جنگ کره، بازی چند سر برد برای آمریکا است

بخش تعاملی الف - اکبر رفاهی

28 فروردين 1396 ساعت 10:43




با آزمایش های اتمی صورت گرفته توسط دولت کره شمالی، این منطقه به محل منازعه های خطرناکی تبدیل شده است که هر آن احتمال آغاز یک درگیری نظامی پرتلفات می رود.

به نظر می رسد دولت ترامپ از این جنگ احتمالی دنبال یک سیاست چند جانبه است که از سوی تحلیلگران جنگ طلب واشنگتن می تواند یک بازی دو سر برد باشد.

کره جنوبی و ژاپن طی دهه های اخیر خیز خیره کننده ای در اقتصاد برداشته و در سایه کمپانی ها و کارتل های اقتصادی که در ابعاد خود هیولاهایی هستند بازارهای منطقه ای و جهانی را به دست گرفته اند. این رشد اقتصادی منجر به مبارزه ای در عرصه رقابت های جهانی شده است که در بسیاری اوقات کرده جنوبی و ژاپن را دست بالاتر این بازار نگه میدارد.

شرکت های عظیمی مانند سامسونگ، ال جی، هیوندا و تویوتا، توشیبا، سونی و ... رقابت را برای شرکت های غربی و خصوصا آمریکایی تنگ کرده است.

ژاپن بعد از جنگ جهانی دوم و کره جنوبی بعد از جنگ کره، در اقتصاد و صنایع رشد غیرقابل تصوری داشته و خانه ای در دنیا نیست که نام برندهای این دو کشور در آن یافت نشود.

حال با اوضاع پیش آمده آمریکا یک جنگ آشکار با کره شمالی به بهانه آزمایش تسلیحات هسته ای خواهدداشت و از سوی دیگر نگاهی به بعد از جنگ دارد که مهمتر و ارزشمندتر از خود جنگ می باشد.

رهبر کره شمالی نشان داده است که چیزی به نام منطق و سیاست درتصمیم گیرهایش وجود ندارد و تصمیمات غیرمنتظره اش برای رصد کنندگان اوضاع این کشور غیرمنتظره نیست. در صورت هر جنگی، کره شمالی بلافاصله جنگ را از محدود جغرافیای سیاسی خود فراتر خواهد کشاند و یقینا به کشورهای کره جنوبی و ژاپن حمله خواهد کرد.

این جنگ برای کره جنوبی می تواند حملات موشکی و زرهی و پیاده و برای ژاپن حملات موشکی باشد که در بدترین حالت ممکن حملات اتمی خواهدبود.

با توجه به ساختار سیاسی دو کشور ژاپن و کره جنوبی، آنها وابسته کامل به آمریکا هستند. در صورت بروز جنگ و تخریب زیرساخت های دو کشور تنها کسی که می توانداز آن بهره ببرد آمریکاست.

از یادنبریم که شعار ترامپ ایجاد اشتغال برای آمریکاست. اگر کشورهای ژاپن و کره تخریب شوند این شرکت های آمریکایی است که می توانند برای بازسازی به کمک آنها بیایند و برای بازسازی نیاز به تولیدی است که در خود آمریکا صورت خواهدگرفت و شعار ترامپ برای اشتغالزایی تحقق یافته و آمریکا بازی دو سر برد را به سرانجام خواهد رساند؛ به عبارتی غولهای کره و ژاپن بشدت آسیب دیده و برای مدتها قادر به ورود به عرصه های  جهانی نخواهند بود و شرکتهای غربی و خصوصا آمریکایی جای آنها را خواهد گرفت و شرکت های شکست خورده برای ورود دوباره به عرصه و مبارزه با شرکتهای آمریکایی باید سخت تلاش کنند و از سوی دیگر شرکت های آمریکایی به عنوان قهرمان وارد شبه جزیره کره و ژاپن می شوند تا در ساخت زیرساخت ها کمک کنند.

و نهایتا اگر کره شمالی از ابزار هسته ای بخواهد استفاده کند، برای همیشه از صحنه سیاسی جهان کنار خواهد رفت و یک رژیم جدید که در بدبینانه ترین حالت به چین نزدیک خواهد بود و یا اینکه آمریکا برای آن هم نقشه های پنهانی دارد.

نهایتا این دومینوی جنگ افروزان واشنگتن به مهار چین از طریق این جنگ و  جای پای مطمئن تر در کره منجر خواهد گردید و در افق دورتر فارغ شدن جنگ سالاران کاخ سفید از یک تهدید منطقه ای به نام کره شمالی و تمرکز روی خاورمیانه و خصوصا منطقه خلیج فارس خواهد انجامید.


کد مطلب: 463206

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdciupa5qt1aqr2.cbct.html?463206

الف
  http://alef.ir