نظرسنجی‌های جدید چه می‌گویند؟

مسائل اقتصادی نتیجه نهایی انتخابات آمریکا را تعیین می‌کنند

بخش خارجی الف، 4 آبان 91

4 آبان 1391 ساعت 22:15


در حالی که تعدادی از نظرسنجی‌ها از رقابت نزدیک باراک اوباما و میت رامنی حکایت دارد، اما نکته مهم در اکثر این نظرسنجی ها الویت مسائل اقتصادی برای رای‌دهندگان آمریکایی است.

به گزارش الف به نقل از دیلی تلگراف و پایگاه اینترنتی یونایندپرس، در نظرسنجی جدید مشترک خبرگزاری یونایتدپرس و مرکز سی وترز مشخص شد که پس از سومین مناظره دو کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری، اوباما دو درصد بیشتر از رامنی حمایتهای رای دهندگان را در اختیار دارد. در این نظرسنجی مشخص شد که ۴۹ درصد به اوباما و ۴۷ درصد به رامنی رای می دهند.

اما در عین حال، براساس یک نظرسنجی‌ جدید مرکز گالوپ از رای‌دهندگانی که هنوز در مورد رای دادن در این انتخابات تصمیم نگرفته اند، مشخص شد که میت رامنی از حمایتهای بیشتری در مقایسه با اوباما برخوردار است. در این نظرسنجی رامنی ۵۱ و اوباما ۴۷ درصد آراء را بدست آوردند.

رامنی قول داده است که در صورت پیروزی در انتخابات اوضاع اقتصاد آمریکا را در مسیر موفقیت قرار دهد. اوباما نیز در رقابتهای انتخاباتی اش بارها تلاش کرد به مردم آمریکا بگوید که در صورت حضور رامنی در سمت ریاست جمهوری اوضاع اقتصادی آمریکا آشفته تر می شود.

در بیشتر نظرسنجی ها دو نامزد در رقابت شانه به شانه قرار دارند. در یکی از نظرسنجی های جدید شبکه سی بی اس مشخص شد که اوباما با دو درصد بیشتر از رامنی پیشی گرفته است اما این فاصله کم نشان می دهد که رقابت میان این دو کاندیدا بسیار نزدیک است.

در یک نظرسنجی مشترک شبکه اس بی سی و روزنامه واشنگتن پست نیز رامنی با اختلاف بسیار اندکی از اوباما پیش بوده است. در نظرسنجی دیگری نیز که مشترکا توسط شبکه ان بی سی و روزنامه وال استریت ژورنال انجام شد، اوباما و رامنی هر دو از حمایت ۴۷ درصدی برخوردار بوده اند. البته برخی از کارشناسان معتقدند که در این نظرسنجی ها خطاهایی نیز صورت می گیرد.

در یک نظرسنجی مرکز راسموسن این موضوع فاش شده است که ۴۷ درصد از شرکت کنندگان در نظرسنجی که از هر دو گروه مصرف کننده و سرمایه گذار بوده اند، معتقدند که شرایط اقتصاد آمریکا رو به وخامت است و فقط ۳۶ درصد از مصرف کنندگان و سرمایه گذاران اعتقاد دارند اوضاع اقتصادی آمریکا رو به بهبود است. این نظرسنجی می تواند کمپین انتخاباتی اوباما را نگران کند.

فقط ۱۵ درصد از حامیان جمهوری خواهان فکر می کنند اوضاع اقتصادی رو به بهبود است و این آمار در میان حامیان دموکرات ها ۶۳ درصد است. ۷۲ درصد از حامیان جمهوری خواهان معتقدند اقتصاد آمریکا در رکود قرار دارد.

براساس شرح نتایج این نظرسنجی ممکن است که سیاست خارجی برای آمریکا مهم به شمار بیاید اما تعیین کننده اصلی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نیست. قطعا بهبود شرایط معیشتی و اوضاع اقتصادی برای مردم آمریکا در اولویت اصلی قرار دارد و آنها به کسی رای خواهند داد که مطمئن باشند برنامه های سازنده ای برای احیای اقتصاد آمریکا دارد.


کد مطلب: 169229

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcgxy9qyak93x4.rpra.html?169229

الف
  http://alef.ir