادها هست.

مفتاح می گوید: حتی اگر بخواهیم مساله سایت را پیگیری کنیم نمی دانیم باید به کجا مراجعه کنیم، زیرا پس از پرس و جو مشخص شد که این مساله از طریق کار گروه تعیین مصادیق مجرمانه اتفاق نیفتاده و دادستانی برای فلیترینگ به طور مستقیم وارد عمل شده و البته دبیرخانه کارگروه نیز اقدام دادستانی را به دلیل مطلبی که در خصوص آقای لاریجانی بر روی خروجی سایت قرار گرفته شده بود،اعلام کرد.

مدتی قبل نیز سایتهای دیگری با فیلترینگ با دستور دادستانی مواجه شده بودند هم اکنون مجددا فعالیت خود را آغاز کرده کرده اند؛ سایت تریبون همچنان بلاتکلیف است.

«هنوز مشخص نیست برای رایزنی باید به کجا مراجعه کنیم اما باید یادآور شد که این رویه ای اشتباه است که به این ترتیب سایتها بدون طی مراحل رسمی و قانونی فیلتر می شوند و بعد از آن مسئولین سایت مراجعه می کنند و پس از یک عذر خواهی و تعهد برای انتقاد نکردن! این مساله رفع می شود».

مفتاح تاکید می کند که رسانه ها برای فعالیت نیازمند امنیت اند،این رویه برای ممانعت از انتقاد روش درستی نیست و قطعا ما برای رفع فیلتر اقدام نمی کنیم تا روال قانونی آن یعنی احضار رسمی صورت بگیرد.

«من به روند برخورد با رسانه ها معترضند و این مساله سبب ایجاد خلع بین مردم و رسانه و البته ایجاد فضای بی اعتمادی می شود و مردم نیز احساس می کنند که رسانه های اصولگرا و حزب اللهی حرف آنها را نمی زنند و این مانعی برای بیان حقیقت می شود.

ما رسانه ای محدود بدون پشتوانه سیاسی هستیم و از طرفی نیز قوه قضاییه که باید حامی آزادی باشد نباید تبدیل به نهادی برای محدود کردن آزادی شود، پس این روند باید تغییر کند».

سایت تریبون سه روز بعد از انتخابات ریاست جمهوری ۸۸ فعالیت خود را آغاز کرد.این سایت در حالی به خانواده برزرگ رسانه ای پیوست که موسسان درآن زمان به این نتیجه رسیدند که فضای رسانه ای بیش از پیش نیازمند رسانه های مستقل بودند.

در آن زمان «جنبش دفاع از حقوق مستضعفین» اعلام موجودیت کرد که خط مشی آن آگاه سازی در برابر جریان فتنه بود و در همان سال نیز به صورت تخصصی به موضوع فتنه می پرداخت.

پس از فروکش کردن التهابات سال ۸۸ این تریبون نیز به صورت رسانه مستقل خبری کار خود را ادامه داد و پروژه «از انتخابات تا انتخابات» را در دستور برنامه های خود قرار داد.

این سایت پیش از این یک تذکر به دلیل درج مطلبی در خصوص فیلترینگ دریافت کرده بود.


کد مطلب: 146256

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcbs0b80rhba5p.uiur.html?146256

الف
  http://alef.ir