نگرانی پنتاگون از افزایش بودجه نظامی چین

بخش خارجی الف، 17 خرداد 93

17 خرداد 1393 ساعت 18:06


پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا) در گزارش سالانه خود به کنگره درباره تحولات امنیتی اعلام کرده که بودجه نظامی دولت چین در سال گذشته به بیش از ۱۴۵ میلیارد دلار افزایش پیدا کرده است. این افزایش بودجه بدلیل تداوم ساخت تسلیحات پیشرفته ارتش چین بوده که قابلیت هدف قرار دادن نیروهای آمریکایی را دارند.

مجله تخصصی stars and stripes نسخه غیرمحرمانه این گزارش که روز پنجشنبه ۱۵ خردادماه منتشر کرده نشان می دهد که بودجه دفاعی چین به طور رسمی ۱۱۹.۵ میلیارد دلار است. این رقم نشان دهنده افزایش ۵.۷ درصدی نسبت به بودجه دفاعی سال گذشته جمهوری خلق چین است. اما از آنجایی که هزینه کردهای مرتبط با مسائل دفاعی به عنوان بودجه دفاعی چین در نظر گرفته نمی شود، پنتاگون تخمین زده است که این بودجه باید در حدود ۱۴۵ میلیارد دلار باشد.

در گزارش پنتاگون تاکید شده است که دولت چین از توانایی مالی و خواست سیاسی برای حمایت از افزایش هزینه های نظامی برای ارتقای سطح قدرت این کشور در آینده برخوردار است.

اگر بخواهیم بودجه دفاعی چین را با بودجه نظامی آمریکا مقایسه کنیم، آمار و اعداد البته به نقع پنتاگون است. بودجه پایه پنتاگون برای سال مالی ۲۰۱۳، ۴۹۶ میلیارد دلار بود. اگر به این رقم عامل بودجه های مرتبط با مسائل دفاعی از جمله جنگ افغانستان، فعالیت های مرتبط با تسلیحات هسته ای که توسط وزارت انرژی انجام می شود و بودجه سازمان امنیت داخلی را اضافه کنیم، بودجه دفاعی آمریکا بالغ بر ۶۰۰ میلیارد دلار خواهد شد.

بیشتر این گزارش به ارزیابی اقدامات نظامی دولت چین در سال گذشته پرداخته است. مهم ترین قسمت های گزارش پنتاگون به شرح زیر است:

** آمادگی برای درگیری بالقوه در تنگه تایوان، همچنان به عنوان اولویت اصلی برنامه مدرنیزاسیون ارتش چین باقی مانده است. اما افزایش تنش ها در شرق این کشور و جنوب دریای چین به همراه منافع و نفوذ خارجی فزاینده پکن باعث شده تا مجموعه ای از ماموریت های خارجی در محیط پیرامونی چین برای آماده سازی نظامیان انجام شود.

** ارتش آزادی بخش خلق (عنوان رسمی ارتش چین)، سرمایه گذاری سنگینی را بر روی نیروی زمینی انجام داده و تاکید خود را بر روی انتقال با سرعت این نیروها در مسافت های طولانی قرار داده است. همچنین ارتش چین به دنبال ارتقای سریع تر و انعطاف پذیرتر نیروهای ویژه مجهز به تکنولوژی های پیشرفته است.

** نیروی هوایی ارتش آزادی بخش خلق با سرعتی بی سابقه در تاریخ این کشور برنامه مدرنیزاسیونی را برای پُر کردن فاصله تکنولوژیکی با نیروهای هوایی غربی دنبال می کند. نسل پنجم جنگنده های چند منظوره J-۲۰ احتمال دارد تا سال ۲۰۱۸ در نیروی هوایی این کشور به خدمت گرفته شوند.

** نیروی دریایی چین تا ۱۵ سال آینده ناوهای هواپیمابر چندمنظوره ای را خواهد ساخت. اولین ناو هواپیمابر ساخت چین احتمال دارد تا اوایل دهه آینده عملیاتی شود.

** دولت و ارتش چین کماکان به هدف قرار دادن سیستم های رایانه ای آمریکا برای سرقت اطلاعات ادامه خواهند داد.

** پایگاه نظامیان آمریکایی در اوکیناوای ژاپن در تیررس موشک های بالستیک میان- بُرد چینی قرار دارد و پایگاه آمریکا در جزیره گوآم نیز در تیررس موشک های کروز نیروی هوایی این کشور قرار دارد. موشک های چینی همچنین نسبت به گذشته برای حمله به پایگاه های هوایی، تجهیزات لجستیکی و دیگر زیرساخت ها دقیق تر و بهتر ساخته می شوند.

** ارتش چین به عنوان بخشی از برنامه خود برای مقابله با حملات احتمالی، همچنان به توسعه اقدامات بازدارنده برای مقابله با قابلیت های نظامی آمریکا با استفاده ازموشک های بُرد- بلند و استقرار نیرو یا اجرای عملیات در شرق دریای پاسیفیک ادامه می دهد.

** در سال های آینده بی ثباتی در شبه جزیره کره می تواند به بحرانی منطقه ای منجر شود که دامنه آن متوجه ارتش چین نیز خواهد شد.

با این حال گزارش پنتاگون تاکید می کند که ارتش چین برای مواجهه با نیروهای آمریکایی در هر درگیری احتمالی در آینده نزدیک دارای کمبودهایی مانند سیستم هدف گیری موشکی، جنگ ضد زیر دریایی و سیستم های جت های جنگده است.


کد مطلب: 229571

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcd5n0xfyt0xk6.2a2y.html?229571

الف
  http://alef.ir