صبحانه انتخاباتی الف؛

دوقطبی کوی طلاب-طرقبه کلید خورد/ پاسخی که احمدی نژاد را شوکه کرد/خیز حداد

بخش داخلی الف، 8 خرداد 92

8 خرداد 1392 ساعت 9:24


روز گذشته وزیر کشور واجدین شرکت در انتخابات را ۵۰ میلیون نفر دانست. همان عددی که چندی پیش رئیس جمهور گفت و برخی آنرا غیرواقعی دانستند. احمدی نژاد گفت اگر همه سلایق باشند ۵۰ میلیون رای خواهیم داشت. اما حالا که مشائی نیست احتمالا رئیس جمهور خیلی امید به مشارکت ندارد. آخرین نظرسنجی ها اقبال به مشائی را حدود ۴ درصد می دانست. یعنی کمتر از امروز محسن رضائی و بیشتر از غرضی.

سوال این روزهای محافل سیاسی و گعده های دوستانه این است که برنامه احمدی نژاد چیست؟ گفته است صبر کنید. مشائی هم گفته تا شب انتخابات داغ داغ هستیم. احمدی نژاد طرفدارانش و مشائی را به سعه صدر دعوت کرده است و البته وعده نصرت.

خبرنگار الف کسب اطلاع کرده است که رئیس جمهور برای کسب حکم حکومتی تلاش زیادی هم کرده اما موفق نشده است. شوکه و بعد هم ناامید شده است. شاید پیش بینی هم نمی کرد که چنین واکنشی ببیند. بگذریم.
اما گام بعدی چیست؟ هیچ کس نمی تواند حدس بزند. چون احمدی نژاد حدس زدنی نیست. حتی طرفدارانش هم نمی دانند. روز گذشته برخی رسانه های حامی احمدی نژاد که این روزها بیش از بقیه ذکر گرفته اند و به انتظار نشسته اند، نوشتند که جلیلی همان برگ آس احمدی نژاد است. اما این خبر که غیرواقعی بودنش نیاز به تکذیب نداشت تکذیب شد. جلیلی و احمدی نژاد تنها به هم شباهت دارند اما جلیلی مددوف نیست.
خبر آزادی غفاری که به رمال دولت شهرت دارد تکذیب شد. پس بعید است خبری هم از رمل و اسطرلاب باشد. پس چه می شود؟

دوقطبی کوی طلاب و طرقبه کلید خورد
شب گذشته محمد باقر قالیباف در برنامه ویژه خبری شبکه دوم حاضر شد. مجری همان سوالات شب های گذشته را پرسید. یارانه و سیاست خارجی و پیشرفت و مواردی از این دست. می شود برای شب های بعد از مجری هم استفاده نکرد. تفاوتی نمی کند جلیلی باشد یا غرضی یا قالیباف. مجری همان است و سوال همان.

اما قالیباف ازبرنامه خود گفت. بیت الغزل سخنان قالیباف وعده آرامش اقتصادی ظرف ۲ سال است. ضمانت حرفهای خود را هم سابقه اش در شهرداری تهران می داند. قالیباف از مردم خواست این برنامه را به خاطر بسپارند.

همه اظهارات قالیباف یک طرف و ۵ دقیقه پایانی هم طرف دیگر. قالیباف که شروع سخنان خود را با تقدیر از دولت هاشمی و خاتمی و احمدی نژاد شروع کرده بود در پایان سخنانش تعریضی هم به نامزدهای منتسب به سیاست خارجی و دیپلماسی داشت. روحانی، جلیلی و ولایتی.

اما با تک جمله ای جلیلی را خطاب قرار داد. وقتی که گفت:" در گذشته دیپلماسی ما را چه کسانی اداره می‌کردند؟ همان عزیزانی که امروز در مسئولیت قرار دارند و نامزد هم شده‌اند. همین‌ها مسئول دیپلماسی یا در حوزه شورای امنیت در دبیرخانه بوده‌اند. کارنامه آنها همین است که الان وجود دارد."بعد هم تاکید کرد که من برای پایان دادن به همین‌ها آمده‌ام.

مقدمه ای برای طرح انتقاد از شورای امنیت نبود. زمینه ای برای خطاب قرار دادن جلیلی هم وجود نداشت. به نظر می رسد قالیباف با برنامه قبلی جلیلی را خطاب قرار داد. قالیباف گفت که آمده ام این فضای خسته را پایان دهم.

به این ترتیب قالیباف شب گذشته دو رقیب اصلی خود را که در نظر سنجی ها پشت سر وی قرار دارند را از یک جنس دانست و جبهه اصلی مقابل خود را مشخص کرد.

جلیلی این روزها ولایتی را پشت سر گذاشته است. از یک درصد در نظر سنجی ها به ۱۲ درصد رسیده است. رقیب اصلی قالیباف، جلیلی است. قالیباف طی هفته های گذشته مواضع خود را متناسب با رقیب اصلی خود تنظیم کرده است. روزی که فکر کرد هاشمی قطب مقابل اوست خط انتقاد از دولت سازندگی را پیش گرفت. بعد که ولایتی در نظرسنجی ها بالا آمد،خودش علنی حرف نزد اما ستاد وی جبهه و رسانه هایش آرایش رزم گرفتند.

اما این روزها از هاشمی تقدیر می کند. حتی از خاتمی. نگرانی اش فقط از جلیلی است که خیز برداشته است. قالیباف متولد طرقبه مشهد است. جلیلی هم از کوی طلاب مشهد آمده است. به نظر می رسد دوقطبی اصلی این انتخابات رقابت میان این دو باشد.

کوی طلاب از محله های قدیمی مشهد است. گفته می شود آیت الله حاج میرزا حسین فقیه سبزواری کوی طلاب را برای رفاه حال طلبه ها ایجاد کرده است. اما کوی طلاب را خیلی ها با آشوب دوران سازندگی می شناسند که علیه سیاست های هاشمی شکل گرفت. کوی طلاب از حیث جغرافیای طبقاتی، خاص جامعه متوسط درآمدی است. محله ای که البته به انقلابی گری هم شهرت دارد. سبک زندگی این کوی خوش نشینی نیست. کارمند و دکان دار با سطح درآمدی متوسط. این محله بزرگانی چون "بابانظر"، "حاج اصغر محراب" و "علیمردانی" به خود دیده است. شهرت به پاکی این محله در مشهد زبانزد است هرچند مثل همه محله های دیگر همه تیپی در آن پیدا می شود مثل کریم شیره ای که باعث شد این محله توسط خدادعزیزی مورد طعنه قرار گیرد. عزیزی وقتی جمعی از محله کوی طلاب خواستار برکناری وی شده بودند با تندی گفت: من هم می توانم همین الان نامه ای با ۵ هزار امضا از منطقه طلاب مشهد مبنی بر حمایت از «کریم شیره ای» جمع کنم!

اما طرقبه به معنای آبادی بزرگ است. معنای دقیقتر آن را این طور گفته اند که طرقبه از دو بخش «تُرُق» و «بَذ» تشکیل شده است که به معنای بهترین راه ها است. گفته می شود طرقبه به دستور ناصرالدین شاه ساخته شده است. این محله که قدیم ترها بیشتر به ده شباهت داشت سالها است که یکی از مراکز توریستی کشور است. شیشلیک شاندیز و طرقبه معروف است.

حدادعادل خیز برداشت
غلامعلی حدادعادل خیز برداشت. در نظرسنجی ها رشد کرده است. حدادعادل که به نظر می رسید خیلی انگیزه حضور ندارد و تنها فردی هم بود که هیچ گاه علیه ائتلاف موضع نگرفت این روزها مثل روزهای اول جدی شده است. کمر بسته و ستادش را جان تازه بخشیده است. گفته می شود به وی تکلیف شده است بماند و محکم کار کند. تکلیفی از علما یا دوستان یا هرجای دیگر.

پیش از این گفته بود که راه پاستور از بهشت می گذرد. یک جا هم گفته بود که ممکن است به نفع جلیلی کنار رود. اما این روزهایش به سخنان پرحرارت می گذرد تا یأس آور. طرفداران و ستادش هم خوشحال هستند.

خبرهای روز گذشته نشان می دهد که حدادعادل با تیم زاکانی آمده است و ستاد وی را در اختیار دارد. از خود زاکانی خبری در دست نیست. آخرین خبر از زاکانی این بود که بین حدادعادل و جلیلی یک نفر را بزودی معرفی و حمایت می کند. اما ستادش فعلاً در اختبار حدادعادل است.

نادران که پیش از این سخنگوی ستاد زاکانی بود دیروز به عنوان سخنگوی اقتصادی حدادعادل معرفی شد. شاکری هم از جمعیت ایثارگران سخنگوی سیاسی اش شده است. ایثارگران پیش از این اعلام کرده بود که بین حدادعادل و زاکانی وجلیلی یکی را انتخاب خواهد کرد. مجتبی توانگر هم که روابط عمومی ائتلاف پیشرفت را در اختیار داشت بعد از اینکه ائتلاف به رقابت ختم شد به ستاد حدادعادل معرفی شد.
احتمالاً باید منتظر تغییر آرایش صحنه ماند.


کد مطلب: 188674

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcbzwb8arhbw0p.uiur.html?188674

الف
  http://alef.ir