آخرین تحولات روابط ایران – امریکا

24 مهر 1387 ساعت 1:18


يك روزنامه امريكايي نوشت، ايران هنوز درخواست امريكا براي گشايش دفتر حافظ منافع در تهران را دريافت نكرده است.

به گزارش "الف"، روزنامه واشینگتن پست در تحليلی به بررسی آخرین تحولات مرتبط با گشایش دفتر حافظ منافع ایالات متحده در ایران پرداخت و با تاکید بر اینکه ایران هنوز درخواست رسمی آمریکا را دریافت نکرده است، به نقل از حسن قشقاوي سخنگوي وزارت خارجه ايران نوشت: ايران هنوز درخواستي از امريكا دريافت نكرده است و در صورت درخواست امريكا مي توان آن رامورد بررسي قرار داد.

اين روزنامه همچنين با اشاره به مقاله ديويد ايگناتيوس در همین روزنامه نوشت دولت بوش قصد دارد در اواسط نوامبر گشايش دفتر حافظ منافع امريكا در تهران را اعلام كند.

وي به مصاحبه تلويزيوني هفته گذشته رييس جمهور اشاره كرد كه گفت موضع ايران تغييري نكرده است و ما به هرگونه علامت مثبتي كه حاكي از خواست برقراري ارتباط بر اساس عدالت و احترام باشد حمايت مي كنيم.

اين روزنامه نوشت با اين حال برخي از مقامات ايران از اظهارات مبهم برخي از مسولين امريكايي ابراز نااميدي كردند.

كاظم جليلي سخنگوي كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس ايران گفت امريكايي ها از طريق رسانه ها سخن مي گويند و ايران تا كنون درخواست رسمي از آنها دريافت نكرده است.

اين روزنامه همچنين نوشت موضع ايران درمقايسه با زماني كه هرگونه مذاكره با امريكا يك تابو به شمار مي رفت تغيير كرده است.

اين روزنامه همچنين به سخنان داوود هرميداس باوند استاد دانشگاه علامه طباطبايي اشاره كرد كه اظهار داشت مشخص است در صورت چنين درخواستي نظام ايران آن را مي پذيرد و به ان پاسخ مثبت خواهد داد.

اين روزنامه به اظهارات سيد محمد مرندي زييس مركز مطالعات امريكاي شمالي دانشگاه تهران نيز اشاره كرد و اعلام داشت مرندي حتي از اين نيز فرا تر رفت وي گفت همه چيز به امريكايي ها بستگي دارد و اگر امريكا با ايران مصالحه كند ايران نيز همانگونه عمل خواهد كرد. وي افزود امريكا به علت دشمني ديرينه اي كه با ايران دارد بايد قدم اول را بردارد.

وی ادامه داد، ایران تنها در صورتي حاضر به گفتگو خواهد بود كه آمريكايي ها نگرش خود را تغيير دهند.

در حال حاضر سفارت سوييس در تهران حافظ منافع امريكا در ايران است و دفتر حافظ منافع ايران در امريكا نيز در سفارت پاكستان قرار دارد.

اين روزنامه همچنين به نقل از بهمن قهرمان پور از مركز مطالعات استراتژيك ايران نوشت: آمريكا نمي تواند بگويد ما در ايران دفتر حافظ منافع باز كرديم و موضوع پايان يافت چون اين عمل مثبت تلقي نخواهد شد بلكه اعلام اين مسئله بايد نقطه شروعي براي گفتگو در اين باره باشد.

وي افزود: بايد با زبان ديپلماسي در اين باره سخن گفت و نبايد تند برخورد كرد. وي ادامه داد: واضح است كه امريكا قبل از اينكه به طور يكجانبه آن را مطرح كند بايد با ايران مشورت مي كرد. وي همچنين افزود اگر اين موضوع با ملايمت مطرح شود مي تواند اقدامي براي ايجاد اعتماد تلقي گردد. وي مدعی شد، دولت ايران مي داند كه دير يا زود بايد با امريكا گفتگو كند حتي اگر در داخل گروههايي با اين مسئله مخالفت كنند. در همین حال، وزارت خارجه آمریکا شب سه شنبه، اعلام کرد که واشنگتن همچنان در حال بررسی ایده ایجاد دفتر دیپلماتیک در تهران است. "شون مک کورمک" سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا احتمال دارد برای ایجاد دفتر حافظ منافع در تهران به زودی تصمیم گیری شود، گفت:" در این مرحله من چیزی برای گفتن به شما ندارم، اما این ایده همچنان یک ایده جالب است." وی افزود: "ما همواره به دنبال راههایی هستیم تا به مردم ایران نزدیک شویم و در مواردی که فکر می کنیم منافع مشترکی داریم، با هم گفتگو کنیم." مک کورمک در پاسخ به این سوال که آیا دولت آمریکا درباره این ایده تماسهایی هم با ایران داشته، از دادن پاسخ خودداری کرد و گفت:" هیچ چیز بیشتری جز اینکه این یک ایده جالب است، برای گفتن به شما وجود ندارد. "علی لاریجانی نیز در حاشیه در حاشیه صد و نوزدهمین نشست اتحادیه بین المجالس در ژنو گفت: چندی پیش برخی شخصیت های سطح بالا و سناتورهای آمریکایی در نامه هایی تقاضای گفتگو با طرف ایرانی را مطرح کرده اند که این تقاضاها در ایران در دست بررسی است.  


کد مطلب: 33272

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcgxx9w.ak9wu4prra.html?33272

الف
  http://alef.ir