گلایه هاشمی از افراطیون طب نوین و سنتی

9 بهمن 1394 ساعت 13:59

وزیر بهداشت پیش از خطبه‌های نماز جمعه با گلایه از افراطیون طب نوین و سنتی بر تاسیس داروخانه‌های گیاهی به جای عطاریها تأکید کرد.


سید حسن هاشمی در پیش از خطبه‌های نماز جمعه امروز تهران با اشاره به فواید طب سنتی و همچنین افراط و تفریطی که در این حوزه شده است، اظهار داشت: طب سنتی که در عطاری‌ها وجود دارد مورد سودجویی و بداخلاقی شده است و به نوعی از عدم اطلاع مردم در جهت منفعت‌جویی سوء استفاده می‌کنند که زیان‌های بسیاری نیز وارد می‌کند در حالیکه طیب سنتی ایرانی از زمان ایران باستان بوده و پس از اسلام نیز از طریق ائمه جزو افتخارات ما به حساب می‌آید.

وی ادامه داد: متاسفانه از دهه‌ها گذشته طب سنتی مورد کم‌توجهی قرار گرفته است همچنین افراط و تفریط در طب صورت پذیرفته زیرا یک عده‌ای از طب مدرن منکر اثربخشی طیب سنتی هستند در حالیکه مردم با‌ آموزش‌های سینه به سینه از این طب بهره‌مند شده‌اند کما اینکه افراط و تفریط در این طب مخرب است و ما شاهد مراجعه بیماران و ویزیت آنان بر اثر عوارض همین داروهای گیاهی هستیم.

هاشمی تصریح کرد: به هر حال بخشی از داروهایی شیمیایی نیز ماده اولیه آن همین گیاهان دارویی است. بنابراین باید مراقبت کرد. از آن طرف نیز برخی‌ها منکر اثربخشی طب سنتی هستند کما اینکه عمومیت ندارد و از طرفی نیز برخی‌ها در طب سنتی منکر طب نوین هستند که هیچ کدام از این دو گروه روششان درست نیست. به هر حال برخی از بیماری‌ها را نمی‌توان با طیب سنتی درمان کرد مانند مجروحان تصادفات که باید جراحی شوند یا آپاندیس، وضع حمل و سرطان‌ها. بنابراین برخی‌ها مردم را گمراه می‌کنند و از عدم آگاهی مردم سوء استفاده می‌کنند.

وزیر بهداشت عنوان کرد: بنابراین همانطور که برخی‌ها در طب نوین اثربخشی طب سنتی را منکر می‌شوند و برخی‌ها نیز تمام درمان‌ها را منوط به طب سنتی می‌دانند هر دو مسیر خطایی می‌روند ما نیز مسیر خطایی رفتیم در حالیکه باید طب سنتی ایرانی بیش از سه دهه گذشته احیاء می‌شد و مانند چین باید دانشگاه‌های متعددی ایجاد می‌کردیم و حتی یک سازمان ملی در این حوزه راه‌اندازی می‌شد ولی با این وجود از وزرای گذشته که در این موارد تلاش کردند و تاکنون 17 دانشکده و سلامت‌کده ایجاد شده است تشکر می‌کنم. کما اینکه سرعت ما کافی نیست.

وی با اشاره به اینکه باید به جای عطاری‌ها داروخانه‌های گیاهی ایجاد شود، خاطرنشان کرد: امروزه کسانی اجازه طبابت در طب سنتی دارند که 7 سال دوره پزشکی عمومی گذرانده و 3 تا 4 سال نیز به صورت تخصصی طب سنتی را فراگرفته‌اند. ما نیز تلاش می‌کنیم طب سنتی را تقویت کنیم ولی باید همیشه مراقبت کنیم تا افراط و تفریط در بین طب مدرن و طب سنتی رخ ندهد.


کد مطلب: 327997

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdceof8xfjh8woi.b9bj.html?327997

الف
  http://alef.ir