گزارشی از رونمایی ضریح مطهر امام حسین(ع)

7 مهر 1391 ساعت 9:33


ضریح مطهر حضرت اباعبدالله الحسین علیه‌السلام در فضایی مملو از معنویت با حضور رئیس دفتر مقام معظم رهبری و رئیس مجلس شورای اسلامی رونمایی شد و مردم قم بیشتر از چند روز فرصت ندارند تا با این ضریح مطهر وداع کنند.

 

به گزارش فارس از قم پس از سال‌ها تلاش بی‌وقفه، در فضایی آکنده از نور معنویت و با حضور عاشقان حضرت سیدالشهدا(ع) ضریح مطهر آن حضرت در قم رونمایی شد.محمود پارچه‌باف در این مراسم با اشاره به تامین هزینه‌های ساخت این ضریح توسط مردم برای نخستین بار در طول تاریخ اظهار داشت: این ضریح با در نظر گرفتن این نکته که آنچه که ساخته می‌شود باید از هر حیث معرف وجود شریف سیدالشهدا(ع) از منظر آیات و روایات باشد، ساخته شده است.

وی افزود: آیت‌الله سیستانی نیز بر این مسئله تاکید داشتند و در این راستا از بهترین هنرمندان این عصر و مناسب‌ترین مضامین و مفاهیم استفاده شده است.مدیر پروژه ساخت ضریح امام حسین(ع) در عین حال ابراز کرد: شاید برای نخستین بار در طول تاریخ برای طراحی سازه ضریح از مهندسین مختلف در رشته‌های عمران، معماری، مکانیک، شیمی و متالوژی و با استفاده از سیستم‌های روز مهندسی بهره گرفته شده است.

وی در گزارشی از آنچه در ساخت ضریح مورد استفاده قرار گرفته است، گفت: چوب‌های سازه از جنس چوب ساج و کمپاس به وزن 5 هزار و 350 کیلوگرم، فلز نقره در قالب صفحات قلمزنی شده و گوی و ماسوره به وزن 4 هزار و 600 کیلوگرم است.

پارچه‌باف وزن طلای به کار رفته در این ضریح مطهر را 118 کیلو و 650 گرم عنوان کرد و افزود: در مجموع وزن تمام شده کل ضریح مطهر بالغ بر 12 هزار کیلوگرم است و جنس سازه اصلی که پذیرای قطعات نقره و طلا است از چوب ساج است که از نظر مقاومت و استحکام سرآمد انواع دیگر چوب‌هاست.

وی ابراز داشت: نجاری این ضریح توسط اساتید کارگاه نجاری آستانه مقدسه حضرت معصومه(س) انجام شده که مطابق نقشه‌های مهندسی رایانه‌ای، ساختمان پیکره اصلی ضریح مطهر با شیوه‌ای بدیع و دقیق برش‌کاری و ساخته شده است.مدیر پروژه ساخت ضریح امام حسین(ع) ضخامت ورق‌های نقره و طلای به کار رفته را بین 3 تا 4 میلیمتر برشمرد و افزود: کل نقره مصرفی در ورق‌های قلمزنی شده به استثنای گوی و ماسوره 1800 کیلوگرم و طلای به کار رفته در این ضریح به 118 کیلو و 650 گرم رسیده است.

وی تصریح کرد: ضخامت گوی و ماسوره‌های به کار رفته در ضریح 8 میلیمتر است که در نوع خود بی‌سابقه بوده و آلیاژ آن نقره‌ 95 درصد است.

پارچه‌باف ابراز داشت: برای تکمیل جلوه‌های هنری در طراحی این ضریح از مدرن‌ترین شیوه‌های نورپردازی روز با قابلیت تغییر رنگ و شدت نور و تنظیم آن در خارج از ضریح مطهر استفاده شده که دارای کمترین میزان تولید حرارت بوده و ضریح را از خطر آتش‌سوزی مصون و ایمن خواهد کرد.

وی در خصوص هزینه‌های اجرایی پروژه ساخت ضریح مطهر سیدالشهدا(ع) گفت: ‌بالغ بر 14 میلیارد تومان صرف اجرای این پروژه شده است که از این مبلغ 5 میلیارد و 800 میلیون تومان به صورت نقدی و مابقی به صورت غیر نقدی در قالب طلا و جواهرات و سایر اقلام ارزشمند توسط مردم از سرتاسر ایران و جهان اهدا شده است.

مدیر پروژه ساخت ضریح امام حسین(ع) به ویژگی‌های ضریح جدید امام حسین(ع) اشاره کرد و افزود: در جای جای مختلف ضریح، آیاتی متناسب با آن موضع درج شده و سوره‌های انسان و کوثر در داخل ضریح و سوره فجر در بدنه بیرونی ضریح و در قسمت بالایی منقوش شده است.وی ادامه داد: همچنین 12 حدیث در خصوص حضرت سید الشهدا (ع) به روایت پیامبر اسلام(ص) و امام صادق(ع) با خط طلا درج شده است.

پارچه‌باف نگاشته شدن شعر سید رضی در مدح سیدالشهدا(ع) به زبان عربی، ذکر اسماء جلاله، ذکر اسامی 14 معصوم و حضرت علی اکبر و علی اصغر(ع) و همچنین فرازی از زیارت‌هایِ مناسبتیِ امام حسین(ع) و 12 فراز از سلام‌های منتخب زیارت ناحیه مقدسه را از دیگر ویژگی‌های ضریح امام حسین(ع) ساخته شده توسط هنرمندان قمی ذکر کرد.

 

مشترکات مذهبی ریشه در اعتقادات دارد

سید افضل شامی هم از مهمانان ویژه این مراسم بود که در آیین رونمایی از ضریح جدید امام حسین(ع) در قم با اهدای سلام و تشکر تولیت آستان مقدس کربلا به دوستداران اهل بیت(ع)، ارتباط سران و مسئولان ایران و عراق پس از سقوط صدام را سرنوشت و تقدیر الهی دانست که سر راه این امت گذاشته شده است.

وی افزود: همانگونه که مشخص است دو کشور همسایه رابطه خوبی با یکدیگر دارند علاوه بر اینکه مشترکات زیادی نیز بین این دو کشور وجود دارد.

قائم مقام تولیت امام حسین(ع) تصریح کرد: در این بین مشترکات مذهبی بسیار پررنگ جلوه می‌کند که خود ریشه در اعتقادات دارد.

وی با اشاره به رابطه قوی و صمیمانه بین دو کشور ایران و عراق گفت: از مظاهر این ارتباط قوی و صمیمانه می‌توان به اعزام کاروان‌های زیارتی به کشور یکدیگر و مشارکت در ساخت و نگهداری حرم امامان(ع) و خدمت به زوار اشاره کرد.

شامی در ادامه به ضریح جدید امام حسین(ع) گفت: این ضریح دارای ویژگی‌های منحصر به فردی است و کارهای هنری صورت گرفته بر روی آن این ضریح را ممتاز کرده است.

وی ضمن تشکر از نظام جمهوری اسلامی ایران و هیئت امنای ساخت ضریح سیدالشهدا(ع) به دلیل کمک‌های فکری و مالی فراوان ابراز امیدواری کرد: این ضریح در موعد مقرر به کربلا رسیده و نصب شود.

 

اجرای طرح‌های توسعه‌ای در عتبات عالیات

حسن پلارک رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات کشور هم در آیین رونمایی از ضریح جدید امام حسین(ع) در قم ساخت ضریح امام حسین(ع) را برگ زرینی در تاریخ گهربار ایران دانست و اظهار کرد: ساخت ضریح مطهر امام حسین(ع) در سه مرحله در شورای سیاستگذاری ستاد عتبات عالیات مصوب شد.

وی افزود: حساس‌ترین مرحله، مرحله ساخت است که با همت همه علما و دست‌اندرکاران این پروژه عظیم صورت گرفت.

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات کشور مرحله دوم این طرح را انتقال ضریح عنوان کرد و گفت: این مرحله طی اطلاعیه‌های بعدی به اطلاع عموم خواهد رسید اما در حال حاضر سعی داریم امکان زیارت این ضریح مطهر را برای تمام مردم فراهم سازیم.

وی مرحله سوم را که شامل نصب ضریح می‌شود، منوط به ارتباط با تولیت آستان مقدس امام حسین(ع) دانست و تاکید کرد: این پروژه گل سرسبد پروژه‌های عتبات عالیات است که نصیب شهر مقدس قم شد و آیت‌الله سیستانی هم حمایت فراوانی از این پروژه داشت.

پلارک اظهار داشت: ستاد بازسازی عتبات عالیات که با عنایات مرجعیت شیعه و مقام معظم رهبری به وجود آمد، پروژه‌هایی را در سه بخش تعریف کرده است.

وی ادامه داد: بخش نخست شامل رنگ‌کاری، اصلاح سیستم‌های تاسیساتی، مفروش کردن و... می‌شود و بخش دوم نیز مواردی چون رفع نیاز و کمبودهای حرم امامان(ع)، پروژه‌های بیمارستانی و درمانگاهی و نیز مجتمع خدماتی امام حسین(ع) را در بر می‌گیرد.

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات کشور بخش سوم را ورود به پروژه‌های توسعه‌ای عتبات عنوان کرد و گفت: با حمایت دوستان عراقی توانستیم طرح‌های توسعه‌ای را تهیه کرده و بیشتر این طرح‌ها در نجف اشرف است.

وی با اشاره به احداث صحن حضرت زهرا(س) در حرم حضرت علی(ع) گفت: برای تملک زمین‌های اطراف این صحن دو سال زمان صرف شده است.

پلارک به طرح‌های توسعه‌ای در کربلای معلی اشاره کرد و ابراز داشت: هم‌اکنون در مرحله مذاکره با تولیت حرم امام حسین(ع) و تصویب جزئیات طرح توسعه هستیم.

وی به طرح‌های توسعه‌ای در کاظمین اشاره کرد و گفت: در این شهر نیز طرح توسعه‌ای شامل بازسازی مسجد صفوی با توجه به سه برابر شدن فضای زیارتی آن و دو طبقه کردن صحن موجود پیش‌بینی شده است.

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات کشور ادامه داد: در سامرا نیز علاوه بر تکمیل کارهای ناتمام، دو طبقه کردن صحن موجود به شکل زیرزمینی در دستور کار است.

 

 

ساخت ضریح اباعبدالله (ع) افتخاری عظیم برای تمام ایرانیان است

علی لاریجانی در ادامه این مراسم به عنوان سخنران اصلی در جایگاه حاضر شد و ضمن تشکر از هیئت امنای ساخت این ضریح اظهار کرد: هنرمندان استان‌های مختلف به ویژه استان قم زیر نظر استاد فرشچیان این کار عظیم را به انجام رساندند.

وی افزود: حق این بود که این گروه بزرگ مهندسی و هنری کار ساخت ضریح امام حسین(ع) را در قم انجام دهند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به پیگیری تفکر شیعی توسط ایرانیان از صدر اسلام گفت: مردم ایران همواره محب اهل بیت(ع) بوده و نقش ممتازی در این زمینه داشته‌اند تا اینکه امام رضا(ع) به ایران آمد و ایرانیان وارد مرحله جدیدی شدند.

وی ادامه داد: امام رضا(ع) از فرصت به دست آمده استفاده کرده و به وسیله مناظرات کلامی با رهبران نحله‌های فکری مختلف به گسترش تفکر شیعی پرداختند و اندیشه اصیل شیعی را در لابه‌لای احادیث خود منتشر کنند.

لاریجانی با بیان اینکه مردم قم از جمله اشعری‌ها نقش عظیمی در گسترش احادیث اهل بیت(ع) داشتند عنوان داشت: اسحاق بن آدم اشعری از جمله این افراد بزرگ بود که محضر امام رضا(ع) را درک و احادیث ایشان را نقل کرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: ساخت این ضریح نوعی پاسداشت تفکر شیعی است و نکته حائز اهمیت اینکه رسیدن به قرب الهی نیز از همین تفکر صورت می‌گیرد.

وی با اشاره به برجستگی شیعیان ایرانی در زمینه هنرهای مذهبی گفت: ویژگی کشش به عالم بالا از طریق ولی به وسیله ابزار هنر همواره در بین ایرانیان وجود داشته است.

لاریجانی بیان داشت: کار بزرگ ساخت ضریح اباعبدالله (ع) افتخاری عظیم برای تمام ایرانیان محسوب شده و نتیجه همکاری بین دست‌اندرکاران این طرح در ایران و عتبات عالیات است.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: امیدواریم این امر منشأ اثر برای اقدامات بزرگ‌تر باشد و کسانی که امروز در عراق فعالیت می‌کنند به نمادهای دینی توجه کافی داشته و زمینه را برای دیگر کارها فراهم کرده‌اند.

 

 

عشق به امام حسین(ع) در روح و جان مردم رسوخ کرده است

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدی‌گلپایگانی هم که در مراسم رونمایی از ضریح جدید امام حسین(ع) حضور یافته بود دقایقی کوتاه در گفت‌وگو با خبرنگاران تاکید کرد: اکنون احساس می‌کنم که در کنار قبر امام حسین(ع) و در حرم شریف این امام حضور دارم.

وی با اشاره به اینکه مراسم رونمایی از ضریح مطهر امام حسین(ع) با اشک و در فضایی معنوی برگزار شد، تصریح کرد: این ضریح سالیان طولانی بر روی قبر مطهر امام حسین(ع) نصب خواهد شد و محلی برای استجابت دعاهای مردم خواهد بود.

رئیس دفتر مقام معظم رهبری با اشاره به اینکه ساخت این ضریح از برکات وجود مبارک سیدالشهدا(ع) است، گفت: امام حسین(ع) در دل و جان ما حضور دارند.

وی با اشاره به اینکه جدایی ما از امام حسین(ع) به معنای گرفتن جان ما است تاکید کرد: عشق به امام حسین(ع) در روح و جان مردم رسوخ کرده است.

 

طراحی ضریح امام حسین(ع) را افتخاری بزرگ می‌دانم

استاد محمود فرشچیان در حاشیه رونمایی از ضریح مطهر امام حسین(ع) در گفت‌وگو با خبرنگاران گفت: در شرایط کنونی نمی‌توانم احساس شعف خود را در شرایطی که شاهد هستم ضریح مطهر امام حسین(ع) رونمایی شده است، بیان کنم.

وی ادامه داد: خداوند متعال را شاکر هستم که این توفیق حاصل شد و امروز شاهد این هستیم که در مراسمی باشکوه ضریح مطهر امام حسین(ع) رونمایی می‌شود.

طراح ضریح مطهر حضرت سیدالشهدا(ع) در خصوص مدت زمان صرف شده برای طراحی ضریح مطهر آن حضرت گفت: هر چه در این زمینه وقت گذاشته شود ارزشمند‌ است و در این خصوص نمی‌توان سخنی گفت.

وی تصریح کرد: خداوند را شاکرم که به من این لیاقت و افتخار را داد که بتوانم این ضریح مطهر را طراحی کنم و امیدوارم این کار از ما پذیرفته شود.

شایان ذکر است استاد محمود فرشچیان روزانه 14 ساعت وقت صرف طراحی ضریح حضرت اباعبدالله‌الحسین(ع) کرد و در هر شرایطی که ساخت و طراحی با مشکل مواجه می‌شد در کمترین زمان از آمریکا به قم آمده و مشکل را برطرف می‌کرد.


کد مطلب: 167191

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdccomqss2bqes8.ala2.html?167191

الف
  http://alef.ir