آخرین اخبار از لایحه مدیریت خدمات کشوری و تجمعات فرهنگیان

27 فروردين 1386 ساعت 19:22


تعدادی از معلمان در برخی شهرها طی دو روز گذشته در اعتراض به تاخیر در تصویب و اجرای لایحه مدیریت خدمات کشوری از رفتن به سرکلاس های درس خودداری کردند.

به گزارش "الف"، بعد از دو روز تشکیل نشدن برخی کلاس ها در تعدادی از مدارس مناطقی از تهران، ایلام، اردبیل، اصفهان و چند شهر دیگر، امروز یکی از مسئولان تشکل های فرهنگیان از پایان تحصن دوروزه این عده از معلمان در دفاتر مدارس خبر داد.

اعتراض اصلی معلمان، تاخیر در عمل به وعده نظام هماهنگ حقوق و دستمزدها میان کارکنان دولت است. تشکل های فرهنگیان معتقدند از سال 1380، از دولت و مجلس وعده هماهنگی پرداخت ها به کارکنان دولت را گرفته اند، اما دولت و مجلس به این وعده عمل نکرده اند.

دولت سابق تحت فشار مجلس هفتم در تابستان 84 و در آخرین هفته های تصدی خود، لایحه ای به نام "مدیریت خدمات کشوری" را به مجلس هفتم تقدیم کرد. نمایندگان مجلس که این لایحه را فاقد معیارهای پرداخت عادلانه به کارکنان دولت به ویژه معلمان، پرستاران و بازنشستگان می دانستند، طی یکسال و نیم برگزاری جلسات مستمر و با حضور و کمک نمایندگانی از دولت نهم این لایحه را به معیارهای پرداخت عادلانه حقوق و مزایا به همه کارکنان دولت نزدیک کردند، اما در بهمن ماه 85 و به هنگام تصویب نهایی این لایحه، دولت به دلیل افزایش هزینه دستمزد کارکنان، در ویرایش جدید این لایحه، آنرا غیرکارشناسی دانست و خواستار استرداد آن شد. نمایندگان مجلس ضمن مخالفت با استرداد این لایحه، در اواخر بهمن 85 آنرا در کمیسیون ویژه بررسی این لایحه به تصویب نهایی رساندند.

تغییر نظر دولت درباره این لایحه پس از ماه ها بحث و بررسی، اعتراض پرستاران، بازنشستگان و معلمان را برانگیخت و به چند تجمع مقابل مجلس شورای اسلامی انجامید که در ادامه آن تجمع ها، طی دو روز گذشته، تعدادی از معلمان از حضور در کلاس درس خودداری کردند.

درباره آخرین وضعیت لایحه مدیریت خدمات کشوری، یک نماینده عضو کمیسیون ویژه بررسی این لایحه به "الف" گفت: پس از تصویب نهایی، این لایحه از طرف شورای نگهبان واجد اشکالات حقوقی دانسته شده و این روزها نمایندگان شورای نگهبان با حضور در کمیسیون ویژه لایحه مدیریت خدمات کشوری، با کمک نمایندگان مشغول اصلاح و حل و فصل اشکالات حقوقی این لایحه هستند.

این نماینده افزود: نمایندگان مجلس در تصویب این لایحه برای عادلانه کردن پرداخت به کارمندان کم درآمد دولت، ناچار شده اند بار مالی لایحه را افزایش دهند که شورای نگهبان قانون اساسی این تصمیم را مغایر اصل 75 قانون اساسی دانسته است.

وی تاکید کرد، رفع این ایراد شورای نگهبان به نظر مساعد دولت بستگی دارد، اما در هر حال از آنجا که مجلس بر افزایش دستمزدهای پایین کارمندان تاکید دارد، حتی اگر دولت هم در این راه با مجلس همراهی نکند، نمایندگان به ناچار لایحه را برای تصویب نهایی به مجمع تشخیص مصلحت ارجاع خواهند داد.
 این نماینده مجلس تاکید کرد: تصویب لایحه عملا در مراحل پایانی قرار دارد و با تامین نظر شورای نگهبان، این لایحه بزودی برای اجرا به دولت ابلاغ خواهد شد و حتی اگر دولت با اجرای آن موافق نباشد، به دلیل پافشاری نمایندگان، مجبور به اجرای این قانون خواهد بود.

از سوی دیگر روز گذشته آقای دکتر احمدی نژاد از اعلام خبری خوش برای معلمان خبر داد. همزمان زمزمه های استیضاح فرشیدی، وزیر آموزش و پرورش در مجلس بیش از هر زمان دیگری به گوش می رسد. برخی معلمان معترض علاوه بر تسریع در تصویب لایحه مدیریت خدمات کشوری، خواهان برکناری محمود فرشیدی از وزارت آموزش و پرورش نیز هستند.

در دولت علاوه بر سازمان مدیریت و برنامه ریزی، مدیران و کارمندان وزارت نفت نیز از جدی ترین مخالفان لایحه مدیریت خدمات کشوری هستند. مرتبط:درباره تجمعات اخیر معلمان  


کد مطلب: 7734

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcc.1qma2bqm0la82.html?7734

الف
  http://alef.ir