طوفان ویرانگر در تهران و چند پرسش

رضا مدنی، 13 اردیبهشت 93

13 خرداد 1393 ساعت 11:43


ساعت هنوز به پنج بعدازظهر نرسیده بود که توده یی عظیم از گرد و غبار از جنوب استان تهران و شهرستان های ری و رباط کریم به آسمان بلند شد و با سرعتی باور نکردنی راهی پایتخت شد و شهروندان تهرانی بی‌خبر از همه جا یکباره با صحنه‌های بی‌سابقه و غیرمنتظره‌ای روبرو شدند.

توده عظيم گرد و غبار از جنوب در حال حركت به شمال تهران است. توفان به سرعت تمام ساختمان‌ها را در بر می گیرد و در كمتر از ۳۰ دقيقه تهران به دل تاريكي و پوششی از رنگ نارنجی فرو رفت و گرد و غبار همه جا را در بر گرفت.

توفان عصر دوشنبه با سرعت حدود ۱۳۰ کیلومتر بر ساعت تهران را در نوردید و بر اثر این حادثه پنج تن از شهروندان جان خود را از دست دادند و ۳۰ نفر نیز مصدوم شدند.

این توفان موجب ورود خسارات مالی و بروز حوادثی همچون قطع درختان، سقوط اجسام و داربست ها، پارگی سیم ها و مسدود شدن برخی از معابر نیز شده.

این حادثه بار دیگر نشان داد، تهران آمادگی لازم برای برخورد با بلایای طبیعی را ندارد.

سازمان هواشناسی که دیروز نتوانست پیش بینی مناسبی و اطلاع رسانی دقیقی را برای وقوع طوفان دیروز اعلام کند، بلافاصله پس از آرامش نسبی هوا به سرعت خود را در تریبون های عمومی فعال کرد و درباره وقوع مجدد آن طی روزهای آینده و علل آن شروع به توضیح بی فایده کرد.

آنها در توضیح خود درباره وقوع این طوفان گفتند: منشا وقوع این توفان، محلی و از جنوب‌غرب پایتخت بود. سامانه توفان محلی که با ابر «کومولونیمبوس» همراه است از ساعت چهار بعدازظهر از جنوب‌غرب تهران آغاز شده و دارای رشدی قائمی بوده که تغییرات شدیدی در جهت باد داشت.

حدود سه ساعت پس از توفان تهران، وضعيت سفيد در تهران متراکم از جمعیت حاكم شد و ماموران شهرداري و آتش‌نشاني صدها درخت شكسته شده در از سطح خيابان‌ها و معابر را جمع‌آوري كردند.

معلوم نیست چطور سازمان هواشناسی کشور در عصر اطلاعات و با در اختیار داشتن تصاویر ماهواره‌ای و ایستگاه‌های متعدد هواشناسی وقوع این حادثه بی سابقه را پیش بینی نکرده و اگر این حادثه پیش بینی شده بود چرا آن را به شهروندان اطلاع نداده بود.

مدیریت بحران نیز تمام تقصیر را به گردن هواشناسی انداخت و تمام خبرهای امروز مملو شده بود از آماده باش نیروهای ختلف برای مقابله با اتفاقی مانند انچه که دیروز افتاد...

"نوش داروی بعد مرگ سهراب"

مرگ ۵ نفر بر اثر عدم پیش بینی مناسب نهادهای مرتبط و به خصوص هواشناسی در این باره.

سوال مردم حالا این است که چرا درباره این حادثه بزرگ هیچ‌گونه پیش بینی و اطلاع‌رسانی صورت نپذیرفت تا جان شهروندان را مصون از این حادثه کند.

اینبار زلزله ای در کار نبود تا نتوان آن را پیش بینی نکرد.

معلوم نيست شهري كه در برابر توفاني به وضعيتي اينچنيني درمي‌آيد در برابر زلزله‌يي چند ريشتري كه سال‌هاست وعده از آمدنش داده مي‌شود چه شرايطي خواهد يافت؟

باید به مسئولان فهماند که پیشگیری به مراتب از اقدامات امدادی پس از حادثه ضروری تر است...


کد مطلب: 229120

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcdxn0xzyt0xf6.2a2y.html?229120

الف
  http://alef.ir