جزئیات جریمه مشمولان غایب اعلام شد

بخش اجتماعی الف، 16 اردیبهشت 94

16 ارديبهشت 1394 ساعت 10:25

معاون وظیفه عمومی فرمانده نیروی انتظامی استان کرمان جزئیات جریمه مشمولان غایب را تشریح کرد.


معاون وظیفه عمومی فرمانده نیروی انتظامی استان کرمان جزئیات جریمه مشمولان غایب را تشریح کرد.

سرهنگ محمود پارسا در گفت وگو با تسنیم اظهار داشت: با توجه به تصویب ماده واحده قانون بودجه سال ۹۴ در مجلس شورای اسلامی مبنی بر تعیین تکلیف جریمه مشمولان غایب و فراری و ابلاغ قانون به دولت جهت اجرایی شدن، برآن شدیم به بیان جزئیات این طرح برای اطلاع بیشتر مشمولان بپردازیم.

معاون وظیفه عمومی فرمانده نیروی انتظامی استان کرمان ادامه داد: افرادی که قبل از ورود به سن مشمولیت (از اول ماهی که طی آن به سن ۱۸ سال تمام می رسند) تحصیل آنان به اتمام رسیده باشد (فراغت، انصراف و ترک تحصیل منجر به اخراج) از اول ماهی که طی آن ماه به سن ۱۸ سال تمام می رسند وارد غیبت می شوند.

وی ادامه داد: در حال حاضر تعدادی از متقاضیان استفاده از این قانون در اسفند ۹۳ درخواست خود را با ثبت نام در یکی از دفاتر پلیس +۱۰ آغاز نموده اند.

پارسا ادامه داد: در مرحله بعد، سازمان وظیفه عمومی مدارک تحویلی متقاضیان را مورد راستی آزمایی قرار داده و به ترتیب اولویت در چهار دسته مشمولان با مدرک تحصیلی فوق لیسانس و بالاتر، مشمولان با مدرک کاردانی و کارشناسی، مشمولان دیپلم متولد ۱۳۶۳ به بعد و مشمولان دیپلم و زیر دیپلم قبل ۱۳۵۳ مورد بررسی قرار می گیرند.

وی افزود: پس از مرحله راستی آزمایی مشمولان باید برگ تعهد نامه محضری مربوط به صحت اطلاعات داده شده از سایت سازمان وظیفه عمومی دریافت و تکمیل کنند.

پارسا ادامه داد: البته قبل از آن پیامکی برای متقاضیان ارسال خواهد شد و در ادامه مبلغ جریمه واریزی از طریق پیامک به متقاضیان اعلام که موظفند ظرف مدت اعلامی در پیامک آن مبلغ را به شناسه بانکی که اعلام می شود واریز نمایند.

وی اظهار داشت: در این قانون تنها برای متقاضیان متاهل ۵ درصد و به ازای هر فرزند هم ۵ درصد از کل جریمه کسر می شود که البته مشمولانی که حتی فرزندی را به عنوان فرزند خوانده قانونی تحت تکفل دارند نیز مشمول این قانون قرارمی شوند.

پارسا افزود: قسط بندی یا هر چیز مشابه هم در قانون چیزی پیش بینی و ابلاغ نشده و متقاضیان باید در موعد مقرر که در پیامک به آنها اعلام می شود وجوه جریمه را به حساب واریز نمایند.

وی تأکید کرد: ثبت نام تا پایان سال ۹۳ بوده که امیدواریم با فراخوان مجدد سازمان وظیفه عمومی افرادی که در اسفند ۹۳ نتوانسته اند ثبت نام کنند به این طرح بپیوندند.

میزان جریمه مشمولان غایب برای صدور کارت معافیت نظام وظیفه براساس مدرک تحصیلی با پایه ریالی به شرح ذیل است.

زیر دیپلم ۱۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال
دیپلم ۱۵۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال
فوق دیپلم ۲۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال
لیسانس ۲۵۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال
فوق لیسانس ۳۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال
دکتری غیر پزشکی ۳۵۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال
دکتری پزشکی ۴۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال
پزشکان متخصص و بالاتر ۵۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال

اطلاعیه درباره مشمولان خرید خدمت سربازی
جانشین رییس سازمان نظام وظیفه ناجا گفت: تاکنون درخواست حدود ۵ هزار نفر از متقاضیان جریمه ریالی سربازی بررسی شده است و از روز ۱۵ اردیبهشت پیامک تعیین تکلیف برای آنها ارسال می شود.

سردار ابراهیم كريمي، در یک نشست خبری گفت: ۲۸۸ هزار نفر برای جریمه ریالی سربازی ثبت نام کرده اند. این رقم بیش از تصور ما بود. تاکنون پرونده حدود ۵ هزار نفر آنها راستی آزمایی شده است. در همین راستا از امروز ۱۵ اردیبهشت ۹۴ پیامک های تعیین تکلیف با شماره ۱۱۰۰ برای آنها (پذیرفته شده و پذیرفته نشده) ارسال می شود. پیش بینی می کنیم تا مهر ۹۴ پرونده همه متقاضیان بررسی و راستی آزمایی شود.

او درباره متن این پیامک گفت: تنها در این پیامک‌ها چگونگی پذیرش یا عدم پذیرش درخواست متقاضیان صادر شده و از آنان خواسته شده تا به دفاتر پلیس ۱۰+ مراجعه کنند. همچنین طی چند روز آینده در سایت سازمان سامانه‌ ای در نظر خواهیم گرفت تا مشمولان با مراجعه به آن بتوانند از طریق اینترنتی از طریق پیامک به خود باخبر شوند.

به گفته سردار کریمی متقاضیانی که مشمول پرداخت جریمه شده اند، یک هفته مهلت دارند تا به دفاتر پلیس ۱۰+ مراجعه کنند: مشمولان برای پرداخت جریمه ۱۰ روز مهلت دارند. مراجعه نکردن متقاضیان به دفاتر پلیس ۱۰+ و یا واریز نکردن مبلغ به معنای انصراف از درخواست است.

آخرین مدرک تحصیلی، ملاک محاسبه مدت غیبت
جانشین رییس سازمان وظیفه عمومی ناجا همچنین درباره مبنای محاسبه زمان غیبت مشمولان گفت: مبنای ما آخرین مدرک تحصیلی است. یعنی متقاضیانی که تحصیل را در هر مقطعی رها کرده اند، سال دریافت آخرین مدرک تحصیلی ملاک شروع زمان غیبت است. ضمن اینکه مبنای ما ۸ سال غیبت از سربازی یا ۸ سال فرار مداوم از سربازی است.

او گفت: اولويت بررسی های ما با متقاضیانی است که مدرك تحصيلي بالاتر و آنهایی که اطلاعاتی در سیستم ما دارند. استعلام هایی از مراکزی که با آنها در ارتباط هستیم انجام شده است؛ مثل آموزش و پرورش و وزارت علوم. و آنهايي كه قبلا اطلاعات داشتند، اول بررسي شده اند. کسانی که فارغ التحصيل شده و برای سربازی یا معافیت مراجعه کرده و به هر دليلي نيامده اند براي ادامه كار.

سردار کریمی درباره متقاضیانی که انصراف می دهند هم گفت: با متقاضیانی که مشمول پرداخت جریمه ریالی می شوند، اگر به دفاتر پلیس ۱۰+ مراجعه نکنند و یا پولی واریز نکنند، مانند همه غایبان برخورد می شود؛ امکان دستگیری آنها وجود دارد. درواقع همه شرایطی که برای مشمولان غایب وجود دارد، برای آنها هم اجرا می شود. اين افراد در شمول قوانين غايبين هستند. امسال اخطاريه هايي به مشمولان غائب مي دهيم. در حالی که دستگيري مشمولان غائب اتفاق تازه اي نيست.

او گفت: اگرکسی خودش را معرفي كند، از اضافه خدمتش كم مي شود. اگر کسی تغيير وضعيت داده باشد، مثلا متأهل شده و يا بچه دار شده باشد، درخواستش دوباره بررسي مي شود.

سردار کریمی گفت: در نيمه اول سال ٩٤، فراخوان ثبت نام دوم انجام مي شود. اگر کسی امکان پرداخت مبلغ را نداشته باشد، به منزله انصراف خواهد بود؛ اما او می‌تواند در مهلتی که مجددا اعلام خواهد شد، درخواستش را ثبت کرده و مدارکش را ارائه دهد، البته رسیدگی به درخواست این افراد نیز همانند افرادی که ثبت‌نام نکرده‌اند، است.

او گفت: كسي ممكن است الان به هر دليلي غيبت كند. به هرحال اين نفراتي كه ثبت نام كرده اند، بايد سربازي بروند. از يك طرف هزينه هاي غيبت سربازي بالا برود. در سال ٩٤ قوانين مواد مختلف قانون وظيفه عمومي را اجرا مي كنيم.

متقاضیانی که رد شده اند، غایبان و سربازی باید بروند

جانشین رییس سازمان وظیفه عمومی ناجا در ادامه درباره متقاضیانی که شرایطشان مورد تایید قرار نگرفته است، گفت: این دسته از متقاضیان همانند دیگر مشمولان غایب یا سربازان فراری خواهند بود و هر اقدامی که بخواهد درخصوص مشمولان غایب انجام شود درباره آنان نیز انجام خواهد شد. به عنوان مثال اگر بنا باشد طرح تشدید برخورد با مشمولان غایب یا سربازان فراری انجام شود، با این دسته از افراد نیز همانطور برخورد خواهد شد.

او گفت: ما اطلاعات وضعیت مشمولان تمامی این افراد را داریم و ثبت‌نامشان اطلاعاتی را در این خصوص به ما نداده است و ما تنها از وضعیت تاهلشان و آخرین مدرک تحصیلی‌شان با خبر شده‌ایم.

سردار کریمی گفت: از واریز وجه تا صدور کارت، ۱۰ روز طول می کشد. پس از تکمیل مراحل پرداخت جریمه، اطلاعات فرد در سیستم ما ثبت شده و این افراد می‌توانند نسبت به دریافت گذرنامه، گواهینامه و... اقدام کنند.

او درباره امکان پرداخت اقساط جریمه غیبت سربازی هم گفت: امکان پرداخت قسطی جریمه وجود ندارد و حتما باید به شکل نقدی انجام شود. ضمن اینکه متقاضیانی که به مبلغ جریمه و یا پذیرفته نشدن درخواستشان اعتراض دارند، می توانند در دفاتر پلیس ۱‍۰+ اعتراض خود را ثبت کنند.


کد مطلب: 269850

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdchmwniv23n-6d.tft2.html?269850

الف
  http://alef.ir