لیبی و بحرین در آتش و خون + آخرین اخبار و عکس‌ها

30 بهمن 1389 ساعت 9:33


بخش خبری الف
 
با گذشت دوماه از آغاز قیامهای آزادی خواهانه مردمی در کشورهای عربی، لیبی و بحرین روز جمعه شاهد بی سابقه ترین درگیری ها میان مردم و نظامیان بود.
 
به گزارش الف به نقل از منابع بین المللی در بحرین بامداد جمعه ارتش به تحصن کنندگان در میدان لولو شهر منامه حمله کرد و عده زیادی را به خاک و خون کشید. شدت این حمله به حدی بود که دبیرکل سازمان ملل را به واکنش واداشت و از دولت و نیروهای نظامی یمن خواست با معترضین مسالمت آمیز برخورد کند و خشونت را کنار بگذارد. با وجود شدت عمل ارتش بحرین در سرکوب خونین معترضین، دولت آمریکا به این اقدام بی تفاوت گذشت و مقامات وزارت خارجه این کشور حتی از اقدامات امنیتی برای حفظ جان آمریکایی ها و تجهیزات نیروی دریایی این کشور در بحرین خبر دادند.
 
بحرین کشوری با اکثریت شیعه در میان اعضای شورای همکاری خلیج فارس است و اولین کشور در این شورا است که گرفتار موج تونسی شده. با کشتار جمعه سیاه در منامه، پایه های حکومت خانواده آل خلیفه که از زمان استقلال بحرین در سال 1350 قدرت را بطور مطلق در اختیار دارند و بر اکثریت شیعه این کشور حکومت می کنند، به لرزه افتاده و شعار «هیهات من الذله» در این جزیره طنین انداز شده است
 
با حمله وحشیانه نیروهای وفادار به خانواده آل خلیفه به معترضان بحرینی، روز جمعه تظاهرات بی سابقه ای در این جزیره کوچک برگزار شد و حاظران ضمن سردادن هیهات من الذله، خواستار تغییر نظام دیکتاتوری این کشور شدند. در بحرین، اقلیت سنی اکثر قدرت اقتصادی را در اختیار دارند و عموم شیعیان را از امکانات اقتصادی محروم نگه داشته اند.
 
از سوی دیگر روز جمعه از لیبی خبر رسید در بحبوحه افزايش تدريجي قيام‌هاي دموکراسي‌خواهانه در ليبي عليه معمر قذافي، مردم انقلابي شهر البيضا موفق شده‌اند اين شهر را تحت کنترل خود درآورند.
 
برخی گزارش‌ها حاکي از آن است که پس از پيوستن پليس شهر البيضا به انقلابيون، اين شهر تحت کنترل مردم قرار گرفته است و درگيري‌ها بين شبه‌نظاميان دولتي با انقلابيون براي بازپس‌گيري شهر همچنان ادامه دارد.
 
مردم ليبي در سراسر اين کشور روز جمعه را "روز خشم" ناميدند و با برگزاری تجمعات بی سابقه، خواستار سرنگوني حکومت 42 ساله معمر قذافي شدند.
 
منابع بيمارستاني مي‌گويند در شهر بنغازي، دومين شهر بزرگ ليبي نيز تا کنون 14 نفر در پي درگيري با نيروي‌هاي امنيتي کشته ‌شده‌اند.
 
در همين حال، گروهاي فعال حقوق بشر و سازمان عفو بين‌الملل مصرانه از دولت ليبي خواسته‌‌‌اند به سرکوب تظاهرات مسالمت‌آميز مردم پايان دهد.
 
سرهنگ معمر قذافي در سال 1969 ميلادي در سن 25 سالگي در پي يک کودتاي نظامي در لیبی به قدرت رسيده است و همواره بطور مستبدانه و مطلقه بر این کشور حکومت کرده است.
 
عکس‌ها:            
 


کد مطلب: 96205

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcbs5b9.rhb0gpiuur.html?96205

الف
  http://alef.ir