پادشاهان جهان عرب و آیلان

بخش خارجی الف، 15 شهریور 94

15 شهريور 1394 ساعت 18:59


تصویر پیکر بی جان آیلان در ساحل بودروم ترکیه روز چهارشنبه، دوم سپتامبر، در رسانه های دنیا منتشر شد و بعدتر چهره خندان او و برادرش جای آن تصویر تلخ و تکان دهنده را گرفت. آیلان و خانواده اش اهل کوبانی بودند. پسرک سه ساله با برادر پنج ساله و با پدر و مادرش از سوریه جنگزده رهسپار جزیره کوس در یونان بود. قایقشان که غرق شد، برادر و مادرش هم مردند. فقط پدر خانواده زنده مانده است.

در این ارتباط عبدالباری عطوان، روزنامه نگار و نویسنده سرشناس عرب با اشاره به ناراحتی و غم و اندوهی که با انتشار تصاویر کودک غرق شده سوری دنیا و حتی کشورهای غربی را فرا گرفته است، تأکید کرد: عکس کودک شهید سوری ایلان به عنوان سندی از ناتوانی و جنایت ما در حق ملت سوریه وارد تاریخ خواهد شد. نمی دانم آیا سران کشورهای عرب به ویژه آنهایی که در این جنگ دست دارند و برای برافروختن آتش جنگ روی آن روغن می‌ریزند تا افراد بیشتری در سوریه و کشورهای اطراف آن کشته شوند، این عکس ها را دیده اند؟ و واکنش آنها چه بوده است، آیا آنان نیز مانند وزیر خارجه سوئد و بسیاری از ما اشک ریختند؟
 
احساس درد و اندوه می‌کنیم، وقتی می‌شنویم بعضی از اندیشمندان و کارشناسان عرب وابسته در کشورهایی که درها را به روی آوارگان سوری بسته اند، می گویند اتحادیه عرب باید نشستی را برای بررسی درد و رنج آوارگان برگزار کند.
 
چرا مانند زمانی که اتحادیه عرب عضویت سوریه را تعلیق کرد و یا برای صدور قطعنامه‌ای بین المللی جهت دخالت نظامی بین المللی در لیبی به شورای امنیت مراجعه کرد، (در ارتباط با موضوع آوارگان) چنین کاری نکرد؟
 
این درد هنگامی تشدید می شود که یادآوری کنیم، سوریه هنگامی که در سالهای ۲۰۰۷ – ۲۰۰۸ بیش از دو میلیون آواره و پناهجوی عراقی را پذیرفت، آن هم در زمانی که هزاران عراقی به دلیل انفجار خودروهای بمبگذاری شده روزانه در این کشور تکه تکه می شدند، به اتحادیه عرب مراجعه نکرد؛ سوری ها نیز برای ورود به اردن و لبنان نیازی به نشست اتحادیه عرب نداشتند.

گفتنی است کشورهای عربی حوزه خلیج فارس از بالاترین رقم مربوط به درآمد سرانه در جهان برخوردارند و مقامات این کشورها با شور و حرارت درباره مشکلات سوری ها سخن می گویند و رسانه های آنها نیز بی وقفه تحولات مرتبط با جنگ داخلی سوریه را پوشش می دهند. در حالی که میلیون ها پناه جوی سوری در دیگر کشورها در منطقه خاورمیانه به سر می برند و بسیاری نیز برای رساندن خود به اروپا زندگی خود را به خطر انداخته اند و برخی نیز در مسیر رسیدن به اروپا جان خود را از دست داده اند.

این انتقادها در این باره است که کشورهایی همانند قطر و عربستان سعودی در ارتباط با سوریه با تأمین بودجه تروریست های سوری که در حال مبارزه با دولت بشار اسد رئیس جمهور سوریه هستند، در سایه به ایفای نقشی مخرب می پردازند.

همین چند وقت پیش بود که دو هواپیمای اختصاصی بوئینگ ۷۴۷ عربستان ۴ مرداد ملک سلمان پادشاه این کشور و یک هزار همراه و ملازم وی را در فرودگاه شهر نیس فرانسه برای گذراندن سفر تفریحی پیاده کرد. نیروهای پلیس این ناحیه ورود مردم به ساحل عمومی نزدیک این ویلا را ممنوع کرده‌اند بعلاوه قایق سواری و کشتیرانی در آبهای مجاور نیز ممنوع شده است و این اقدامات امنیتی تا پایان حضور ملک سلمان در این ویلا ادامه داشت.


کد مطلب: 293271

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcbzfb58rhb95p.uiur.html?293271

الف
  http://alef.ir