تحلیل مناظره سوم؛

پرویز امینی: تردید دارم قضاوت عمومی مردم دست بالای روحانی و جهانگیری در مناظره باشد/ تحلیل عباس عبدی از سخنان تند جهانگیری و وضعیت رای روحانی

بخش سیاسی الف، 23 اردیبهشت 96

23 ارديبهشت 1396 ساعت 6:00


با پایان مناظره اقتصادی، مناظره های زنده تلویزیونی پایان یافت.

مناظره ای پرحاشیه و جنجالی که هواداران هریک از نامزدها، خود را پیروز نهایی این مناظره سرنوشت ساز می دانند.

به گزارش الف، تحلیل دو کارشناس سیاسی کشورمان در ادامه می آید.

پرویز امینی تحلیل‌گر مسائل سیاسی پس از سومین مناظره انتخاباتی که عصر جمعه (22 اردیبهشت ماه) برگزار شد ارزیابی خود را در کانال شخصی‌اش منتشر کرد. 

متن این یادداشت به شرح زیر است:

همانطور که پیش‌بینی می‌شد مناظره سوم در چارچوب مسائل اقتصاد باقی نماند و حاشیه بر متن به طور اساسی مسلط شد. ادبیات مناظره نیز رادیکال بود. بنابراین مناظره سوم با دو مناظره پیش متفاوت بود و قضاوت‌ها  نیز می‌تواند متفاوت حتی پیچیده و دشوار باشد.

 فکر می‌کنم درباره مناظره دو جور بشود قضاوت کرد. در قضاوت سیاسی و در محدوده کنش‌گران سیاسی، روحانی برخلاف مناظره اول و جهانگیری برخلاف مناظره دوم، دست بالا را داشتند. اما با توجه به فضای رادیکال مناظره و افشاگری‌های بی‌سابقه نامزدها نسبت به یکدیگر در موضوع فساد و غلبه مطلق بحث‌های سلبی و انکاری به جای بحث‌های ایجابی (در مناظره چهارشنبه با جناب عباس عبدی بر این مسئله اتفاق نظر داشتیم که مطالبه مردم  بحث‌های ایجابی است) تردید دارم قضاوت عمومی نیز چنین شده باشد.

 برای فهم دقیق‌تر واکنش افکار عمومی، باید منتظر نظرسنجی‌های روزهای آینده بود. اما در این باره می‌توان این جمع‌بندی را کرد که فضای افشاگری بی‌سابقه کنونی نامزدها درباره یکدیگر، کسب اعتماد مردم را برای همه آنها ولو طرف پیروز سیاسی دشوار می‌کند.

ارزیابی عباس عبدی از مناظره سوم

*عباس عبدی مناظره سوم را این گونه تحلیل کرد:چون سیاست ایران حزبی نیست افراد اهمیت پیدا می کنندبه همین دلیل هم رییسی میگوید روحانی با احمدی نژاد مناظره کند.

*این مناظره علیه دستگاه قضایی و کل سیستم عدالت کشور بود. به  لحاظ اقتصادی هم هیچ چیزی نداشت چون که فقط آقای جهانگیری و آقای هاشمی طبا و کمی آقای روحانی با مسائل اقتصادی آشناست. آقای رئیسی قانون را هم نخوانده است. ایشان قانون هدفمندی را نمی دانست.

*آقای رئیسی فن مناظره را هم بلد نبود. ایشان می گفت دولت فلان کار انجام داده است، اگر انجام داده شما اینجا چه کار می کنید؟

*اتهامات آقای قالیباف هم جواب نمی دهد. اینگونه رفتارها کلا جواب نمی دهد ممکن است بخشی از مردم خوششان بیاید اما به جایی نمی رسد.

*سخنان تند جهانگیری برای متوقف کردن قالیباف بود. او معتقد است که حسن روحانی نباید به سبک جهانگیری عمل کند.

*این دولت ایراد دارد، هر دولتی ایراد دارد ولی در انتخابات مسئله اصلی انتخاب است. وقتی در بازار خرید می کنید کیفیت، قیمت و نیازتان را بررسی می کنید و انتخاب می کند.
 
*فاصله بین روحانی و گروه مخالف فاصله عظیمی دارند. نگاه من مثبت است نمی گویم رای به چه کسی بدهند. رای من رنگ من است. انتخابات بوم نقاشی است هر کسی با رای خودش این بوم را رنگ می  کند و نقش می زند. معتقدم همه باید شرکت کنند و در سرنوشت خودشان سهیم شوند.
 
تمام انتخابات ها در سرنوشت مردم اثر داشته است من به آقای روحانی با وجود انتقاداتی که دارم حتی به ویژ گی های شخصی اش انتقاد دارم، ولی به ایشان رای می دهم.


کد مطلب: 471409

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdccxsq0o2bqm08.ala2.html?471409

الف
  http://alef.ir