برخورد با مفسدان اقتصادی درسال ۱۳۹۳ لازم ولی ناکافی

دکتر سعید کریمی، 29 اسفند 93

29 اسفند 1393 ساعت 12:30


سال ۱۳۹۳ سال سربلندی مدیریت دستگاه قضائی کشور بود. شاهد این مدعا ورود قاطعانه قوه قضائیه در جریان پرونده اختلاس معروف سه هزار میلیاردی و اعدام متهم اصلی آن و همچنین محاکمه محمدرضا رحیمی که در کارنامه خود مسئولیت معاون اولی رئیس جهور دولت دهم را هم داشت. اما شاید موفق ترین عملکرد محاکمه آقازاده جنجالی یعنی مهدی هاشمی و صدور حکم او به دور از جنجال آفرینی ها را می توان به عنوان فرجام امیدوارکننده برای سال ۱۳۹۳ در مقابله با مفسدین اقتصادی به دست این قوه مستقل دانست که امید است ادامه و تقویت این روند در سال ۱۳۹۴ نوید بخش سالی پر برکت در مقابله با فساد باشد.
چرا لازم ؟
- یکی از پرسشها و دغدغه جدی مردم به ویژه جوانان این بود که چرا ویژه خواران ، صاحب منصبان و آقازاده ها در جمهوری اسلامی ایران در برابر عدالت نسبت با افراد عادی جامعه یکسان نیستند ؟ پرسشی که اعلام این احکام حداقل بخشی از پاسخ آن بود .

- از آنجایی که مبارزه با فساد یکی از مهمترین مطالبات مردم به ویژه جوانان از نظام و قوه قضائیه است، اجرای این احکام می تواند موجب دلگرمی آنها و همچنین مستحکم تر شدن آنها به منظور حمایت از کشور و نظام شود .
و اما به چه دلیل این اقدامات ناکافی است:

- در پرونده اختلاس سه هزار میلیاردی یکی از صاحب منصبان دولت دهم ( ا ر م ) نقش اساسی داشته که هنوز هیچ اقدامی در این خصوص نشده است.

- ( س م ) یکی از صاحب منصبان دولت دهم پرونده های عدیده در خصوص حیف و میل منابع عمومی خصوصا منابع مربوط به کارگران شریف را دارد که اقدامی در این خصوص نشده است.

- در ماجرای رانت خواری ۶۵۰ میلیون یورویی که حداقل دو نفر از صاحب منصبان دولت یازدهم در آن متهم هستند و ظاهرا شبیه این رانت خواری در روزهای اخیر تکرار شده است اقدامی نشده است.

- و اما ازهمه مهمترشایعه پردازی و دروغ پردازی که اصولگرا نماها و اصلاح طلب نماها به طور مرتب در حال ارتکاب آن است و به دلیل عدم برخورد مدعی العموم با آنها روزبه روز اعتماد مردم به ویژه جوانان را کاهش می دهد .

در پایان به نظر می رسد برخورد با متهمین مفاسد عمومی بایستی با دقت و سرعت انجام شود چرا که به موقع برخورد شدن با آن است که اثر بسیار مناسبی در بهتر اداره شدن حکومت و ارتقاء سطح اعتماد مردم به حکومت می شود این امر شدنی است ولیکن همت شخص رییس قوه قضاییه و پیگیری روزانه ایشان را می طلبد.

مطلب خود را با دوحدیث گرانبها از حضرت امیرالمومنین (علیه السلام) به پایان می برم.
لن تحصن الدول بمثل استعمال العدل فیها. (۱)
هیچ چیزی مثل رعایت عدالت، دولتها را حفظ نمی کند.
حضرت، در نامه ای به زیاد بن ابیه که به جای عبد الله بن عباس به حکومت فارس و شهرهای اطراف آن منصوب کرد فرمود:
استعمل العدل و احذر العسف و الحیف فان العسف یعود بالجلاء و الحیف یدعو الی السّیف (۲)
عدالت را بگستران؛ و از ستمکاری و بیدادگری پرهیز کن. زیرا ستمکاری، مردم را به آوارگی کشاند؛ و بیدادگری، آنان را به مبارزه با شمشیر فرا می خواند .
۱ - شرح غررالحکم ، ج ۵ ، ص۷۰
۲ - نهج البلاغه صبحى صالح ص ۵۵۹


کد مطلب: 264223

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcgxt9xwak93x4.rpra.html?264223

الف
  http://alef.ir