ملاحظه ای برنشست اخیر کمیسیون امنیت‌ملی‌مجلس

حمید صفری، 17 فروردین 94

17 فروردين 1394 ساعت 14:30


کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی دیروز جلسه ای را با حضور وزیر امور خارجه ترتیب داد. در این نشست که با حضور اعضای کمیسیون برگزار شد و به گفته خبرنگار تلویزیون به تدریج با حضور تعدادی بیشتری از نمایندگان ادامه یافت، چنداتفاق نامناسب رخ داد.

۱- برای نخستین بار خبرنگاران و نمایندگان رسانه‌های جمعی اجازه حضور در نشستی را به دست آوردند که درهیچ جای دنیا برای چنین جلسات و موضوعاتی این صلاحدید پیش بینی نمی‌شود.

۲- تصویربرداری از آن لحظاتی که مباحث تند و چالشی مطرح گردید یکی از خطاهای رسانه ای بود. اساساً تصویربرداری و ضبط گفت و گوها توسط رسانه های جمعی خلاف قاعده کلی جلسات طبقه بندی شده است. به ویژه در کمیسیون امنیت ملی یا نشست‌های غیرعلنی در صحن مجلس.

۳- در بخشهای مختلف خبری دیروز صحنه‌هایی از گفت و گوها و منازعه برخی نمایندگان با وزیر امورخارجه پخش شد. در یک صحنه وزیر محترم خارجه برخلاف چهره ای که مردم در طول شانزده ماه گذشته و در کوران مذاکرات از او به خاطر داشتند درحالی به نمایش درآمد که به شدت برافروخته و عصبانی درحال پاسخ به منتقدان بود.

درهمه موارد فوق سه خطای عمده حاصل شد:

نخست کمیسیون امنیت ملی در یک حرکت نامنظم و بی برنامه، وزیر امور خارجه را در شرایطی قرار داد که برخی از نمایندگان با طرح موضوعات چالشی و بعضاً بدون پشتوانه، نماینده دیپلماسی نظام (ونه طراح و سیاست گذار) در گفت و گوهای هسته ای را در معرض اتهامات کم پایه و اساس قرار دادند و در نهایت نیز معلوم نشد این نشست چه دستاوردی داشت. این جلسه می توانست صرفاً با حضور اعضای هئیت رئیسه کمیسیون برگزار و مواجهه نمایندگان با وزیر خارجه به زمان تشکیل جلسه غیرعلنی موکول می شد تا از پیدایش شرایط پیش آمده ممانعت به عمل آید.

دوم اینکه برای نخستین بار تصاویری از یک جلسه محرمانه درباره یکی از مهم‌ترین چالش‌های سی وشش ساله نظام از طریق رسانه عمومی پخش شد و در زمانی که تاکید رهبری انقلاب و همه جریانات سیاسی برهمدلی و همراهی با تیم مذاکره کننده کشورمان است، فضایی از چالش و درگیری برای طرفهای ناظرو رقبا و دشمنان نظام در جهان مخابره کرد و چهره داخلی نظام را پیرامون یک امر حیاتی، مخدوش و پرتنش نشان داد.

و سوم اینکه معلوم نیست صداوسیمای جمهوری اسلامی برچه مبنایی به دفعات صداهای ضبط شده به همراه گفت و گوها در جلسه را پخش کرد. به طریقی که صحنه عصبانیت وزیر امورخارجه به صورتی برجسته محور اصلی گزارش تلویزیون در بسته‌های خبری بود. از طرفی نیز عصبانیت و نابردباری وزیر امور خارجه در چنین نشست‌هایی هرچند تحت فشارهای روانی چندان پسندیده نیست. ایشان می‌توانند برای آشنایی و اطلاع بیشتر و دقیق‌تر از دیدگاه‌ها و نظرات و نیات منتقدان از طریق بکارگیری گروه‌های کارشناسی و عناصر فکری خود ارزیابی وتحلیل جامعی به دست آورده و از آمادگی لازم برای پاسخ گویی و اقناع منتقدان درهر شرایطی برخوردار باشد.

یقیناً مردم همچنان حامی وزیر امور خارجه و هئیت مذاکره کننده خواهند بود اما از وزیر امور خارجه نیز انتظار بردباری و تحمل بیشتری می رفت؛ چرا که این ۳ ماه با آن شانزده ماه تفاوت‌های بسیاری دارد که تیم هسته ای و در رأس آن جناب آقای دکتر ظریف مسئولیت به مراتب سنگین تر و انتقاداتی فراتر از ماه‌های گذشته را باید انتظار داشته باشند.


کد مطلب: 265896

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcdnk0x9yt09j6.2a2y.html?265896

الف
  http://alef.ir