یک پرونده جنجالی و یک اتفاق تاریخی

محسن مهدیان، ۱۸ آبان ۹۵

18 آبان 1395 ساعت 14:23


احمد توکلی روز گذشته به عنوان دبیر دیدبان شفافیت و عدالت رسانه ها را دعوت کرد تا جزییات پرونده املاک شهرداری را بعد از چند هفته بررسی کارشناسی به اطلاع مردم برساند.

فارغ از محتوای این گزارش که در نهایت باید مورد ارزیابی دادگاه و دستگاه قضایی قرار گیرد، این اتفاق را باید با جمیع جهات و ابعادش تحلیل کرد. ابعاد این ماجرا به نوبه خود تاریخی و بی سابقه است.

توکلی در ابتدای جلسه دیروز توجه خبرنگاران را به این نکته جلب کرد که بررسی این پرونده به درخواست شهردار تهران صورت گرفته است. به گفته وی شهردار تهران بعد از اعلام همکاری با دادستانی و بیان علنی اینکه هیچ خط قرمزی وجود ندارد، با دبیر "دیدبان شفافیت و عدالت" تماس گرفته و درخواست می کند تا این سازمان مردم نهاد به پرونده ورود کند و بعد از ارزیابی، گزارش نهایی را علنی و مردم را مطلع سازد.

براساس اطلاعات جلسه دیروز، خواست شهردار تهران با این تاکید بوده است که"مدیونید در بررسی ها رحم کنید" و مرحله بعد هم چند جلسه حضوری برگزار شده است و از مدیران شهرداری خواسته و تاکید شده که هرمیزان سند و مدرک لازم است در اختیار سازمان دیدبان قرار گیرد.
بر این اساس چند نکته کلیدی فرا متن را باید توجه کرد؛

یکم. اولا برای اولین بار است که یک مقام عالی رتبه که مورد اتهام است، نه تنها خط قرمزی برای خود نمی بیند، بلکه خودش داوطلب رسیدگی نهادهای نظارتی به این پرونده می شود.

این داوطلبی را باید از دو جهت مورد توجه قرار داد. یکی ورود دستگاه قضایی است و اما دومی که اهمیت بسیاری دارد مطالبه از یک سمن و نهاد مدنی به عنوان نماینده افکار عمومی است تا از جهات مختلف رسیدگی به پرونده مورد مداقه قرار گیرد.

دوم. روی دیگر این سکه نقش آفرینی یک سازمان غیردولتی در این پرونده است. بررسی یک پرونده در ابعاد افکار عمومی و ملی توسط یک سازمان مردم نهاد نشانه رشد و ارتقا و توسعه مبارزه با فساد اقتصادی است و همین تعالی مدنی و اجتماعی نیز نباید مورد غفلت قرار گیرد. روشن است که بالاترین و موثر ترین نظارت، نظارت مردم بر مردم است.

سوم. گزارش دیده بان از پرونده موسوم به املاک شهرداری خطی برای قبیله گرایی و طائفه گری سیاسی است و یک درس بزرگ برای جریانات سیاسی داشت که "هم مسلک و هم مشرب ها" یا خط قرمز بودند و یا چون نمونه های درآمد نجومی مورد بی اعتنایی قرار گرفتند.

چهارم. گزارش کارشناسی و نظارتی دیده بان شفافیت تصریح دارد که اگرچه ادعای فساد املاک نجومی و آن اعداد عجیب و غریب دروغی آشکار بوده است اما تخلفاتی نیز در جریان برخی واگذاری ها صورت گرفته است که باید اصلاح و جبران شود. اما 2400 میلیارد تومان کجا و 20 تا 24 میلیارد تومان کجا؟

پنجم. مطابق گزارش شهردار تهران در شورای شهر و خبر امروز احمد توکلی بخشی از واگذاری ها متوقف و برخی نیز مورد بازنگری قرار گرفته است و تعدادی نیز برگشت خورده اند. همین نیز نشان دهنده صداقت و قاطعیت در مواجهه با هرگونه تخلف و قصور و تقصیر است.

ششم. بعد از گزارش نظارتی دیروز، شهردار تهران نیز در جمع خبرنگاران  به رقم اعلام شده از سوی سازمان دیدبان اشاره کرد که این نیز نشان دهنده اعتماد به گزارش یک سازمان مردمی و پذیرفتن نتیجه بررسی های کارشناسی است. در نهایت اینکه نشان می دهد این داوطلبی نیزنمایشی نبوده است.

خلاصه اینکه پرونده املاک نجومی به خط پایان خود رسیده است و برای همه گروه های سیاسی آموختنی ها داشت. امروز بر همگان روشن شده که علم مبارزه با فساد اقتصادی همانجایی است که کار است و جهاد.


کد مطلب: 411734

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdchxznkk23nzqd.tft2.html?411734

الف
  http://alef.ir