پایان یک سال تکذیب‌های متوالی+ تصاویر

بخش داخلی الف، 22 اردیبهشت 92

22 ارديبهشت 1392 ساعت 18:46


از یک سال پیش که با کلید خوردن طرح انتخاباتی دولت احمدی‌نژاد با محوریت کاندیداتوری مشایی، به تدریج لیدر حلقه انحرافی از سایه بیرون آمد و فعالیت‌هایش را شدت داد، توجه افکار عمومی نیز به برنامه‌های تبلیغاتی دولت، معطوف شد.

این سناریو از نامه انتصاب مشایی به رئیس دبیرخانه جنبش عدم تعهد، اوج گرفت چرا که احمدی‌نژاد در متن نامه، تمامی ویژگی‌های یک انسان کامل را نثار شخصیت مشایی کرده بود. همان زمان، چهره‌های سیاسی اذعان کردند که این نامه، به نوعی کلید خوردن بازی انتخاباتی دولت با هدف تحت فشار قرار دادن شورای نگهبان در عدم تایید صلاحیت مشایی خواهد بود. به تدریج نیز تحرکات مشایی شدت گرفت و شعار انتخاباتی وی را نیز احمدی‌نژاد در سخنرانی روز ۲۲ بهمن ۹۱ لو داد:‌ زنده باد بهار.

در واکنش به انتقادات نسبت به استفاده رئیس‌جمهور کشور از شعار انتخاباتی یک نامزد بالقوه انتخابات، احمدی‌نژاد و اطرافیانش به شدت برنامه‌ریزی دولت برای نامزد داشتن در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم را تکذیب می‌کردند. همچنین هرگاه خبری درباره کاندیداتوری مشایی منتشر می‌شد، فورا نهاد ریاست جمهوری آن را تکذیب می‌کرد.

اصرار رئیس‌جمهور بر همراه ساختن مشایی با خود در سفرهای استانی و همایش‌های متعدد ماه‌های اخیر و ذکر مکرر شعار «زنده باد بهار» با تکذیب هرگونه برنامه انتخاباتی دولت همراه بود. اما بی‌پایه بودن این تکذیبیه‌ها در نهایت در ساعت پایانی ثبت‌نام نامزدهای ریاست جمهوری مشخص شد، آنجا که احمدی‌نژاد دست در دست مشایی وارد ستاد انتخابات کشور شد و سخنرانی احساسی‌ای نیز در حمایت از نامزدی وی ایراد کرد.

اکنون که فعالیت‌های انتخاباتی دولت، آشکار شده است، بد نیست جناب رئیس‌جمهور مروری داشته باشد بر اظهارات یک سال اخیرش که هرگونه اقدامی مشابه اقدام روز شنبه را به شدت تکذیب می‌کرد. گویا احمدی‌نژاد فراموش کرده‌ که تا روز شنبه چند بار تاکید کرده بود که دولت نه برنامه‌ای برای انتخابات دارد و نه قصد حمایت از شخصی. اکنون به خوبی سخنان وی قابل درک است که چرا چند ماهی بود شورای نگهبان را تهدید می‌کرد.

نمونه سخنان احمدی‌نژاد:

۱ اردیبهشت ۹۲
بعضي‌ها براي شوراي نگهبان هم از قبل نسخه مي‌پيچند در حالي که چنين حقي ندارند و اين کارها ارتباطي به آنان ندارد چرا که مقام معظم رهبري فرمودند كه همه سلايق بايد در انتخابات حضور داشته باشند و ما نيازمند حماسه‌ هستيم يعني بايد انتخاباتي با مشارکت نزديک به ۵۰ ميليون برگزار شود تا کمر دشمنان بشکند.

۲۸ اسفند ۹۱
هيچ مسئول اجرايي در بدنه دولت حق ندارد عليه فردي مطلبي بيان كند و در عرصه انتخابات دولت صرفا امانتدار مردم بوده و به دنبال رعايت احترام كامل و رعايت قانون براي همه است.

۲۹ بهمن ۹۱
دولت موضع خود را در برابر انتخابات شفاف و صريح اعلام كرده و معتقديم هيچ كس نبايد يا نمي‌تواند در انتخاب مردم دخالت كند و اين حق منحصراً در اختيار مردم است. دغدغه ذهني برخي‌ها فقط انتخابات است و من نمي‌توانم اين مسأله را براي خود تحليل كنم.

۱۷ بهمن ۹۱
دكتر احمدي‌نژاد در پاسخ به اين سوال كه آيا در انتخابات رياست جمهوري پيش رو از كانديدايي حمايت خواهيد كرد يا بي طرف خواهيد بود؟ گفت: اعتقاد بنده اين است كه ملت ايران بسيار بزرگتر از اين حرفهاست كه امثال بنده بخواهد براي آنها در چنين عرصه‌هايي تصميم بگيريم يا كاري بكنيم.

ملت ايران بسيار هوشمند و هوشيار است و براي انتخاب درست نيازي به امثال بنده ندارد. مطمئن هستم ملت ايران بهترين تصميم را خواهد گرفت و هر تصميمي كه بگيرد همه بايد از آن به طور كامل، اطاعت كرده و به آن احترام بگذارند.

۲۷ دی ۹۱
دكتر احمدي نژاد با اشاره به مخالفت‌هاي گسترده با اجراي مرحله اول قانون هدفمند كردن يارانه‌ها گفت: برخي مي گفتند اگر مرحله اول اين قانون اجرا شود تاثير منفي در توفيق آنان در انتخابات خواهد داشت و حالا كساني كه با همان مخالفان اجراي مرحله اول قانون مشترك هستند، مي گويند دولت براي توفيق در انتخابات پيش رو مي خواهد مرحله دوم اين قانون را اجرا كند! بالاخره كداميك از اين حرفها درست است؟

رئیس‌ جمهور تاكيد كرد: دولت نه در زمان آغاز اجراي مرحله اول اين قانون دغدغه و نيات انتخاباتي داشت و نه از اجراي مرحله دوم آن سوداي پيروزي در انتخابات دارد.

۲۰ دی ۹۱
انتخابات براي ملت است و هيچ‌كس در كشور بالاتر از ملت نيست و ملت بايد در انتخابات تصميم بگيرد؛ تجربه هم نشان داده هركس بخواهد مردم را مديريت كند، مردم آن را مديريت خواهند كرد.

۲۲ آذر ۹۱
دولت در انتخابات هيچ گونه دخالتي ندارد و فقط به دنبال كشف نظر مردم و بسترسازي براي برگزاري يك انتخابات باشكوه همراه با حضور حداكثري مردم است تا رئیس‌‌جمهوري با بالاترين راي ممكن و البته با تشخيص مردم سركار بيايد.

آنچه در عرصه انتخابات براي دولت مهم است بسترسازي براي رقم خوردن بالاترين حضور مردمي است كه اين دو مسئله معنا در خود نهفته دارد؛ اول اينكه حضور حداكثري مردم در انتخابات معادلات منطقه‌اي و بين‌المللي را به نفع ملت ايران جهت مي‌دهد و دوم اينكه تمركز بالاي اراده مردم بر يك كانديدا خودبه‌خود بسياري از مسائل را به سمت حل شدن هدايت مي‌كند.

حتي يك دقيقه درباره اينكه چه كسي كانديدا شود يا رأي بياورد، فكر نمي‌كنيم بلكه تمام تمركز خود را بر اين قرار داده‌ايم كه مشكلات را حل كنيم و معتقديم ملت، تصميم خود را در انتخابات خواهد گرفت و براي بنده اين يك امر يقيني است كه هر تصميمي كه ملت بگيرد بهترين تصميم است. دولت هيچ برنامه‌اي براي تأثيرگذاري بر انتخاب مردم ندارد؛ اين انديشه و فرهنگ دولت است كه بايد بدون توجه به اينگونه مسائل كشور را به جلو برده و توطئه‌ها را خنثي كند تا برخي فشارها از دوش مردم برداشته شود. دولت مطلقاً اعتقادي به تأثيرگذاري بر انتخابات و هيچ تصميم و تغييري در دولت با هدف انتخاباتي صورت نگرفته است. مگر قرار است وزرا استانداران يا مقامات دولتي به‌جاي مردم در انتخابات تعيين تكليف كنند؟ آيا تغيير يك وزير يا يك مسئول دولتي مي‌تواند بر رأي مردم در انتخابات تأثير بگذارد؟ كساني كه اينگونه مي‌انديشند مردم و روحيات آنان را نشناخته‌اند.

۲۸ خرداد ۹۱
رئیس‌‌جمهور در پاسخ به اين سوال كه برنامه وي براي انتخابات سال آينده و دوران پس از رياست جمهوري خود چيست، گفت: تنها برنامه‌اي كه دارم اين است كه به دانشگاه بازگشته و به كار علمي خود ادامه دهم.

رئیس‌‌جمهور در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه عده‌اي مي‌گويند كه شما مي‌خواهيد مدل روسيه را در ايران اجرا كرده و پس از مدتي دوباره به عنوان رئیس‌‌جمهور بكار برگرديد، گفت: كار در طول اين ۸ سال براي همه ما كافي است، ضمن اينكه در ايران حكومت حزبي نبوده و وابسته به انتخاب مردم است البته برخي افراد بداخلاقي و رفتار ناصحيح دارند اما ملت ما در نهايت انتخابي آزادانه دارد.

تصاویر زیر هم که مربوط به ثبت نام دیروز مشایی می باشد، در این زمینه قابل تامل است.












کد مطلب: 187200

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcfxedyxw6dc0a.igiw.html?187200

الف
  http://alef.ir