خوزستان و معضل قومیت

30 شهريور 1389 ساعت 14:18


هر قوم، نژاد و مردمی در دانش، فرهنگ، ادب و هنر افتخاراتی دارد که بعضاً مورد احترام سایر ملل و اقوام است. دیگران ضمن تأیید سعی در بهره برداری از آنها خواهد کرد؛ اما صرف نژاد و تبار برای کسی پیشرفت، شأن و اعتباری به دنبال نخواهد داشت.
به گواه همه دلسوزان، بزرگترین معضل در استان خوزستان - که اگر نگوئیم مهمترین، دستکم یک از کلیدیترین استانهای ایران اسلامی است - مسئله قومیت و قومگرایی است.
یعنی امری که میتوانست یکی از امتیازات در غنای فرهنگی و به قول مسئولان از جاذبه های فرهنگی و گردشگری باشد؛ به یکی از مشکلات استان و به ویژه مرکز آن یعنی «به اصطلاح کلان شهر» اهواز تبدیل شده است!
بجای استفاده از ظرفیتهای خاص هر قوم، قومگرایی، به رقابتی بیهوده و تحلیل برنده توان استان تبدیل شده و بدبختانه تر این که اقشاری چون بعضی مدیران، سیاسیون و اصحاب رسانه که باید با آگاهی بخشی صحیح به جامعه در استفاده مفید از این مشخصه پیشقدم باشند، خود از سرمداران پاشیدن بذر فتنه و البته سؤ استفاده از این وضع شده اند.
زمانی در شورای شهر دوم با قهر اکثر مردم با صندوقهای رأی و در عین حال کوبیدن عدهای فرصت طلب بر طبل قومیت، علیرغم رد صلاحیت تعدادی از جریان وابسته به غرب و با عنوان دروغین «خلق عرب» افرادی بی کفایت، صرفاً براساس انتخابی قومیتی زمام امور این شهر را بدست گرفتند؛ که مسائل قضایی بعدی گواهی بر آن است.
زمانی دیگر که قصه بی لیاقتی شورای شهر سوم نقل محافل و ورد زبان مردم کوچه و بازار شده بود، شورایی که در طول سه ساله خود هر سه شهردار منتخب خود را برکنار کرده بود! و حتی در انتخاب رئیسش هم هر کس به خودش رأی داده بود! و در نهایت بنا بر تصمیم شورای حل اختلاف استان پنج نفر آنان سلب عضویت شدند!
این بار عده ای به یاد قوم بختیاری افتاده اند که «بختیاریهای شورای شهر اهواز اخراج شدند» و یا تیتری مضحک میزنند که « فرماندار اهواز، اخراج بختیاریها از شورا را تأیید کرد» در حالی که این جمله و اصولاً واژه بختیاری در هیچ جای مصاحبه فرماندار اهواز وجود ندارد!
و یا آنکه در جلسه مطبوعاتی یکی از همین اعضا، شعر خوانی میکنند! جالبتر اینکه یکی از این اعضای اخراجی عرب زبان است ولی وقتی منظور «سوءاستفاده» باشد این مورد فراموش می شود! و کاری به اعضای باقیمانده شواری شهر که لر و بختیاری هستند هم ندارند!
http://www.picfury.com/2r/img/16041585-2.GIF

این جملات را بخوانید: «گفتنی است لرها و بختیاریها بخش قابل توجه جمعیت اهواز را تشکیل می دهند و در سومین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر اهواز توانستند پنج کرسی از مجموع نه کرسی این شورا را در اختیار گرفته و اکثریت نسبی را در دست بگیرند. همین امر مخالفت کانون های قدرت را در پی داشت و درصدد ایجاد اختلاف بین افراد برآمدند و تا اندازهای در این امر، موفق شدند. مشاجره سیدحمید حسن زاده و اسکندر زنگنه (دو عضو بختیاری شورای شهر اهواز) در جلسه اخیر شورا، و سوء استفاده رسانه های وابسته به جناح-های قدرت از این درگیری، شاهدی بر این مدعا است.»
بنده که خودم دارای ریشه هایی مشابه همین اعضای معزول هستم هر چه نگاه میکنم جایی برای تعریف و تمجید حتی از یک عملکرد و یا تصمیم این شورای با اکثریت لر و بختیاری نمی بینم، جزء آنکه عدهای با سوءاستفاده و بدنام کردن بخش بزرگی از جامعه برای جریان سازی و ماندن در « کانونهای قدرت» دست و پا بزنند.
آیا این مصداق بارز تشویش اذهان عمومی نیست؟
امیدوارم این مشکل در تجدید نظر و یا دیوان عدالت اداری به بهترین شکل حل شود و اگر در خصوص بعضی از این اعضا به ناحق تصمیم گیری شده با اعاده حیثیت و احترام به شورا بگردند. و اگر از مدیران اجرایی هم کسی مقصر بوده مجازات شود. اما ربط دادن هر مسئله کوچک و بزرگی به قومیت و نگاه به جامعه از نگاه تنگ قومگرایی جز حماقت و جهل نمیتواند باشد؛ که امام صادق علیه السلام به نقل از رسول خدا صلی الله علیه و آله فرموده است: هركسي در قلبش به اندازه دانه خردل عصبيت (قومگرایی) باشد، خدا او را در روز قيامت با اعراب جاهلي محشور مي كند
http://isavi.blogfa.com/post-13.aspx


کد مطلب: 82458

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcg7t97.ak9xn4prra.html?82458

الف
  http://alef.ir