اقتصاد ما و زنان نجیب خانه دار

بخش تعاملی الف - سجاد رحیمی مدیسه، 18 اسفند 94

18 اسفند 1394 ساعت 8:36




من می پرسم چرا نباید باشند وقتی حقوق و درآمد همسرشان برای تأمین حداقل های زندگی کافی نیست؟ زن ایرانی اگر کار نکند، انگار از بقیه عقب است و البته حق هم دارد:

در کشور ما سیستم حمایتی اقتصادی از یک زن خانه دار که همسر و یا منبع درآمدی ندارد، موجود نیست.

دختر ایرانی شاهد جدایی و مشکلات کمرشکن زنانی در اطراف خود بین فامیل و آشنا بوده است که ترس از این تجربه تلخ، او را به سمت بازار کار هل می دهد؛ ولو به قیمت خستگی و فشار کارهای مردانه.

زن خانه دار بیمه ندارد و علیرغم این که خانه داری ارزش افزوده اقتصادی بالایی در جایگاه خود دارد، فعالیتش دیده و محاسبه نمی شود. پس بی جهت نیست خانه دار بودن حتی بیانش برای بسیاری دختران و زنان امروز جامعه ما، بسیار سخت و تؤام با خجالت است. بدون شک حضرت زهرا(س) بهترین دلیل برای ارزشمند بودن کار در خانه هستند، ولی چرا این دلیل در جامعه امروز ما کارکرد مؤثر بر زندگی مردم نداشته است؟

چرا زندگی های امروز دوام کمتری دارد و طلاق انقدر زیاد شده است؟ من گمان می کنم ریشه این مسأله، تغییر سبک زندگی به تقلید از تجربه شکست خورده انگلستان در دوره انقلاب صنعتی است که زنان آرام آرام جای مردان را گرفتند و نقش زنانگی با آن همه عشق و محبت از بین رفت و دامن های پرچین و چروک، جای خود را به لباس های کار زنان داد. نتیجه این شد که اخلاق سقوط کرد و...

هم اکنون ما در حال تجربه این مسأله هستیم و پرسش اینجاست که مدیران و مسؤولان فرهنگی، دینی و اقتصادی کشور ما در ازای چه اقداماتی از بیت المال پول و حقوق و مزایا دریافت می نمایند؟

مدیران و مسؤولان به خصوص وزارت کار که دایما بر طبل خصوصی سازی می کوبند و از وظیفه خود برای ایجاد شغل دولتی برای جوانان سرباز می زنند، حتما سری به شرکت های خصوصی بزنند.

موج عظیم اشتغال زنان و دختران کشور (فارغ از نگاه های فمینیستی که به اعتقاد من کانون خانواده را در غرب از هم گسسته است.) هزینه های بسیاری را به جامعه تحمیل نموده است:

از تغییر نگاه زنان و دختران به ازدواج گرفته تا بالا رفتن سن ازدواجشان.

پیشنهاد می شود قانون‌گزاران کشور در عمل (و نه شعار) به صورت ضرب‌الاجل و در راستای حمایت از کانون خانواده، نسبت به فعال کردن بیمه زنان خانه دار همانند سایر مشاغل اقدام نمایند.

بدون شک با عملیاتی شدن این بیمه و این اطمینان خاطر به زنان و دختران که احساس نمایند خانه‌داری از نظر حکومت جمهوری اسلامی ایران یک فعالیت اقتصادی محسوب می شود، بسیاری زنان ما خانه‌داری را به فعالیت در بیرون از منزل ترجیح می دهند و این مسأله سبب افزایش اشتغال پسران و مردان ما خواهد بود.

ما باید بپذیریم در حوزه کار و اشتغال نواقص بسیاری داریم و مدیریت این نواقص تنها با در نظر گرفتن جمیع علل به همراه راه حل های عملیاتی است.


کد مطلب: 336220

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcdx90szyt0sx6.2a2y.html?336220

الف
  http://alef.ir