وقتی BBCفارسی مروج قمه زنی بین شیعیان میشود

12 آذر 1390 ساعت 19:37


شب گذشته بی بی سی فارسی با پخش مستندی در خصوص قمه زنی تمام همت خود را برای عمومی جلوه دادن قمه زنی در بین شیعیان ایران به کار گرفت.

این رسانه انگلیسی با بیان شیوه های گوناگون عزاداری در ماه محرم،جمهوری اسلامی ایران را به عنوان مخالف این سنت دیرینه! شیعیان معرفی نمود.

\"\\"\\\\"\\\\"\\"\"
بی بی سی فارسی در این مستند اقدام به آسیب شناسی عزاداری های ماه محرم در اقوام مختلف نمود و آیت الله خامنه ای را به عنوان مخالف اصلی و عامل برخورد با این سنت! عزاداری معرفی کرد.
این بنگاه خبر پراکنی در ادامه با انتشار سخنان یوسف صانعی که در چند سال گذشته به علت مواضع و سخنان دشمن پسند اش مورد انتقاد بسیاری از علما و فضلای حوزه های علمیه قرار گرفته است سعی نمود بدعتی را که اکثریت علمای شیعه برای آن حرمت قائل شده اند را سنت دانسته و از زبان این مرجع فتنه گران قمه زنی را عشق بنامد.

\"\\"\\\\"\\\\"\\"\"
این حمایت بی بی سی فارسی از عملی که مستند دینی نداشته و از دیرباز مورد انتقاد و مخالفت علمای شیعه بوده است که حتی برخی آن را اقدام انگلیس برای معرفی کردن جلوه ای خشن از شیعیان در جهان می دانند در واقع تداوم حمایت دولت انگلستان از بدعت های فراوانی است که خود عامل گسترش آن بوده است.

در تاریخ شیعه از کلام بزرگان در خصوص دخالت مستقیم انگلیس در ترویج قمه زنی در بین شیعیان این چنین آمده است :

۱- علامه محمد جواد مغنیه، از علمای بزرگ عراق، در کتاب تجارب خود، بحثی دارد تحت عنوان «کفن‏هایی برای زنده‏ها»؛ هنگامی که از عالمی فلسطینی دربارة نظر علمای فلسطین نسبت به شیعه سوال می‏کند، می‏نویسد:همانا سبب اصلی این تفرقه‏ای که میان مسلمین ایجاد شده است، استعمار و ایادیش هستند؛ بدین طریق که آنها دائما مسلمانان را با هر وسیله‏ای که شده تحریک و تجهیز نموده و در مقابل هم قرار می‏دهند. از جملة این راه‏ها، این بود که دولت انگلیس در ماه محرم، هزار کفن به قمه‏زنان هدیه نمود و هنگامی که دولت آمریکا از آن با خبر شد، برای آن که فرصت را از دست‏ندهد، دو هزار کفن به آنها هدیه نمود. (محمد جواد مغنیه، تجارب، ص ۴۴۹ و ۴۵۰)

۲- در خصوص نقش سفارت‏های کشورهای استعماری در ورود و گسترش این‏گونه سنت‏ها به کشورهای اسلامی- از جمله عراق- منتشرشده است، در اینجا به سندی که محقق و جامعه‏شناس عراقی «ابراهیم الحیدری» در کتاب Sozioloyie آورده است، اشاره می‏کنیم: سفیر انگلیس در بغداد بعد از جنگ جهانی دوم و هم‏زمان با کاهش مواد غذایی و افزایش قیمت‏ها در بازار، مقدار زیادی چای و سیگار مورد نیاز هیئت‏ها و مجالس عزاداری را از طریق شخص ثالثی به بعضی از مسؤولین هیئت‏ها تقدیم کرد؛ جالب اینکه به این هیئت‏ها مقدار زیادی پارچة سفید هم برای استفاده در مراسم قمه‏زنی داده شد.( Ibrahim Al-Haidari, Sozioloyie. P. ۱۷۶)

۳- دکتر تیجانی نیز در کتاب «اهل بیت(علیهم السلام)؛ کلید مشکل‏ها» در این‏باره می‏نویسد:یکی از علمای گذشته می‏فرمود : شمشیرهایی که در گذشته شیعیان آن را در برابر ظالمان بلند می‏کردند، امروز برای زدن به سرهای خود، از آن استفاده می‏کنند. تاجایی که انگلیسی‏ها مقدار زیادی شمشیر، در میان دسته‏های عزاداری - در کربلا- تقسیم می‏کردند. (دکتر محمد تیجانی، اهل بیت کلید مشکل ها، ترجمه سید محمد جواد مهری، ص ۱۸۶)


کد مطلب: 132540

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcc0iqsx2bq1p8.ala2.html?132540

الف
  http://alef.ir