تبارشناسی هریتیج

23 تير 1387 ساعت 14:58



ساعاتي پيش  خبري بر روي سايت الف منتشر شد كه خارج از بررسي محتوايي اين گزارش، ذكر چند نكته در حاشيه آن قابل توجه است.

خبر اين است كه موسسه آمريكايي «هريتيج» كه يك بنياد تحقيقاتي است، اعلام كرده است دولت ايران در سال 2008 به لحاظ دخالت در اقتصاد جزء بسته‏ترين اقتصادها است. اگر از دولت و دخالتش در اقتصاد ايران بگذريم، «تبارشناسي» بنياد هريتيج در كنار «گونه شناسي» تحقيقاتيش گوياي مسایل قابل توجهی است. و اما هريتيج شناسي؛

1- بنياد هريتيج اساسا بنيادي به شدت راست گرا است كه اولين رئيس اين بنياد، پاول پريچ، نومحافظه كار كهنه كار آمريكايي بوده است.

2- يكي از سياست گذاران اين محفل امپرياليستي ديك چني معروف است.

3- اين بنياد نقش اساسي در طراحي و پيش برد دكترين ريگان در عرصه سياست بين الملل طي جنگ سرد داشته است.

4- تخصص اين بنياد در عرصه سياست منطقه اي ارائه مشاوره به گروه هاي مخالف و شورشي است كه از آن جمله مي توان مشاوره به رهبران گروه هاي مخالف در كامبوج، نيكاراگوئه، آنگولا و افغانستان را برشمرد.

5- در گزارش هاي سالانه هريتيج كه اوایل هر سال با عنوان «ايندكس آزادي اقتصادي» منتشر مي شود، اقتصاد كشورهايي كه با آمريكا درگير هستند، به عنوان اقتصادهاي كاملا دولتي معرفي مي شود.

6- گزارش اين بنياد در مقايسه با گزارش‏هاي مشابه و كمتر جانب‏دارانه بين‏المللي همچون «گزارش فريزر» و همچنين نمايشگرهاي رسمي اقتصاد كلان سازمانهای فرامنطقه‏ای حكايت از رگه‏هاي سياسي و جهت داري دارد كه بيشتر به منظور بد نام كردن و فشار به دولتها منتشر مي شود.

7 - رتبه ايران در گزارش هريتيج رتبه آخر در كنار كشورهاي دیگری همچون كره شمالي و سوريه است كه نسبت سياسي اين سه كشور با آمريكا خود گوياي جهت دار بودن اين گزارش است.
8- گزارش فريزر در آخرین رتبه‏بندی خود، دخالت دولت در اقتصاد ايران را 82 مي‏داند كه در بين 143 كشور يادشده در اين فهرست، 60 كشور بعد از ايران قرار دارند.

9- اين بنياد در سايت اصلي خود در گزارش هاي متعدد درخصوص مسائل هسته اي ايران برخورد نظامي را تنها راه موجود دانسته است. جيمز فيليپس از مديران ارشد اين بنياد در گفتگويي تلويزيوني در واشنگتن درباره برخورد با ايران می‏گويد: اقتصاد ايران به علت آنكه دولتي است توانايي برخورد با تهديدات اقتصادي آمريكا را ندارد.

10- چند سال پيش «ژنرال كالين پاول آمريكايي» پس از 11 سپتامبر و پيش از حملات وحشيانه به عراق به اين بنياد دعوت شده بود. در اين ملاقات كه بعدها گزارشات محرمانه آن منتشر شد، اعضاي هريتيج به وزير امور خارجه يادآور مي شوند كه هرچه زودتر ايجاد «خاورميانه دموكراتيك» را براي نفوذ بيشتر آمريكا در اين منطقه در دستور كار خود قرار دهد.

اما از سويي ديگر براي دولت ايران يك ضعف است كه با گذشت 30 سال از انقلاب هنوز يك موسسه تحقيقاتي موثر و خبره ندارد كه گزارش هاي مربوط به وضعيت رقابتي يا آزادسازي را منتشر كند تا نياز به بررسي هاي جهت دار نباشد.

والسلام
  


کد مطلب: 29348

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcfcmd0.w6d1jagiiw.html?29348

الف
  http://alef.ir