پایان سئوال‌برانگیز روز اول مذاکرات برگزیت

26 تير 1396 ساعت 22:33


اولین روز از دومین دور مذاکرات برگزیت در بروکسل در حالی به پایان رسید که منابع انگلیسی از بازگشت سؤال‌برانگیز 'دیوید دیویس' وزیر برگزیت به انگلیس خبر می‌دهند.

به گزارش ایرنا، اسکای نیوز روز دوشنبه در گزارشی نوشت: هرچند مذاکرات برگزیت قرار است چهار روز به‌طور انجامد، اما 'دیوید دیویس' وزیر برگزیت پس از چند ساعت حضور در مذاکرات، بروکسل را به مقصد لندن ترک کرد.
این شبکه خبری همچنین به تصویری از 'دیوید دیویس' در پشت میز مذاکره با اروپایی ها اشاره کرد که در آن نشان می‌دهد، وی هیچ سند یادداشتی در مقابلش قرار ندارد. 
این در حالی است که تصویر منتشرشده نشان می دهد تیم اروپایی به ریاست 'میشل بارنیه' مذاکره‌کننده اصلی برگزیت از سوی کمیسیون اروپا اسناد و جزوات قطوری را در مقابل خود قرار داده‌اند.
'جاناتان هازلام' رئیس پیشین روابط عمومی دفتر نخست‌وزیری انگلیس عصر امروز (دوشنبه) در گفت‌وگو با اسکای نیوز گفت: اقدام وزیر برگزیت پیام غلطی به اتحادیه اروپا القا می‌کند و برای مردم این سؤال را ایجاد می‌کند که 'چرا او با این عجله برگشت؟'
وزیر برگزیت انگلیس صبح دوشنبه در رأس هیاتی از سیاستمداران انگلیسی، برای ادامه مذاکرات خروج کشورش از اتحادیه اروپا راهی بروکسل شده بود.
وی در بدو ورودش به بروکسل در گفت‌وگو با خبرنگاران گفته بود: 'اکنون زمان کار است و بایستی تلاش کنیم تا مذاکرات با موفقیت پیش برود.'
وی افزود: ماه گذشته مذاکرات خوبی با اروپا داشتیم و این هفته قرار است وارد جزییات شویم. مساله حفاظت از حقوق شهروندان انگلیسی ساکن اروپا و اروپایی‌های ساکن انگلیس برای من اولویت دارد و باید در این زمینه مذاکره کنیم.
«ترزا می» نخست‌وزیر انگلیس ماه گذشته طرحی را در رابطه با حفاظت از حقوق شهروندان اروپایی ساکن انگلیس ارائه داد که با عدم استقبال رهبران اروپایی مواجه نشد. 
بر اساس این طرح، شهروندان اروپایی ساکن انگلیس، که بیش از پنج سال در این کشور زندگی کرده‌اند، قادر خواهند بود تا در چارچوب وضع اقامتی جدید، از مزایای نظام بهداشتی و آموزشی انگلیس پس از برگزیت بهره‌مند شوند. بااین‌حال رهبران اروپایی می‌گویند که این طرح، آینده حقوق شهروندان اروپایی ساکن انگلیس را تضمین نمی‌کند.
در همین حال بوریس جانسون وزیر امورخارجه انگلیس نیز که برای شرکت در شورای وزیران خارجی اتحادیه اروپا به بروکسل سفرکرده بود، در گفت‌وگو با خبرنگاران ضمن دفاع از طرح پیشنهادی کشورش در رابطه با حفاظت از حقوق شهروندان اروپایی ساکن انگلیس ادعا کرد که این طرح «عادلانه و جدی» است.
جانسون گفت: انگلیس پیشنهاد عادلانه و جدی خود را در رابطه با حفاظت از حقوق شهروندان اروپایی ساکن انگلیس ارائه داده است. این ‌یک طرح پیشنهادی خوب است که ما در رابطه با ضمانت آینده آن‌ها ارائه داده‌ایم و امیدوارم که اتحادیه اروپا بادید مثبت این طرح را موردتوجه قرار دهد. 
علاوه بر مساله حقوق شهروندان دو طرف، هزینه مالی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا و تعیین تکلیف در رابطه با مرزبندی دو ایرلند در پسابرگزیت از دیگر مسائلی است که در این دور از مذاکرات مورداشاره قرار خواهد گرفت.
هرچند وزارت برگزیت انگلیس خواهان خروج یک‌باره این کشور از اتحادیه اروپاست، اما فیلیپ هاموند وزیر دارایی تأکید دارد که این کشور برای کاهش تبعات منفی اقتصادی ناشی از برگزیت، باید به‌تدریج از اتحادیه اروپا خارج شود.
هاموند بیان می‌کند دولت انگلیس باید درباره خروج تدریجی از نهادهای اروپایی به توافق برسد تا روابط تجاری میان شرکت‌های انگلیسی و اروپایی دچار آسیب نشود.
همین مساله سبب شده است تا طرفداران برگزیت وی را به انجام خیانت درروند خروج انگلیس از اتحادیه اروپا متهم کنند.
روزنامه دیلی تلگراف امروز (دوشنبه) در گزارشی به نقل از یک عضو کابینه انگلیس نوشت: وزارت دارایی اوضاع را به‌هم‌ریخته و می‌خواهد که در روند برگزیت خلل ایجاد کند. به همین خاطر ما بایستی ترزا می را در قدرت نگه‌داریم تا روند خروج کشور از اتحادیه اروپا جریان داشته باشد.
به نوشته این روزنامه انگلیسی، فیلیپ هاموند طرفداران برگزیت را «دزدان دریایی» می‌پندارد که کشور را برای رسیدن به منافع خود به اسارت کشیده‌اند.
در همین حال لرد لامونت وزیر پیشین دارایی انگلیس روز یکشنبه در گفت‌وگو با شبکه اسکای نیوز، طرفین را به حفظ آرامش و شکیبایی دعوت کرد و گفت: ادامه این اختلافات به سود دولت نیست و بسیار خطرناک است. اگر در کابینه اجماع حاصل نشود، ممکن است کابینه سقوط کند.
دومین دور مذاکرات برگزیت روز پنجشنبه به پایان می رسد. 
در این چهار روز، اتحادیه اروپا انتظار دارد تا انگلیس موضع شفاف خود را نسبت به خطوط کلی برگزیت مشخص کند. 
میشل بارنیه مذاکره‌کننده ارشد برگزیت از سوی کمیسیون اروپا هفته گذشته طی سخنانی در بروکسل بیان داشت: ما تاکنون 9 سند در رابطه با خطوط کلی اروپا در مورد برگزیت منتشر کرده و موضعمان را مشخص کرده‌ایم. نیاز داریم که موضع لندن را نیز در رابطه با هرکدام از این موضوعات بدانیم تا روبه‌جلو حرکت کنیم.
اکثر مردم انگلیس در همه‌پرسی پارسال به خروج کشورشان از اتحادیه اروپا رای دادند. به دنبال آن «ترزا می» در ماه مارس گذشته در نامه ای به دونالد توسک رئیس شورای اروپا تمایل کشورش به خروج از اتحادیه اروپا را اعلام کرد.
دو طرف 2سال فرصت خواهند داشت تا بر سر جزییات روابط آینده شان پیش از خروج رسمی انگلیس از اتحادیه اروپا در ماه مارس 2019 توافق کنند.


کد مطلب: 493102

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcgzw9txak9yq4.rpra.html?493102

الف
  http://alef.ir