امیر موسوی در گفتگو با الف:

احتمال تغییر ماموریت داعش وجود دارد

بخش خارجی الف، 4 مهر 93

4 مهر 1393 ساعت 16:40


یک کارشناس مسائل خاورمیانه گفت: گروههایی از داعش که با منافع آمریکا در تضاد نباشند با ماموریت جدیدی وارد منطقه خواهند شد.

امیر موسوی در گفتگو با الف در خصوص حملات هوایی آمریکا به مواضع داعش در سوریه اظهار کرد: احتمال موفقیت آمریکا در این حملات بسیار پایین است زیرا تجربه گذشته آن ها در مهار القاعده در افغانستان، شمال پاکستان و منطقه وزیرستان و در کشورهایی نظیر یمن و سومالی ناموفق بوده است. وی افزود: پراکندگی تروریست ها تنها ثمره حملات هوایی است و این مسئله باعث می شود که گروههایی که گمان می کنند داعش مظلوم واقع شده نیز از آن ها حمایت کنند.

این کارشناس مسائل خاورمیانه با بیان اینکه حملات هوایی تجربه شکست خورده ۱۳ سال گذشته این کشور است، تصریح کرد: از سال ۲۰۰۱ تاکنون ایالات متحده با حملات هوایی منطقه را بمباران می کند اما سود خاصی عاید این کشور نشده و دایره نفوذ القاعده به موریتانی، مرز الجزایر، تونس، نیجریه و حتی به کشورهای شرق آسیا مانند مالزی و اندونزی رسیده است.

اهداف آمریکایی ها از حمله به مواضع داعش
موسوی تحرکات نظامی اخیر آمریکا را بهانه ای برای ایجاد آشوب در منطقه دانست و بیان کرد: این تحرکات بهانه ای برای ایجاد آشوب و تصرف منطقه به بهانه داعش است تا از این طریق خط مقاومت در سوریه و عراق تضعیف شود.

وی تکمیل بانک های اطلاعاتی در خصوص سوریه و عراق و مقاومت را از دیگر اهداف آمریکایی ها برای حمله به مواضع داعش دانست و عنوان کرد: داعش در حال حاضر در میان مردم پراکنده است و و مخزن و پایگاه خاصی ندارد بنابراین ادعای مواضع داعش یک ادعای واهی است. این کارشناس مسائل خاورمیانه ادامه داد: آمریکایی به این بهانه به منطقه رفت و آمد می کنند تا هدف های دیگری مانند شناسایی پایگاههای مقاومت و همچنین ارتش سوریه را پیگیری کنند و از تجمعات نیروهای دولتی و امنیتی سوریه و رادارهای آن ها فیلمبرداری و عکسبرداری کنند.

موسوی در تشریح وضعیت جدید داعش در منطقه گفت: در حال حاضر به احتمال زیاد نیروهای داعش در منطقه دو دسته خواهند شد یک گروه در راستای منافع آمریکایی ها کار می کنند و از اتفاقات منطقه باخبر هستند مانند ابوبکر بغدادی و فرماندهانی که با CIAو موساد همکاری می کنند و گروه دیگر با منافع آن ها در تضاد هستند که قتل و عام می شوند.

وی اهداف سرویس های اطلاعاتی غربی از آموزش داعش را بدنام کردن دین اسلام و اختلاف میان مسلمانان دانست و تصریح کرد: سرویس های اطلاعاتی غربی با بدنام کردن دین مبین اسلام و ایجاد اختلاف میان شیعیان و اهل سنت و همچنین انحراف خط مقاومت به سمت مسائل فرعی داعش را در راستای منافع خود ایجاد کردند.

این کارشناس حوزه خاورمیانه به حملات اخیر رژیم صهیونیستی به نوار غزه اشاره و خاطرنشان کرد: در حال حاضر غرب به دنبال خارج کردن مسئله فلسطین از اولویت کشورهای عرب منطقه است و در تهاجم اخیری که اسرائیل به نوار غزه انجام داد برای اولین بار در حدود ۶۵ سال اخیر شاهد انفعال کامل جهان عرب در برابر وحشی گری صهیونیست ها بودیم.

موسوی با بیان اینکه غرب ماموریت جدیدی را برای داعش تعریف کرده است، گفت: هیچ بعید نیست که در شرایط حاضر داعش با ماموریت جدیدی از سوی غرب به پادگان ها بازگردد و اعضای آن با تغییر چهره و پرچم و نام خود به فعالیت علیه حزب الله لبنان،دولت سوریه و گروههایی مانند صدر و جیش المهدی در عراق بپردازند.

وی فشار بر جمهوری اسلامی ایران را از دیگر اهداف غرب در منطقه دانست و بیان کرد: جمهوری اسلامی به عنوان محور اصلی مقاومت هدف مهم غرب در منطقه است تا از طریق این گونه فشارها در مذاکرات گروه ۵+۱ امتیازی را از این کشور بگیرد یا موضعش را در خصوص رژیم صهیونیستی و یا سرنوشت مردم فلسطین تغییر دهد.

مخالفان تندرو و معتدل بشار اسد قابل تمایز نیستند
این تحلیلگر مسائل خاورمیانه به اظهار نظر رئیس جمهور آمریکا در خصوص مبارزه با داعش در عین تقویت مخالفان معتدل بشار اسد اشاره و خاطرنشان کرد: نمی توان تفاوتی میان گروههای معتدل و تندرو قائل بود و ممکن است همان گروهها مجددا با هماهنگی ها غربی با چهره و نام جدیدی وارد صحنه میدانی سوریه شوند.

عربستان مخالفان معتدل را تکفیری می کند
موسوی عربستان را محل اصلی پرورش گروههای تکفیری دانست و تاکید کرد: طبق توافقی که میان آمریکا و عربستان سعودی منعقد شد مخالفان سوری و عراقی برای آموزش به عربستان می روند که این جوانان حتی اگر معتدل هم باشند با توجه به تفکرات موجود در عربستان به شکل گروههای تندرو و تکفیری پرورش پیدا می کنند.

وی افزود: آمریکا و غرب با این وضع در منطقه موفق نخواهند شد و خطر داعش برای کشورهای حاشیه خلیج فارس مانند بحرین هم وجود خواهد داشت زیرا تجربه مواجه نیروهای کرد در اربیل موجود است علی رغم کمک آن ها به داعش بازهم مورد تهاجم این گروه تندرو قرار گرفتند و اگر کمک جمهوری اسلامی نبود اربیل به طور کامل در اختیار داعش قرار می گرفت.

ترکیه تاجر بزرگ تحولات منطقه است

این کارشناس مسائل خاورمیانه ترکیه را تاجر بزرگ اتفاقات منطقه دانست و عنوان کرد: در حال حاضر آن ها در صورت حضور و یا عدم حضور در ائتلاف علیه داعش سود خواهند برد زیرا نفت داعش از طریق آن ها به فروش می رسد و روزانه چیزی حدود ۷۵ دلار بابت هر بشکه سود می کنند. موسوی ادامه داد: در ماجرای آزادی گروگان ها و دستگیری ان ها نقش ترکیه کاملا مشخص است و ترکها تاکنون از این راه توانسته اند اقتصاد خود را در منطقه مورد رشد و پیشرفت قرار دهند.

وی در پایان گفت: ترکیه در صورت مواجهه با داعش قطعا تضمین هایی را از غرب و کشورهای مرتجع منطقه خواهد گرفت تا منافعش تامین شود.


کد مطلب: 243118

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcgqw9x7ak9tq4.rpra.html?243118

الف
  http://alef.ir