۱۵ درصد تهرانی‌ها دیابت دارند

15 خرداد 1395 ساعت 20:43


رئیس پژوهشکده غدد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه افزایش دیابت با کاهش سلامت افراد همراه خواهد بود، گفت: کمترین آمار دیابت قطعاً در روستاهایی است که هنوز شهری نشده‌اند.

به گزارش فارس، فریدون عزیزی ضمن اشاره به افزایش چاقی و دیابت در دنیا اظهار کرد؛ این موضوع حاکی از وجود تغییرات زیادی در شیوه زندگی مردم در سال‌های گذشته است.

رئیس پژوهشکده غدد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: کم تحرکی و مصرف مواد غذایی با کالری بالا از جمله عوامل مهم در افزایش میزان چاقی و بیماری دیابت مورد توجه قرار دارد.

این فوق تخصص غدد اظهار کرد: انتظار داشتیم بیماری دیابت در افراد بالغ طی برنامه‌های کشوری در ۲۰ سال گذشته بیش از ۷-۶درصد رشد نکند اما امروزه این میزان به ۱۱-۱۰درصد رسیده است.

عزیزی بیان کرد: در حال حاضر ۱۵درصد افراد در شهر تهران دیابت دارند و ۱۵درصد نیز بین دیابتی و افراد سالم هستند.یعنی در سنین بالای ۲۰ سال از هر ۳ نفر یک نفر و در سنین بالای ۶۰ سال از هر دو نفر یک نفر یا دیابتی یا قبل از دیابت هستند.

این مقام مسئول گفت: افزایش دیابت با کاهش سلامت افراد همراه خواهد بود و ما نگران هستیم علائم این بیماری در کودکان ظاهر شود.

رئیس پژوهشکده غدد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: به طور کلی کمترین مقدار دیابت قطعاً در روستاهایی دیده می‌شود که هنوز شهری نشده‌اند.

این فوق تخصص غدد تشریح کرد: مطالعه‌ای در تهران به عنوان قندولیپید تهران طی ۱۵ سال گذشته در حال انجام است که در آن ۱۵۰۰۰ خانواده هر ۳ سال یکبار تحت معاینه کامل قرار می‌گیرند.

وی متذکر شد: این بررسی‌ها نشان می‌دهد هر سال یک درصد به دیابتی‌ها افزوده شده و در حال حاضر از ۱۲% به ۱۷% افزایش یافته است که حاکی از رشد این بیماری در سال‌های آینده است.

این فوق تخصص غدد ضمن اشاره به اینکه در حال حاضر افرادی که زیر سن ۳۰ دچار سکته می‌شوند دیابت دارند تأکید کرد؛ اگر عوامل کنترل دیابت اجرا نشود ما شاهد شیوع بیماری‌های قلبی عروقی نیز خواهیم بود.

عزیزی متذکر شد: در این زمینه استراتژی‌های خیلی عمده‌ای لازم است که تنها به صورت فردی نیست بلکه حکومت نیز برای اجرای آن نقش مهی دارد.

این مقام مسئول افزود: در حال حاضر جای خالی رستوران‌‌های عرضه مواد غذایی سالم در بین انبوه فست‌فودها، همچنین فقدان تفرجگاه‌ها در شهرها به ویژه تهران احساس می‌شود.

رئیس پژوهشکده غدد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پایان گفت: این برنامه های کشوری است که می تواند تا حدودی شیب افزایش دیابت و چاقی را متوقف و از بروز عوارض آن در جامعه جلوگیری کند.


کد مطلب: 359149

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdci53ap3t1awz2.cbct.html?359149

الف
  http://alef.ir