مناظره نامزدهای جمهوری‌خواه انتخابات آمریکا؛

دونالد ترامپ: ايراني ها ملتی تروریست هستند/ روبیو: آنها تمايلي براي همكاري با اوباما ندارند/ کریستی: ايران داعش را بوجود آورد

بخش خارجی الف، 25 آذر 94

25 آذر 1394 ساعت 10:20


در ادامه مبارزات انتخاباتی در آمریکا، پنجمین مناظره جمهوریخواهان برگزار شد که البته این بار، مناظره جمهوریخواهان در دو دور برگزار شد.

به گزارش خبرگزاري ها، ابتدا چهار تن از نامزدهایی که بر اساس نظرسنجی‌ها از حمایت‌های کمتری برخوردار بوده‌اند، مناظره ترتیب دادند و پس از آن ۹ نامزد دیگر جمهوریخواه که حمایت‌های بیشتری را از آن خود کرده‌اند.

در ابتدا مایک هوکابی، ریک سانتوروم، لیندسی گراهام و جورج پاتاکی در لاس وگاس در مناظره تلویزیونی شرکت کردند.

در بخشی از این مناظره ۴ نفره، سناتور گراهام با انتقاد شدید از مواضع رئیس‌جمهور دموکرات آمریکا در قبال موضوعات مختلف از قبیل برجام، سوریه و تحولات خاورمیانه به شدت انتقاد کرد.

سناتور جمهوریخواه گفت: دلم برای رئیس‌جمهور جورج بوش تنگ شده است. ای کاش او اکنون رئیس‌جمهور بود اگر او بود ما در این وضع در هم و برهم نبودیم. من از اینکه دیکتاتورها همه جا دارند از روی ما رد می‌شوند و از اینکه ما با ایرانی‌ها و روس‌ها همسو شده‌ایم، خسته شده‌ام.

او با انتقاد از مواضع تد کروز دیگر نامزد و سناتور جمهوریخواه درباره بشار اسد و اینکه او گفته بود در صروت سرنگونی او تندروهای بنیادگرا به قدرت می‌رسند،‌ از او به خاطر آنچه همسویی با ایران و روسیه برای نجات بشار اسد خواند،‌ شدیدا انتقاد کرد.

مناظره اصلی نامزدهای پیشرو جمهوریخواهان با حضور «دونالد ترامپ»، «تد کرزو»، «بن کارسون»،‌ «رند پائول»،‌ «کریس کریستی»،‌ «جان کاسیچ»، «کارلی فیورینا»، «کارکو روبیو» و «جب بوش» برگزار شد.

دونالد ترامپ، نامزد جنجالی انتخابات ریاست‌جمهوری که نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد بیشترین محبوبیت را در میان رأی‌دهندگان جمهوری‌خواه دارد؛ در سخنان آغازینش درباره توافق هسته‌ای ایران گفت: یقینا هیچگاه این توافق وحشتناک، نفرت‌انگیز، کاملا ناشایست با ایران که ۱۵۰ میلیارد دلار تقدیم آنها می‌کند، را امضاء نمی‌کردم. آنها ملتی تروریست هستند.

سناتور مارکو روبیو، دیگر نامزد جمهوری‌خواه می‌گوید دلیل همکاری ناکافی کشورهای عرب سنی با ائتلاف ضد داعش آمریکا توافق هسته‌ای دولت اوباما با ایران است: رئیس‌جمهور توافقی با دشمن معنوی آن، شیعیان، در ایران منعقد کرد. به همین دلیل است که آنها دیگر اعتمادی به رئیس‌جمهور نداشته و تمایلی برای همکاری با وی ندارند.

کریس‌ کریستی، فرماندار ۵۳ ساله نیوجرسی در بخشی از پاسخ به همین سؤال گفت: اگر پادشاه اردن باشید، اگر بخشی از خانواده پادشاهی عربستان سعودی باشید،‌ و وی [اوباما] توافقی با ایران امضاء کرده که ۱۵۰ میلیارد دلار برای جنگ‌افروزی و گسترش‌ امپراطوری‌شان در خاورمیانه دریافت کنند، چرا باید بخواهند با شما این کار [مبارزه با داعش] را انجام دهند؟

کریستی در ادامه افزود: من همیشه گفته‌ام که رئیس‌جمهور با این توافق با ایران وضعیت بدی پدید آورده است زیرا این توافق آنها را تقویت می‌کند. داعش به همین ترتیب شکل گرفت. داعش به دلیل سوءرفتاری که اسد و حامیان ایرانی وی علیه سنی‌ها در سوریه انجام داده‌اند،‌ بوجود آمده است.

وی گفت: ما باید توجه‌مان را معطوف به ایران کنیم، زیرا اگر ایران را از دست بدهید نمی‌توانید داعش را شکست دهید. این دو به صورت لاینفکی به هم متصل بوده و علت و معلول هم هستند.

کارلی فیورینا نیز در بخشی از سخنانش بار دیگر تأکید کرد که اگر به عنوان رئیس‌جمهور انتخاب شود خواهان یک توافق هسته‌ای جدید با ایران خواهد شد.

سناتور تد کروز نیز در حین مناظره‌ای با جب بوش گفت: ما نیاز به رئیس‌جمهوری داریم که بگوید نخست، ما داعش را شکست خواهیم داد و دوم، بگوید که بزرگترین تهدید امنیت ملی پیش روی آمریکا ایران هسته‌ای است.... داعش و ایران علیه آمریکا اعلام جنگ کرده‌اند و ما نیاز به یک فرمانده کل قوا داریم که هر آنچه لازم است برای تأمین امنیت فرزندانمان انجام دهد.


کد مطلب: 317644

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcc0mq102bqse8.ala2.html?317644

الف
  http://alef.ir