حاشیه هایی از هفتمین روز نمایشگاه کتاب

18 ارديبهشت 1392 ساعت 20:37


نمایشگاه کتاب در هفتمین روز خود، روز پرحاشیه‌ای را پشت سر گذاشت که حضور مهدی هاشمی در غرفه دفتر نشر معارف انقلاب، تعطیلی یک غرفه با پارچه مشکی، معرفی خبرنگار رادیو به حراست نمایشگاه و ... از آن جمله است.

به گزارش مهر، نمایشگاه کتاب تهران معمولاً پر از حاشیه‌های جالب و خواندنی است که در هفتمین روز، این حاشیه‌ها جذاب‌تر و جالب‌تر هم بود. خبرنگار مهر، برخی از حوادث و رویدادهای جنبی نمایشگاه کتاب را در روزی که گذشت، فهرست کرده و درباره هریک شرحی داده است:

معرفی خبرنگار رادیو به حراست
یکی از خبرنگاران رادیو هنگامی که می‌خواست در شبستان مصلی دست به تهیه گزارش بزند، با مأموران حراست نمایشگاه مواجه شد که از او کارت شناسایی می‌خواستند و چون این خبرنگار، کارت خود را همراه نداشت، مأموران حراست او را «تحت‌الحفظ» به کمیته اطلاع‌رسانی و روابط عمومی نمایشگاه آوردند تا صحت ادعای او ثابت شود.

از آنجا که خبرنگار مذکور، از همکاران باسابقه رادیوست و تقریباً هر روز گزارش‌های انتقادی‌اش از این رسانه پخش می‌شود، بلافاصله از سوی مسئولان کمیته اطلاع‌رسانی شناسایی و از دست مأموران حراست آزاد شد. منتها انتقال او از شبستان به طبقه فوقانی آن و سپس آزادی‌اش با سروصدای فراوانی همراه بود که برای لحظاتی فعالیت اتاق خبرنگاران را تحت تأثیر قرار داد.

وقتی مهدی هاشمی را کسی نمی‌شناسد
مهدی هاشمی، فرزند آیت‌الله اکبر هاشمی رفسنجانی، روز گذشته با حضور در غرفه انتشاراتی دفتر نشر معارف انقلاب ـ که به نوعی وابسته به آیت‌الله است ـ از نمایشگاه کتاب دیدن کرد. نکته جالب توجه اینکه مهدی هاشمی، مدت‌هاست به عنوان یکی از دست‌اندرکاران فتنه ۸۸ شناخته می‌شود و مردم، اخبار مربوط به دادگاه مفاسد اقتصادی او را نیز از طریق رسانه‌ها به دقت پیگیری می‌کنند، اما دیروز در نمایشگاه کتاب، کم‌تر کسی مهدی هاشمی را شناخت. این فرزند آیت‌الله هاشمی رفسنجانی را دو نفر از مسئولان انتشاراتی آثار و افکار وی همراهی می‌کردند.

پارچه مشکی برای تعطیلی یک غرفه
یکی از غرفه‌های شبستان، روز گذشته با نصب یک پارچه مشکی بزرگ تعطیل شده بود. خبرنگار مهر با مراجعه به غرفه‌های همجوار از دلایل تعطیلی این غرفه پرسید که همسایگان آن از ارائه پاسخ مشخص خودداری کردند. طی روزهای گذشته چند غرفه به دلیل ارائه آثار ناشران دیگر تخلف کرده و تعطیل شده‌اند، اما دست‌اندرکاران نمایشگاه همواره گفته‌اند که برای این کار از پارچه‌نوشته یا پلاکارد استفاده نخواهند کرد.

اینکه غرفه‌ای با پارچه مشکی بسته شود، جای پرسش دارد که آیا مسئول غرفه به نشانه اعتراض به سیاست‌های برگزارکنندگان نمایشگاه، پارچه‌ای به نشانه عزا مقابل غرفه‌اش نصب کرده یا واقعاً پارچه دیگری در دسترس نبوده است!

رفتگران مظلوم نمایشگاه
رفتگران و نیروهای خدماتی همواره از مظلوم‌ترین اقشار کارگری جامعه ما هستند، اما همین نیروها در نمایشگاه کتاب با زحمت و رنج بیشتری مشغول کار هستند و حتی اغلب آنها از کم‌ترین مزایای کار برخوردار نیستند و به آنها ناهار داده نمی‌شود.

روز گذشته، هنگامی که یکی از خبرنگاران متوجه شد رفتگران بخش خصوصی با وجود زحمات فراوان، بدون دریافت وعده غذایی مجبور به ادامه کار خود تا عصر هستند، ناهار خودش را به او داد. این کارگر بلوچ با بیان اینکه سرکارگرش در شرکت خصوصی با رفتگران به شدت بدرفتاری می‌کند و آنان را از کم‌ترین مزایای کار بی‌نصیب می‌گذارد، مدت زمان فعالیتش در نمایشگاه کتاب را بیش از ۱۲ ساعت اعلام کرد.

معراج‌السعاده ملااحمد نراقی ارزان‌تر از کتاب آشپزی
بازار حراج کتاب در نمایشگاه مثل هر سال گرم است. بعضی از غرفه‌ها قیمت رمان‌های عامه‌پسند چاپ قدیم و بعضاً خاک گرفته خود را حتی تا هزار تومان پایین آورده‌اند، با این حال، مشتری خاصی ندارند. برخی از غرفه‌ها نیز تمام کتاب‌های خود را با درصد بالایی از تخفیف (گاه تا ۵۰ درصد) به مخاطبان عرضه می‌کنند که در این میان، فروش از همه چیز مهم‌تر و ارزشمندتر است.

در یکی از غرفه‌های نمایشگاه، کتاب آشپزی با تخفیف به قیمت ۳۴ هزار تومان و کتاب معروف معراج‌السعاده نوشته ملااحمد نراقی به قیمت ۲۷ هزار تومان به فروش می‌رسد که کنار هم قرار دادن این دو کتاب، جفا به اثر ارجمند ملااحمد است. منتها برای فروشندگان برخی غرفه‌ها ـ که بعضاً یک مؤسسه پخش کتاب هستند و نه ناشر ـ این موضوع هیچ اهمیتی ندارد.


کد مطلب: 186878

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcfevdycw6dcca.igiw.html?186878

الف
  http://alef.ir