یک بام و دو هوای مسئولان درباره خشکسالی‌ها؛

دست‌های پنهان دشمن پشت ابرهای باران زا

بخش داخلی الف، 25 شهریور 91

25 شهريور 1391 ساعت 10:00


در حالی که احمدی‌نژاد سخن از جنگ نامتعادلی به میان آورده است که در آن دشمن، ابرهایی را که به سمت ایران می‌آیند، تخلیه می‌کند، پدر کویر ایران این موضوع را در بروز خشکسالی‌های کشور عملیاتی نمی‌داند.
 
سرزمین پهناور ایران از جمله 65 کشور واقع در کمربند خشکی جهان محسوب می شود که فقط 15 درصد سطح آن دارای آب و هوای مرطوب است که اگر به این شرایط، آمار بارندگی 33 درصد و تبخیر 300 درصد در کشور نسبت به متوسط جهان و نیز عدم تناسب زمانی و مکانی بارش­ها اضافه شود، ناپایداری و شکنندگی اقلیم کشورمان شفاف­تر می­شود.
 
ابرهای توخالی در ایران
محمود احمدی نژاد رئیس جمهور کشورمان 19 شهریورماه امسال در جشن ثبت جهانی گنبد قابوس با اعلام اینکه کشور درگیر مسئله خشکسالی است، گفت: «بخشی از این خشکسالی غیرعمدی و به دلیل ایجاد صنعت بوده و بخشی هم عمدی است و دشمن با تخلیه ابرهایی که به سمت کشور می‌‌آید، یک جنگ نامتعادل انسانی به پا کرده است.»
 
احمدی نژاد جنگ آینده در دنیا را جنگ بر سر آب عنوان کرد.
البته این نخستین باری نبود که یک مقام دولتی درباره توطئه های دشمن در خشکسالی های اخیر کشور می گوید.26 تیرماه امسال سید حسن موسوی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی و گرشگری در مراسم معارفه معاون هواشناسی ستاد تسهیلات سفرهای کشور از شک و شبهه هایی در زمینه خشکسالی های جنوب کشور گفت.  موسوی اعلام کرد که «بنده به خشکسالی های نیمه جنوبی کشور مشکوکم، استعمار و استکبار جهانی با تکنولوژی در شرایط اقلیمی ایران تاثیر می گذارند. سازمان هواشناسی ریشه این مفسده را باید کشف کند چون این میزان خشکسالی در کشور طبیعی به نظر نمی رسد.»
 
آقای رئیس محیط زیست مستندات ارائه کنید
پس از اعلام شک رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری درباره ریشه خشکسالی ها، محمد جواد محمدی زاده معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست، 27 تیرماه صریحاً واکنش نشان داد و اعلام کرد که «کسانی که در مورد تأثیر استکبار بر خشکسالی ‌های کشور سخن می‌گویند، ثابت کنند که دستکاری‌هایی صورت گرفته است و مستندات علمی ارائه دهند.»  اما رئیس سازمان محیط زیست 21 شهریورماه 2 روز پس از اظهارنظر رئیس جمهور درباره ارتباط تخلیه ابرها توسط دشمنان و خشکسالی در ایران، بدون ارائه هیچ مستنداتی گفت: «ابرهایی که به سمت ایران می‌آیند از سوی برخی از کشورهای اروپایی تخلیه می‌شود.»
 
محمدی زاده توضیح داد: «در اینکه امروزه علمی هست که با استفاده از آن بار ابرها را تخلیه می کنند هیچ شکی نیست. در تعدادی از کشورهای اروپایی این کار انجام شده. من در جلساتی که با مقامات ارشد کشورهای دیگر داشتم مثل مسئولان کشور ترکیه و برخی کشورهای دیگر هم این نگرانی را داشتند. بله این علم وجود دارد، در عین حال نگرانی هایی که در همه کشورهای جهان وجود دارد تغییر اقلیم و پدیده های نوظهور مثل گرد و غبار، خشکسالی، آب شدن یخ های قطبی و بالاآمدن آب دریاهاست. اینها پدیده هایی است که به دلیل تغییرات آب و هوا و اقلیم اتفاق افتاده است. بنابراین برخی از این خشکسالی هایی که نه تنها در ایران بلکه در برخی کشورهای دیگر نیز رخ داده است و کاهش نزولات آسمانی به علت تغییرات اقلیم است. بخشی هم به دلیل تخلیه باری است که برخی کشورها انجام می دهند.»  وی از آوردن نام این کشورها اعلام معذوریت کرد.
 
تخلیه ابرها با فاصله کشورها از ایران امکان ندارد
مقامات دولتی بارها تلویحاً و تصریحاً به بیان نقش دشمنان در خشکسالی های کشور پرداخته اند که در این میان، حتی برخی از آنها همچون رئیس سازمان محیط زیست که تلاش دارد به عنوان متولی امور آب و هوا و اقلیم در کشور، وجهه علمی بودن اظهار نظرهای خود را در این باره از دست ندهد، باز هم همان حرف های سایرین را بدون ارائه هیچ مستنداتی، تکرار می کند.
 
پروفسور پرویز کردوانی، جغرافیدان و بنیانگذار مرکز تحقیقات مناطق کویری و بیابانی ایران به عنوان شخصیت علمی که سال های متمادی پژوهش و تحقیق در زمینه خشکسالی های ایران داشته است، درباره اظهارنظرهای دولتمردان کشور در خصوص تخلیه ابرها توسط دشمنان به خبرنگار فارس می گوید: این چه حرفی است که دشمنان ابرها را تخلیه می کنند و ابر خشک را برای ما می فرستند؟ دشمنان این کار را کجا انجام می دهند؟چطور می توانند صدها کیلومتر ابر را راهنمایی کنند؟
 
وی ادامه داد: بارور کردن ابرها درست است اما اصول دارد همین طوری نیست که ابرها را صدها کیلومتر خارج از کشور ما بارور کنند و ابر تخلیه شده را برای ما بفرستند. باید این عمل در منطقه ای انجام شود که سیستم باروری ابر وجود داشته باشد.  نویسنده کتاب «خشکسالی و راه‌های مقابله با آن» افزود: حتی اگر دشمنان در کشورهای اطراف هم بخواهند ابرها را بارور کنند کشورهایی مثل عراق و عربستان که اصلاً قابلیت باروری ابر ندارند از سوی دیگر کدام کشور حاشیه ای ما، باران های شدید دارد که بگوییم ابرهای ما را دشمنان در آنجا بارور کرده اند تا ما باران نداشته باشیم. پروفسور کردوانی تصریح کرد: تخلیه ابرها از باران با تزریق «یدید نقره» به ابرها انجام می شود که بسیار گران قیمت است و این اتفاق در شرایط خاص دمایی، سرعت ویژه باد و ... رخ می دهد.
 
امکان تغییر در آب و هوای هیچ کشوری وجود ندارد
وی افزود: اگر تمام این شرایط در کنار هم با توجه به فاصله دشمنان با خاک کشور ما فراهم باشد شاید یک دفعه امکان انجام تخلیه ابرها از باران وجود داشته باشد که آن یک دفعه هم هیچ تأثیری بر بارندگی های سالانه و شرایط عادی جو نخواهد داشت.  این جغرافیدان تأکید کرد که خشکسالی در کشور ما ریشه های طبیعی دارد و به هیچ وجه هیچ کشوری با هر قدرتی که باشد نمی‌تواند تغییر در آب و هوای کشورها ایجاد کند.

منبع: فارس


کد مطلب: 166275

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcefp8znjh8pwi.b9bj.html?166275

الف
  http://alef.ir