درجه بندی شهروندان حتی در حج عمره

بخش تعاملی الف - حمید مجیدی

2 ارديبهشت 1393 ساعت 7:03

اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.


با سلام ممکن است شما نیز طی سال های اخیر پس از سال ها انتظار، تشرف به حرم رسول اکرم (ص) و بیت الله الحرام نصیبتان شده باشد. اتفاقا در اواخر سال ۹۲ این موهبت الهی شامل بنده و خانواده نیز گردید و از استان ... به حج عمره مشرف شدیم. جدای از فضای معنوی و حظ وافی و کافی این تشرف، نکته ای که بسیار آزار دهنده و مورد اعتراض بسیاری همراهان کاروان بود سطح بسیار متفاوت و فاحش تقسیم بندی زائران این سفر معنوی است اگر چه هر جا اعتراض می کردیم پاسخ این بود که شما برای زیارت آمده اید نه سیاحت. اما بعنوان یک زائر ایرانی این حق را از آن خود می دانم که به روش معمول فرق گذاری معترض باشم.

هتل ما در مدینه بستان طیبه بود از ضعیفترین و محدود ترین هتل های مدینه. مکه البته کمی بهتر بود. اتوبوس ها نیز اتوبوس های زوار در رفته سالیان پیش که وظیفه انتقال از جده به مدینه همچنین انتقال به مکه و زیارت دوره را عهده دار بودند که بعضا بسیار قدیمی با صندلی های پاره و مندرس.

اما آنچه آزار دهنده بود در برخی مکان های مشترک اتوبوس ها و امکانات رفاهی مدرن برای برخی زائران خاص که عمدتا از استان تهران اعزام شده بودند دیده می شد مانند مسجد شجره یا سالن های غذاخوری بین راه. این مورد خصوصا در هتل ها بسیار آزار دهنده بود. در هتل ما، راهرو بعنوان سالن غذا خوری بود که صندلی های بهم چسبیده موجب می شد امکان حرکت تا پایان غذا خوردن بقیه زائرین نداشته باشید و داخل اطاق ها نیز تخت های بهم چسبیده که فضایی برای راه رفتن یا نشستن روی صندلی نداشت ( عکسهای این هتل قابل سرچ است ). اما در همان مدینه و مکه، لوکس ترین هتل ها از جمله ماریوت ( اگر اشتباه نکنم ) که بقول مسئول کاروان هر شب ۱۲۰ ریال بابت هر نفر اجاره اش هست (حدود یک میلیون تومان ) و در مکه نیز هتل دارالهادی که یکی از لوکس ترین هتل های مکه و محل بعثه است فقط از زائرین تهرانی اسکان می پذیرد. با سوئیت های مجلل و فضای بسیار مدرن و شیک داخلی در حد ۵ ستاره !

وضعیت ما تقریبا متوسط بود و بدتر از آن اسکان و تردد برخی استان های محروم مانند ... ( خودتان حدس بزنید )

این وضعیت حتی در انتقال زوار از مسجد الحرام به هتل ها نیز آزار دهنده بود. اتوبوس های خطوط هتل های معمولی بسیار کند حرکت نموده و تا تکمیل ظرفیت و بعضا تراکم در راهروها که گاهی بیش از یک ساعت معطلی داشت وقت می گرفت اما خط ۲ مخصوص هتل دارالهادی علاوه بر اتوبوس های شیک تر، با کمترین مسافر هم حرکت می کرد.

ممکن است حج و زیارت عنوان نماید زائرین تهرانی درجه های بهتری را انتخاب می کنند اما با کمی دقت در برنامه حج و زیارت متوجه می شوید که معمولا کاروان های شهرستانی که مجبور به اسم نویسی در آن می باشید پائین ترین درجات را دارند اما استان تهران از این قاعده مستثنی است.

و براستی وقتی تمام زوار با یک رنج قیمتی به سفر حج مشرف می شوند چه اصراری به این همه تفاوت هست که برخی زوار درجه یک در هتل های درجه یک با قیمت های نجومی ( البته از جیب همه زوار ) اسکان یابند و بقیه در هتل های درجه پائین عربستان؟

و جواب اعتراض و سوالتان هم فقط: حاجی برای زیارت آمده اید بروید از فضای معنوی استفاده کنید.


کد مطلب: 223701

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdccx1qis2bqim8.ala2.html?223701

الف
  http://alef.ir