سلیمی نمین در گفتکو با الف:

اصولگرایان درمناظره های بعدی وحدت و هماهنگی داشته باشند/ مناظرات میتواند انتقادات را به جامعه انتقال دهد

بخش انتخاباتی الف، 12 اردیبهشت 96

13 ارديبهشت 1396 ساعت 11:42


نخستین مناظره کاندیداهای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، عصر جمعه با محوریت مسائل اجتماعی و فرهنگی با حضور شش کاندیدا برگزار شد.
 
به گزارش الف، پس از حضور کاندیداهای ریاست جمهوری در سازمان صداوسیما برای حضور در نخستین مناظره انتخابات ریاست جمهوری با محوریت مسائل اجتماعی و فرهنگی، برگزار شد و شش کاندیدای ریاست جمهوری در چندین نوبت توانستند در مورد مسائل اجتماعی و فرهنگی به بیان دیدگاه های خود بپردازند.

این مناظره دارای حواشی مختلفی هم بود که بیشتر در بحث های مطرح شده بین جهانگیری، قالیباف و روحانی به چشم می آمد.نقطه پررنگ مناظرات، چالش اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهور و محمد‌باقر قالیباف، شهردار تهران بود که سئوالات زیادی را در اذهان عمومی ایجاد کرد.

در همین راستا، عباس سلیمی نمین، فعال سياسي اصولگرا و  روزنامه نگار در گفتگو با خبرنگار سیاسی الف، در مورد انتخابات ریاست جمهوری و مناظره بین کاندیدها اظهار داشت: آنچه که در این دوره در مورد تبلیغات کاندیدهای ریاست جمهوری شاهد هستیم، بسیار رشد دهنده و رو به جلو بوده است. مناظرات به گونه‌ای جهت یافته که امکان تامل برای عموم جامعه فراهم شده است و خوشبختانه تبلیغات شهری بسیار کاهش یافته است.
 
وی تصریح کرد: این اتفاقات بدین معنی است که هر چه از رسانه ملی عرضه شد هم قانع کننده بوده و هم در کانون توجه مردم قرار دارد. 2 اتفاق شایسته افتاد ابتدا اینکه علی رغم میل دولت، بعد از اینکه افکار عمومی فشار زیادی وارد کرد، مناظرات زنده در معرض قضاوت مردم قرار گرفت و بعد از آن دولتی ها اعلام کردند که ما موافق پخش زنده هستیم که این خلاف واقع است چراکه وزیر کشور این قضیه را در شورای امنیت و کمسیون تبلیغات مطرح کرده بود و توانست دیگران را با خود همراه کند که خوشبختانه با فشار افکار عمومی تغییر جدی ایجاد شد.
 
سلیمی نمین در مورد نوع مناظرات بین کاندیدها افزود: بحث دوم در مورد نوع مناظرات است، نمایندگان دولت فشار بر کمیسیون تبلیغات می آوردند که مناظرات را سه روز پی در پی برگزار شود که خوشبختانه این هم تحقق نیافت. بنده به این دلیل اقدام دولت را نگران کننده میدانستم که میتوانست التهابی را به جامعه تزریق کند. در شرایط کنونی مشاجرات می تواند در مناظرات بروز پیدا کند اما فرصت‌ برای خالی شدن جامعه وجود دارد. این مناظرات می تواند انتقادات را به جامعه انتقال دهد و با بحث‌هایی که در بین مردم وجود دارد به مرزبندی می‌رسد و مشاجرات تبدیل به آگاهی شود و انگیزه لازمی را برای تحقیق در نظر بگیرد. این انتقادات به نوعی متراکم نبوده و نمیتواند نگرانی ها را به وجود بیاورد.
 
این فعال سیاسی اصولگرا ادامه داد: نگرانی جامعه این است که التهابات ایجاد تنش کند و تحول را کنار بگذارد. خوشبختانه خواسته افرادی که میخواستند از طریق احساسات، انتخابات را به نفع خود ببرند با شکست مواجه شده و در حال حاضر فضا به سمت عقلانیت پیش رفته است.
 
وی به اقدامات رسانه ملی اشاره کرد و گفت: رسانه ملی بر اساس استدلال ملی عمل کرد چراکه اگر غیر از این بود و تحت فشار دولت عمل میکرد نتیجه این نبود که امروز شاهد آن هستیم. اما مسائل قابل توجه دیگری هم وجود دارد که در مورد خود مناظرات است. ما برای اولین بار نابرابری را برای رقابت ها شاهد بودیم یعنی جریان کارگزاران و اصلاحات توانستند دو فرصت برای خود ایجاد کنند در صورتی که برای سایر گزینه ها چنین چیزی وجود نداشت. آقای روحانی یک نیروی تقویتی برای خود به صحنه آورده است و هر چند در کوتاه مدت مشکلاتی برای ایشان به وجود بیاورد اما بسیاری از ناظران معتقدند که جریان مدیریت اصلاح طلبان در نهایت این قضیه را جمع میکند و آقای جهانگیری با صدور اعلامیه ای به نفع اقای روحانی کنار می رود.
 
سلیمی نمین تصریح کرد: بعد از مناظره اول اقای جهانگیری تشکیل ستاد داد تا نگرانی برای آقای روحانی به وجود نیاید که اقدامات امتیازی برای دولت مستقر محسوب میشود که دوتا تریبون در رقابت های انتخاباتی و مناظرات دارد و تبعاتی که میتواند به وجود بیاورد، را هم قابل مدیریت میدانند با توجه به تشکیلات قوی که در پشت صحنه دارند.
 
وی تاکید کرد: هم اکنون مناظرات وارد چالش هایی شده که این چالش ها برای مردم اهمیت دارد و منجر به گرم شدن این مناظره ها شده که بسیار مهم است و میتواند رشد جدی را برای جامعه به وجود بیاورد و شاهد رقابت های پررنگی باشیم. در واقع همه افراد یک بحث دارند و همه نامزد ریاست جمهوری بوده و هم سطح هستند. اما به طور کلی باید گفت که رفتارهای آقای جهانگیری و بقیه شایسته نبود اما اینکه امارها و قول های یکدیگر را مطرح کنند خلاف اخلاق نیست ما شاهد بودیم که خلاف اخلاق از سوی نمایندگان دولت صورت گرفت.

این کارشناس مسایل سیاسی خاطرنشان کرد: به طور کلی باید این روند را مثبت ارزیابی کنیم و کاش اصولگرایان هم بتوانند در مناظره های بعدی در این زمینه وحدت و هماهنگی لازم را داشته باشند. اصولگرایان تاکنون تخریبی نداشته اما هم افزایی هم نداشتند و هرکدام به دنبال طیف خود از نمایندگانشان هستند.


کد مطلب: 467954

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdccpmq002bqeo8.ala2.html?467954

الف
  http://alef.ir