آیا رضایت هر دو طرف حاصل می‌شود؟

پیشنهاد «خارق‌العاده» ظریف

بخش داخلی الف، 24 تیر 93

24 تير 1393 ساعت 15:24


ظریف پس از سه دور مذاکره با همتای آمریکایی خود گفت: تبادل نظرهای خوبی داشتیم و نیازمند مباحث جدی در سطح مدیران سیاسی هستیم. در همین حال نیویورک‌تایمز گزارش داد که ظریف پیشنهادی خارق‌العاده را مطرح کرده است.

به گزارش ایرنا، رییس هیات مذاکره کننده هسته‌ای ایران روز سه‌شنبه در چهاردهمین روز مذاکرات وین ۶ در جمع خبرنگاران این مطلب را بیان کرد. وزیر امور خارجه گفت: تلاش ما پایان دادن به بن بستی است که بر پایه چارچوب غیرمنطقی بنا شده است و تلاش می‌کنیم به آنچه که در توافق ژنو مورد موافقت قرار گرفته برسیم.

ظریف تبادل نظرها با همتای آمریکایی‌اش را ˈ خوبˈ توصیف کرد و گفت: نیازمند مباحث جدی در سطح مدیران سیاسی هستیم. یک عضو تیم مذاکره‌کننده نیز پیش از این به ایرنا گفته بود هنوز اختلافات درباره موضوعات اصلی ادامه دارد ولی در صورتی که طرف مقابل زیاده‌خواهی نکند توافق صورت خواهد گرفت.

هیات مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران از ۱۱ تیر (دوم جولای) تاکنون با کشورهای ۱+۵ برای نگارش متن توافق جامع در حال مذاکره است.

به گزارش الف، پس از آنکه روز گذشته وزرای خارجه آمریکا و انگلیس از «شکاف عمیق» میان ایران و غرب سخن گفتند، ظریف درحالی که از دیدار با جان کری و کاترین اشتون خارج می‌شد گفت که به دنبال «راه‌حل های مبتکرانه» برای حل مسائل است.

آنطور که امروز نیویورک تایمز گزارش داده «راه‌حل مبتکرانه» ای که ظریف از آن سخن گفته بود، شامل پیشنهادی است که به سرعت به پایتخت کشورهای 1+5 مخابره شده است. پیشنهادی که ساعاتی پیش «ارسنت» سخنگوی کاخ سفید نیز آن را تایید کرد و گفت که جان کری با پیشنهادی از وین برای اوباما به واشنگتن خواهد آمد.

نیویورک تایمز در گزارشش مدعی شد که «در مذاکرات بسیار فشرده ی اخیر ایران ، دکتر محموجواد ظریف پیشنهادی خارق العاده را مطرح کرده است.»

به نوشته این روزنامه آمریکایی، این پیشنهاد هر دو سو (ایران و آمریکا) را راضی خواهد کرد. از جزئیات آن اطلاعی در دست نیست و این روزنامه می‌نویسد: «این پیشنهاد که پشت درهای بسته ارائه شده و به سرعت به پایتخت کشورهای گروه ۱+۵ مخابره شد می تواند به طور موثری بر آینده مذاکرات تاثیر بگذارد.»

نیویورک تایمز می افزاید: «هر چند دسترسی کمی به مباحث مطرح شده در مذاکرات محرمانه وین وجود دارد، اما گویا پیشنهاد ظریف به گونه ای است که هم آمریکا را خشنود می کند. چون در مورد شفافیت و محدودیت های بیشتر در تولید سوخت این کشور است و همچنین گروه های موجود در داخل ایران را که تا کنون با توافق هسته ای مخالف بودند، راضی می کند چون بر اساس این پیشنهاد تاسیسات فعلی هسته ای ایران به همین صورت باقی می مانند.»

گفتنی است در روز گذشته، بحث حضور حسین فریدون برادر رئیس‌جمهور در مذاکرات درحالی که در کنار محمد جواد ظریف نشسته بود گمانه‌زنی های زیادی را مطرح کرد. برخی معتقد بودند که او «چشم‌وگوش» رئیس‌جمهور است و برخی بر این نظر بودند که: «او حامل پیام و دستورالعملی برای حل گره مذاکرات می‌باشد.»


کد مطلب: 234532

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcgwt9xxak9wn4.rpra.html?234532

الف
  http://alef.ir