اخبار استیضاح فرجی دانا؛

تاکید معاون رئیس جمهور بر تعامل مثبت مجلس و دولت درکنار تاکید مخالفان وزیر بر استیضاح

بخش داخلی الف، 27 مرداد 93

27 مرداد 1393 ساعت 18:39


کمتر از ۴۸ ساعت دیگر تا برگزاری جلسه استیضاح وزیر علوم، تحقیقات و فناوری مانده است. ابتدا قرار بود رضا فرجی دانا، فردا در مجلس حاضر شود و پاسخ گوی عملکرد و البته سوالات نمایندگان مجلس شورای اسلامی باشد اما امروز معاون نظارت و هماهنگی معاونت پارلمانی رئیس جمهور، از برگزاری جلسه در نشست علنی روز چهارشنبه ۲۹ مردادماه خبر داد و گفت: قطعا در روز چهارشنبه طرح استیضاح وزیر علوم بررسی می‌شود و این زمان تغییر نمی‌کند.

گفتنی است هنوز حضور حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی در جلسه استیضاح در هاله ای از ابهام قرار دارد. امروز مرتضی بانک، معاون کل سرپرست نهاد ریاست جمهوری، گفته بود: استیضاح وزیر علوم با توجه به برنامه های سفر رئیس جمهور روز چهارشنبه برگزار می شود اما احتمالا با توجه به برنامه ها رئیس جمهور در جلسه استیضاح در مجلس حضور نخواهد داشت. اما سبحانی نیا، عضو هئیت رئیسه مجلس، تاکید کرده که رییس جمهوری برای دفاع از فرجی دانا به مجلس می آید.

سبحانی با بیان این که جلسه استیضاح روز چهارشنبه با حضور رییس جمهوری برگزار می شود، گفت: این جلسه همانند گذشته پخش زنده تلویزیونی نمی شود. وی ادامه داده بر اساس برنامه ریزی های انجام شده همچنین قرار است برخی از وزیران، محمدباقر نوبخت معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهوری و مجید انصاری معاون پارلمانی رییس جمهوری در جلسه استیضاح وزیر علوم شرکت کنند.

این در حالی است که امروز خبرگزاری مهر اعلام کرده که شنیده ها از برخی کارکنان وزارت علوم حاکی از آن است که وزیر علوم در روزهای اخیر با حضور در نمازخانه وزارت اعلام کرده که در صورت رای آوردن استیضاح، بار دیگر چمدانش را می بندد و برای اتمام دوره فرصت مطالعاتی اش به کانادا می رود. خبری که باعث واکنش برخی نمایندگان مجلس شورای شد.

در این راستا حجت‌الاسلام سیدناصر موسوی لارگانی، نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی، گفت: صحت و سقم این صحبت وزیر را نمی‌دانم ولی به نظر من کسی که دلسوز نظام باشد و نظام را دوست داشته باشد ولو اینکه در جایگاهی صلاح نباشد که باقی بماند در جایگاه دیگری نظام را یاری می‌رساند. لارگانی ادامه داد: فرجی دانا نباید با یک صحبت یا یک حرکت به نظام پشت کند و امیدواریم این کار را نکند.

همچنین حجت‌الاسلام سید‌مهدی موسوی‌نژاد، نماینده دشتستان، در این ارتباط عنوان کرده که اگر آقای فرجی دانا برای کشور دل می‌سوزاند و اگر برای منافع کشور اهمیت قائل است نباید قهر کند بلکه باید در کشور بماند و اگر واقعا اهل کار است کار کند.

تکذیبیه‌ی وزارت علوم
وزارت علوم سفر وزیر علوم به کانادا در صورت رأی آوردن استیضاح را تکذیب کرد.درپی انتشار خبری مبنی بر سفر وزیر علوم به کانادا در صورت رأی آوردن استیضاح، روابط عمومی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جوابیه‌ای را صادر کرد.

در این تکذیبیه آمده است:
«خبر منتشر شده در برخی رسانه­‌ها مبنی بر سفر جناب آقای دکتر فرجی دانا وزیر محترم وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به کانادا در صورت رأی آوردن استیضاح، ساختگی و کذب محض است.»

*****

امروز دیگر شخصیت ها سیاسی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز درباره استیضاح وزیر علوم موضع گیری هایی داشتند که در ادامه به برخی از آنها اشاره می شود.

هر کاری از دستمان برمی‌آمد انجام دادیم تا کار به استیضاح نرسد

غلامعلی حدادعادل، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و رئیس فراکسیون اصولگرایان گفته است که هر کاری از دستمان برمی‌آمد انجام دادیم تا کار به اینجا نرسد. نماینده مردم تهران در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه با توجه به جلسات متعدد استیضاح‌کنندگان با وزیر علوم چه عاملی باعث پیگیری استیضاح شد، تصریح کرد: استیضاح‌کنندگان قانع نشدند و مجلس نیز طبق قوانین خود استیضاح را اعلام وصول کرد.

استیضاح وزیر رأی می‌آورد
مصطفی افضلی‌فرد، سخنگوی کمیسیون اصل نود، در خصوص استیضاح اظهار کرده که قرائن نشان می‌دهد با توجه به اراده مجلس در طرح موضوعات مختلف از رویکردها و عملکردهای وزیر علوم، فرجی دانا در جلسه استیضاح با رای مخالف روبه‌رو شود و از کابینه خارج شود. وی با بیان این‌که تندروی‌های وزیر در ماه‌های گذشته و بی‌توجهی به برخی توصیه‌ها و تذکرات عامل اصلی استیضاح وی بوده گفت: استیضاح وزرا جزو قوانین مصوب است و هیچ‌کس نمی‌تواند این حق مسلم را از نمایندگان سلب کند.           

افضلی‌فرد ادامه داده اگر فرجی دانا در فرصتی که مجلس برای اصلاح برخی رویه‌ها داده بود به وظیفه خطیر خود عمل می‌کرد و وعده‌هایش را محقق می‌کرد قطعاً با جریان استیضاح روبه‌رو نمی‌شد اما به نظر می‌رسد که فرجی دانا بیشتر به رویکرد انتصاب‌های با علامت سئوال اقدام کرده و افرادی را برای بخش‌های مختلف برگزید که اغلب با عوامل و گروه‌های فتنه در ارتباط بودند.

استیضاح کنندگان از باز شدن فضای دانشگاه‌ها می‌ترسند
اما علی مطهری، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، نظرات دیگری دارد. از دیدگاه مطهری ریشه استیضاح ترسی است که این آقایان از باز شدن فضای دانشگاه و به قول خودشان بازگشت به دوران اصلاحات دارند، که این یک توهم است.

اگر چه مطهری اعتقاد دارد اعلام اسامی بورسیه ها کار درستی نبود و عنوان می کند که سیاست وزیر علوم انتشار اسامی نبوده و با این کار مخالف است و بارها اعلام کرده است که اهل بگم - بگم نیستم، اما همه قبول دارند که تخلفاتی در دولت گذشته در خصوص بورسیه‌ها وجود داشته است؛ لذا باید رسیدگی شود و این نباید باعث ناراحتی عده‌ای شود.

این نماینده مجلس در مورد انتصابات وزیر علوم گفت: نمی شود کسی را وزیر کنیم و بعد بگوییم مطابق میل ما افراد را منصوب کن. وزیر باید اختیار داشته باشد و افرادی را که خودش مناسب می داند انتخاب کند.

متهمان امنیتی را در مراکز علمی منصوب کرده‌اند

علی اصغر زارعی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، نیز با بیان اینکه، استیضاح‌کنندگان وزیر علوم هیچ خصومتی با دولت ندارد و تنها برای مقابله با انحراف دولت تصمیم به استیضاح وزیر علوم گرفته‌اند، تصریح کرد: متاسفانه ما شاهدیم که از ابتدای وزارت آقای فرجی‌دانا در وزارت علوم، تشکل‌های ضدانقلاب و معاندین جان گرفته‌اند و در عین حال جوانان مومن و انقلابی منزوی شده‌اند.

زارعی با بیان اینکه مستند می‌گویم که که افراد وابسته گروهای معاند، ضدانقلاب و جریان نفاق به دانشگاه بازگشته‌اند، تاکید کرد: متاسفانه می‌خواهم بگویم از آغاز شروع کار وزارت علوم در دولت فعلی، وابستگان به گروهای ضدانقلاب و حتی متهمان امنیتی که برای حضور در عرصه دانشگاه از دستگاه امنیتی مجوز نداشتند بدون مجوز دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی وارد عرصه دانشگاه شده‌اند.

تاکید معاون رئیس جمهور بر تعامل مثبت مجلس و دولت

اما امروز مجید انصاری، معاون امورمجلس ریاست جمهوری، درپاسخ به این پرسش که اخیرا سخنانی از شما درخصوص استیضاح موجب نارضایتی و گلایه مندی نمایندگان شده، گفت: همانطور که پیشتر دراطلاعیه رسمی روابط عمومی معاونت امورمجلس ریاست جمهوری و نیز مصاحبه با روزنامه ایران درتاریخ ۲۷ مرداد منتشر شد، این خبر از اساس نادرست است و مفاد آن تکذیب می شود. انصاری در ادامه می افزاید: پرسش، سوال و توضیح خواستن از وزرا درباره ابهاماتی که نمایندگان دارند وظیفه آنها است و دولت هیچ مشکلی ازاین بابت ندارد.

موضع مبهم فراکسیون رهروان در قبال استیضاح
به نظر می رسد بین اعضای فراکسیون رهروان در قبال چگونگی برخورد با استیضاح فرجی دانا انشقاق رخ داده است و در حالی که برخی از اعضای این فراکسیون صحبت از حمایت می کنند برخی دیگر از عدم مشخص شدن نظر فراکسیون در این باره و تعیین تکلیف در جلسات آینده سخن می گویند. ظاهرا نیز قرار است تا وزیر علوم در جلسه فردای این فراکسیون حاضر شود.

امروز صفر نعیمی رز سخنگوی فراکسیون رهروان به ایرنا گفته قریب به اتفاق اعضای هیات رییسه فراکسیون خواهان ابقای وزیر علوم هستند که این موضوع در راستای تفاهم و تعامل بین مجلس و دولت مبنی بر فرمایشات رهبر معظم انقلاب است. این نماینده مجلس نهم تاکید کرد: همچنین در آستانه بازگشایی مدارس و دانشگاه ها هستیم و چنانچه وزیر علوم تغییر کند، دانشگاه ها با آسیب مواجه می شوند.

اما اسماعیل جلیلی، عضو هیئت رئیسه فراکسیون، در این باره گفته است: فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت ساعت هفت صبح روز سه‌شنبه درباره استیضاح تصمیم می‌گیرد و تا زمانی که این جلسه برگزار نشده، نمی‌توان نظر فراکسیون را اعلام کرد.

وی ادامه داده درباره نظر اعضای هیئت‌رئیسه با دیگر اعضای فراکسیون دو حالت وجود دارد؛ اول اینکه نظر اعضای هیئت رئیسه و دیگر اعضای فراکسیون یکسان باشد که در نتیجه رای فراکسیون همان خواهد بود، دوم این که نظر اعضای فراکسیون با هئیت رئیسه متفاوت باشد که در این صورت با توجه به اینکه قرار است نظر همه اعضا گرفته شود، اعضا هئیت رئیسه نیز باید نظر اعضای فراکسیون را بپذیرند و هیئت رئیسه باید خود را با نظر فراکسیون تطبیق دهد.

لازم به گفتن است رضا فرجی دانا دومین وزیر پیشنهادی دولت یازدهم پس از جعفر میلی منفرد است که سکان وزارت علوم را با کسب ۱۵۹ رأی موافق، ۷۰ رأی مخالف و ۳۲ رأی ممتنع، از مجموع ۲۲۱ رأی اخذ شده، بر عهده گرفت.


کد مطلب: 238328

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcdxj0xjyt0ss6.2a2y.html?238328

الف
  http://alef.ir