صبحانه انتخاباتی الف/ 5

حجتیه های انقلابی و اصولگرایان حامی شیرازی/ خاتمی اینبار "تکرار نمی کند"/ تحریم انتخابات توسط احمدی نژادی ها

بخش سیاسی الف/30 فروردین 96

30 فروردين 1396 ساعت 10:03

صبحانه انتخاباتی الف، انشاالله هرصبح با تحلیل کوتاه اخبار انتخاباتی منتشر می شود. این ستون اولین بار در سال 92 و در انتخابات ریاست جمهوری گذشته منتشر شد و مجدد این روزها با همان سبک و سیاق احیا می شود. تصمیم داریم با رعایت انصاف و مطابق جهت گیری اصلی الف، اخبار انتخابات را مختصر و مفید تحلیل کنیم. راهنمایی و نظر مخاطبین در بخش اظهارنظر ها کمک می کند مباحث انتخابات با دقت بیشتری دنبال شود.


جدی شدن ردصلاحیت احمدی نژاد/ تحریم انتخابات اینبار توسط احمدی نژادی ها
روزگذشته در برخی محافل سیاسی اخباری مبنی بر جدی شدن ردصلاحیت احمدی نژاد منتشر شد. ظاهرا استعلام برخی نهادهای مسوول به شورای نگهبان یکی از دلایل قطعی شدن این تصمیم است. البته برخی تلاش می کنند با فشار آوردن به شورای نگهبان مانع چنین تصمیمی شوند اما تا امروز توفیقی نداشتند.

احمدی نژاد و تیم اصلی وی نیز متوجه این تصمیم شدند و اعتراض ها به شورای نگهبان را کلید زدند. برخی از همان ابتدا معتقد بودند ورود احمدی نژاد منجر به ردصلاحیت قطعی وی می شود و این ردصلاحیت باعث می شود برخی از طرفدارن وی دچار سرخوردگی شوند. روز گذشته جمعی از طرفداران احمدی نژاد تاکید کردند در صورت ردصلاحیت احمدی نژاد انتخابات را تحریم می کنند. مشاور رسانه ای احمدی نژاد هم نوشت: "نه تنها در رقابت کاذب بنی امیه و بنی عباس مشارکت نمی کنیم بلکه آنرا برهم می زنیم."
 
خاتمی اینبار "تکرار نمی کند"
برخی خبرها حاکی از آنست که در این دوره از انتخابات خاتمی بنا ندارد ورود کند یا حداقل به شیوه گذشته دخالت نمی کند. به نظر می رسد پروژه "تکرار می کنم" در انتخابات مجلس را، در این دوره از انتخابات بی ثمر دیده اند. از طرفی برخی تحلیل ها از افزایش انتقاد اصلاح طلبان به دولت حکایت دارد. شاید هم تا حدی حق با اصلاح طلبان باشد. اصلاح طلبان معتقدند دولت نتوانسته است به وعده هایش در موضوعات مهم اصلاح طلبان جامه عمل بپوشاند. نمونه اش حصر که این دولت هیچ قدمی برای رفع حصر برنداشته است.


حجتیه های انقلابی
حجتیه را معمولا به چه تقکری می شناسیم؟ فهم درست از تفکر حجتیه ای بسیار کلیدی است. حجتیه همان است که حضرت امام بارها و بارها تاکید کردند که خطرشان از منحرفین متجدد بیشتر است. تفکر حجتیه ای همه جا بروز و ظهور دارد از جمله در ایام انتخابات.

حجتیه و یا امروزی تر آن، طیف طرفداران شیرازی را تنها در حوزه مناسک مذهبی نبینید. این جریان اعتقادی هرجا به شکلی بروز و تحقق دارد. حتا در سیاست و انتخابات.

اما این جریان چه شاخص هایی دارد؟
یکم. حجتیه های انقلابی نمی توانند دین را در دل دنیا فهم کنند. نتیجه اش می شود نداشتن اندیشه های راهبردی و محاسبات نتیجه گرا.  کسانی که مصلحت را در جامعه دینی نمی فهمند از این گروهند. کسانی که تکلیف گرایی را بدون توجه به نتیجه آن راهبرد ساختند از این دسته اند. اینها همان هستند که سالها میان اصلح و صالح مقبول حیران بودند.
دوم. حجتیه ای های انقلابی راهبرد کلان برای مبارزه با دشمن ندارند و اصلی و فرعی را جابجا می فهمند و نمی توانند ایندو را از هم جدا کنند. این جریان اگر امام دم از مقابله با شاه بزند اینها دم از مقابله با دیگری می زدند. بدتر اینکه این جریان چون دشمن اصلی را گم می کند و قدرت شناخت زمین اصلی رقابت را ندارد، خودی ها را تخریب می کند. این جریان معروف است به اینکه دشمن اصلی را در هیاهوی ظاهرگرایی ها گم می کنند و گرفتار فرعیات می شوند.
سوم. این جریان اساسا دین را ظاهری و پوسته ای می فهمد و به همین جهت دچار تعصب های جاهلانه در عرصه زندگی فردی و اجتماعی می شوند. این جریان برای سوء استفاده دشمن بسیار مناسب اند. چون با تعصب های پوسته ای عامل تفرقه افکنی  و وحدت شکنی اند.  وحدت شکنی نشانه بارز این جریان است. چه وحدت شکنی در حوزه شیعه و سنی و چه وحدت شکنی در عرصه رقابت سیاسی میان جبهه انقلاب هردو از یک جنس تفکر نشات می گیرد.
چهارم. این جریان انقلابی گری را در یک فضای تخیلی و ذهنی تحلیل می کنند. به همین دلیل این جریان قدرت جمع کردن کارآمدی با انقلابی گری را ندارد. قدرت فهم اقتصاد کارآمد را در کنار سیاست انقلابی ندارد. قدرت فهم مبارزه بدون "مشت گره کرده" و "داد زدن" را ندارند.
پنجم. این جریان بسیار منیت دارد و خودش را محور حق می داند. دینداری دیگران را قبول ندارد و تخطئه می کند  و هرکس را به بهانه ای از دایره دین خارج می سازد. به همین جهت قدرت بالایی در دوقطبی سازی و "دیو و دلبر" سازی عرصه سیاست دارند. خودشان حق مطلق و باقی باطل مطلقند.
این جریان بسیار خطرناک است. اما در آستانه انتخابات خطرشان صدچندان می شود. چرا؟ چون وحدت شکنند. چون رقیب خودی را بجای رقیب اصلی تخریب می کنند. چون در ظواهر می مانند و قدرت تشخیص باطن انقلابی را از ظواهر ندارند. این جریان چون تک بعدی است قدرت جمع کردن کارآمدی با انقلابی گری را ندارد. چون خودش معیار حق است، هرکس را به بهانه ای طرد می کند و از دایره دین خارج می سازد.
این جریان بیشترین خدمت را به نفع دشمن اصلی در انتخابات می کند.
خیلی باید مراقب تفکر حجتیه و طیف شیرازی های انقلابی بود. اینها مهمترین عامل شکست جبهه حقند.


سال 92 در چنین روزی
انتخابات گذشته در چنین روزی یعنی 29 روز مانده به رای گیری، مهمترین اخبار بدین شرح بود؛
*سپاه بیانیه داد که در انتخابات به نفع هیچ کاندیدایی فعالیت سیاسی ندارد.
*1113 حقوقدان در نامه ای به شورای نگهبان درخواست کردند که بدون هرگونه مصلحت سنجی به بررسی صلاحیت نامزدها بپردازند. شاید نگران بودند مشایی و هاشمی تایید صلاحیت شوند.
*ستاد انتخابات وزارت کشور نسبت به تبلیغات زودهنگام برخی نامزدها هشدار داد
*جمعی از نمایندگان مجلس با آقای هاشمی دیدار و به تعبیر خودشان مهمترین عوامل پیروزی وی در انتخابات را لیست کردند.
*رهبرانقلاب در دیدار با اقشار مختلف مردم تاکید کردند که انتخاب مردم برای یک دوره است ولی می تواند برخی تصمیمات تا 40 سال آینده اثرش باقی بماند.
تعبیر دقیق ایشان چنین است:" در این انتخابات یک نفر با رأی ملت، مدت 4 سال بر سرنوشت و مسائل عمده کشور حاکم می شود اما برخی تصمیمات و کارهای خوب یا غیرخوب این فرد، می تواند حتی در 40 سال آینده بر کشور تأثیرگذار باشد و این واقعیت، نشان می دهد که انتخابات ریاست جمهوری، چقدر مهم است."
*احمدی نژاد تماس تلفنی اش با خاتمی و هاشمی را تکذیب کرد.
 


کد مطلب: 463905

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdce7x8enjh8poi.b9bj.html?463905

الف
  http://alef.ir