آیا وعده‌های جهانگیری در مورد پیگیری حقوق‎های نجومی محقق می‌شود

بخش سیاسی الف، 11 تیر 95

11 تير 1395 ساعت 16:09


جهانگیری معاون اول رئیس جمهور نیز به دنبال افشای حقوق‌های نجومی مدیران، بارها وعده پیگیری جدی این موضوع را در سخنرانی های مختلف به مردم داده است که باید منتظر ماند و دید که چه زمانی این وعده ها عملیاتی می‌شود.

به گزارش الف، مطرح شدن بحث حقوق‌های چند میلیونی به سال گذشته برمی‌گردد، چهار آذرماه سال ۹۴ بود که احمد توکلی نماینده مردم تهران و رئیس هیئت مدیره سازمان مردم نهاد دیده بان شفافیت و عدالت نسبت به حقوق 80 میلیونی معاون وزارت بهداشت واکنش نشان داد و طی نامه ای به وزیر بهداشت از وی خواست تا این موضوع را پیگیری نماید. وی همچنین در سال جاری در مورد اعتراض خود به حقوق ۳۵ میلیونی یک مسئول عالی‌رتبه دولتی و موضوع نامه دبیرکل خانه پرستار به وزیر اقتصاد و دارایی با موضوع پرداخت‌های چند ۱۰۰ میلیون تومانی در وزارت بهداشت، اشاره کرد و گفت: متاسفانه باید گفت این دریافتی‌ها وجود دارد زیرا نظارت و کنترلی بر پرداختی‌ها وجود ندارد؛ از سویی دیگر قانون مدیریت خدمات کشوری اختیاراتی را برای برخی از مدیران قائل شده که اگرچه معقول است اما گاهی از آن سوء استفاده می‌شود.

پس از این موضع گیری ها، به دنبال انتشار خبری با عنوان « مدیریت اشرافی سد راه اقتصاد مقاومتی، دغدغه معیشت مردم با حقوق ۲۳۴ میلیون تومانی» که در تاریخ ۱۹/۳/۹۵ در روزنامه کیهان منتشر شد و در آن به دریافت های غیرمتعارف یکی از مدیران بانکی كشور اشاره شده بود، اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور دستور بررسی دقیق موضوع را صادر کرد.

جهانگیری پس از اطلاع از خبر ياد شده، در نامه ای خطاب به علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی دستور رسيدگي موضوع دریافت حقوق غیرمتعارف یکی از مدیران بانکی كشور را صادر کرد.

به دنبال این ماجرا احمد توکلی رئیس سازمان مردم نهاد دیده بان شفافیت و عدالت از اینکه معاون اول دولت پیگیر حقوق‎های کلان مدیران دولتی است و با حساسیت این موضوع را دنبال می‌کند، در کانال تلگرامی خود از ایشان قدردانی کرد.

همچنین پس از افشای حقوق های نجومی مدیران، دکتر روحاني به معاون اول خود دستوری مبني بر شناسايي موارد تخلف و سوء استفاده در پرداخت‌هاي غير متعارف به برخي از مديران دستگاه‌هاي اجرايي را میدهد و جهانگیری از اعضاي هيات دولت میخواهد که با فوريت فهرستي از مجموعه دريافتي متوسط يكسال اخير مديران ارشد دستگاه ها اعم از معاونين، رؤساي سازمان‌هاي وابسته، مديران عامل و اعضاء هيأت مديره شركت‌ها و بانك‌ها و مؤسسات وابسته را حداكثر ظرف‌ مدت يك هفته تا تاريخ ۳۱/۳/۹۵ ارسال نمايند.

متن نامه جهانگيري خطاب به اعضاي هيات دولت به شرح ذيل است:

اعضاء محترم هيأت دولت
«در اجراي دستور رييس‌جمهور محترم و بمنظور سامان بخشي به پرداخت‌ها و رسيدگي به موارد پرداخت‌هاي غير متعارف ناشي از برخي مقررات تبعيض آميز و نادرست و يا تخلف از مقررات، لازم است با فوريت فهرستي از مجموعه دريافتي متوسط يكسال اخير مديران ارشد آن دستگاه اعم از معاونين، رؤساي سازمان‌هاي وابسته، مديران عامل و اعضاء هيأت مديره شركت‌ها و بانك‌ها و مؤسسات وابسته كه بنحوي در انتخاب مديران آنها نقش داريد حداكثر ظرف‌ مدت يك هفته (تا تاريخ ۹۵/۳/۳۱) براي اينجانب ارسال نماييد. بديهي است براي ايجاد وحدت رويه از اين تاريخ رعايت ضوابط اجرايي بودجه سال ۹۵ و ساير مقرراتي كه وضع شده است و يا طي روزهاي آينده ابلاغ مي‌گردد، ضروري و الزامي است.»

بعد از حدود چند هفته، اسحاق جهانگیری در ضیافت افطار با وزرا، معاونان وزرا، استانداران و رؤسای سازمان‌ها، تضعیف و تخریب قانون و نهادهای رسمی که بار اصلی کنترل و نظارت را در کشور به عهده داشته‌اند به عنوان میراث رسیده به دولت یازدهم از گذشته دانست و گفت: دولت با تاکید بر قانون‌گرایی در مسیر مبارزه بی‌امان با فساد گام برداشت، چراکه متاسفانه با یک فساد سیستمی که به جان نظام افتاده بود روبرو بودیم.

وی همچنین در مورد موضوع پرداخت‌های بالای حقوق به برخی مدیران گفت: دولت به هیچ‌وجه نسبت به این موضوع کوتاه نخواهد آمد و در این راستا از دیوان محاسبات، سازمان بازرسی و دستگاه‌های اجرایی میزان دریافتی مدیران ارشد را برای بررسی خواسته‌ایم. پول‌های اضافی باید به خزانه بازگردد و افرادی که این کار را کردند برکنار خواهند شد.

وی با اشاره به اینکه بر اساس تصمیم دولت تمامی دستگاه‌های اجرایی موظف شده‌اند تا افزایش حقوق در دستگاه‌ها را تنها با هماهنگی و موافقت شورای حقوق و دستمزد انجام دهند، اظهار کرد: بر اساس تصمیم دیگر دولت هیچ ذینفعی حق ندارد در مورد ارائه تسهیلات و خدمات به خود تصمیم‌گیری کند.متاسفانه این سنت (پرداخت‌های نامتعارف) وقتی گذاشته شد که در دولت (دولت دهم) به عنوان مهمترین رکن تصمیم‌گیری این نظام نشستند دور خودشان و تصمیم گرفتند به خودشان نشان و سکه بدهند. از یک جمع ۳۰ نفره دولت به ۲۷ نفر از خودشان نشان درجه دو و درجه یک با ۷۵ و ۱۰۰ سکه دادند.

به دنبال ادعاهای معاون اول ردئیس جمهور، جوانفکر مشاور امور رسانه ای احمدی نژاد در کانال تلگرام خود نسبت به اظهارات جهانگیری واکنش نشان داد و گفت: از جناب آقای جهانگیری درخواست می کنم که به جای فرافکنی ، مبلغ دریافتی ماهانه آقایان روحانی و دکتر احمدی نژاد روسای جمهوری کنونی و دوره قبل و اعضای دولتهای دهم و یازدهم را به صورت مستند منتشر کنند تا مردم دریابند که کدام دولت منشاء تحمیل هزینه های سنگین بر دوش مردم بوده است. با مشخص شدن این امر معلوم خواهد شد که چرا عده ای از مدیران دولت یازدهم ، اقدام به دریافت حقوق ها و پاداش های نجومی می کنند.

اسحاق جهانگیری همچنین در سفری که رییس جمهور به استان کرمانشاه با داشت، اظهار کرد که با مسئله حقوق‎های نامتعارف که بحت روز جامعه ماست، برخورد جدی خواهد شد. این درحالی است که پس از افشای حقوق های میلیونی برخی از مدیران تا به امروز فقط رئیس کل بیمه مرکزی از سمت خود استعفا کرده و بقیه مدیران در سمت خود باقی هستند!

حال باید منتظر ماند و دید که وعده های معاون اول رئیس جمهور به منظور پیگیری حقوق‌های نجومی برخی از مدیران محقق خواهد شد یا تنها در حد یک وعده باقی خواهند ماند.


کد مطلب: 366637

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcipqapyt1aqq2.cbct.html?366637

الف
  http://alef.ir